Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden



PSV wint moeizame wedstrijd van Fortuna


Tijdstip
22 september 2024
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV wint moeizame wedstrijd van Fortuna; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV wint moeizame wedstrijd van Fortuna

PSV heeft vanmiddag met ontzettend veel moeite weten te winnen van Fortuna Sittard. Na negentig minuten voetbal stond er in Limburg een 1-3 eindstand op het scorebord, nadat beide ploegen nog gingen rusten met een 1-1 stand. Malik Tillman opende na een kwartier de score uit een afgeslagen corner van Joey Veerman. Een kwartier later kopte Ezequiel Bullaude een hoekschop van Halilovic tegen de touwen. Halverwege de tweede helft krulde Malik Tillman een vrije trap op prachtige wijze voorbij de muur en doelman Branderhorst voor de 1-2. Drie minuten later kreeg Luuk de Jong een aanvankelijke redding van Branderhorst in zijn voeten, voor een leeg doel kon de aanvoerder eenvoudig binnen tikken voor de beslissende goal.

PSV is dus nog altijd foutloos in de Eredivisie. Ook de zesde wedstrijd werd, net als vorig jaar, omgezet in een overwinning tegen een ontzettend fel voetballend Fortuna Sittard. Scheidsrechter Allard Lindhout had vaker geel mogen geven maar hield het op drie gele kaarten voor de thuisploeg, waarvan twee voor protesteren terwijl ook Malik Tillman namens PSV een gele kaart kreeg na een professionele overtreding halverwege de eigen helft.

Bij PSV bleef Ivan Perisic de volledige wedstrijd langs de kant, de kersverse aanwinst van PSV mocht zich aanvankelijk nog wel warmlopen maar nam vervolgens weer plaats op de bank nadat Peter Bosz was uitgewisseld. Wel maakte Rick Karsdorp vanmiddag zijn debuut voor PSV als vervanger van Mauro Junior, die halverwege de tweede helft en vlak voor de tweede treffer van Malik Tillman naar de kant werd gehaald door de trainer van PSV.

Volgend weekend wacht voor PSV de traditioneel lastige uitwedstrijd op bezoek bij promovendus Willem II in Tilburg. Die club verloor gisteren met 3-2 op bezoek bij FC Utrecht en staat momenteel op de achtste plek in de Eredivisie. PSV staat met achttien punten uit zes wedstrijden nog altijd op de eerste plaats. De Eindhovenaren hebben daarbij een voorsprong van twee punten op naaste achtervolger AZ Alkmaar.


Bosz: "Ik had er wel zeven of acht kunnen wisselen in de rust"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Bosz: "Ik had er wel zeven of acht kunnen wisselen in de rust"

Na afloop van de 1-3 overwinning op Fortuna Sittard verscheen trainer Peter Bosz voor de camera's van ESPN om samen met Hans Kraaij Junior terug te blikken op zijn wedstrijd:"Ik vind dat wij geen goede wedstrijd gespeeld hebben en we hebben wel goede spelers. Dus dan kun je niet tevreden zijn. Ik vind dat wij beter moeten spelen tegen, met alle respect, Fortuna Sittard. Dat we in een hoger baltempo moeten spelen, dat wanneer we de bal verliezen we er gelijk bovenop vliegen, dat we ze geen tijd geven. Eigenlijk zoals we in de tweede helft begonnen, dat had ik in de hele eerste helft niet gezien."

Over de wisselbeurt van Joey Veerman: "Nee, niet geblesseerd of gepasseerd. Ik vond dat ik wat moest veranderen. Ik had er eigenlijk wel zeven of acht jongens af moeten halen, maar ja, dat mag niet. Omdat ik Ismael wilde brengen, omdat ik weet dat hij heel veel power ook brengt, wat we ook hebben gezien, ging er een middenvelder af. Ik had ook de vleugels, ik had alles bijna wel kunnen wisselen. Nee, we moeten winnen hier. Dat is wat telt."

Over zijn toespraak na afloop van het duel in een volgens Hans Kraaij Junior doodstille kleedkamer:"Mijn toespraak was niet zo lang. Ik heb ze gefeliciteerd want we hebben gewoon zes gespeeld, achttien punten. Ik heb alleen wel aangegeven dat we beter moeten gaan voetballen en wat ik dus vond dat er beter zou moeten."

