Transparent
Inloggen
Sluiten

OFFICIEEL: Ivan Perisic tekent voor een jaar

18 september 2024 14:32 - PSV
Foto: PSV Media

OFFICIEEL: Ivan Perisic tekent voor een jaar; image source: PSV Media

De transfervrije Ivan Perisic komt PSV definitief versterken dit seizoen. De Kroatische vleugelspeler tekent een contract tot het einde van dit seizoen in Eindhoven. De international met ruim zevenhonderd wedstrijden in het betaald voetbal sluit per direct aan bij de selectie van trainer Peter Bosz. Dit heeft PSV zojuist officieel bekend gemaakt.



Met het vertrek van enkele ervaren krachten was PSV op zoek naar versterking. Met het aantrekken van de transfervrije Ivan Perisic heeft de club er ineens ruim zevenhonderd wedstrijden ervaring bij, tot grote blijdschap van Earnest Stewart: "Om zoveel wedstrijdervaring te hebben moet je een goede speler zijn die vrijwel altijd fit is. Anders kom je daar bij lange na niet aan. Met het aanstaande vertrek van Hirving Lozano was er nog een vacature op de vleugel, al kan hij op veel verschillende posities uit de voeten. Met het aantrekken van Ivan slaan we dus meerdere vliegen in één klap."



Ook kersvers PSV'er Ivan Perisic is ontzettend blij met zijn nieuwe club: “Sinds ik transfervrij ben, heb ik gewacht op een optie als deze: een club en omgeving waar ik me goed bij voel en waarmee ik prijzen kan winnen. Ik heb mijn oud-ploeggenoot Denzel Dumfries gevraagd om advies, en dat heeft me alleen maar overtuigd dat PSV de juiste stap is. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan, alles te geven en prijzen te winnen.”

Nadat de Kroatisch international zijn carrière begon bij HNK Hajduk Split, kwam hij achtereenvolgens uit voor KSV Roeselare en Club Brugge in België. Vervolgens trok de vleugelspeler naar Borussia Dortmund, Internazionale Milano, Bayern München, VfL Wolfsburg en Tottenham Hotspur. Dit jaar keerde hij terug bij zijn jeugdliefde Hajduk Split, een huwelijk van korte duur. Nadat de buitenspeler in conflict was geraakt met hoofdtrainer Gennaro Gatusso heeft hij recent zijn contract laten verbreken waardoor hij nu dus transfervrij naar Eindhoven komt.

Via de volgende link vind je een artikel waarin Perisic ingaat op zijn vertrek bij HNK Hajduk Split:
Perisic over zijn reden te willen vertrekken bij Hajduk Split deze zomer




Tags

perisic hajduk ivan hnk bayern belgie bosz brugge dortmund dumfries gatusso gennaro huwelijk internazionale jeugdliefde kersvers ksv milano roeselare tottenham verbreken wolfsburg zevenhonderd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 dagen geleden
Ik ben hier wel blij mee.
Hopelijk dat flinke portie "Grinta" wat we missen.
+1/-0

2 dagen geleden
Ook erg blij mee, gelouterde speler en hij kan ook een behoorlijke vrije trap nemen.
Krijgen we dadelijk weer dat hij jongere spelers in de weg staat en zo. Ik zou de jongere spelers adviseren goed te kijken wat hij allemaal doet om op die leeftijd op een hoog niveau te kunnen blijven ballen. En met alle wedstrijden en blessures en schorsingen komt echt iedereen aan de beurt, daar zorgt Bosz wel voor.
+3/-0

24 uur geleden (gewijzigd)
Loopt bij Fortuna nog dunner door de broek.
+1/-0

24 uur geleden
Welkom Ivan!
In ieder geval eentje die absoluut niet met zich laat sollen.
+3/-0

24 uur geleden
Dit lijkt me in ieder geval geen schijtbak.
+2/-0

22 uur geleden
Is dit de langverwachte beer van een verdediger ?? Oh nee, het is (weer) een aanvaller.
Nou ja hij brengt in ieer geval wel de nodige ervaring mee. We gaan het zien. Welkom Ivan enne succes.
+1/-0

 
20 uur geleden
Niet zo negatief.

Nagalo is de beer die we nodig hadden (die gaat het echt laten zien!) en met karsdorp dadelijk op de back plaats heb je daar wat meer power dan met Teze.

Met Ivan hebben ze ingespeeld op het vertrek van Lozano en eventuele blessure gevallen, plus daarnaast zal hij ook op linksback ingezet gaan worden. Als wingback met zijn snelheid, grote passen en onverzettelijkheid gaat ie een enorme meerwaarde voor PSV zijn.

We hebben met vAanholt en Ramalho flink ingeleverd qua ervaring. Dat is nu wel enigszins gecompenseerd lijkt me.

