Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV loopt na rust uit naar ruime zege in Volendam


Tijdstip
11 februari 2024
Stadion
Kras Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV loopt na rust uit naar ruime zege in Volendam; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV loopt na rust uit naar ruime zege in Volendam

PSV heeft in het Carnavalsweekend een grote zege weten te boeken. De uitwedstrijd tegen FC Volendam eindigde in een 1-5 zege. Met Isamel Saibari, Jerdy Schouten, Jordan Teze, Ricardo Pepi en Isaac Babadi kende de ploeg bovendien vijf verschillende doelpuntenmakers.

PSV begon uitermate zwak aan de wedstrijd. Binnen de minuut kwam de ploeg al op achterstand nadat er meerdere keren slap werd verdedigd en uiteindelijk vanuit de kluts de openingstreffer werd binnen gewerkt. Een doelpunt die uiteindelijk als eigen goal van Jordan Teze de boeken inging.

In de minuten daarna kreeg PSV al enkele goede mogelijkheden om alweer op gelijke hoogte te komen. Pogingen van Sergiño Dest en Teze gingen net naast het doel, terwijl een schot van Ismael Saibari te zacht was, waardoor er eenvoudig redding kon worden gebracht.

Uiteindelijk volgde binnen een kwartier spelen toch de 1-1. Vanaf de rand van de zestien kon Saibari schieten en de doelman van Volendam had geen kans om het schot te kunnen keren.

Defensief stond het bij PSV echter nog niet goed en al snel kreeg Volendam opnieuw een grote kans. PSV ontsnapte nu echter omdat de bal op de paal ging.

Na een periode waarin beide teams nauwelijks tot fatsoenlijke aanvallen kwamen was Dest vlak voor rust opeens dicht bij de voorsprong, maar na een solo kon de doelman uiteindelijk zijn inzet nog keren. Ruim een minuut later leek Luuk de Jong een goede mogelijkheid te krijgen, maar hij schopte over de bal. In de resterende minuten van de eerste helft kregen ook Johan Bakayoko en Hirving Lozano schietkansen, maar zij schoten over het doel. Bij rust stond het daarom dan ook 1-1.

In de tweede helft kwam PSV wel al snel op voorsprong. Uit een hoekschop kopte Luuk de Jong de bal goed terug naar Jerdy Schouten en hij kreeg vervolgens alle ruimte om voor de voorsprong te zorgen. Een minuut later leek PSV ook al op weg naar de derde treffer toen de net ingevallen Isaac Babadi werd diepgestuurd. Hij controleerde de bal echter niet goed, zodat hij zelf niet meer kon schieten. Hij gaf de bal vervolgens aan Luuk de Jong, maar hij werd vanwege buitenspel afgevlagd.

PSV was na rust duidelijk de bovenliggende partij en het leek daarom wachten tot de derde treffer alsnog zou vallen. Na een uur spelen kreeg PSV weer een grote kans. Een schot van De Jong ging echter net naast het doel en Lozano kwam net te laat om die poging alsnog tussen de palen te kunnen werken.

De mogelijkheden voor PSV bleven maar oplopen waarbij vooral Babadi zich in balbezit steeds liet zien. De 1-3 kon niet langer uitblijven en die viel uiteindelijk een kwartier voor tijd. Uit een geweldige bal van Saibari kopte Teze de bal binnen en leek het duel daarmee beslist.

Meteen bood dat voor Peter Bosz gelegenheid om te wisselen en bracht hij onder meer Ricardo Pepi binnen de lijnen. Al snel volgde de 1-4 toen de Amerikaan met zijn eerste balcontact hard de bal tegen de touwen schoot.

Volendam leek het helemaal kwijt te zijn en enkele seconden na de aftrap volgde opnieuw een goede kans voor PSV. De doelman wist echter met veel moeite een poging van Bakayoko te keren.

De thuisploeg kreeg toch plotseling een grote kans, maar met een uitstekende redding wist Walter Benítez een tweede tegentreffer te voorkomen. PSV kwam wel weer tot scoren. Een voorzet van de ingevallen Patrick van Aanholt kwam ietwat gelukkig voor de voeten van Babadi, maar daardoor wist hij een meer dan goede invalbeurt wel te bekronen met een doelpunt.

Zelfs na de vijfde treffer was de honger naar doelpunten niet gestild en bleven de mogelijkheden komen. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor PSV met een 1-5 overwinning weer terug kon keren naar Eindhoven en met een goed gevoel de resterende Carnavalsdagen in kan gaan.


Peter Bosz: 'Als je de tegenstander veel laat lopen, profiteer je daar vaak in de tweede helft van'

In gesprek met ESPN was Peter Bosz niet tevreden over het spel van de eerste helft. "Volendam deed het daar aardig en wij niet. We moesten in een heel kleine ruimte spelen, het was behoorlijk statisch. Daar heb je al een paar redenen", aldus Bosz. "Na die achterstand kregen we al snel een paar kansen en scoorden we redelijk snel. Maar als je de tegenstander veel laat lopen, profiteer je daar vaak in de tweede helft van. In de tweede helft waren we ook iets meer gewend aan dat kunstgras. Toen ging het een stuk makkelijker."

