PSV wint maar verliest Kezman; 0-4 in Den Haag

4 oktober 2003 21:19

PSV heeft een overtuigende 0-4 zege behaald in Den Haag op ADO Den Haag. De rode kaart van Kezman voor een vermeende elleboog na een half uur spelen overschaduwde de wedstrijd echter volledig en zal ook nog een behoorlijke impact kunnen hebben op het seizoen. Bij een schorsing zal hij de topper tegen Ajax mislopen. Voor PSV scoorden Bouma, De Jong, Rommedahl en Robben.

PSV begon fel en scherp aan de wedstrijd. Dat leverde al direct een voorsprong op. Bouma wist al na een minuut te scoren. Na een hoekschop van Robben legde een ADO Den haag verdediger de bal breed op Bouma. Die aarzelde niet en haalde van 14 meter hard uit.

De eerste twintig minuten waren volledig voor PSV. De ploeg verzuimde alleen om het overwicht beter uit te spelen. Daarna zakte de ploeg iets toe. Na een half uur sloeg het noodlot toe. Kezman ging een kopduel aan met van as. Kezman dacht zichzelf met uitgestrekte arm te beschermen. Luinge beoordeelde het als elleboogstoot en stuurde hem met rood van het veld tot ontzetting van PSV. De kaart was een twijfelgeval waarbij het kwartje voor de tuchtcommissie naar beide kanten op kan vallen. Dat wordt dus afwachten met het meespelen van Kezman tegen Ajax als grootste inzet.

Daarna leek PSV volledig aangeslagen. Met tien man kwam de ploeg in de problemen zonder echt kansen weg te geven overigens. Na een moeizame beginfase na rust pakte PSV de wedstrijd in handen.

De Eindhovenaren speelden vervolgens met 10 man met de ruimte die ADO Den Haag PSV bood. Met Rommedahl en Robben werd uitstekend gebruik gemaakt van de ruimte. 10 minuten na rust leverde Robben na een solo vanaf rechts de bal op links af aan De Jong. Die schoot diagonaal binnen. 10 minuten later ontving Rommedahl de bal op links opnieuw uit een assist van Robben. Vanaf dezelfde positie als De Jong was ook hij trefzeker.

Nadat Robben zelf diverse grote kansen gemist had, kreeg de jongeling zelf de bal op links vrij. In de slotfase zorgde hij vervolgens wel voor de 0-4. Vanf dezelfde positie als zijn twee voorgangers De Jong en Rommedahl was hij uiteindelijk wel trefzeker, hetgeen een ontlading bij hem tot gevolg had.