Ben hier heel blij mee, top aanwinst!
+3/-0

 
8 uur geleden
Heb je Nagalo regelmatig live zien spelen of waar is je analyse op gebaseerd?
+2/-0

11 uur geleden
Erg benieuwd naar de gedachtengang achter deze transfer. Qua ervaring lijkt me dit een goede zet maar heb geen idee voor welke positie hij gehaald wordt.
+1/-0

 
9 uur geleden
Het lijkt mij een vrij duur noodverband voor de diverse twijfelgevallen in onze selectie. Mauro, Saibari en Lang zijn toch regelmatig afwezig en dan is het heel fijn om Perisic zomaar te kunnen laten spelen. Ik gok dat dat de gedachtengang is. Maar als iedereen wedstrijdfit is wordt het dringen geblazen.
+1/-0

 
8 uur geleden
Wat bedoel je met duur? Salaris? Tekengeld?
Ik denk dat we blij mogen zijn met een dergelijke speler. Ervaring, op en top prof, en kan een mentor rol pakken.

Daarbij is hij volgens mij van "onbesproken gedrag", dus ik zie alleen maar een win-win situatie.
+2/-0

 
7 uur geleden
Maar ik ben er heel blij mee hoor, dat bedoel ik daar niet mee. Alleen normaal gesproken is de vervanger van een eventueel geblesseerde speler vaak een mindere speler. Nu hebben we een qua salaris waarschijnlijk vrij dure jongen waarvan ik vermoed dat we die als joker gaan gebruiken op plekken waar nodig. Want waar zou jij hem neerzetten als iedereen fit is? Ik ben geen kenner maar is een middenveld Schouten-Veerman-Perisic een optie.
+1/-0

8 uur geleden
Mooie speler die Perisic. Bij Inter was ie fantastisch. Kan hij het nog? Heeft blijkbaar Saoedi Arabie afgezegd. Dat zegt wel wat natuurlijk. Net jammer dat ie niet in de Champions League mag uitkomen. Dus dan is hij er alleen voor de Eredivisie. Daarnaast zal hij zorgen voor ervaring in de selectie, waar de jonge jongens zich aan op moeten kunnen trekken.
+2/-0

7 uur geleden (gewijzigd)
Ik denk dat hij is gehaald als linker wingback, maar wat ik niet begrijp….. 1 jaar contract zonder optie?! Ik had zo’n optie in het contract hebben laten opmaken, want gaat dit de goede kant op kun je hem er volgend seizoen ook nog bij pakken, zeer multi functioneel, ziet er fris en afgetraind uit, zondag gewoon met hem startten op de linksback👍
+1/-0

5 uur geleden (gewijzigd)
Allemaal leuk en aardig maar feit blijft dat er flink geblunderd is deze transferzomer. Ik blijf erbij dat we gister heel anders voor dag hadden kunnen komen als Bosz een paar weken eerder beschikking had gehad over een voltallig ingespeelde verdediging. Wellicht 2e keus (bijvoorbeeld Itakura) maar de waarde van een volwaardig ingespeelde verdediging is vele malen groter dan spelers die last minute erbij komen en nog helemaal opgetraind en ingepast moeten worden. Een transfervrije Peresic die we Europees niet kunnen inschrijven en een transfervrije Karsdorp zonder ritme zie ik als absolute noodgreep en pakt zelden goed uit. Aan het eind van vorig seizoen hadden de namen al klaar moeten liggen en resoluut naar gehandeld moeten worden vooral gezien het nalatige verleden wat betreft de laatste linie. Wordt allemaal maar een beetje makkelijk over gedaan maar hoe kun je het maken om de championsleague fase in te gaan met achterhoede Dams, Ledezma, Flamingo! Als dit eind vorig seizoen bekend zou zijn had heel de PSV achterban moord en brand geschreeuwd; nu wordt het maar ter kennisgeving aangenomen
+2/-0

 
5 uur geleden
"Aan het eind van vorig seizoen hadden de namen al klaar moeten liggen en resoluut naar gehandeld moeten worden". Was het maar zo eenvoudig, ik denk dat Stewart het dan ook zo gedaan had. Namen klaar leggen is één, maar wie zegt dat een speler wil , die gaat zelf ook shoppen. Hebben we het nog niet over 'de makelaars' die uit de ruif mee willen graaien, en de clubs die dus in precies dezelfde situatie als Stewart zitten.
+2/-0

5 uur geleden
Jaren lang gedacht: dat is een toffe speler. Leuk om aan einde van zijn carriere bij ons te zien. Hoeplijk kan ie nog wat. In elk geval ervaring en ballen
+1/-0

5 uur geleden
Ontzettend blij mee en hoop dat hij de wetten van het topvoetbal kan overbrengen juist op die spelers die er tegen Juventus in faalde.
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko basarnhem bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie flamingo jesperpsv jong juve juventus karsdorp keuring ledezma lozano mauro nagalo ndala obispo oppegard perisic peru ramalho roglic schouten tillman veerman