Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV eindelijk kampioen na moeizame wedstrijd tegen Sparta


Tijdstip
5 mei 2024
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
-


PSV eindelijk kampioen na moeizame wedstrijd tegen Sparta; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV eindelijk kampioen na moeizame wedstrijd tegen Sparta

PSV mag zich vanaf nu eindelijk officieel landskampioen van Nederland noemen. Voor het eerst sinds april 2018 is PSV er in geslaagd de landstitel weer naar Eindhoven te halen. Na een ontzettend moeizaam begin van een onherkenbaar PSV zette PSV na het eerste kwartier spelen orde op zaken. Uiteindelijk stond het na negentig minuten 4-2 door goals van Jerdy Schouten, Johan Bakayoko, Olivier Boscagli en tien minuten voor tijd Jordan Teze. Namens Sparta scoorde Metinho op briljante wijze de 0-1, Boscagli kopte per ongeluk de 2-2 tegen de touwen namens de Rotterdamse bezoekers.

Voor PSV moet het bevrijdend zijn, er werd ondertussen al zolang naar dit moment toegeleefd. Zelfs na de 0-8 overwinning in Heerenveen werd het Eindhovense geduld nog verder op de proef gesteld. Even leek het vandaag ook nog mis te gaan. Sparta was duidelijk niet van plan zomaar mee te werken aan een Brabants feestje en zette PSV het eerste kwartier compleet vast op de eigen helft. De ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk zette de bezoekers zelfs zeer brutaal op voorsprong, via een schitterend doelpunt van Metinho. PSV mocht ondertussen niet klagen, want na pijnlijk gegrabbel van Walter Benitez had PSV ook zomaar met ruimere cijfers achter kunnen staan.

De openingsfase vandaag had veel weg van de wedstrijd die PSV twee maanden geleden op bezoek bij Borussia Dortmund voetbalde. PSV kwam er niet aan te pas en leek volledig overklast te worden. Na wat tactische aanpassingen leek de ploeg van Peter Bosz zich na een kleine twintig minuten te herpakken. Het scoorde ook direct, vanuit een corner van Joey Veerman zette Jerdy Schouten zijn hoofd knap tegen de bal voor de gelijkmaker. Zeven minuten later kwam PSV vervolgens op voorsprong. Na prachtige passeerbewegingen van Luukinho de Jong, vond hij Johan Bakayoko op zijn weg om de bal op af te leggen. De Belg had de hoek vervolgens voor het uitkiezen voor de voorsprong.

Lang kon PSV niet genieten van die voorsprong. Nog geen negentig seconden na de bevrijdende goal schoot Saito vanaf de rand van de zestien. De Japanner leek de bal volledig verkeerd te raken, ware het niet dat de kruin van Olivier Boscagli de bal dusdanig van richting veranderde dat hij in de kruising draaide. Sparta kwam dus verrassend weer op gelijke hoogte in het Philips Stadion.

Die gelijke stand werd vervolgens gekoesterd tot aan de rust. Hoewel PSV nog wel aan leek te zetten om met een voorsprong te gaan rusten, slaagde de ploeg van Peter Bosz hier niet in. Er was nog even appel voor een penalty na een harde overtreding op Guus Til, maar daar wilde Higler niet aan in de blessuretijd van de eerste helft.

Na rust leek PSV aanvankelijk net als in de eerste helft niet geheel wakker te zijn begonnen. Sparta had de betere kansen in het eerste kwartier na rust en wist enkele keren bijna opnieuw op voorsprong te komen. Dat veranderde compleet halverwege de tweede helft. PSV kreeg op een meter of vijfentwintig voor het doel van Nick Olij een vrije trap. Joey Veerman stiftte die vrije trap op de volledig vrijstaande Olivier Boscagli. De Franse verdediger bedacht zich geen moment en haalde met een volley vernietigend uit voor de hernieuwde voorsprong voor PSV. Daarna was het een kwestie voor PSV om de wedstrijd uit te voetballen.

In de slotfase werd Jordan Teze nog alleen weggestuurd op weg richting Nick Olij. Saibari stak de rechtsback op knappe wijze de diepte in en als een ervaren spits rondde Teze de bal prachtig af voor de definitieve beslissing. PSV is voor de vijfentwintigste keer kampioen van Nederland geworden. Gefeliciteerd aan iedereen die PSV een warm hart toedraagt.


Jerdy Schouten: "Hiervoor ben ik terug naar Nederland gekomen!"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Jerdy Schouten: "Hiervoor ben ik terug naar Nederland gekomen!"

Na afloop van de kampioenswedstrijd tegen Sparta kwam ook Jerdy Schouten voor de camera's van ESPN om kort terug te blikken op zijn wedstrijd, seizoen en doelpunt: "Het zat er natuurlijk al langer aan te komen maar we hebben moeten wachten tot dit moment. Het is echt geweldig. Hiervoor ben ik teruggekomen naar Nederland. Dat het gelijk in het eerste seizoen lukt, daar heb ik echt geen woorden voor. Daar ben ik heel trots op en ontzettend blij mee."