Over de felheid in de duels waar Fortuna in de openingsfase mee aanving: "Ik vond het wel meevallen dat Fortuna er bovenop klapte. Ik vond dat wij het niet goed deden. Wij deden toch ook niet anders vroeger, op het randje spelen? Als je dat constateert moet je beter spelen en sneller handelen."

"Als je ziet wanneer je vandaag niet de juiste scherpte op de juiste momenten aan de dag legt, krijgt Fortuna ook kansen. Je moet zelf op het eind ook nog twee of drie keer scoren. Als je zelf niet agressief speelt, voetballen zij er ook gewoon doorheen. Dat heeft niet met Juventus of Sporting of Fortuna te maken. Dat heeft altijd met jezelf te maken. We hebben echt geweldige spelers. Maar ook geweldige spelers zullen hard moeten werken en scherp moeten spelen. Iedereen."

Over Matteo Dams als linksback, die ook vandaag weer een sterke wedstrijd speelde:"Als ik de laatste weken een jongen een constant niveau vindt halen is dat Matteo Dams, wel, ja. Voor iemand die daar eigenlijk niet speelt maar een linkercentrale verdediger is, is dat wel heel bijzonder. Hij doet het heel goed als linksback, ja."

Over het vermogen zijn speelstijl, tactiek en opvattingen aan te passen afhankelijk van de tegenstander:"Ik pas me altijd aan, iedere wedstrijd. Ik wil wedstrijden winnen en kijk met de spelers die wij hebben hoe we dat het beste kunnen doen tegen de tegenstander die je natuurlijk daarin ook meeneemt. Van mijn principes stap ik nooit af maar het is ook geen principe dat we altijd hoog druk moeten zetten. Maar van mijn principes stap ik nooit af."


Karsdorp: "Blij weer minuten te kunnen maken"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Karsdorp: "Blij weer minuten te kunnen maken"

Ook Rick Karsdorp verscheen na afloop van zijn debuutwedstrijd voor PSV voor de camera's van ESPN om samen met Hans Kraaij Junior terug te blikken op zijn wedstrijd:"Heerlijk natuurlijk. Ik heb in april mijn laatste wedstrijd gespeeld voor AS Roma. Een hele hectische zomer geweest. In mijn vakantie niet getraind. Na de zomer is het vooral individueel geweest. Ik had wat knieklachten en ik maakte de keuze om die knie wat te laten rusten. Ik heb vorig seizoen gewoon nog dertig wedstrijden gespeeld, dus dat was de reden dat ik niet heb getraind tijdens mijn vakantie. Ik heb drie, vier keer mijn meniscus gehad en een keer mijn voorste kruisband. Maar ik ben er nog."

"Het gaat om de drie punten. Uiteindelijk pakken we die. Dat is het belangrijkste. Natuurlijk weet iedereen dat de eerste helft veel beter moest. Daar hebben we nu de komende week de tijd voor om aan te werken. Ik ben in ieder geval blij dat ik weer minuten heb kunnen maken."

"We hebben een hele goede band gehad met elkaar, die werd wat minder door de ontstane ruzie tussen ons. Eigenlijk is er niet heel veel gebeurd maar ik werd uit de selectie gezet, ik moest weg bij de club. Anderen mogen invullen aan wie het lag, maar het lag in ieder geval niet aan mij. Uiteindelijk heb ik gewoon weer minuten gemaakt onder trainer Mourinho en was alles weer goed. Helaas is er daarna wel wat met de fans van AS Roma gebeurd wat misschien ook wel te maken had met het verhaal rond Mourinho. Het is verleden tijd, ik wil er niet meer aan terugdenken. Ik heb er zeven jaar gespeeld, mooie periodes meegemaakt, ook mindere. Ik speel nu bij PSV Eindhoven en we kijken weer vooruit. Nee, Feyenoord heeft zich niet gemeld. Iedereen weet dat ik een Feyenoorder ben. Er is vorig jaar en twee jaar terug contact geweest. Uiteindelijk bleef ik bij Roma. Nu kwam PSV en was mijn keuze snel gemaakt. Ja, kampioen van Nederland vorig jaar. Ik hoop dat jullie weer van de Rick kunnen genieten zoals vroeger. Ik hoop daar zo snel mogelijk weer te zijn. Vandaag was het dertig minuten en ik hoop tegen Willem II weer wat meer minuten te kunnen maken."


