Matig PSV nog ruim langs RKC Waalwijk: 1-4

30 januari 2005 14:18

PSV heeft in een matige wedstrijd toch ruim gewonnen van RKC Waalwijk. In de uitwedstrijd werd het uiteindelijk 1-4 voor de Eindhovenaren. Jan Vennegoor of Hesselink scoorde driemaal, Beasley tekende voor het eerste doelpunt.

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat PSV zou gaan winnen. RKC was aggressiever en daardoor ook veel gevaarlijker. PSV leek wat lusteloos en ongeinspireerd, het ging allemaal enkele tempo's te langzaam. De beste kansen waren dan ook voor RKC. De openingsgoal van Hoogendorp was dan ook niet verrassend. Ze hadden zelfde kans kans om op 2-0 te komen.

Pas na een half uur spelen kon PSV enkele tandjes omhoog schakelen. Toen was het ook snel gebeurd. Tot twee keer toe gaf de verdediging van RKC Waalwijk teveel ruimte weg en konden achtereenvolgens Beasley en Vennegoor tot scoren komen.

De wedstrijd was vervolgens eigenlijk gespeeld. PSV spande zich niet bovenmatig in, maar kon doordat RKC waalwijk moets komen, proiteren van de ruimte achterin. Vennegoor of Hesselink zou in de tweede helft nog twee keer scoren zodat de eindstand opgekrikt werd naar 1-4.

Lees het uitstekende wedstrijdverslag van minuut tot minuut door Celinefan via de link hieronder naar het scorebord.