Na rust liep het bij PSV een stuk beter. "Het tempo was wat hoger en we kregen ook meer kansen. Maar het zat vooral in kleine dingen", zo gaf hij aan. "Ik heb aangegeven dat Bakayoko vooral veel in de bal speelde en niet genoeg diep ging. Zo waren er meer dingen die we in de tweede helft beter gedaan hebben."

De trainer vond dat Isaac Babadi een redelijke invalbeurt kende. "Hij hield het vooral simpel. Dat beviel me wel", zei hij daarover. "Dat hij goed kan voetballen, hoeft hij me niet meer te laten zien. Maar dat je op zo'n kunstgrasveld weet wanneer je simpel moet spelen. Maar hij moest er ook wel een paar maken en een paar afgeven. Dat balletje met buitenkant rechts was onnodig. Hij viel echt goed in, maar doet dan ook dit soort dingen en dat moet er wel uit."

Bosz was het niet eens met de opmerking dat PSV uiteindelijk een probleemloze wedstrijd kende. "Na zo'n eerste helft vind ik niet dat je het over probleemloos kan hebben", zei hij daarover. "Maar in de tweede helft hebben we dat wel uitstekend recht gezet."


Isaac Babadi: 'Ik ben er superblij mee dat ik dit weer mocht'

Isaac Babadi was blij dat hij weer 45 minuten had mogen spelen in de Eredivisie. "Dat was wel lang geleden, heel fijn", aldus Babadi in gesprek met ESPN. "Ik was er zeker aan toe. Ik ben er superblij mee dat ik dit weer mocht."

Zelf was hij redelijk tevreden over zijn invalbeurt. "Qua spel was het prima. Ik heb de juiste spelers om me heen, dus dan gaat het ook makkelijker", zo gaf hij aan. "Ik had wel iets meer betrokken moeten zijn bij de goals. Al hoewel ik wel scoorde en daar ben ik blij mee."

Babadi begreep ook de kritiek die Peter Bosz had over de dingen die hij achterwege had moeten laten. "Dat heeft hij me ook al verteld, maar dat blijft ook een beetje de speler in mij", zei hij daarover. "Maar hij heeft ook gelijk dat ik meer betrokken had moeten zijn met goals en assists. Op dat vlak zitten we op een lijn."

De jeugdinternational werd ook gevraagd naar de gesprekken over een nieuw contract. "Ik probeer gewoon op een lijn te komen met de mensen om mij heen en de directie. Zodra we dat hebben, moet alles goed komen", reageerde hij daarop.


Joey Veerman: 'Ik ben blij dat ik weer wat minuten heb gemaakt'

In gesprek met ESPN gaf Joey Veerman aan het lekker te vinden dat hij weer kon spelen. "Dat was wel een tijdje geleden. Ik ben blij dat ik weer wat minuten heb gemaakt", aldus Veerman. "Met de medische staf was ook afgesproken dat ik maar 45 minuten zou spelen, alhoewel ik zelf wel wat langer wilde. Voor de speler zelf is dat soms misschien een beetje lastig. Dit was gewoon zo afgesproken."

In de eerste helft ging het bij PSV nog moeizaam. "Zij kwamen met 1-0 voor. Geen idee of het nou gelukkig was, maar ze kwamen in ieder geval wel voor. Dan gaan ze met z'n allen op de zestien meter staan en dat kon je ook verwachten", zo gaf hij aan. "Gelukkig maak je dan wel snel die 1-1, maar was het baltempo veel te laag in de eerste helft en ging je ook veel te slordig om met de mogelijkheden die je kreeg. Gelukkig is het in de tweede helft wel goed gegaan."

Gevraagd werd aan de middenvelder hoe het was dat hij de afgelopen weken langs de kant moest blijven. "Ik ben echt heel slecht in toekijken. Ik ben niet vaak zenuwachtig, maar als ik dan moet toekijken word ik opeens heel zenuwachtig. Dat is natuurlijk niet fijn", zei hij daarover. "Vooral als je dan ziet dat we tegen Utrecht gelijkspelen en het tegen Feyenoord in de beker net niet lukt. Tegen Ajax ook. Dat is vooral heel jammer."

Veerman kreeg ook de vraag hoe belangrijk hij nu is voor PSV omdat zonder hem een paar keer tegen puntverlies werd aangelopen en PSV in de beker werd uitgeschakeld. "Dit is ook wel echt een klotevraag", reageerde hij lachend op. "Ik ben dit seizoen wel belangrijk geweest voor het team. In de eerste seizoenshelft vormde ik ook een goed koppel met Jerdy en daar ben ik alleen maar blij om. Ik hoop dat nu ook weer goed op te pakken."


