Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV naar saaie 0-0 in Perugia

26 februari 2004 21:19

PSV heeft in de heenwedstrijd van de 3e ronde om de UEFA Cup met 0-0 gelijkgespeeld tegen Perugia. In Italie was PSV duidelijk de betere ploeg, maar durfde het niet teveel door te drukken in de vrees voor een counter. Op een door en doornat veld bleek goed voetbal ook nauwelijks mogelijk.

PSV was behoorlijk gehandicapt aan de wedstrijd begonnen. Naast Robben raakte ook Vogel af, die donderdag ziek werd. Daardoor bracht Hiddink met Lucius, Van der Schaaf, Van Bommel en Park noodgedwongen een ander middenveld dan gebruikelijk in het veld.

Perugia had het niet veel makkelijker omdat de ploeg slechts drie van de veertien aankopen in de winterstop op mocht stellen. Naast de onwennigheid van diverse spelers was het daarbij opvallend dat de ploeg met name in de eerste helft volkomen zielloos was.

Op een zeer nat veld durfde PSV om onduidelijke redenen in de eerste helft niet door te drukken. Op het moment dat er aangezet werd kwamen de Italianen verdedigend in de problemen. Dat leverde onder andere goede kansen op voor Kezman en Vennegoor of Hesselink.

De Italianen leken rijp voor de sloop, maar begonnen veel energieker aan de tweede helft. Inzet was op dit veld het enige waarop je het verschil kon maken. Perugia kreeg in de beginfase dan ook enige kansen.

PSV nam de controle in het veld wel weer in handen, maar bleef uiterst voorzichting. Bang voor die ene tegenstoot bleef het gehandicapte team van PSV gecontroleerd spelen. Daardoor miste het de unieke kans om zich al in Italie veilig te spelen.

Nu zal de ploeg in Eindhoven nog steeds op moeten passen voor de counter, die op een beter veld sneller uitgevoerd kan worden. Maar dit Italiaanse team mag eigenlijk in eigen huis geen probleem vormen voor PSV.




Tags

perugia counter durfde italianen saaie beginfase bommel doornat energieker gecontroleerd gehandicapt gehandicapte heenwedstrijd hesselink hiddink kezman lucius nat noodgedwongen onwennigheid park robben schaaf sloop tegenstoot uefa uitgevoerd vennegoor vogel voorzichting zielloos

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage