Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden



PSV houdt de nul en maximale score


Tijdstip
1 september 2024
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV houdt de nul en maximale score; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV houdt de nul en maximale score

PSV heeft vanavond zonder al te veel problemen afgerekend met Go Ahead Eagles. Na negentig minuten stond er een 3-0 eindstand op het scorebord. Goals werden gemaakt door Guus Til en Hirving Lozano op aangeven van Luuk de Jong, die zich kort na de 2-0 moest laten wisselen. Na rust was het slotakkoord voor Joey Veerman, die na een weergaloze actie van Malik Tillman vrij binnen kon schieten. Ook de middenvelder moest zich kort na zijn doelpunt laten wisselen, behoorlijk aangeslagen na een fel duel om de bal waarbij Veerman hard op zijn enkel werd geraakt. Daarmee is PSV niet helemaal schadevrij uit de strijd gekomen vandaag.

Arbiter Bas Nijhuis maakte het vandaag weer een typische Bas Nijhuis-wedstrijd. De arbiter trok slechts een keer geel en dat was voor een overtreding van Gerrit Nauber die Ricardo Pepi secondenlang vasthield en zo een uitbraak voorkwam, dit terwijl er gedurende de wedstrijd vele ernstigere overtredingen met kans op serieuze blessures werden weggewuifd.

PSV kwam vroeg in de wedstrijd nog met de schrik vrij, Finn Stokkers leek in de tweede minuut zijn ploeg al op een verrassende 0-1 voorsprong te zetten, maar de spits van Go Ahead Eagles deed dat vanuit buitenspelpositie waardoor het doelpunt werd geannuleerd. Sowieso had PSV het vandaag lastig in de openingsfase. Mede door de extreme hitte kwam er nauwelijks tempo in het spel en dus bleef Go Ahead Eagles aanvankelijk eenvoudig overeind. De eerste doelpoging voor PSV deed zich pas na acht minuten voor en toen hadden de bezoekers uit Deventer er al drie. Desalniettemin hield de ploeg van Peter Bosz voor het eerst dit seizoen wel de nul.

Na vandaag vliegen de internationals uit voor de interlandperiode die er nu aankomt. Over dertien dagen wacht het volgende competitieduel als NEC om 21:00 uur op bezoek komt in Eindhoven. Een tegenstander die PSV, zeker in eigen huis wel ligt. NEC wist immers nog nooit met de drie punten terug te keren uit Eindhoven.


Man of the Match Veerman: "Ik vond vooral Matteo Dams heel goed spelen"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Man of the Match Veerman: "Ik vond vooral Matteo Dams heel goed spelen"

Na afloop van de met 3-0 gewonnen wedstrijd thuis tegen Go Ahead Eagles verscheen Man van de Wedstrijd voor de camera's van ESPN om samen met Pascal Kamperman terug te blikken op zijn wedstrijd. Terugkerend thema daarbij is de geboden zeeën van ruimte en de vrijheid om steeds weer de vrije man te vinden: (Schampert)"Deze vraag komt elke week terug. Ik heb eigenlijk geen idee. Nou, ik weet het niet. Ik heb echt geen idee. Als ik zie dat ik vrijsta dan probeer ik mezelf aan te bieden en ik werd niet echt opgepakt, nee. Wat de mooiste was? Die bal op Guus denk ik was wel mooi, die voorzet. Ik vond zelf die bal vanuit m'n eigen zestien op Guus op de middenlijn ook wel een mooie bal. Mja, dat was het ook wel. Natuurlijk blijft het altijd leuk om uitgeroepen te worden tot Man van de Wedstrijd. Ik moet wel zeggen, vandaag vond ik Tillman en Matteo Dams, de linksback, vooral hem vond ik echt heel erg goed spelen. Verdedigend heel goed en ook aan de bal heel rustig. Dus die had het van mij ook wel mogen verdienen. Maarrehm, hij de volgende keer dan maar."

Over Malik Tillman, de goals van vanavond en het weggeven van kansen in de openingsfases: "Ja, Malik kan heel goed verdedigen. Hij weet precies waar de speler aan de bal, wat hij gaat doen altijd. En dan heeft hij ook nog een versnelling, eindelijk iemand die ziet dat de zestien altijd vrij is. Ja, ik schoot hem leuk binnen. Ja, het klopt dat we daar de ruimte goed benutten. We zeggen tijdens de trainingsweek ook altijd dat alle verdedigers terug de vijf meter in trekken. Dus de terugtrekbal is altijd gevaarlijk. Daar maken we veel te weinig gebruik van nog, als we dat doen krijgen we vrijwel altijd een grote kans. Vandaag maken we ook twee keer een goal. Een écht Tilletje dit, haha,", al kijkend naar de eerste goal van vandaag die Guus Til op zijn naam zette. "Ja, die kansen die we weggeven is wel een terugkerend verhaal bij ons. De trainer hamert er ook elke keer op. Ja, goed van mij, he?",tegen Peter Bosz die wachtend op zijn interview toekeek naast de camera. "Maar ja, dat was ehm, ja, we beginnen gewoon elke keer niet goed. Daar moeten we goed naar gaan kijken."

Over zijn afgegeven interview na de wedstrijd tegen Heracles waarin Veerman aangaf het gevoel te hebben dat PSV altijd wel een paar goals scoort: "Nee, dat was een grapje van mij, haha. Nee, daar hebben we wel even kort over gesproken, ja. Zeker, dat was duidelijk, ja. Ik had aan het begin van de week ook al een tik op mijn enkel gekregen en nu weer een tweede. Daar moeten we even goed naar kijken. Hij is wel aardig rood/blauw. Je weet nooit of Oranje in gevaar komt, maar op dit moment denk ik van niet."


Schouten: "Ik ben heel kieskeurig"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Schouten: "Ik ben heel kieskeurig"

Ook Jerdy Schouten verscheen na afloop van de wedstrijd voor de camera's van ESPN om terug te blikken op zijn wedstrijd: "Het lijkt regelmatig. Maar dat is ook meteen heel gevaarlijk om te zeggen, want je moet het wel nog even doen. Het lijkt heel makkelijk maar dat is het niet altijd. Dat hebben we vaak genoeg gezien, dus vandaag gewoon een prima wedstrijd. Het begin was wat stroef, we zaten er niet goed in de eerste tien minuten. Ik denk ook, als je niet het geluk hebt wat wij de eerste tien minuten hadden met 0-1 achterkomt. Maar des te beter hoe we het daarna omdraaiden, dus dat was prima. Ja, we gingen na die openingsfase als team beter staan en daardoor ook beter gingen voetballen. Ook in die tien minuten hadden wij de betere individuen, maar dan staat het gewoon niet goed. Dus dat moeten we dan even rechtzetten. Dat is het belangrijkste. Elkaar gewoon even wakker maken ook natuurlijk. Want daar kan het ook mee te maken hebben, het is aan het begin van de wedstrijd. Maar dat mag eigenlijk niet gebeuren."

Over zijn fysieke en mentale fitheid na zijn absentie de afgelopen week en het uitblijven van interesse van Jerdy's droomclubs deze zomer: "Goed, hoor. Ja, fysiek ook goed. Ik ben er een aantal dagen uitgeweest en eigenlijk sinds vrijdag pas weer aan het trainen. Dus negentig minuten was nog te lang geweest. Ja, morgen gewoon naar Zeist. Mentaal? Ook goed. Hoezo, haha? Oh, vanwege de interesse. Nee, daar kan ik heel rustig over blijven. Er waren wel meer dingen, maar ik heb altijd gezegd ik hoef hier niet perse weg. Alleen voor een club waar ik écht, écht, écht heel graag naartoe zou willen zou ik misschien vragen om weg te mogen gaan maar dat is nu niet gebeurd. Nee, er is geen club voorbij gekomen waar ik echt naartoe zou willen. Ik ben daar ook gewoon heel kieskeurig in, zo ben ik."

Over zijn persoonlijke doelstellingen nu zijn droomclubs zich niet gemeld hebben en hij nog een jaar in Eindhoven lijkt te blijven: "Ik wil gewoon, en dat heeft toch altijd wel een beetje met elkaar te maken, denk ik, zowel als met het team als mezelf wil ik in de Champions League bijvoorbeeld nog beter zijn dit jaar. En bijvoorbeeld meer scoren dit seizoen. Ik denk dat dit wel belangrijk is dit jaar, ja, dat ik dat moet gaan doen. We gaan het vanzelf zien of de club er voor mij dan wel bijzit. Daarvoor moeten we het eerst nog doen, natuurlijk."