Joey Veerman: "Fantastisch dit!"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Joey Veerman: "Fantastisch dit!"

Ook Joey Veerman verscheen na afloop van PSV-Sparta voor de camera's van ESPN voor een snelle reactie: "Fantastisch dit. Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Het feest gaat nu pas echt beginnen, dus ik laat het allemaal op me afkomen," vertelde de sleutelspeler in gesprek met ESPN.

In het gesprek ging het ook nog even over de kritiek die de middenvelder in het verleden wel eens te verwerken kreeg: "Ik heb nu sinds mijn komst hier twee bekers gewonnen, een Johan Cruijff Schaal en nu het kampioenschap. Iedereen heeft zijn mening, dat moet iedereen ook zelf weten. Volgens mij doe ik het wel aardig bij PSV."


Luuk de Jong: "Fantastisch seizoen voor ons!"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Luuk de Jong: "Fantastisch seizoen voor ons!"

De ontlading was gigantisch in Eindhoven na het laatste fluitsignaal van de wedstrijd PSV-Sparta. Dat merkte Luuk de Jong, in gesprek met ESPN, ook: "Het was een fantastisch seizoen voor ons! Bijna perfect kun je het zelf wel noemen, denk ik. Slechts één keer verloren en dat is ook tamelijk uniek. We hebben nog twee wedstrijden te gaan en willen nog meer records breken!"

De aanvoerder van PSV pakte vandaag zijn vierde landstitel met PSV. "Ik denk zeker dat dit het allerbeste seizoen is dat ik ooit gespeeld heb bij PSV." De spits werd in de slotfase van de wedstrijd nog gewisseld voor Ricardo Pepi, de aanvoerder leek aangeslagen het veld te verlaten. "Ik had wat kramp in mijn benen dus ik dacht, ik ga er maar vanaf. We hebben immers nog een lange dag te gaan!"

Luuk de Jong is nog altijd met Pavlidis aan het strijden om de topscorerstitel maar slaagde er niet in het net te vinden vandaag. Hij verwacht er in de laatste twee wedstrijden van het seizoen gewoon weer bij te zijn. "We gaan zeker nog gas geven voor die topscorerstitel!"


Jordan Teze: "We hebben laten zien de beste te zijn!"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Jordan Teze: "We hebben laten zien de beste te zijn!"

Na afloop van de met 4-2 gewonnen kampioenswedstrijd verscheen doelpuntenmaker en kind van de club Jordan Teze voor de camera's van ESPN om terug te kijken op zijn seizoen, doelpunt en wedstrijd: "Ik ben ongelofelijk trots natuurlijk! Zes jaar geleden, keek ik net als de meesten, als jeugdspeler nog naar de kampioenswedstrijd tegen Ajax. Ik hoopte toen al zelf ook ooit zo'n moment mee te mogen maken. Dit is mijn eerste kampioenschap!"

De Oranje-international miste dit succesvolle seizoen voor PSV slechts drie wedstrijden en was dus onbetwist basisspeler: "Mijn droom is uitgekomen, heb het hele seizoen gespeeld, ben kampioen geworden en heb vandaag ook nog gescoord! Het is echt fantastisch! We hebben de meeste goals gemaakt, de minste goals tegen gekregen en ook nog eens verreweg de meeste kansen gecreëerd! We hebben laten zien de beste te zijn van de Eredivisie, heel simpel", aldus kind van de club Jordan Teze.


Guus Til: "Ontzettend blij dat het is gelukt!" ; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Guus Til: "Ontzettend blij dat het is gelukt!"

Guus Til speelde voor het derde opeenvolgende jaar voor een Nederlandse topclub. Waar hij begon bij Feyenoord na zijn terugkeer uit Rusland, kwam hij twee jaar geleden van Feyenoord naar PSV met maar één doel voor ogen. De middenvelder verscheen na afloop van de wedstrijd voor de camera's van ESPN en keek nog eens terug op zijn komst naar Eindhoven en PSV: "Ik ging natuurlijk weg bij Feyenoord en zag hen vorig jaar kampioen worden. Dat deed wel een beetje pijn. Dit voelt dan ook als een opluchting! Ik had na Spartak ook andere opties maar heb voor PSV gekozen omdat ik dit hier wilde meemaken. Ik ben ontzettend blij dat het is gelukt!"

Hoewel de middenvelder extern niet altijd de waardering krijgt of voelt, voelt Guus Til die intern zeker wel: "Ik vind het belangrijker dat mensen die iets van het spelletje snappen, weten hoe belangrijk ik kan zijn. De rest kan me niet zo heel veel schelen eigenlijk." Guus Til was dit seizoen betrokken bij zestien goals voor PSV.