De Jong: "Daar loer je op als spits zijnde"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

De Jong: "Daar loer je op als spits zijnde"

Aanvoerder en doelpuntenmaker Luuk de Jong verscheen direct na het laatste fluitsignaal van de met 1-3 gewonnen wedstrijd voor de camera's van ESPN om samen met Aletha Leidelmeijer en Marciano Vink terug te blikken op de wedstrijd:"Ja, zeker, de eerste helft was gewoon heel slecht, laat ik het zo zeggen. We gaven elkaar hele moeilijke ballen, kwamen moeilijk in duels en die verloren we ook nog eens. Dat gaf Fortuna hoop en power. Dat zie je ook. Toen maakten ze de 1-1. Toen dachten ze ook dat er iets te halen viel. We moeten er juist voor zorgen dat ze dat gevoel niet krijgen. Dat zeiden we in de rust ook tegen elkaar. Jongens, dit moet echt zoveel beter. Ja, ik probeerde het er direct uit te halen maar op het veld is het lastig om iedereen te bereiken en jezelf over zo'n dood punt heen te trekken. Soms in het voetbal zijn het die kleine details, kleine momentjes dat je een wedstrijd kunt kantelen. Dat hadden we vandaag te weinig in de eerste helft en in de tweede helft gelukkig een heel stuk beter gedaan."

"We benoemen de gemakzucht zo vaak, ook naar elkaar toe. Ik wil ook niet zeggen dat we de wedstrijd niet met honderd procent ingaan. Natuurlijk doen we dat wel, met een plan en een idee. Maar als het soms dan even tegenzit moet je ook tegen jezelf zeggen dat je veel meer kunt doen. Dat zag ik bij ons te weinig vandaag en dan zie je dat ook Fortuna het ons lastig kan maken."

"We gingen iets anders spelen met Ismael op het veld. Dan sta je met drie tienen, met Guus, Ismael en Malik daar. Je weet van Saibari dat hij zoveel power heeft naar voren ook, en dat hij in die ruimtes kan versnellen. En dan is het lekker dat hij zo voor je voeten valt natuurlijk. Daar loer je op als spits zijnde, fijn dat Malik er ook twee maakte waardoor we deze wedstrijd dus ook winnen."


PSV.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-3 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Malik Tillman ('16)
Goal
1-1 Ezequiel Bullaude ('32)
Goal
1-2 Malik Tillman ('68)
Goal
1-3 Luuk de Jong ('73)
Scheidsrechter
Allard Lindhout
Toeschouwers
12.500 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Fortuna Sittard: Loreintz Rosier ('7)
Kaart
Fortuna Sittard: Ante Erceg ('70)
Kaart
PSV: Malik Tillman ('78)
Kaart
Fortuna Sittard: Shawn Adewoye ('80)

Opstelling PSV

Malik TillmanLuuk de JongJohan Bakayoko


Joey VeermanJerdy SchoutenGuus Til


Matteo DamsOlivier BoscagliRyan FlamingoMauro Júnior


Walter Benítez

Wissels:

'46 Ismael Saibari voor Joey Veerman
'65 Rick Karsdorp voor Mauro Júnior
'65 Noa Lang voor Guus Til
'80 Ricardo Pepi voor Luuk de Jong
'80 Couhaib Driouech voor Johan Bakayoko


Opstelling Fortuna Sittard

Ryan FossoEzequiel BullaudeLoreintz Rosier


Josip MitrovicIvo Pinto(C)Makan Aïko


Alen HalilovicJasper DahlhausSyb van OtteleShawn Adewoye


Mattijs Branderhorst

Wissels:

'63 Ante Erceg voor Makan Aïko
'77 Darijo Grujcic voor Josip Mitrovic
'77 Samuel Bastien voor Ezequiel Bullaude
'89 Tristan Schenkhuizen voor Alen Halilovic
'89 Hasip Korkmazyurek voor Ryan Fosso