Bosz: "Ik had Go Ahead anders verwacht"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Bosz: "Ik had Go Ahead anders verwacht"

Ook Peter Bosz verscheen na afloop van PSV-Go Ahead Eagles voor de camera's van ESPN antwoordend op de vraag of er al sprake is van euforie bij de trainer: "Ja, waarom niet? Maximale score gehaald in dat eerste blok. Twaalf punten, heel veel doelpunten gemaakt. Na vandaag kan ik zeggen, vandaag weinig goals tegen wat ook veel geluk was, want dat had zeker wel gekund. Maar ik moet zeggen dat we toch de concentratie die laatste wedstrijd weer op weten te brengen om die wedstrijd te winnen. Ja, het stond niet goed in het begin. Dat zal denk ik ook vooral aan mij gelegen hebben. Ik had ze anders verwacht. Ze hebben eigenlijk het hele seizoen in 4-3-3 gespeeld. In de laatste wedstrijd, tegen RKC die ze wonnen, hadden ze het ook weer even iets veranderd. Het was volgens ons een van die twee, maar ze speelden vandaag uiteindelijk met een 5-4-1 formatie, erg verdedigend met een heel laag blok. Dus dat moesten we even rechtzetten. Natuurlijk hebben wij betere spelers dan Go Ahead Eagles, maar dat wil niet zeggen dat je ook een beter team hebt. Je zag dat zij wel degelijk de kansen kregen in het begin, ja als je dan tegen een achterstand aanloopt kan het natuurlijk altijd slecht aflopen. Maar goed, we scoorden denk ik op een goed moment en voor de rest zijn we de eerste helft wel heel dominant geweest en loop je uiteindelijk naar een 3-0 uit."

Over eventueel gemakzucht bij de trainer na weer een ogenschijnlijk gemakkelijke overwinning: "Als trainer denk je nooit zo. Je bent toch altijd bang, stel dat er een verdwaalde bal ingaat en het wordt 2-1, dan weet je het nooit. Maar normaal gesproken mogen zij natuurlijk nooit meer in de wedstrijd terugkomen. Dat gebeurde gelukkig niet, en bij 3-0 op het eind gaven we weer een aantal kansen weg. Dat heb je liever niet, maar goed."

Over Joey Veerman, die zelf een andere Man van de Wedstrijd had aangewezen: "Klopt, ik vond na een stroef begin Malik geweldig spelen, ik vond Matteo het voor de eerste keer dat die jongen in de basis stond het erg goed doen. Ik vond Ryan Flamingo en Richie ook erg goed spelen bij ons dus er zijn wel meerdere jongens. Ledezma en Matteo overtuigen me al langere tijd. Als je het over Ledezma hebt, die speelt natuurlijk niet op zijn positie dus die moet nog wel wat bijleren. Matteo is een centrale verdediger die nu aan de linkerkant stond, ja, dan is het fijn om te zien dat ze het in ieder geval goed doen. Zometeen komen er ook een aantal van blessures weer terug, dan zitten we weer wat dikker in de verdedigers."

Over aanwinst Rick Karsdorp en wat de planning is voor zijn selectie de komende weken tot aan de wedstrijd tegen NEC: "Wanneer hij fit genoeg is? Dat heeft nog wel even nodig. Hij heeft natuurlijk al een aantal maanden geen wedstrijden gespeeld. Wanneer wordt hij dé rechtsback? Als hij het beter doet dan Richy. Hij moet aan de bak, maar dat is logisch. Natuurlijk gaan we trainen met de jongens die achterblijven en wij gaan ons voorbereiden op NEC die meteen na de break komt en een paar dagen later spelen we bij Juventus dus er is nog genoeg te doen."