André Ramalho: "Ik moet nadenken"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

André Ramalho: "Ik moet nadenken"

André Ramalho heeft een voorstel van PSV gekregen om zijn aflopende verbintenis te verlengen maar is er nog niet over uit of hij blijft: "Ik weet het nu echt nog niet, moet er goed over nadenken. Ik weet nu nog niet wat het beste voor mij en mijn familie is, ik ben er ook nog niet over uit."

De Braziliaan speelde niet iedere wedstrijd maar wordt zeker wel op waarde geschat door trainer Peter Bosz: "Tot mijn schorsing speelde ik vrijwel alles en daarna zat ik ineens soms op de bank. Natuurlijk is dat niet leuk maar ik heb mijn beste gedaan het team zo vaak mogelijk de nul te laten houden. We hebben het als team heel goed gedaan dit jaar, niet alleen verdedigend maar zeker ook aanvallend", aldus de verdediger in gesprek met ESPN.


Peter Bosz: "Het was een typische kampioenswedstrijd"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Peter Bosz: "Het was een typische kampioenswedstrijd"

Na afloop stond Peter Bosz de nog achtergebleven journalisten te woord in de perszaal van het Philips Stadion: "Het was een typische kampioenswedstrijd. In onze slechtste wedstrijd van het seizoen scoren we toch nog vier keer. Maar het was niet best. Het seizoen was geweldig. Als trainer kwam ik nieuw binnen. Dan heb je normaal toch tijd nodig om spelers te leren kennen. Als ik zie hoe snel we dat als team hebben opgepakt is dat geweldig natuurlijk. We hebben het iedere week op weten te brengen om als team te presteren. Dat hebben we denk ik heel goed gedaan."

"Er zijn ontzettend veel sigaren mijn kant opgekomen. Die ga ik niet allemaal op kunnen roken vanavond maar ik ga wel mijn best do..." de trainer kon zijn zin nog niet afmaken of het hele team kwam de perszaal binnengerend met een groot glas bier dat volledig over de trainer werd leeggegooid.


PSV.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 4-2 (2-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Metinho ('8)
Goal
1-1 Jerdy Schouten ('20)
Goal
2-1 Johan Bakayoko ('27)
Goal
2-2 Koki Saito ('29)
Goal
3-2 Olivier Boscagli ('68)
Goal
4-2 Jordan Teze ('79)
Scheidsrechter
Dennis Higler
Toeschouwers
35.200 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling PSV

Johan BakayokoLuuk de JongMalik Tillman


Guus TilJoey VeermanJerdy Schouten


Mauro JúniorOlivier BoscagliAndré RamalhoJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'58 Ismael Saibari voor André Ramalho
'58 Hirving Lozano voor Guus Til
'76 Ricardo Pepi voor Luuk de Jong
'88 Shurandy Sambo voor Jordan Teze
'88 Patrick van Aanholt voor Mauro Júnior


Opstelling Sparta Rotterdam

Nick Olij, Saïd Bakari, Bart Vriends ('90 Rick Meissen), Mike Eerdhuijzen ('90 Tijs Velthuis), Djevencio van der Kust, Jonathan de Guzman ('90 Charles-Andreas Brym), Camiel Neghli ('57 Shunsuke Mito), Metinho, Tobias Lauritsen, Pelle Clement, Koki Saito


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 2-1 (1-1)
 3 4-0 (2-0)
 3 4-0 (2-0)
 3 4-0 (2-0)
 3 4-0 (2-0)
 3 4-0 (2-0)
 3 4-0 (2-0)
 3 4-0 (2-0)
 3 4-0 (2-0)
10  3 4-0 (2-0)
11  3 4-0 (1-0)
12  3 4-0 (2-0)
13  3 4-0 (2-0)
14  3 4-1 (2-0)
15  3 4-0 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.71. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Olivier Boscagli (34 -> 5,0)
2. Luuk de Jong (33 -> 4,0)
3. Joey Veerman (24 -> 3,0)
4. Jordan Teze (18 -> 2,0)
5. Johan Bakayoko (15 -> 1,0)
6. Jerdy Schouten (12 -> 0,0)
7. André Ramalho (2 -> 0,0)
8. Niemand (0 -> 0,0)
8. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
8. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
8. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
8. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
8. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
8. Livano Comenencia (0 -> 0,0)
8. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
8. Tygo Land (0 -> 0,0)
8. Patrick van Aanholt (0 -> 0,0)
8. Julian Kwaaitaal (0 -> 0,0)
8. Isaac Babadi (0 -> 0,0)
8. Boy Waterman (0 -> 0,0)
8. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
8. Guus Til (0 -> 0,0)
8. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
8. Joël Drommel (0 -> 0,0)
8. Ricardo Pepi (0 -> 0,0)
8. Malik Tillman (0 -> 0,0)
8. Sergiño Dest (0 -> 0,0)
8. Noa Lang (0 -> 0,0)
8. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
8. Armando Obispo (0 -> 0,0)
8. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
8. Walter Benítez (0 -> 0,0)
8. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
8. Noni Madueke (0 -> 0,0)
8. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
8. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
8. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
8. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
8. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
8. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
8. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
8. Dennis Vos (0 -> 0,0)
8. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
8. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
8. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
8. Xavi Simons (0 -> 0,0)
8. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
8. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
8. Philipp Max (0 -> 0,0)
8. Sávio (0 -> 0,0)
8. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
8. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
8. Fábio Silva (0 -> 0,0)
8. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
8. Armel Bella-Kotchap (0 -> 0,0)
8. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
8. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
8. Jesper Uneken (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Al weken helemaal klaar voor komende zondag, zo veel zin in
+1/-0

