Makkelijke overwinning op besneeuwd veld; 5-1 tegen FC Zwolle

28 januari 2004 21:53

Na de simpele uit-overwinning in FC Groningen behaalde PSV woensdagavond een makkelijke 5-1 thuiszege op FC Zwolle. Bij rust was de wedstrijd met 3-1 al gespeeld. Hevige sneeuwval maakte het duel in de tweede helft tot een formaliteit. Jurgen Colin, John de Jong, twee maal Vennegoor of Hesselink en Johann Vonlanthen waren achtereenvolgend de doelpuntenmakers voor de Eindhovenaren.

Colin opende na zo'n 20 minuten de score. Hij mocht vrij opkomen en uithalen. Hij aarzelfde niet en schoot de bal diagonaal in de goal. Een paar minuten later profiteerde John de Jong van een rebound door de 2-0 binnen te schieten. Niet veel later was het vennegoor of Hesselink die er als de kippen bij was toen de Zwolse keeper een voorzet van Robben losliet, 3-0. Na slecht uitverdedigen van PSV deed FC Zwolle via De Ridder nog voor het half uur iets terug, 3-1.

De tweede helft was door de hevige sneeuwval die vanaf de rust losbarstte. De tweede helft werd alleen nog leuk door de rentree van Mateja Kezman en de twee doelpunten. Eerst was het Jan Vennegoor of Hesselink die een voorzet van Arjen Robben koppend afrondde. Vervolgens was het in de slotfase Johann Vonlanthen die als invaller eindelijk zijn eerste treffer in dienst van PSV binnenschoot.

Een nuttige en simpele zege van PSV dat geen moment in de problemen kwam. De 5-1 is ook goed al verzuimde de ploeg om het verschil in doelsaldo met Ajax definitief op een onoverbrugbare voorsprong te brengen. Maar de ploeg voorkwam door niet al te scherp te spelen ook blessures en dat is met het oog op de komende wedstrijden minstens zo belangrijk.