PSV via strafschoppen naar finale Amstel Cup!

20 april 2005
-
KNVB Beker
-

Net als in de kwartfinale tegen Olympique Lyon wist PSV ook in de halve finale in De Kuip via penalty?s te winnen. Kalou opende de score voor Feyenoord al in de vierde minuut van de wedstrijd. Beasley maakte ? la Pierre van Hooijdonk de gelijkmaker in de 89e minuut. Zijn landgenoot en vriend Cory Gibbs weigerde de bal weg te rossen. Doelman Babos was hierdoor op de 2e doelpoging van de Amerikaan kansloos. In de verlenging werd niet meer gescoord. In de penalty?s werd een penalty van Farfan gestopt. Door missers van Bart Goor (lat) en Edwin de Graaf (over) werd Feyenoords kans op de eerste bekerzege sinds tien jaar ontnomen. Theo Lucius zorgde uiteindelijk voor de winst van PSV door de laatste strafschop feilloos binnen te schieten.

Bekijk het wedstrijdverslag van minuut tot minuut via de link hieronder naar het scorebord.

PSV strijdt en krijgt wat het verdient

Ondanks de zware wedstrijden in Champions League en competitie en de vroege goal van Kalou bleef PSV de gehele wedstrijd strijden voor de finaleplaats. Die kreeg de ploeg uiteindelijk dan toch verdiend. Farfan kreeg al twee hele grote kansen op een goal. Robert scoorde zelfs twee keer, maar beide doelpunten werden om zeer dubieuze redenen afgekeurd. PSV domineerde de wedstrijd en zag dat beloond via een goal van Beasley in de 89ste minuut. Nicky Hofs werd vlak voor tijd een 2e gele kaart bespaard toen hij wild doorging op doelman Gomes. Een overduidelijke handsbal van Leonardo in blessuretijd werd ook niet bestraft. Wilfred Bouma kon de inzet van de Braziliaan net naast het eigen doel werken. In de verlenging schoot Robert op de lat en kopte Lucius in kansrijke positie naast. In de strafschopserie kreeg PSV wat het verdiende.

Alleen Farfan miste aan PSV kant

Vennegoor of Hesselink en Ooijer kregen rust voorgeschreven. De belangrijke middenvelders Cocu en Vogel mochten voor het groepsgevoel op de bank plaatsnemen en nadat het centrale duo Alex en Bouma geblesseerd het veld hadden verlaten stonden er nog maar vijf basisspelers in het veld. Ondanks dat PSV een behoorlijk aantal ervaren penaltynemers miste met o.a. Cocu, Ooijer, Alex en Vennegoor of Hesselink wist PSV toch te winnen via penalty's. Alleen de inzet van Farfan werd gestuit.

PSV 29 mei weer naar De Kuip

PSV moet het zondag 29 mei om 18:00 uur in de Rotterdamse Kuip opnemen tegen de winnaar van de andere halve finale tussen Willem II en Ajax. Donderdagavond wordt duidelijk wie de tegenstander van PSV wordt. De lokale driehoek van de gemeente Rotterdam zal ongetwijfeld de duimen drukken voor de Tilburgers die door de finaleplaats van PSV bij winst op Ajax verzekerd zijn van Europees voetbal.

Rutten verwacht geen problemen met blessures Alex en Bouma

Volgens Rutten vallen de blessures van Alex en Bouma mee. Alex zou na hamstringklachten uit voorzorg zijn gewisseld. Bouma kampte met kramp, zo liet Rutten weten tegen telegraaf.nl.

PSV nam wedstrijd w?l serieus

Matchwinner Theo Lucius sprak tegen dat PSV het duel in de Kuip niet zo serieus had genomen. "Deze prijs willen we ook winnen. We hebben energie genoeg om al die wedstrijden te pakken." Ook aanvoerder Van Bommel is die mening toegedaan. "Als je eenmaal in Rotterdam bent, wil je ook winnen van Feyenoord. Iedereen bij PSV voelt zich genoeg sportman om een grote finale te willen spelen. Zo gretig zijn wij wel. Als je een halve finale zomaar laat lopen, krijg je altijd later spijt. Nu ziet het er voor ons op drie fronten nog steeds heel goed uit."

'91 Lazovic voor Hofs

Acht on Tour: PSV naar de finale van de amstelcupVroomshoop on Tour: Foto`s Feyenoord-PSVRandstadphoolies.nl: Feyenoord-PSV
PSV Zuipsite: Foto's Havenslaven - PSVEgo2.nl: Fotoreportage Feyenoord-P$V Biercup (2 pagina's)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 14 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.