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-3 (1-1)
 7 1-3 (1-1)
 7 1-3 (1-1)
 7 1-3 (1-1)
 5 1-2 (1-1)
 5 1-3 (0-1)
 5 1-3 (0-1)
 5 1-3 (0-2)
 5 1-3 (0-1)
10  5 1-3 (0-1)
11  5 2-3 (1-1)
12  5 1-3 (0-1)
13  5 1-3 (0-1)
14  5 1-3 (0-1)
15  5 1-3 (1-2)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.98. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Malik Tillman (68 -> 5,0)
2. Ismael Saibari (37 -> 4,0)
3. Matteo Dams (23 -> 3,0)
4. Luuk de Jong (12 -> 2,0)
5. Ryan Flamingo (7 -> 1,0)
6. Jerdy Schouten (5 -> 0,0)
7. Walter Benítez (4 -> 0,0)
8. Olivier Boscagli (3 -> 0,0)
9. Niemand (1 -> 0,0)
9. Guus Til (1 -> 0,0)
9. Mauro Júnior (1 -> 0,0)
12. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
12. Michael Bresser (0 -> 0,0)
12. Jesper Uneken (0 -> 0,0)
12. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
12. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
12. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
12. Tygo Land (0 -> 0,0)
12. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
12. Isaac Babadi (0 -> 0,0)
12. Niek Schiks (0 -> 0,0)
12. Joey Veerman (0 -> 0,0)
12. Couhaib Driouech (0 -> 0,0)
12. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
12. Joël Drommel (0 -> 0,0)
12. Ricardo Pepi (0 -> 0,0)
12. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
12. Noa Lang (0 -> 0,0)
12. Sergiño Dest (0 -> 0,0)
12. Armando Obispo (0 -> 0,0)
12. Xavi Simons (0 -> 0,0)
12. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
12. Sávio (0 -> 0,0)
12. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
12. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
12. Jordan Teze (0 -> 0,0)
12. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
12. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
12. Patrick van Aanholt (0 -> 0,0)
12. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
12. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
12. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
12. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
12. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
12. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
12. Dennis Vos (0 -> 0,0)
12. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
12. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
12. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
12. Philipp Max (0 -> 0,0)
12. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
12. Fábio Silva (0 -> 0,0)
12. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
12. Livano Comenencia (0 -> 0,0)
12. Julian Kwaaitaal (0 -> 0,0)
12. Boy Waterman (0 -> 0,0)
12. André Ramalho (0 -> 0,0)
12. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
12. Noni Madueke (0 -> 0,0)
12. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
12. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
12. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
12. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
12. Rick Karsdorp (0 -> 0,0)
12. Adamo Nagalo (0 -> 0,0)
12. Ivan Perišić (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen



Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Ik ben uiteindelijk toch zeer positief over de selectie van PSV. Met Kasdorp en Perisic erbij heb je een selectie die een stuk beter is dan de rest van NL, en moet je dus weer kampioen kunnen worden. Dan krijt PSV weer het geld van de CL binnen en kan het weer door gaan met bouwen aan het team. PSV moet financieel verantwoord met stapje omhoog gaan. Ik hoop dat iedereen snel inzetbaar is.
+6/-0

 
2 weken geleden
Schijnbaar moet er toch weer iemand verkocht gaan worden agv de relatief hoge post afschrijving. Probleem wat zou kunnen ontstaan is dat er best wat spelers met relatief kortere termijn contracten zijn waarvan we maar aannemen dat ze veel gaan opleveren maar waarvan achteraf zou kunnen blijken dat het minder wordt. Neem zo’n Baka: na dit seizoen nog maar 1 jaar, Boscagli die gratis gaat vertrekken etc. Het wordt echt hoog tijd dat Ernie de vulpen trekt en een aantal potentiële ‘blockbusters’ gaan bijtekenen want anders krijg je gegarandeerd problemen.
+3/-0