Karakteristieken

Uitslag: 1-5 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Onbekend ('1)
Goal
1-1 Ismael Saibari ('13)
Goal
1-2 Jerdy Schouten ('51)
Goal
1-3 Jordan Teze ('74)
Goal
1-4 Ricardo Pepi ('79)
Goal
1-5 Isaac Babadi ('84)
Scheidsrechter
Van den Kerkhof
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Volendam: Mirani ('10)
Kaart
PSV: Jordan Teze ('18)
Kaart
FC Volendam: Benamar ('44)

Opstelling PSV

Hirving LozanoLuuk de JongJohan Bakayoko


Joey VeermanIsmael SaibariJerdy Schouten


Sergiño DestOlivier BoscagliAndré RamalhoJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'46 Isaac Babadi voor Joey Veerman
'77 Ricardo Pepi voor Luuk de Jong
'77 Patrick van Aanholt voor Sergiño Dest
'77 Malik Tillman voor Ismael Saibari
'85 Armando Obispo voor Olivier Boscagli


Opstelling FC Volendam

Ould-ChikhBooth


JohnsonDe HaanMaulun


CoxFlintMiraniBenamarBuur


Backhaus

Wissels:

'46 Semedo voor Maulun
'46 Van Driel voor Johnson
'78 Kuol voor Cox
'78 Douiri voor Mirani


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 1-2 (1-1)
 5 1-3 (1-1)
 4 2-3 (1-1)
 3 1-4 (0-2)
 3 0-5 (0-2)
 3 0-5 (0-2)
 3 1-3 (0-2)
 3 1-4 (0-2)
 3 1-2 (0-1)
10  3 1-4 (0-2)
11  3 1-3 (0-1)
12  3 0-5 (0-2)
13  3 1-4 (0-2)
14  3 1-3 (0-1)
15  3 0-5 (0-3)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.57. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Ismael Saibari (45 -> 5,0)
2. Jerdy Schouten (34 -> 4,0)
3. Jordan Teze (23 -> 3,0)
4. Isaac Babadi (12 -> 2,0)
5. Ricardo Pepi (6 -> 0,5)
5. Sergiño Dest (6 -> 0,5)
7. Johan Bakayoko (2 -> 0,0)
7. André Ramalho (2 -> 0,0)
9. Olivier Boscagli (1 -> 0,0)
9. Walter Benítez (1 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
11. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
11. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
11. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
11. Livano Comenencia (0 -> 0,0)
11. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
11. Tygo Land (0 -> 0,0)
11. Patrick van Aanholt (0 -> 0,0)
11. Julian Kwaaitaal (0 -> 0,0)
11. Boy Waterman (0 -> 0,0)
11. Joey Veerman (0 -> 0,0)
11. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
11. Guus Til (0 -> 0,0)
11. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
11. Joël Drommel (0 -> 0,0)
11. Malik Tillman (0 -> 0,0)
11. Luuk de Jong (0 -> 0,0)
11. Noa Lang (0 -> 0,0)
11. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
11. Armando Obispo (0 -> 0,0)
11. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
11. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
11. Noni Madueke (0 -> 0,0)
11. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
11. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
11. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
11. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
11. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
11. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
11. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
11. Dennis Vos (0 -> 0,0)
11. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
11. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
11. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
11. Xavi Simons (0 -> 0,0)
11. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
11. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
11. Philipp Max (0 -> 0,0)
11. Sávio (0 -> 0,0)
11. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
11. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
11. Fábio Silva (0 -> 0,0)
11. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
11. Armel Bella-Kotchap (0 -> 0,0)
11. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
11. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
11. Jesper Uneken (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Ik hoop dat Bosz het PSV-A-team weer op kan stellen. Dan kunnen ze een hoger tempo spelen en spelen ze de tegenstander weer uit elkaar.
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
0-6 en Luuk per Zondag ED topscorer
+1/-0

 
5 maanden geleden
Hij verdient het meer dan die andere twee
+1/-0

 
5 maanden geleden
Luuk is binnenkort weer de koning van Eindhoven als hij op de platte kar staat. Dat is het mooie aan Luuk: niets gaat boven het resultaat van het team.
+2/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Mijn dochter vindt al jaren dat Luuk de jong in het heldenlied moet komen en had, na mijn mening, een geniale toevoeging.

Ipv: oh Fritsje Philips...Lucie Nilis..Romario..

Dan deze: oh Fritsje Philips.. Luuc en Luc Nilis....Romario...

Kleine wijziging maar wel een goede toevoeging
+4/-0

 
5 maanden geleden
Luuk en Luc en Ronaldo en Romario.😉
+1/-0

 
5 maanden geleden
In het nu fantastische heldenlied gaat mij te ver. Cocu vind ik al op met randje.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Dan zou ik eerder RvN schrappen. Cocu met een hele rits kampioenschappen als speler en als coach en veel meer wedstrijden. Kwam wel terug en hoe.