3 maanden geleden
Zo, daar gaan we eens ff een mooi feestje van maken.
+4/-0

3 maanden geleden
Sta op voor de KAMPIOEN 📢💪🥳
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Zin in! Mijn zoontje zingt al lekker mee met Eindhovens finest. Wie, wie, wie wordt er kampioen..
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
De hele week hangt bij mij de vlag al uit, nu nog een officieel feestje met mijn jongste zoon erbij, altijd leuk!
In 2007 was mijn oudste erbij, als 10 jarige, hij wist niet wat hij meemaakte...
Ik ook niet, van geluk huilende volwassen mannen om me heen, prachtige rillingen, nooit zal ik dat vergeten, 29 april 2007, net als 10 oktober 2010, 25 mei 1988, om maar wat voorbeelden te noemen... legendarisch!
+3/-0

3 maanden geleden
Poh zin in! Helaas niet in Eindhoven maar op reis, maar ik heb al een mooie pub gevonden waar ze het uitzenden, lekker om 17:15 lokale tijd. Veel plezier iedereen, wordt een mooi feestje.
+1/-0

3 maanden geleden
Nog wel even winnen hahaha! Wat een domper zou dat zijn joh.
+1/-0

3 maanden geleden
Jaaaaaaaaa, eindelijk is het zover. (helaas) 6 jaar op moeten wachten maar nu gaat het gebeuren.... Zondag EN Maandag feest.
+1/-0

3 maanden geleden
Tetteretetetetererete beng beng beng beng benggggggg Kampioenen
+1/-0

3 maanden geleden
Zeker zin in, maar…….
Slechte timing qua vakantieplanning.
Zit ik dadelijk te kijken op een schermpje tijdens het bezoek aan Cagliari-Lecce 😎
En dan juichen op de tribune wanneer in Eindhoven gescoord wordt 😊
+1/-0

3 maanden geleden
Zoveel zin.. gisteren mijn Achilles gescheurd, 6 weken gips. Zal het helaas via de tv moeten volgen. Ben er volgend jaar weer bij 😃😉
+1/-0

 
3 maanden geleden
Samen met Sergiño revalideren, kan nog gezellig worden? ;)
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Morgen moet een geweldig voetbalfeest worden. Om dat maandag nog eens dunnetjes over te doen. Eigenlijk is het wel mooi dat we zo vroeg spelen. Kan er de hele middag, avond en nacht doorgefeest worden.

Hier hangt het hele weekend de vlag al uit. Eindelijk weer kampioenen! :psv
+2/-0

3 maanden geleden
3x Luuk de Jong en een ouderwetse zes klapper. Wat een seizoen onder een geweldige trainer/ coach
+3/-0

 
3 maanden geleden
En een directie erboven die rustig blijft en goed doordachte stappen en aankopen doet.
+2/-0

3 maanden geleden
Hingen er ergens grote schermen in de stad?
Of iemand nog goede suggesties wat betreft een kroeg waar de wedstrijd wordt uitgezonden?
+1/-0

 
3 maanden geleden
18 september plein en de markt
+3/-0

3 maanden geleden
Dat we de tune bij ieder doelpunt maar vaak mogen horen vanmiddag.
+1/-0

3 maanden geleden
Matchday. Eindelijk! Zo onderweg naar Eindje. Mooi dagje, of dagen, van maken!

Veel plezier allen, en gedraag je ;)
+2/-0

3 maanden geleden
Nondeju wat heb ik zin in vandaag!
+1/-0

3 maanden geleden
Vandaag is de grote dag mannen , iedereen veel plezier en maak er n ongelofelijke dag van !! We gaan t stadion laten kolken , heel Eindhoven zal ouderwets rood wit kleuren
+1/-0

3 maanden geleden
Oké maar even serieus...iets anders...
Dat uitshirt ????
Hoe dan
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Al 1,5 u overweg vanuit de Liemers naar ons mooie PSV.
Genieten vandaag en morgen.
+2/-0

3 maanden geleden
Er bestaat bij mij geen twijfel dat we vandaag kampioen gaan worden. Daarom wil ik iedereen vast van harte feliciteren en een geweldige kampioensdag wensen. Maak er een mooi feestje van dames en heren, volgend jaar vier ik weer met jullie mee! :)
+1/-0