PSV.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 3-0 (2-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Guus Til ('11)
Goal
2-0 Hirving Lozano ('27)
Goal
3-0 Joey Veerman ('63)
Scheidsrechter
Bas Nijhuis
Toeschouwers
35.200 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Go Ahead Eagles: Joris Kramer ('90)

Opstelling PSV

Johan BakayokoLuuk de JongHirving Lozano


Malik TillmanJoey VeermanGuus Til


Matteo DamsOlivier BoscagliRyan FlamingoRichard Ledezma


Walter Benítez

Wissels:

'35 Ricardo Pepi voor Luuk de Jong
'65 Jerdy Schouten voor Joey Veerman
'65 Couhaib Driouech voor Johan Bakayoko
'86 Isaac Babadi voor Malik Tillman
'86 Tygo Land voor Guus Til


Opstelling Go Ahead Eagles

Finn Stokkers


Enric LlansanaOliver AntmanMathis SurayJakob BreumCalvin Twigt


Dean JamesJoris KramerGerrit NauberMats Deijl


Luca Plogmann

Wissels:

'65 Evert Linthorst voor Finn Stokkers
'65 Bobby Adekanye voor Mathis Suray
'65 Victor Edvardsen voor Calvin Twigt
'74 Aske Adelgaard voor Dean James
'82 Robbin Weijenberg voor Oliver Antman


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 8 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 3-0 (2-0)
 7 3-0 (2-0)
 7 3-0 (2-0)
 7 3-0 (2-0)
 7 3-0 (2-0)
 7 3-0 (2-0)
 7 3-0 (2-0)
 7 3-0 (2-0)
 6 3-0 (1-0)
10  6 3-0 (1-0)
11  6 3-0 (1-0)
12  6 3-0 (1-0)
13  6 3-0 (1-0)
14  6 3-0 (1-0)
15  6 3-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.75. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Malik Tillman (39 -> 5,0)
2. Joey Veerman (37 -> 4,0)
3. Matteo Dams (30 -> 3,0)
4. Olivier Boscagli (14 -> 2,0)
5. Hirving Lozano (13 -> 0,5)
5. Guus Til (13 -> 0,5)
7. Luuk de Jong (4 -> 0,0)
7. Ryan Flamingo (4 -> 0,0)
9. Richard Ledezma (3 -> 0,0)
10. Walter Benítez (2 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
11. Michael Bresser (0 -> 0,0)
11. Jesper Uneken (0 -> 0,0)
11. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
11. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
11. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
11. Tygo Land (0 -> 0,0)
11. Isaac Babadi (0 -> 0,0)
11. Niek Schiks (0 -> 0,0)
11. Jerdy Schouten (0 -> 0,0)
11. Couhaib Driouech (0 -> 0,0)
11. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
11. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
11. Joël Drommel (0 -> 0,0)
11. Ricardo Pepi (0 -> 0,0)
11. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
11. Noa Lang (0 -> 0,0)
11. Sergiño Dest (0 -> 0,0)
11. Armando Obispo (0 -> 0,0)
11. Xavi Simons (0 -> 0,0)
11. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
11. Sávio (0 -> 0,0)
11. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
11. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
11. Jordan Teze (0 -> 0,0)
11. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
11. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
11. Patrick van Aanholt (0 -> 0,0)
11. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
11. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
11. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
11. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
11. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
11. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
11. Dennis Vos (0 -> 0,0)
11. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
11. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
11. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
11. Philipp Max (0 -> 0,0)
11. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
11. Fábio Silva (0 -> 0,0)
11. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
11. Livano Comenencia (0 -> 0,0)
11. Julian Kwaaitaal (0 -> 0,0)
11. Boy Waterman (0 -> 0,0)
11. André Ramalho (0 -> 0,0)
11. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
11. Noni Madueke (0 -> 0,0)
11. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
11. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
11. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
11. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
11. Rick Karsdorp (0 -> 0,0)
11. Adamo Nagalo (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen



Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Nou, deze periode maar even netjes afsluiten met een overwinning.
Kunnen we gelijk een buitengewoon prettig gaatje slaan met onze 2 grootste concurrenten (die niet spelen, psychologisch prettig).
Hopen dat Steward ons allemaal verbaasd de komen de uren/dagen en dan even de tijd om met elkaar te trainen voor de volgende periode.
+2/-0

3 weken geleden
In ieder geval kost wat kost drie punten en dan zie we als de rookwolken zijn opgetrokken wel hoe we ervoor staan. Nog hooguit twaalf competitiewedstrijden en zes champions league potjes en het is alweer winterstop en dan kan Earnest weer toeslaan🙈
+1/-0

 
3 weken geleden
Het zijn in totaal 8 CL potjes. Althans ik denk dat hij dat wil zeggen. Alleen zijn het er maar 6 tot de winterstop, en 2 tijdens/na.
+3/-0

3 weken geleden
Rechtsback en centrale lijken er aan te komen, maar die linksback dan? Oppegard kan niet, dat zagen we allemaal, hard rennen, geen overzicht, strafschoppen veroorzaken, doe dan aub van Aanholt en verkoop die Noor….
+1/-2

 
3 weken geleden
Het is me nog niet duidelijk dat de CV die komt het elftal echt beter maakt.
Op links verwacht ik een speler die beter is dan Oppegard en Van Aanholt, de noods met een speler uit de ED.
+1/-0

 
3 weken geleden
In de ed loopt er op dit moment geen betere linksback dan van Aanholt….noem maar eens op….🙄🤔
+2/-0

 
3 weken geleden
Wat vind je van Wijndal als hij zijn niveau van AZ weer haalt ?
+2/-0

 
3 weken geleden
Nee, vind hem idd niet beter, zeker verdedigend niet, maar wel jonger…. Vergelijkbaar qua niveau, maar hoe zie je dat dan? Voor een jaar huren en hem heel goed maken zodat ajakkes er volgend seizoen wat aan heeft? Nee, was voor mij geen optie…. Dan moet je hem definitief overnemen en kijken hoe straks Dest zich houd…. Die verwacht ik trouwens toch niet eerder terug dan na dit seizoen….van Aanholt is ook denk ik goedkoper en licht prima in de groep, wijndal is in Amsterdam al moeilijk…..
+1/-0

 
3 weken geleden
Ik start vanuit een ander uitgangspunt dan jij want ik vind Van Aanholt niet zo goed. Kennelijk denken ze er bij PSV ook zo over en hebben ze daarom zijn contract niet verlengd, terwijl dat wel de gemakkelijkste optie was.
Ik weet de situatie tussen Wijndal en Ajax niet, maar ik vermoed dat ze hem naar de uitgang aan het duwen zijn. Goedkoop halen zou dus een optie kunnen zijn. Zeker omdat Oppegard het echt niet aan kan. Ledezma op RB is nog redelijk.
En Dest op oude niveau krijgen zal nog wel tijdje duren.
+2/-0

 
3 weken geleden
Zag net filmpje van elfrink, van Aanholt word hem idd niet omdat men geen pure linksback meer zoekt🤔, moet meer een speler zijn die multifunctioneel is….. word het dan toch die pool van Roma???
+1/-0

 
3 weken geleden
Ik volg het laatste nieuws op http://www.PSVnieuws.nllink maar heb nog geen info over een LB.
+1/-0

3 weken geleden
Benieuwd of Nijhuis een beetje bij de les zal zijn.
+1/-2

3 weken geleden
Gefeliciteerd met de 111e verjaardag,om het luister bij te zetten is een nieuwe zevenklapper of 11-0 wel leuk.
Kan op een doelpuntfestijn uit lopen met een tegenstander die altijd wel wilt voetballen en de aanval niet schuwt.
+1/-0

 
3 weken geleden
Dan moet je je voorspelling nog wel even aanpassen ;)
+1/-0

 
3 weken geleden
Ja die moet ik nog invullen maar ik twijfel nog tussen 1-6 en 11-0.😄
+1/-0

3 weken geleden
Op naar de volgende 3 punten. Niks meer en niks minder. De nul houden zou ook wel weer eens leuk zijn maar ja met deze achterhoede. Bij Go Ahead zijn nogal wat kern spelers vertrokken.
+1/-0

3 weken geleden
Iets bekend rondom Saibari?
Heeft voorlopig met zijn lichte blessure nog geen minuut gemaakt deze competitie. Ook vorig jaar maar max de helft van de wedstrijden gespeeld.
Erg kwetsbaar en jammer!
+1/-0

 
3 weken geleden
Die heeft ook een heel stevig lichaam.
Denk als die geen voetballer was.. Woog die nou 140 kilo.
+1/-0

3 weken geleden
Focus op de 3 punten. De spoeling was dunner en dunner geworden.
+1/-0

3 weken geleden
Mooi hoe Bosz het gedrag van Lang aanpakt zonder hem publiekelijk te kijk te zetten en zonder even duidelijk te laten zien dat er met Bosz niet te sollen valt. Uitstekend gemanaged door een zeer volwassen en ervaren trainer.
+5/-0

 
3 weken geleden
Wat een verademing in deze voetbalwereld inderdaad. Zelfs toen hij bij onze toenmalige concurrent zat liet hij zich niet meetrekken in de klaagcultuur.
+1/-0

 
3 weken geleden
Geloof je het echt dat dat de reden van zijn afwezigheid is? Volgens mij zit Bosz zo niet in elkaar en is die redelijk eerlijk over dit soort dingen.
+1/-0

 
3 weken geleden
Bosz laat hem erbuiten met als argument "die kan wel wat rust gebruiken". Maar Noa zit toch niet bij het NL-elftal en kan de komende week toch genoeg rust nemen ?
+1/-0

 
3 weken geleden
Gevaar van overbelasting na zijn vele hamstringblessures. Ik geloof dat verhaal.
+1/-0

 
3 weken geleden
Lang heeft een zeer matige seizoenstart, heeft nog weinig kunnen bijdragen. Het lijkt wel een beetje op Lozano vorig seizoen, grote geldingsdrang, waardoor hij te geforceerd speelt met veel frustratie, met als laatste symptoom die idiote microfoon-actie in Almere. Ik denk dat Bosz hem een stapje terug laat zetten om vandaaruit opnieuw 2 stappen naar voren te zetten. En hij kan serieus aan de bak, Baka of een goed spelende Lozano, moet je dan uit de basis spelen. En dan zit Driouech ook nog op het vinkentouw, die elke keer prima invalt.
+1/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Even een vraag. Afgelopen dagen ging het ook over een transfer/huur van een jonge vleugelspeler van City (Ndala ofzo ?). Het zou zo goed als rond zijn. Die zou dan eerst rijpen in jong PSV en dan eventueel Lozano opvolgen.

Is dat nu rond gekomen of niet, ik vind er niks meer van terug.

Ook begreep ik dat we een jonge australier (ook al vleugelspeler) hadden vastgelegd, maar ook daar lees ik hier niks over. (maar gelukkig weet ik nu wel dat Baumgartls contract verbroken is ;) )
+2/-0

 
reactie verwijderd

3 weken geleden (gewijzigd)
De allermooiste PSV-Eagles die ik bezocht heb was de kampioenswedstrijd in 1986 (8-2). En in 1973 was er ook nog een 10-0. Dat gaat 'm niet worden vandaag. Ik verwacht wel een overwinning.
+1/-0

3 weken geleden
Wat is het toch heerlijk om Guus Til in je selectie te hebben.
+2/-0

 
3 weken geleden
Mee eens. Met hem op 10 heeft het teamspel meer body dan met Tillman daar. En het is een goaltjesdief.
+1/-0

3 weken geleden
Ow, Luuk geblesseerd...dan brengen we toch gewoon Pepi. Wat een ongekende luxe hebben we in twee jaar opgebouwd.
+2/-0

 
3 weken geleden
Ik wil PSV nog wel eens zien presteren zonder Luuk, zal me niks verbazen als het aanval spel ineens een stuk minder soepel verloopt
+1/-0

 
3 weken geleden
Een spits van het niveau de Jong is normaal gesproken onbetaalbaar, het is fijn dat PSV zijn club is geworden. Pepi is PSV niveau met een uitstekend rendement, echt een hele goede backup met potentie. Al zal hij wel vertrekken, de Jong gaat nog wel 2a3 jaar mee denk ik.
+1/-0

3 weken geleden
Prima wedstrijd tot zover, geen vuiltje aan de lucht (behalve uitvallen Luuk). Had best een goaltje meer in mogen zitten, maar we hebben nog een tweede helft. Slechtste aan deze wedstrijd is het commentaar. xD
+1/-0

3 weken geleden
Zal wel te veel verwend zijn, maar valt me toch een beetje tegen. Lozano en Veerman vind ik prima spelen, maar bijvoorbeeld een Tillman valt amper op. Guus weer belangrijk natuurlijk. Balen van Luuk inderdaad, maar nu kunnen we wel eens kijken hoe goed Pepi nu is. In de eerste helft liet hij nog niet heel veel zien. Maar goed, winst is het belangrijkst op het moment en dat lijkt wel te gaan lukken.
+1/-1

 
3 weken geleden
Wellicht dat ons verschillende dingen is opgevallen, maar ik vind Tillman juist weer heel erg sterk hahah.

Wa 'n rust en techniek heeft die vent. Assistje op Veerman was o.a. geweldig en voor 95% zijn doelpunt. Joey hoefde hem er alleen maar in te tikken.
+3/-0

 
3 weken geleden
Mijn reactie was in de rust, ik vond hem de tweede helft ook wel beter spelen en de assist was inderdaad erg mooi. Dams deed het trouwens ook prima.
+2/-0

3 weken geleden
Ik kijk eigenlijk nooit wedstrijden van Jong PSV maar wat ik begrijp uit de reacties is Dams niet echt opvallend daar.
De paar keer dat hij inviel in het 1ste beviel mij erg goed en ook nu weer op de back, ik ben erg gecharmeerd van Dams, misschien eens wat vaker de kans geven.
+2/-0

 
3 weken geleden
Meer rust in het spel dan bij Oppegard.
+2/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Ik denk dat de moves van Bakayoko eerder regen gaan opwekken dan dat het een goal gaat opleveren.
+2/-2

 
3 weken geleden
Ik ben meteen op Regenrader gaan kijken of er een rode stip aan komt :)

Persoonlijk vind ik Lozano op rechts beter dan Baka, vooral omdat Lozano de bal dichter bij zijn voeten houdt, en naar mijn mening zijn techniek nuttiger gebruikt.
+2/-3

3 weken geleden
Lekker gezapig, het is ook warm. Maar jongens, dat verdedigen. Die kansen die Go ahead heeft gehad, dat kan toch allemaal niet. Geen organisatie daar? Is dat de onervarenheid van de verdedigers? Middenveld dat niet lekker meedoet?
+2/-0

3 weken geleden
Met minimale inspanning toch gewoon een klasse verschil met de ploeg uit Deventer maar inderdaad the Eagles veels te veel kansen bij elkaar weten te sprokkelen met name in de eerste minuten en de laatste tien.
Complimenten aan matteo Dams(mag van mij definitief overgeheveld worden naar de A-selectie,als dat nog niet is gebeurd).
Babadi daarentegen denkt zich al bewezen te hebben.
+4/-0

3 weken geleden
Zo dan, 45 reacties al, hebben wij weer gewonnen of zo?

(later meer)
+2/-0

 
3 weken geleden
Ja. Of opgebrand. Kanonnen, het was een partij warm op vak T.
+1/-0

3 weken geleden
Je weet op voorhand dat je hem wint, maar we zijn in de voorgaande meermaals gewaarschuwd in de openingsfase. ONS PSV bleek ook vanmiddag weer een apathische recidivist wat slap beginnen betreft. De rol van Tillman hierbij valt dan op. Mannetje te makkelijk laten lopen. Schouten kreeg nog wat extra rust en zulks kan ik best begrijpen met zwaar EK achter de rug en de dubbele agenda tot hopelijk medio mei in het vooruitzicht. De vrij snelle 2-0 voorsprong met prima goals zorgde wel voor een zomernamiddag cq vooravond potje. Na rust gebeurde er nog maar weinig al was de 3-0 fraai. Daar toonde Tillman weer waarom wij allemaal blij met hem zijn.
Nog wel even de voetballende rol van Pepi benadrukken. Die kreeg vandaag toch een uur waardoor hij goed beoordeeld kan worden. Luuk houdt het toch simpeler, is meer een kapstok voor zijn ploeggenoten en sleurt meer. Afmaken kan onze Amerikaan prima, maar dit gedeelte van het spits zijn moet echt beter als je vaste nummer 9 van de landskampioen wilt zijn!
+1/-0

 
3 weken geleden
Weinig aan toe te voegen. Ik vind Tillman zon waanzinnige voetballer. Tweede helft van hem was echt goed. Ook corrigerende tackles. Dikke prima, 12 uit 4. En moet, maar kan, beter. Ik maak me weinig zorgen.
+4/-0

 
3 weken geleden
En tav de punten. Volgende ronde Groningen-Feyenoord en Ajax-Utrecht.
+1/-0