Coen Dillen, Willie, Cocu, Luuk en Addo.
PS: dat laatste is niet heel serieus bedoeld.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Waarom dan wel bv Ruud van Nistelrooy?
Uiteraard is hij een veel betere spits,maar.....Luuc de Jong is in mijn ogen een oer-PSVer wat betreft mentaliteit. In zijn eerdere periode vaak kampioen geworden, topscoorder geworden( top 10 aller tijden eredivisie). Scoort altijd in kampioenswedstrijden, toppers en altijd tegen Ajax . "Beste kopper" ter wereld (momenteel). En dan vergeet ik vast nog wat.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Het heldenlied is ontstaan (als ik het me goed herinner) ergens zo rond de succesperiode 2005-2008. Natuurlijk behaalt Luuk, inmiddels in 2 periodes, grote successen in Eindhoven en zou hij met de blik van vandaag ook niet misstaan in het heldenlied. Maar ja, een bestaand en niet officieel lied aanpassen, is toch lastig.

Misschien wordt het tijd om een tweede couplet te maken. Kunnen we Ronaldo, Kezman, Van Bommel en Jan Reker ook direct een plekje geven :-)
+3/-0

 
5 maanden geleden
Voor iedereen die Luuk de Jong in t lied wilt, die kan t lied gewoon interpreteren als ‘ohh fritsje Philips, Luukie, Nilis, Romario
+5/-0

5 maanden geleden
Met betrekking tot de wedstrijd: fijn dat de ziekenboeg weer leeg aan het stromen is. Dat geeft Bosz weer mogelijkheden tot wisselen als het niet lekker loopt en dan kunnen we ook weer mensen rust geven als de omstandigheden daarom vragen. Zeker voorin blijft het voorlopig hopen dat iedereen fit blijft. Luuk omdat hij te belangrijk is, en onze buitenspelers omdat we weinig alternatieven hebben.

Wellicht goed om zondag direct weer te kiezen voor meer voetbal van achteruit en Schouten op de plek van Ramalho te zetten. Dan kunnen Veerman, Saibari en Tilmann op het middenveld. Al zou het me niet verbazen als Mauro Jr. als beloning opnieuw een basisplaats krijgt en Joey of Malik nog even vanaf de bank zal moeten beginnen.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ik denk ook dat Mauro misschien wel mag beginnen … maar dat eerder Saibari rust krijgt.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Waarom? Laatste wedstrijd is 8 dagen geleden. Beste elf, en knallen. Zorgen dat het snel beslist is en dan eventueel wisselen.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Heeft bij Marokko minder gespeeld dan de fitte spelers die wel afgelopen weken in Eindhoven bleven. Zo veel minuten heeft hij helaas niet mogen maken. Waarom denk je dat juist Saibari rust zou krijgen? Hij is volgens mij gewoon fit en komt in tegenstelling tot veel anderen niet terug van een kwetsuur.
+1/-0

5 maanden geleden
3 punten mag geen probleem zijn lijkt mij. En nu hopelijk weer met mooie aanvallen en doelpunten. Ik begon er net aan te wennen om met een gerust hart naar onze wedstrijden toe te leven😊
+1/-0

 
5 maanden geleden
In Nederland begon het elke keer winnen met 3 punten bijna een sleur te worden :)
Ik verwacht dat PSV het oude niveau snel weer oppakt, en we weer een reeks gaan krijgen. De paar matige wedstrijden kwamen toch vooral door te veel afwezige spelers en dat Schout niet fit was.
+2/-0

5 maanden geleden
Zin in paling.
+4/-0

5 maanden geleden
Ik ga uit van 3 punten en weer beter voetbal, 0-3 of 1-4
+1/-0

5 maanden geleden
Ik ga ervan uit dat we vandaag we 3 punten uitlopen op onze vrienden uit Ouderkerk a/d Amstel.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Totaal niet meer relevant voor ons dit seizoen, maar het blijft toch wel vermakelijk.
+1/-0

5 maanden geleden
Mauro junior niet eens bij de selectie vandaag...Da's best pijnlijk voor hem lijkt me..
Of is er een medische reden?
+2/-0

 
5 maanden geleden
Sportieve redenen zullen het in ieder geval niet zijn, want PSV heeft 'maar' acht spelers op de bank
+2/-0

 
5 maanden geleden
Mauro is een goede voetballer, en Bosz was juist zeer positief over hem. Dus met voetbal zal het niks te maken hebben.
+2/-0

5 maanden geleden
Bolling van de bal, dat is kut he
+7/-0

 
5 maanden geleden
Ik neem aan dat je wedstrijd van Ajaks bedoelt? 😉
+2/-0

 
5 maanden geleden
Uiteraard
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ze hadden Makkelie al niet echt tegen … gelukkig was de man aan de lijn niet aan hun zijde.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Haaha, inderdaad. Ik moest aan één uitspraak denken :"Giv ze cup to them, today". Nu kennen zij dat gevoel ook. Toen heeft het ons helaas wel misschien een kampioenschap gekost.
+2/-0

 
5 maanden geleden
De bal is zeker wel over de lijn..echter staat de paal in de weg voor een duidelijk camerabeeld...Des te beter dus, klein beetje gerechtigheid
+2/-0

 
5 maanden geleden
Hij zou over de lijn kunnen zijn, maar dat is volgens mij helemaal niet zeker vast te stellen. Had al gelijk bij de eerste herhaling niet het idee dat de VAR dit ooit goed zou kunnen keuren en ik ben ook zeker niet overtuigd dat de bal 100% over de lijn is.

