Transparent
Inloggen
Sluiten

Veerle Buurman maakt recordtransfer

13 september 2024 21:16
Foto: Pro Shots

Veerle Buurman maakt recordtransfer; image source: Pro Shots

PSV heeft international van het Nederlands Elftal Veerle Buurman voor een recordbedrag verkocht aan Chelsea FC. De verdedigster blijft dit seizoen nog wel op huurbasis actief in Eindhoven en vertrekt vervolgens dus naar Londen. Buurman is op dit moment nog actief op het WK Onder 20 in Colombia.

Met haar transfer naar Engeland blijven de mijlpalen zich opeenstapelen voor het achttienjarige toptalent van PSV. Nadat ze in de zomer van 2023 overstapte van SC Bemmel naar PSV, sloot ze aanvankelijk aan bij de beloftenploeg. Na enkele maanden werd ze echter al overgeheveld naar de A-selectie en tekende direct ook haar eerste profcontract. Dat viel ook bondscoach Andries Jonker op, die haar afgelopen zomer voor het eerst selecteerde voor het Nederlandse vrouwenelftal.



Buurman is zelf ontzettend blij met haar nieuwe club: "Chelsea toonde eerder al interesse, maar ik wilde het stap voor stap doen en eerst bij PSV tekenen. Dat is de juiste keuze geweest. Ik heb het enorm naar mijn zin hier bij PSV en heb belangrijke stappen kunnen zetten in mijn ontwikkeling. Het is erg snel gegaan. Enkele weken terug kwam Chelsea weer bij PSV en nu ben ik wel het gesprek aangegaan. Ze boden mij een prachtig ontwikkeltraject dat me aan het denken heeft gezet. Mede dankzij mijn ervaring bij het Nederlands Elftal zie ik dit als een geweldige kans."

Het vertrek vindt pas na dit komende seizoen plaats en is ook blij met die kans om nog een jaar in Eindhoven te blijven voetballen: "Ik word het eerste jaar terugverhuurd aan PSV. Dus ik hoef mijn team nog niet ineens los te laten. Dat wilde ik ook niet. Dit jaar ligt bij PSV de focus op het maken van meer speelminuten, prijzen pakken en ons kwalificeren voor de Champions League. Dat is mijn hoofddoel. Daarnaast is het voor mij belangrijk mezelf te blijven ontwikkelen om een nog betere en completere verdedigster te worden. Chelsea biedt mij hiervoor de juiste kansen en mogelijkheden. Het is een fantastische club in het vrouwenvoetbal en tevens de kampioen van Engeland. Het voelt voor mij als de juiste stap om me verder te ontwikkelen tot een speelster die zich kan meten met de absolute top!"

Ook technisch manager Maud Roetgering van PSV vrouwen is enorm blij voor Veerle en blij dat ze het komende seizoen nog behouden blijft voor de club: "Ze heeft ontzettend veel talent en is voor een jonge speelster ook al bijzonder consistent en volwassen in haar spel. We waren dan ook niet verbaasd dat Chelsea, een absolute topclub, bij ons aanklopte. We zijn als PSV ontzettend trots op haar, want het is heel bijzonder dat zo'n jonge speelster zo'n grote stap maakt. Tegelijkertijd zagen alle partijen ook in dat Veerle hier nog veel kan leren komend seizoen. Het is nu aan haar om volgende zomer met zoveel mogelijk bagage naar Engeland te vertrekken."




Tags

buurman chelsea veerle engeland recordtransfer verdedigster aanklopte andries bagage beloftenploeg bemmel colombia completere consistent hoofddoel jonker londen maud mijlpalen ontwikkeltraject opeenstapelen overstapte profcontract recordbedrag roetgering selecteerde terugverhuurd vrouwenelftal vrouwenvoetbal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


 
5 dagen geleden
Ze strooien ons zand in het oog, zal wel 2 meloen zijn met bonussen en doorverkoop 40% zijn ;-)
+1/-0

5 dagen geleden
Toptalent, jammer dat ze volgend seizoen al naar Chelsea vertrekt.
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong juve juventus karsdorp keuring ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic schouten teze veerman