 
2 weken geleden
Ik verwacht ook dat volgende zomer bijvoorbeeld Schouten en Baka verkocht gaan worden, maar het is de truc om er voor te zorgen dat bij verkopen het niveau van je selectie minder daalt dan bij Ajax, Feyenoord en AZ.
Verder is er in de winter al de verkoop van Lozano, en komt Dest ook nog terug.
Tav de selectie heeft PSV een gat tov de rest, en met verkopen en de CL-geld moeten ze dat gat hopelijk verder uit gaan bouwen. Dan ga je op financieel verantwoorde wijze, stap je voor stapje vooruit.
+1/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Allemaal makkelijk vanaf de zijlijn Wouter. Kijk wat we voor een verdediger al niet moeten betalen. Zie wat er bij Feyenoord gebeurt. Als je Benitez en Boscagli gratis ziet vertrekken moet je al vol de knip trekken. Als je dan vervolgens Schouten en Baka, zoals je schrijft, inderdaad zou zien gaan ben je bijna een halve basis kwijt en kun je opnieuw beginnen. Ga er maar aanstaan. Wat komt er van 'onder af' aan? Land en Baibadi maar verder? Ik vind wat je schrijft hartstikke leuk geprobeerd maar vrees dat de werkelijkheid er heel anders zal uitzien in zo’n situatie. Gelukkig lijkt Bosz een trainer te zijn die spelers beter maakt wat helpt.

On topic: morgen 3 punten graag.
+2/-0

 
2 weken geleden
Het is deze directie wel gelukt om al deze spelers bij elkaar te halen, en te behouden. En volgens mij kan PSV meer besteden dan Feyenoord, en dus op een hoger niveau weer inkopen. Zie Dest en Tillman. Ik zie deze directie PSV lang op een hoog niveau houden, en goed beleid.
+1/-0

2 weken geleden
Na de totale inspiratieloze afgang van PSV bij Juve ben ik benieuwd of ze iets van bezieling laten zien in deze wedstrijd. De selectie, waarin de waarde van Bakayoko, Schouten en Veerman minimaal is gehalveerd, heeft iets te bewijzen. Geen geslampamper meer maar erop klappen.
+1/-0

2 weken geleden
Ik denk dat de waarde van deze drie nog steeds hetzelfde is als een aantal weken/maanden geleden. Alleen onder veel fans is de waarde als een komeet omhoog geschoten en zou 40 miljoen per speler een lachertje zijn. Ik ben geen makelaar maar 30 voor Schouten, 35 voor Baka en 25 voor Joey lijkt mij een top deal op dit moment.
+1/-0

 
2 weken geleden
Inderdaad, de hele voetballerij heeft het verschil in kwaliteit tussen bijvoorbeeld Koopmeiners en Schouten/Veerman kunnen zien. De bedragen die je noemt zal echt het maximale zijn dat een club nog uit wil geven aan deze, op CL niveau niet mee kunnen komende, spelers.
+1/-0

 
2 weken geleden
Rustig rustig rustig. Die jongens hebben dinsdag geen goede pot gespeeld, maar om ze nu direct af te schrijven gaat wel heel ver. Er komen nog minimaal 7 Champions League wedstrijden. Als ze daarin iedere keer niet thuisgeven mag je ze Europees afschrijven. Maar om dat te doen na 1 uitduel tegen een Europese topploeg gaat mij echt veel te ver.
+6/-0

 
2 weken geleden
Op het EK kon Veerman het ook totaal niet bolwerken, Bakayoko mocht niet eens invallen en Schouten.kon met de hakken over de sloot mee. Het is allemaal gezapig. Onze slogan 'Hard werken verslaat talent als talent niet hard werkt.' kennen ze bij PSV 1 helaas nog niet zo goed.
+2/-1

 
2 weken geleden
Bij Veerman en Bakayoko krijg ik ook het vermoeden dat op niveau tussen de ED en CL in zitten.
+2/-0

 
2 weken geleden
Ben het met groot gedeelte van je posts eens echter wat je schrijft over Schouten op het EK slaat echt helemaal nergens op. Hij was de beste van team NL en stak er met kop en schouders bovenuit.
+5/-0

 
2 weken geleden
Schouten was een van de beste spelers van Nederland op het EK. Veerman speelde op het EK inderdaad onverwacht slecht. Terwijl hij tegen Dortmund nog liet zien gewoon mee te kunnen. Bakayoko heb ik dan eigenlijk nog de minste pet van op. Tegen de kleintjes vaak prima, maar kan me niet veel topwedstrijden herinneren waarin hij uitblonk.
+1/-0

 
2 weken geleden
Baka mocht wel degelijk invallen. Tegen Slowakije, waar hij een enorme kans miste, die hancko van de doellijn haalde.