Plaatsing van de camera is wel slordig, je zou denken dat je dat wel beter uit moet kunnen lijnen.
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Waarom hapt Dest op een beweging van de tegenstander richting hun eigen doel?

Was vorige week tegen die neuzen ook al een aantal keer het geval, ook andere spelers overigens. Blijf gewoon in de weg staan zou je denken.
+2/-0

5 maanden geleden
Zo, orde op zaken. En dóór! :)
+1/-0

5 maanden geleden
Nog vroeg in de wedstrijd natuurlijk maar vind het tot nu toe niet best, zelfs met Veerman erbij.. schandalig hoe ze weer staan te slapen bij de tegen goal.

Yes Saibari 😃 Saibari is meer gemist dan Veerman voor mij.
+2/-0

5 maanden geleden
Wat zijn ze toch slordig zeg....
+3/-0

5 maanden geleden
Tis nog niet best zal ik maar zeggen🤔
+2/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Ik word zo moe van dat plichtsmatige, slappe en trage voetbal van Teze … en Bakayoko trouwens ook … maak toch eens snelheid!
+3/-0

 
5 maanden geleden
En Lozano…..
+2/-0

 
5 maanden geleden
Die heeft nog wel snelheid, maar z’n acties zijn gewoon belabberd
+1/-0

5 maanden geleden
HEEE mannen dit is Volendam schamen jullie niet en ga eens voetballen!!!
+3/-0

5 maanden geleden
De kampioensvorm is na de winterstop als sneeuw voor de zon verdwenen. Deze wedstrijd zal nog wel lukken maar oh oh wat is het allemaal onzeker en onzuiver. Dortmund komt er aan en nog 13 competitiewedstrijden tegen sterkere ploegen dan Volendam.
Laten we het voorlopig maar niet teveel over winterbandjes hebben.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Lentebanden op zijn vroegst inderdaad
+1/-0

5 maanden geleden
Ik word gek van die trommel, kappen er mee!
+1/-0

 
5 maanden geleden
geluid uit zetten???
+2/-0

 
5 maanden geleden
Daar vroeg mijn vrouw om inderdaad
+1/-0

 
5 maanden geleden
Inderdaad...irritant ding zeg
+2/-0

 
5 maanden geleden
De trommelaar was net in beeld, die kijkt niet eens naar de wedstrijd maar alleen naar zijn trommel :/
+1/-0

5 maanden geleden
Allemaal naar Bakayoko maar daar komt ook maar weinig uit.!!
+2/-0

5 maanden geleden
Wat zijn ze slordig zeg.... En dat gepiel rondom de 16. Wat een slechte pot zeg. De dominantie van voor de winterstop lijkt volledig weg.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Kun je na gaan dat ook een Veerman er gewoon bij is..
+1/-0

 
5 maanden geleden
Niemand voetbalt meer hè tegen PSV, totaal geen ruimte meer voor onze aanvallers.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Er liggen zeeën van ruimte op links.
+1/-0

5 maanden geleden
Zo traag.. en Bakayoko ook weer niet best..
+3/-0

 
5 maanden geleden
Wordt tijd om de ballen op de kop van De Jong te gooien …
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ja ik snap ook niet dat de Jong nooit es boos wordt dat dat niet gebeurd. Maar het is zo slap terwijl als PSV even 2 tandjes bij zet staan ze zo op 1-2 en 1-3
+1/-0

5 maanden geleden
De backs van Volendam krijgen alle ruimte. Lijkt alsof het helemaal verkeerd staat positioneel. Teze zou eens wat van de drive van Dest moeten hebben.
+3/-0

5 maanden geleden
Zouden we dan toch Guus Til missen...
+3/-0

 
5 maanden geleden
Ja mega. Luuk loopt in zijn eentje te jagen nu. Mist zijn maat
+4/-0

 
5 maanden geleden
Ook dat …
+2/-0

 
5 maanden geleden
Sowieso, maar wie zou je er dan af halen? Deze spelers moeten ook gewoon beter kunnen dan ze nu laten zien.
+1/-0

5 maanden geleden
Jemig wat speelt Bakayoko weer als een krant
+3/-0

 
5 maanden geleden
Ga ik naar binnen of buitenom...ga ik naar binnen of buitenom...balletje naar teze
+2/-0

 
5 maanden geleden
En niet een keer naar de achterlijn om de bal voor te gooien op Luuk …
+1/-0

 
5 maanden geleden
Die verdediger heeft meneer bakayoko ook wel door ondertussen
+1/-0

5 maanden geleden
Wie hebben we op de bank .. het liefst voor d buitenposities?!
+1/-0

