Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB schorst Peter Bosz voorwaardelijk

18 oktober 2024 11:54 - KNVB
Foto: Pro Shots

KNVB schorst Peter Bosz voorwaardelijk; image source: Pro Shots

De KNVB heeft naar aanleiding van de hoorzitting van gisteravond besloten Peter Bosz voor één wedstrijd te schorsen. Het betreft een voorwaardelijke schorsing die twee jaar geldt. Dat betekent dat Bosz morgenavond in Alkmaar gewoon plaats mag nemen in de dug-out. Wanneer de trainer in de komende twee jaar opnieuw "over de schreef" gaat, wordt de schorsing direct onvoorwaardelijk.

De eis van de tuchtcommissie, die Peter Bosz het liefst een wedstrijd onvoorwaardelijk geschorst zag worden is niet overgenomen door de KNVB. De voetbalbond acht wel bewezen dat Bosz na afloop van de wedstrijd tegen Sparta over de schreef is gegaan. De KNVB oordeelt daarbij echter dat een voorwaardelijke straf voldoende is.

PSV heeft het voorstel van de KNVB geaccepteerd en daarmee is de kous voor nu af. Daardoor zit Peter Bosz morgen gewoon in de dug-out in het AFAS-stadion van Alkmaar.




Tags

bosz knvb alkmaar dug onvoorwaardelijk schorst afas hoorzitting kous oordeelt schorsen sparta tuchtcommissie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 uur geleden
Een voorwaardelijke straf wil nog steeds zeggen dat je ergens schuldig aan bent toch?
Kan me voorstellen dat hem dat niet lekker zit maar meestal laten mensen het er dan maar bij zitten.

Zal mij benieuwen hoeveel tuchtzaken er dan de komende weken nog bij gaan komen als dit al zwaar genoeg is voor een strafzaak? Of gelden er nu ineens andere criteria?
+4/-0

4 uur geleden
Uitspraak geeft aan dat Bosz zich toch een heel klein beetje heeft misdraagt en dus een straf heeft gekregen. Belachelijk maar was te verwachten. Nu door en focus op AZ.
+1/-0

3 uur geleden
Het is en blijft gel*l in de ruimte van de KNVB.
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.822 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko barman bosz bot brest dams eredivisie feyenoord flamingo getracked girona hendrikus ihattaren ingecalculeerd ingeslagen intensiteit jong juve juventus karsdorp lozano mauro perisic rkc roglic schouten sporting tillman vaio veerman