3 maanden geleden
WTF staat "de Broer van" in de goal?
+1/-0

3 maanden geleden
JAAAAA!!!! KAMPIOENEN!!! 🍻 🎉
+1/-0

3 maanden geleden
Nou "minste tegengoals" kan de vuilnisbak in.
Dan gaan we maar voor die andere records👍
+1/-0

3 maanden geleden
helaas een typische kampioenswedstrijd, ze staan stijf van de zenuwen.
+1/-0

3 maanden geleden
Kan iemand mij uit leggen waarom die scheids die 3e goal af keurt???
+1/-0

 
3 maanden geleden
Omdat de bal niet vrij gegeven was.
+1/-0

3 maanden geleden
Compliment aan Sparta, doen het goed tot nu toe. Ramalho speelt goede pot. De rest lijkt nerveus. Wordt tijd dat publiek er vol achter gaat staan en de boys over de streep trekt
+2/-0

 
3 maanden geleden
Klopt en vind Bakayoko ook goed spelen, vind het publiek ook vrij tam.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Baka zeer ijverig. Dest wordt nodig gemist links. Zit stuk minder voetbal in met Mauro op die plek.
+2/-0

3 maanden geleden
Vooral achterin en met name Benitez heel nerveus, maar ook een goed Sparta. Nervositeit gaat de 2e helft wel weg en Luuk gaat zijn goal nog maken. Tot nog toe wel de baggerwedstrijd waar Bosz het vooraf over had. Ik tip op 5-2 en een geweldig feest.
+2/-0

3 maanden geleden
Vind Veerman erg onopvallend tot nu toe?
+2/-0

 
3 maanden geleden
Haha had ik eerder moeten zeggen😊
+1/-0

3 maanden geleden
Prachtige goal Boscali en publiek is ook wakker 🍻
+1/-0

3 maanden geleden
Nederland is weer bevrijd.
De schaal is thuis.
Gefeliciteerd vrienden en vriendinnen.
+3/-0

3 maanden geleden
GEFELICITEERD ALLEMAAL!!! 😃 🍻 🎉🎉🎉
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
"eindelijk" "moeizaam" Wat een kut-titel van dit artikel!. Een geweldige pot. Strijd, karakter, heldendom: De Jong die niet scoort maar briljant de 2-1 voorbereidt; Boscagli die na een eigen-goal de ploeg weer op voorsprong zet met een prachtige volley. Zo'n wedstrijd is toch veel leuker dan een saaie 6-0?
+5/-0

3 maanden geleden
Iedereen veel plezier gewenst en gefeliciteerd aan allen! Een geweldig seizoen en hopelijk ook nog winst de laatste 2 wedstrijden.

Feyenoord was goed dit seizoen, maar PSV nog een stuk beter.

KAMPIOENEN!!!!
+1/-0

3 maanden geleden
Ik was zo blij dat iedereen op de tribune bleef. Toch weer een paar van die droeftoeters die dat verkloten.
+5/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Ja heel jammer.. goede sfeer was gelijk even verdwenen.. echt zonde! Gelukkig iedereen weer snel van het veld. Het feest kan weer verder 😃
+1/-0

 
3 maanden geleden
Vraag me af wat er in die jongens omgaat? Er zitten 35000 mensen die na zes jaar eindelijk een feestje met de spelers kunnen vieren. En je weet dat als jij met je stomme kop dat veld op rent dat dat feestje zomaar eens afgelopen kan zijn. En toch toch doe je het. En dan gaan ze ook nog stoer lopen zwaaien, zo van "kijk mij eens". Nou jongens ik ben trots op jullie hoor.
Gelukkig waren ze snel weg en kon de huldiging gewoon doorgaan. Gefeliciteerd allemaal👍
+4/-0

 
3 maanden geleden
Ik vraag me vooral af wat het probleem is. Van buitenlandse (of Limburgse die het toch niet redden) clubs wordt een pitcher invasion in de media als iets moois gebracht en als het bij ons gebeurd is het schandalig.
Waarmee ik niet wil goedpraten dat als de consequenties door de stadion speaker worden omgeroepen er toch het risico genomen wordt het feest de nek om te draaien. Echter waarom willen we perse het bagage jongetje van de klas zijn?
In het verlengde hiervan is ook de huldiging pas morgen. Om alles in banen te leiden wordt alle spontaniteit de nek om gedraaid.
+4/-5

 
3 maanden geleden
Heb je de spelerskinderen zien rennen? I rest my case.
+5/-0

 
3 maanden geleden
Spontane pitch invasions prima. 20 minuten klaar zitten met maskers en bivakmutsen op en de beveiliging uitdagen slaat nergens op. Opflikkeren nep supporters.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Het probleem is dat als er 500 man op het veld staat er voor die andere 34500 niks meer aan is, want die zien geen flikker meer.
En het is niet aan die één hersencelligen om het verloop van het feest te bepalen. Maar omdat zij zich belangrijker vinden dan de rest doen ze het toch. Dat heeft helemaal niks met braafste jongetje te maken.
+4/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik liep naar beneden en toen zag ik ze binnenkomen via Vak T met die gele maskers op, volgens betrouwbare bron hadden deze idioten een stadionverbod... dan is de vraag hoe zijn ze dan binnengekomen, want er werd mega streng gecontroleerd???

De reden dat ze die maskers op hadden, was omdat dan niet herkend kunnen worden, de "helden"

De enige manier om deze jochies, want dat zijn het over het algemeen, dit soort gedrag af te leren is dat de harde kern ingrijpt. Daar hebben ze wellicht nog wel respect voor?!
+1/-0

3 maanden geleden
Allen gefeliciteerd. Vond het eigenlijk een heerlijk lekkere spannende pot tegen een goed Sparta en eindelijk weer de beste van Nederland!! Het went nooit om kampioen te worden. Er ligt een mooie basis voor verdere successen. Met stip de beste trainer van de competitie volgend, geld dat tegen de plinten klotst om de toch al heel stabiele basis verder uit te bouwen en te perfectioneren naar het ideale Bosz elftal. Kijk wat we dit jaar bereikt hebben ondanks alle blessures, de lat van dit team ligt nog zoveel hoger als dat we tot nu toe gezien hebben. Nu ff lekker feesten en met heel veel vreugde kijk ik uit naar de komende jaren waar we sowieso een PSV te zien krijgen waar we van gaan genieten. Wat een topjaar!!!
+1/-0

3 maanden geleden
Nee ik stond te pissen/bier halen en toen ik terug was was het veld alweer leeg. Maar ook met dit verhaal, ik geloof niet dat ze de spelerskinderen ook maar iets zouden aan doen, blijft dus een kwestie van anticiperen op de situatie.
+1/-1

 
3 maanden geleden
Naar mijn smaak hoort een pitch invasion er ook gewoon bij,de kampioenswedstrijd tegen excelsior in venlo kan ik nu nog van genieten.
+2/-2

 
3 maanden geleden
Anticiperen... Dat deze ze ook. Vanwege die ééncelligen die het nodig vonden om bivakmutsen te dragen. Dan neem je het zekere voor het onzekere (of het onwaarschijnlijke).
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik ben ook zeker geen voorstander van de bivakmutsen. Zeker aangezien ik vernomen heb dat ze bij terugkeer op de tribune random mmsupporters een klap hebben uitgedeeld.

Ik ben wel van mening dat een kamioenschap in eerste instantie een feest van spelers en supporters is en het mooi is als dat samen gevierd kan worden, zoals spelers ook wel eens over de boarding naar de supporters springen.
Wat mij betreft moet dat dus, zonder bivakmutsen, gewoon kunnen. Zoals gezegd de media laten het maar al te graag zien als het in het buitenland gebeurd en dan wordt het gepresenteerd als een mooi feest van ontlading.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Een spontane pitch invasion na het laatste fluitsignaal vind ik toch ook heel wat anders dan een geplande actie (gezien de bivakmutsen) tijdens de ereronde met de spelerskinderen erbij. En die past wat mij betreft ook meer bij die geweldige ontladingen zoals in 2007 of 2015, en niet bij een kampioenschap waarvan we al een half jaar wisten dat het eraan zat te komen.

Echter, je weet dat de festiviteiten op het veld en de uitreiking van de schaal niet door zullen gaan als het veld door de supporters is ingenomen. Gun gewoon alle mensen in het stadion dat mooie feestje! Gelukkig was het een kleine groep en kon het in de kiem gesmoord worden.

Dit heeft niks met het 'braafste jongetje van de klas' te maken. Het is gewoon respectvol feestvieren met aandacht voor de grenzen wat wel/niet geoorloofd is.
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Mee eens hoor wat er gisteren gebeurde sloeg nergens op en een pitch invasion past meer bij verrassende kampioenschappen, al vind ik kampioen worden na lange droogstand ondanks dat je het mijlenver zag aankomen toch ook met ontlading geven.

Met braafste jongetje van de klas doel ik op de instelling van psv hierin om geen huldiging met te doen mocht het gebeuren en niet dat we de bivakmutsen actie hadden moeten goedkeuren.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Gelukkig😊
Laten we vooral genieten de komende dagen, we hebben die lui al teveel aandacht gegeven. Maak er een mooi feest van allemaal👍👍
+1/-0

 
3 maanden geleden
Er lopen daar kinderen van onder de 5 jaar met hun papa op het veld, en dan komen er tientallen gasten met bivakmutsen aanrennen. Die onder invloed zijn van alcohol en wellicht nog andere dingen. Natuurlijk hebben ze de intentie niet om PSV'ers en hun kinderen iets aan te doen, maar in dit soort situaties is een ongeluk zo gebeurd. Zeker als ze misschien ook nog vuurwerk hadden gehad. Nee, het massale fluitconcert was zwaar terecht en deze groep narcistische mensen, die graag zelf in de belangstelling staan, zou wat mij betreft hard aangepakt mogen worden.
+3/-0

3 maanden geleden
En bedankt voor die klootzakken die zo nodig moesten knokken met eigen supporters. Weren uit t stadion!!!!!
+3/-0

 
3 maanden geleden
Wat jammer..
incidenten vallen als er 10.000-en mensen samen zijn en er (te)veel alcohol vloeit helaas nooit uit te sluiten.
Hopelijk was het maar een enkeling. Onze club is te mooi voor gezeik en zeker op z’n feestdag als vandaag!
+1/-0

 
3 maanden geleden
Die waren boos dat ze uitgefloten werden door de 34950 mensen die zich wel konden gedragen. Tsja dan heb je geen keus, dan moet je wel gaan meppen he??
+1/-0

3 maanden geleden
Gefeliciteerd allemaal met het kampioenschap!! Al zijn er sinds de vorige maar 4 schalen aan anderen vergeven, het voelde als een eeuwigheid. We zijn ook wel verwend als Rekordmeister afgelopen 50 jaar. Misschien heeft het daar mee te maken.

De sfeer in stadion en daarna in de stad vielen mij tegen. Maar ja, de vorige twee kampioenschappen waren thuis tegen Ajax en onverwachts dankzij Bryan Smeets. Deze zag je van mijlenver aankomen en dan is het verrassingseffect weg. Het aantal supporters in de stad viel in positieve zin op. Heb toch al veel kampioenschappen en Koningsdagen meegemaakt, maar dit leek de overtreffende trap. Wat een menigte.

Doodzonde dat een aantal 'supporters' het nodig vonden om de huldiging in het stadion te verstoren door het veld op te rennen. Best kwalijk dat die al een kwartier aan de boarding stonden te wachten met bivakmuts op. Misschien maar een verbod op gezichtsbedekkende kleding invoeren in het stadion. En wat ik nog het allerergste vond: het publiek reageerde vol afschuw op deze bivakmutsen die het veld bestormden door te fluiten. Waarop deze bivakmutsen het nodig vonden om te reageren met middelvingers en vechtgebaren naar het publiek. Sorry hoor, maar dat zijn voor mij geen PSV supporters.

Maar goed, dat laat mij de feestvreugde niet bederven. Na de wedstrijd genoten in de stad en ik kom morgen weer terug!
+14/-0

 
3 maanden geleden
Ik sluit me er volledig bij aan. Ik ben niet roomser als de paus, vond het vuurwerk achteraf mooi met die rode zee, maar die bivakmutsen, verschrikkelijk.

Wij hadden het er ook over, hoe druk het in de stad was. Kan me zo'n massa niet heugen.
+4/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Die lui met die gele maskers en bivakmutsen per direct het stadion uitschoppen en nooit meer terug laten komen. Geen psv supporters!! How can I make this about me. Sukkels!

Ondanks dat; geweldig, eindelijk weer kampioen!!
+6/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Heh??? nee we moeten dat maar gewoon laten gebeuren? Natuurlijk komt er dan een laaiend afkeurend geluid... Ik zit op vak T, daar zitten ook niet allemaal lieverdjes, maar we hebben wel duidelijk SCHAAM JE KAPOT geroepen met zijn allen.

Dat deze debielen daar dan weer op reageren door te gaan knokken is de wereld op zijn kop!

De vraag is hoe deze lieden met stadionverbod binnen konden komen...
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik mis hier toch een beetje het respect voor de bivakmutsjes en de capuchonnetjes. Ze hebben met zijn allen wel voor elkaar gekregen dat een paar 5-jarige spelerskinderen voor ze op de loop gingen. Dat kunnen ze toch maar mooi bijschrijven op hun hooligan-CV’s.
+1/-0

3 maanden geleden
De ontlading voelde ik vorige week wel al maar mooie dag zo. Morgen weer feestje. Gefeliciteerd allemaal, genieten
+1/-0

3 maanden geleden
Poh, baal toch wel dat ik niet in Nederland en dus ook niet in Eindhoven ben op het moment. Prachtig feestje!

Iedereen gefeliciteerd en veel plezier vandaag. Ik zet straks maar eens even een streampje op van de huldiging, en volgend jaar ben ik erbij ;-)
+1/-0

 
3 maanden geleden
Kun je via internet niet Omroep Brabant vinden? Daar zenden ze vanaf 5 uur vanmiddag ( plaatselijke tijd ) de huldiging live uit. Jij ook gefeliciteerd 😃
+2/-0

 
3 maanden geleden
Goeie, zal ik eens opzetten straks! Eens kijken of mijn vriendin dat ook leuk vindt ;-)
+1/-0

3 maanden geleden
Respect voor de manier waarop Sparta gisteren voetbalde. Een verschil van dag en nacht met de wedstrijd tegen Heerenveen. Je zag duidelijk dat ze de intentie hadden om ons pijn te doen en ze voetbalden af en toe heel goed onder de druk uit. Voor mij was vooral die Metinho een jongen om eens in de gaten te houden.

Na de eerste 10 minuten was het duidelijk dat we de overwinning niet cadeau gingen krijgen, en er ging ook duidelijk een schepje bovenop in de duels. Gelukkig zat het ons mee bij die frommelgoal bij de 1-1 en ging er een Spartaan enorm in de fout, waardoor Luuk de 2-1 kon voorbereiden. Daarna zag je, ondanks de 2-2, dat we de titel zouden gaan binnenslepen en gaf de kwaliteit de doorslag.

Na afloop prachtige beelden van feestende spelers en stafleden die continu met elkaar aan het dollen waren. Ik denk dat ze vanochtend met een beetje hoofdpijn zijn wakker geworden en dat het straks allemaal nog een graadje fanatieker gaat worden.

Helaas voor mij ook televisiedienst dit kampioenschap vanwege herstel na een operatie. Hopelijk de volgende titel weer present in Eindhoven!
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Het zal wel vloeken in de kerk zijn, maar een kampioenswedstrijd, tegenwoordig vrijwel steevast op zondag, trekt mij niet écht. Om over het feest, tegenwoordig een dag later, nog maar te zwijgen.

Tegenwoordig giga druk, ontiegelijk veel "dagjesmensen", uit Eindhoven e.o. zelf maar ook van heinde & verre. Volle 1e klasse stilte(!)coupé, dus verre van stil. En dan in Eindhoven zelf is het geen lopen maar slenteren.

Vanwege het idiote tijdstip - zo'n wedstrijd hoort, indien niet op zaterdag, dan toch iig zondag 14.30 uur te zijn - geen tijd voor indrinken in de kroeg. Zodoende pas na afloop richting het gebruikelijke etablissement. Daar overigens gezellig, aanvankelijk, op terras geborreld, onder meer met enige bevriende Spartanen.

De wedstrijd zelf vond ik helemaal zo verkeerd niet eens. We zijn de laatste weken gewend dat de tegenstanders zonder meer bij voorbaat al de rode loper uitrollen. Welnu Sparta deed zulks niet, en terecht. En dat maakte het iig een boeiend schouwspel, met maar liefst 6 goals waaronder 2 eigen.

Hopelijk schieten en/of koppen we er de laatste 2 wedstrijden nog een flink aantal in en komen we in de buurt van die magische 117, +100 verschil zal 'm wel niet meer worden.

Tja ik heb het over hét seizoen, 1987-88, toen Kieft op zaterdagavond, 3 dagen na Linskens in Madrid, PSV in extremis naar de landstitel kopte en tevens daarmee opponent AZ naar degradatie.

Een geweldig feest volgde, uiteraard eerst op het veld - bij een kampioenschap hoort het veld voor de suppprters en wordt de (tegenwoordig) schaal uitgereikt op het ereterras. Daarna platte kar, Stadhuisplein en tot slot nachie feesten in (toen De Banaan in) de Dommelstraat. Op zondagochtend de allereerste trein terug. Zoals het heurt.

Nou ja, helaas, das war einmal, niks van dat alles. En de volgende dag weer helemaal naar Eindhoven afreizen, daar beginnen we natuurlijk niet aan. Trouwens enorme drukte met als gevolg vieze straten, slap bier in plastic bekertjes, kutmuziek en dronken spelers, not exactly my cup of tea. Mijn feestje is comme toujours in het stadion.

Maar goed, iedereen hier alsnog van harte gefeliciteerd en de groeten.

(volgend jaar weer?)

(later meer)
+2/-0

 
3 maanden geleden
Waarheid als een koe. Ik heb exact hetzelfde gevoel, buiten dat ik met de bus kom, ipv trein. Bij mij was het zelfs zo bont dat een "supporter" aan zijn maat vroeg wie enkele namen uit het helden lied waren.

Ja, het zijn vette beelden uit de binnenstad maar ik krijg er een allergische reactie van. Doe maar maar old skool met mijn maten borrelen in een bruin café waar we trots zijn op de kleuren, de club en de stad, ipv tussen dagjesmensen. Die ik overigens van harte hun feestje gun.

Inderdaad ook vanuit mij, van harte allemaal. En bis bald!
+3/-0

 
3 maanden geleden
Ik dacht dat Marcel van Roosmalen vitesse supporter was.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Jij vindt mij ietwat cynisch?

Ik vat het overigens op als compliment.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
WTF!!! :-)

Jij ook, ouwe!
+1/-0