5 maanden geleden
Nog een geluk dat we vandaag niet tegen Heerenveen of zo spelen want dan sta je met de rust met 3-0 achter. Totaal geen peper in de reet, ze lopen als een café-elftal te lamballen. Ik hoop dat Bosz net zo over de pis is als ik want dit lijkt op werkweigering.
Stel ze maar een terugreis te voet in het vooruitzicht als ze ook de 2e helft café-voetbal laten zien.
+3/-0

 
5 maanden geleden
De laatste weken werd, door zijn afwezigheid, Veerman in de media elke wedstrijd beter en beter. Nu is hij terug, en is het niveau ook niet goed. Het ligt dus ergens anders aan.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Dan maar babadi
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ja, kan er eigenlijk niks van die Veerman :denk
+2/-3

 
5 maanden geleden
Ik schrijf juist het tegenovergestelde op.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Probleem sinds winterstop is het compact spelen bij de bal, zeg maar ca 15m. Daarom zijn er nu te weinig aanspeelpunten voor de man in balbezit, voor de winterstop had je er altijd wel 3, nu vaak maar 1. Elftal beweegt nu niet mee met waar de bal is en wordt het veld veel te groot gehouden. Zie Lozano tegen ajax bv vorige week, ipv naar de bal te bewegen bleef hij stijf plakken aan de zijlijn, en deed niet mee met het spel onbegrijpelijk. Het heeft allemaal niets te maken met het feit of Veerman wel of niet speelt.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Voor de winterstop sloot PSV de tegenstander echt op, en werden de ballen snel weer veroverd waardoor er continu druk op de tegenstander was. IK krijg het idee dat ze nu verder uit elkaar staan, waardoor de echte druk op de tegenstander weg is.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Precies wat ik dus zeg, jij begrijpt het ook.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Dit soort wedstrijden heb je voor de winterstop anders ook gewoon meerdere keren gehad. Kijk de wedstrijden tegen Vitesse, RKC en Sparta maar terug. Voor de rust was het allemaal heel slap en leek het nergens meer op. Thuis tegen Ajax werd je volledig van de mat gespeeld en kwam je met een 1-2 ruststand heel goed weg. In de rust werd het omgezet en loop je alsnog uit naar een ruime zege. Ook nu weer.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ze spelen echt niet zo slecht dat je zomaar van Heerenveen zou verliezen hoor.
+3/-0

5 maanden geleden
Als ze hier punten laten liggen dan stop ik met het invullen van de toto
+2/-0

5 maanden geleden
Maakt em nog goed af hoor. Die Schouten doet echt vrijwel altijd logische dingen.
+5/-0

5 maanden geleden
Aub Tillman voor Bakayoko …
+3/-0

5 maanden geleden
Dat Dortmund zal inmiddels ook wel peentjes zweten.
+1/-0

5 maanden geleden
Andere schoenen voor Luuk?
+2/-0

 
5 maanden geleden
Dat dacht ik bij die kans in minuut 60 ook. Maar bij de herhaling met de camera achter het doel was te zien dat er wel veel benen in de weg stonden.
+1/-0

 
5 maanden geleden
En zojuist, in de 72e minuut? Sloeg ook weer nergens op …
+1/-0

 
5 maanden geleden
Die was een beetje hoog over .... :)
+1/-0

 
5 maanden geleden
Die schoenen van Pepi zijn fijner!
+1/-0

5 maanden geleden
Kan Tillman niet worden ingebracht ?
+5/-0

5 maanden geleden
Zoveel dat Lozano gekost heeft zo belabberd speelt ie. Sjonge…..
+1/-0

 
5 maanden geleden
Eigenlijk hele seizoen al. Lang veruit de betere voetballer maar helaas …
+1/-0

5 maanden geleden
Babadi valt goed in. Meteen meer voetbal.
+6/-0

 
5 maanden geleden
Leuk voor die jongen zo'n doelpuntje.
+2/-0

 
5 maanden geleden
En een doelpuntje … nu gvd dat contract tekenen!
+4/-0

 
5 maanden geleden
Ik zat op de tribune te denken ‘zou hij mogen invallen omdat hij komende week tekent’ ….. zou voor beide partijen goede zaak zijn.
+1/-0

5 maanden geleden
Weer zo’n wedstrijd waarin de wissels het verschil maken … en meer inzet tonen!
+2/-0

 
5 maanden geleden
Die Tillman is echt een fijne speler. Kopen die gast.
+6/-0

 
5 maanden geleden
Ik vind die Pepi ook wel een fijne speler …
+3/-0

5 maanden geleden
En zo kwam toch nog alles goed.... gelukkig kunnen ze het nog. Hup Sparta !
+4/-0

5 maanden geleden
Het begon allemaal veel te traag tegen een vijfmansverdediging die er met veel snelheid uitkwam.
Na de rust goed geanticipeerd en het professioneel afgemaakt.
Uiteindelijk dus geen vuiltje aan de dijk.
+2/-0

5 maanden geleden
Blij met de 2e helft. Met Babadi als aanjagr begon het weer te lopen zoals voor de winterstop. Zal ook wel hebben gelegen aan het feit dat Volendam hun speelstijl van de 1e helft ook geen 90 minuten gaan volhouden. Maar gewoon het spel van de 2e helft meenemen naar volgende wedstrijd, dan is er niets aan de hand. 😀
+1/-0

5 maanden geleden
Het is wat, niet top spelen en met 5-1 winnen. Spelers weer minuten laten maken.
Weer een streepje op de lijst.