Pascal zei het goed in de RW podcast, het ventje heeft iets, wat me gigantisch irriteert maar wat hem ook zo goed maakt. Wat wij met elkaar ook vinden, data wise enorm interessant. En daad kijken toch heel veel clubs naar.
+1/-0

 
2 weken geleden
Houd de looptijd van de contracten in de gaten! Alleen Schouten ligt nog lang vast, de rest na dit seizoen niet meer.
+2/-0

 
2 weken geleden
Wat zegt een contract nog Tony. Ja, ik snap dat het verschil maakt of nog een half jaar of 4 jaar vastligt. Maar zie bv Koopmeiners. Onze ideale schoonzoon. Is gewoon een maand ziek, om een transfer af te dwingen. Of onze eigen clubheld Teze. Of die gekke clausules, in een contract van 5 jaar.

Ik wil maar zeggen, ik heb vertrouwen in het huidige management, en dat het draait om perspectief. Wat niet wil zeggen dat ze idd scherp moeten zijn dat niet "alles" zo deur uitloopt. In de winter weten we waarschijnlijk meer.
+1/-0

 
2 weken geleden
Wat de duur van een contract zegt? Als club zijnde sta je met de rug tegen de muur en dat gaat gebeuren bij PSV. Boscagli, Benitez en Mauro contract tot 2025. Baka en Veerman tot 2026. Koopmeinders ging voor slechts €60 miljoen weg toch?
+1/-0

 
2 weken geleden
Precies mijn punt. Als club sta je altijd met de rug tegen de muur. De duur van een contract zegt alleen hoe sterk je van de muur af kunt komen.

Wat ik met koopmeiners bedoel, dat een model jongen, ideale schoonzoon, ook gaat muiten.
Dat, ondanks dat er 60 miljoen op tafel kwam, hij wel een vertrek geforceerd heeft.
+1/-0

 
2 weken geleden
Overigens staan Pepi, Dest, Tillman, Babadi, Schouten en Lang tot 2028 onder contract. Saibari, Land, Driouch, Flamingo en Nagalo tot 2029. Zijn toch basisspelers of beoogd basisspelers.
+1/-0

 
2 weken geleden
Klopt allemaal wat je zegt maar als Boscagli en Benitez gratis weglopen (waar het op lijkt) en je MOET als club Veerman, Schouten of Baka verkopen (ivm te hoge post afschrijving) dan moet je in wezen al weer opnieuw beginnen. Hartstikke goed dat er dan inderdaad andere jongens al langer vastliggen die de plekken zouden kunnen innemen maar feit is dat je een nieuw team zou moeten bouwen. Maar laten we focussen op dit seizoen waarbij kampioenschap een reele optie blijft.
+1/-0

 
2 weken geleden
True. En dat kampioenschap genereert ook centjes. En status van spelen in CL. Extra fijn dat onze, op het oog, grootste concurrenten er alles aan doen om ons het zo makkelijk mogelijk te maken.
+1/-0

 
2 weken geleden
De Var deed gister toch zijn uiterste best om de competitie nog een beetje spannend te houden.
+2/-0

 
2 weken geleden
De VAR deed hooguit zijn best om Ajax dit jaar boven GAE te laten eindigen.
+2/-0

 
2 weken geleden
@psvrijnwoude: regelrechte competitievervalsing die VAR. Mij maak je niet wijs dat die VAR niet verdomd goed wist dat dit een handsbal uit het boekje was. Serieus, zo'n VAR direct 10 wedstrijden schorsen, ontoelaatbaar! Als ik hier toch iets schrijf wil ik toch wel een lans breken voor Sem Steijn, vorig jaar was ie al goed, maar dit jaar is hij weer verder gegroeid, die is niet lang meer te houden voor Twente. Ik hoop dat Stewart hem op een lijstje heeft staan.
+3/-0