3 weken geleden
Competitie gaat nergens over, te laag niveau.
+3/-0

 
3 weken geleden
En toch wil ik dolgraag weer kampioen worden.
+2/-0

 
3 weken geleden
Anders ik. En niet onbelangrijk, onze trainer ook.
+2/-0

3 weken geleden
Reguliere overwinning op een hete zondag middag.Bakayoko kwam zijn verdediger niet voorbij ondanks zijn rare overbodige showbewegingen.Ik snap waarom alleen een olieclub 50m wilde betalen.Door GAE werden de zwakke momenten in de verdediging niet afgestraft maar tegen betere clubs en Europees krijgt PSV er wel een paar om de oren.Maar desondanks toch 12 punten en gewoon bovenaan de ranglijst.
+1/-0

3 weken geleden
Ik/we mopperde wel eens over Ramalho maar als ik Flamingo bezig zie krijg ik toch wel heimwee naar Ramalho
+1/-0

 
3 weken geleden
Vond hem gisteren best prima. Op het eerste en laatste stukje na, maar dat gold voor iedereen.
+1/-0

 
3 weken geleden
Ramalho is een speler van in de 30 die al 10 jaar lang rondloopt bij clubs die in hun competitie tot de top behoren. Flamingo komt na een jaartje Vitesse en een jaartje Utrecht nu voor het eerst in aanraking met een topclub. Die jongen heeft tijd nodig om te wennen en de benodigde stappen te zetten om naar het niveau van PSV toe te groeien.

Ik denk dat de meningen over Ramalho hier redelijk eensgezind zijn. Hij was een bruikbare verdediger voor veel potjes in de eredivisie, maar zodra het echt belangrijk werd, hield je je hart vast met hem in de defensie. Dat we afscheid van hem nemen, is goed voor PSV. Alleen verwacht je dan eigenlijk wel dat je een versterking aan de bovenkant doet om hem te vervangen. Hopelijk blijkt Nagalo een schot in de roos.
+1/-0

3 weken geleden
Gisteren het zoveelste bewijs gezien dat onze competitie volledig failliet is. GA Eagles was vorig jaar één van de verrassingen, haalde zelfde Europees voetbal, maar gisteren behaalde PSV op 40% een eenvoudige 3-0 overwinning.

En dat was niet omdat PSV zo goed speelde.. Alledrie de doelpunten kun je volledig op het conto schrijven van wanprestaties in de verdediging van de Eagles. Natuurlijk ziet er voor ons als fans mooi uit als Lozano zo lekker door het centrum combineert, en die trekbal bij de 3-0 van Veerman was ook mooi. Maar deze goals maak je never nooit niet in grote wedstrijden.

En als je binnen no-time met 2-0 voor staat, dan snap ik ook wel dat je het bij 32 graden een beetje rustig aan doet en het allemaal wel gelooft. Ik snap dat het klagen op gezonde benen is, maar dit soort potjes zijn bijna niet eens meer leuk om te kijken.

Overigens zagen we, net als in de potten tegen RKC en Heracles, dat er behoorlijke kansen werden weggegeven. Een paar keer bij 0-0 kwamen we goed weg, en ook bij 3-0 kreeg GAE nog een aantal kansen die er eigenlijk in hadden gemoeten. Nu kom je er mee weg. Maar laten we ons vooral geen zand in de ogen laten strooien. Tegen Utrecht, Twente, Sparta, Ajax, AZ, Feyenoord en in de CL zal het veel en veel scherper moeten.
+3/-0

 
3 weken geleden
PSV speelde matig. Verdedigend klopt het nog niet, ze hebben weinig samengespeeld. Verder zie ik weinig pressing naar voren, en staan we vaak niet goed in de omschakeling en vallen er gaten. Bosz zal richting de 1e CL-wedstrijd echt aan de weg moeten timmeren de automatismen van positiespel (lees pressing en omschakeling) te verbeteren, PSV speelt momenteel een 'beetje lui'.
+2/-0

3 weken geleden
Doodzonde dat onze topscoorder van de winter vertrekt. Heerlijk zo'n start met het maximaal aantal punten na 4 potjes terwijl onze grootste concurrenten al weer op achterstand staan.
+1/-0