Ik ga voorzichtig wat concept vrij vragen voor een naderende titel.
+2/-0

5 maanden geleden (gewijzigd en gesloten)
Ik ben er totaal niet gerust op. Met nog 13 wedstrijden te gaan, staat PSV 24 punten voor op Ajax, en het doelsalso is 48+; dat is één extra Cruyff punt. Dus als PSV nog 8 keer verliest en één keer gelijkspeelt en Ajax alles wint, is Ajax gewoon kampioen. Ik zeg: snel Bosz weg en versterking halen!
+1/-0

 
5 maanden geleden
Dan hebben wij een andere beleving van satire ;-)
+3/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Feyenoord staat maar op 10 verliespunten afstand, Twente op 15 en AZ staat ook hoger...
+1/-0

5 maanden geleden
De 2e helft was gelukkig niet meer zo tenenkrommend slecht als de 1e, zeker na de wissels. Blij met de uitslag en de punten maar het is nog lang geen niveau zoals voor de winterstop. Goed om te zien dat er een erg brede selectie is en dat de bank echt iets kan toevoegen. Zorgelijk vind ik de buitenspelers, dat leek enkele maanden geleden nog zo riant maar door de blessuregevoeligheid van Lang en het vertrek van Vertessen zit je ineens met Lozano en Bakayoko die kunnen rekenen op een basisplaats maar er beiden eigenlijk niet veel van kunnen. Van Lozano wist ik dat al want dat was in zijn eerste periode al meer een hype dan een topper. En dat geldt ook voor Bakayoko, werd al snel de hemel in geprezen maar blijkt gewoon een matig spelertje met een pleister op zijn neus te zijn. Benieuwd of Bosz nog met een creatieve oplossing voor de vleugels komt wat anders zul je nog vaak in de problemen komen.
+1/-10

 
5 maanden geleden
Zo een hype dat Napoli er 155 keer intrapte en Mexico 68 keer. België trapt er ook in met Bakayoko.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Zeg alsjeblieft dat je sarcastisch bent?!

- "Zit je ineens met Bakayoko en Lozano opgescheept." Ik denk dat elke eredivisieclub, en nog een aantal Europese (sub)toppers ze maar wat graag willen hebben.
- "Die er beiden eigenlijk niets van kunnen". Nee inderdaad, weet ik hoeveelvoudig International van Mexico, meer dan 150 wedstrijden voor Napoli, en 1 van de grootste talenten in Europa. Die kunnen er inderdaad niet veel van.
- "Van Lozano wist ik dat al want dat was in zijn eerste periode al meer een hype dan een topper." Ja, op basis van een hype betalen ze een (voor ons) clubrecord, met gerenommeerde scouts.
- "En dat geldt ook voor Bakayoko, werd al snel de hemel in geprezen maar blijkt gewoon een matig spelertje met een pleister op zijn neus te zijn". Ik vind dat Bakayoko betere wedstrijden heeft gespeeld dit seizoen. Maar heb je zijn cijfers gezien? Die zeggen alles. En ook waarom de hele meute achter hem aan zit.

Ik snap je frustratie omdat we geen best seizoen draaien. Ik bedoel, 19 van de 21 competitie wedstrijden gewonnen (en 2 gelijk), voor het eerst in hele lange tijd door in de CL, en sinds lichtjaren weer leuk, wat zeg ik, héél leuk voetbal zien.

Nee, het is niet best.
+6/-0

 
5 maanden geleden
Chapeau Obelix.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Kritiek op de heilige huisjes valt hier over het algemeen niet zo lekker. Ik zou zeggen neem maar eens de moeite om de statistieken van Bakayoko en Lozano te vergelijken met die van de collega-aanvallers de Jong en Pepi en zelfs met die van de middenvelders Veerman, Saibari, Til en Tilmann. Stuk voor stuk indrukwekkender. Bakayoko heeft 4x gescoord uit 48 doelpogingen en hij heeft alle 21 wedstrijden meegedaan. 4 goals van de 68…..
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Heilige huisjes? Niet verwarren met onzin.
Het gaat er mij om dat jij eigenlijk zegt dat je aan beide spelers niet zoveel hebt.

Maar dan dit; lozano kan beter als hij laat zien. Hij nu laat zien. Er is 1 (!!) Competitie wedstrijd waarin individuele kwaliteit gevraagd werd om het om te draaien. Juist, ajax thuis. En wie stond er toen op?

Een andere key wedstrijd, feyenoord uit. Wie gaf de assist op de 0-1? Juist.

Ik zeg nergens dat ze waanzinnig spelen. Maar uit jouw post maak ik op dat je, op zijn zachtst gezegd niet kapot bent van beide heren. Die in een waanzinnig seizoen toch een minimale bijdrage leveren. Of ligt dat aan de 9 anderen. Dat zou geweldig zijn, want dat kan wat worden met 11 geweldenaars.

Termen als, "gewoon een matig spelertje met een pleister op zijn neus". Dat is jouw mening, dat mag dus, maar vind ik treurig.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ik ben wel met je eens dat ik het wat scherp stelde, maar ik vind dat Bakayoko het gewoon te weinig laat zien en dat geldt zeker voor Lozano. Laat ik het dan zo zeggen, wat mij betreft horen deze 2, op basis wat zij toch nu toe laten zien, voor mij niet bij de beste 8 spelers van de selectie. (Toch nog enige nuance)
+1/-0

 
5 maanden geleden
Het is jouw inschatting, en dat mag.
Wie zijn, puur uit nieuwsgierigheid, dan jouw top 8 spelers? En wat zijn de criteria? Is dat vorm? Is dat potentie? Trackrecord? Transferwaarde?
+1/-0

 
5 maanden geleden
Wat mij betreft Veerman, Saibari, De Jong, Tillmann, Lang, Boscagli, Dest, Schouten. Criteria? Is voor 8 spelers wat lastig aan te geven maar transferwaarde is geen factor in mijn beoordeling. Ik vindt dat deze spelers veel constanter een hoog niveau halen, m.u.v. Lang maar dat heeft vooral met zijn blessures te maken.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Het is een beetje appels met peren vergelijken. Wat zijn specifieke kwaliteiten van de spelers, hoe passen ze in teamverband, zijn het waterdragers of juist de individuele karakters. Hebben ze hoge pieken en lage dalen, wat is de gemiddelde grens.

Ik ben het overigens wel eens dat genoemde spelers een waanzinnig goed seizoen draaien, maar dat vind ik van baka ook. Lozano had ik ook meer van verwacht. Maar dat wil niet zeggen dat ik ze matige spelers vindt. Sterker, ik denk dat de potentie van Baka de grootste is in de selectie. En dat het gif, onvoorspelbaarheid van chucky uniek en onmisbaar is.

Om een voorbeeld te noemen, ik vind Tillman onze beste speler. Maar die kan ook slapen in wedstrijden en heb je er geen zak aan. Flegmatiek noemen ze dat geloof ik.
Ik heb eens met John Feskens gesproken, analist van de tegenstanders. Hij zegt ook dat talent een is maar hoe past het in een team, hoe zijn ze in staat een opdracht uit te voeren, bereid meters voor elkaar te maken etc.

Je hoort steeds dat iedereen jaloers is op Lang, lozano en baka. Nou, ik ben vooral heel blij met Schouten en Saibari. Echt de missende puzzelstukjes.
+1/-0

5 maanden geleden
Die eindstand verbloemt een boel, want die eerste helft was weer echt heel erg matig. Weg is het tempo van voor de winterstop, weg is het afjagen van de tegenstander. Het flitsende aanvalsspel en de honger naar meer en meer. Op deze manier hoef je geen illusies te maken in die tweestrijd met Dortmund.
+1/-0

5 maanden geleden
Prima resultaat van een prima team. De vleugelspitsen hadden het niet echt vandaag, maar toch gewoon 5 goals, prima dat alles zo overgenomen wordt. Hoop echt dat babadi blijft, leuke speler, maar moet wel realistisch blijven.

Ik hoor niks over Mauro, is nu al bekend waarom hij er niet was? had hem na vorige week toch wel verwacht.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Misschien vanwege kunstgras en eerdere knieblessure?
+3/-0

 
5 maanden geleden
Dat zou ik geen gekke verklaring vinden als dat de reden is.
+1/-0

5 maanden geleden
Persoonlijk vond ik de 2e helft een stuk leuker dan de 1e.
+5/-0

 
5 maanden geleden
Jij hebt recht op die mening man! Maar ik deel hem graag met je….
+1/-0

5 maanden geleden
PSV moet wel weer in vorm gaan raken. Slechte start maar prima 2e helft die je met alle respect voor Volendam ook aan je stand en status verplicht bent. Babadi blijft een mooi talent. Hoop echt dat hij zich bij PSV wil blijven ontwikkelen.
+1/-0

5 maanden geleden
Oooo wat een geluk dat voetbal uit twee helften bestaat;-)
+2/-0

 
5 maanden geleden
Mee eens @por. Na de 1e helft heb ik bij mijn Philips video-2000 op stop gedrukt, en de band weer naar het begint punt teruggespoeld. Bij twee helften kan de de 2e over de 1e heen tapen.
+2/-0

 
5 maanden geleden
En die dan weer in twee helften delen en een samenvatting noemen, e voila
+2/-0