 
2 weken geleden
Ik vond Steijn 2 jaar geleden al een zeer interessante speler, goede doelgerichtheid.
+1/-0

 
2 weken geleden
Je zou eens de samenvatting van Almere-Twente moeten nakijken en dan alleen Steijn volgen. Hoe hij beweegt over de gehele as van het veld, een meester in de omschakeling, en staat bijna altijd op de juiste positie. Een klasbak wmb.
+1/-0

 
2 weken geleden
Waar zou die jongen bij PSV moeten spelen? We hebben er een aantal voor zijn positie
+1/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
De kans is groot dat einde seizoen van het rijtje Schouten, Veerman, en vooral Tillman en Saibari, er enkelen vertrekken. Ik ben echter bang dat er een flink prijskaartje aan zal hangen.
+1/-0

 
2 weken geleden
In huidige selectie is er geen plaats voor.
+1/-0

2 weken geleden
Hopelijk komen ze met een spetterende wedstrijd waarbij ze de grasmat opvreten.
Beginnen met Perisic en Karsdorp op de backs en Nagalo naarst Boscagli, dan eens kijken hoe dat staat en vooral functioneert.
Zin in!
+1/-0

 
2 weken geleden
Die opstelling kun je vergeten. Karsdorp zal er nog niet bij zijn en Perisic is niet gehaald voor de back positie, hoewel hij er wel kan spelen. Ik verwacht dezelfde verdediging als tegen Juventus.
+1/-0

2 weken geleden
In Sittard en Tilburg moet 'gewoon' gewonnen worden. Daarna een thuis overwinning tegen Sparta. En dan begint het echte werk. Hopelijk met al flink wat punten voorsprong op de grote concurrenten.

Ben erg benieuwd wat Karsdorp en Perišić kunnen brengen. Bij de eerste maak ik me zorgen om zijn blessure gevoeligheid. Bij de tweede niet. Die was alleen niet zo handig in het gebruik van het woord unfortunately :D
+1/-0

 
2 weken geleden
Met de 1-1 van Ajax loopt de voorsprong op Ajax (5 punten) en Feyenoord (6 punten) snel op. Nu maar hopen dat Bosz onze spelers scherp kan houden, en die er niet te gemakkelijk over gaan denken van "Het doelpunt valt toch wel'.
+1/-0

 
2 weken geleden
Na meer dan 50 wedstrijden achter elkaar minstens 1 doelpunt is die gedachtengang ergens ook wel logisch.
+1/-0

2 weken geleden
Hopelijk krijgen Perisic, Karsdorp , Saibari en MauroJR speelminuten. Om wedstrijdfit te worden zal je toch echt ook wedstrijden moeten spelen. Ziekenboeg loopt langzaam leeg en moet Bosz keuzes gaan maken. Prima, alleen maar positief. Veel concurrentie geeft spelers een wake up call wat bij sommige spelers ook wel nodig is. Verwacht weer een (ruime) overwinning zondag.
+1/-0

2 weken geleden
Winst. Schadevrij/heel blijven, Perisic wat minuten, veel goals. In die volgorde teken ik voor.
+2/-0

2 weken geleden
Ik verwacht een vrij eenvoudige overwinning eigenlijk. Fortuna woensdag gezien en toen stelden ze niet veel voor. Bovendien is het hun derde wedstrijd deze week. Zou alleen kunnen dat ze door de Ricksen Memorial (RIP :\( ) net ietsje meer hun best doen en wat meer en fanatieker publiek hebben.

Zal blij zijn met een (ruime) overwinning, maar hoop dan na afloop niet weer te horen dat ze zich gerevancheerd hebben voor de champions league. Revanche voor de champions league kan in mijn ogen alleen in de champions league.
+2/-0

2 weken geleden
Zag net een mooie vrije trap van Perisic voorbijkomen op youtube.

Wie heeft eigenlijk voor ons voor het laatst direct gescoord uit een vrije trap ?
+1/-0

 
2 weken geleden
Vraag dit soort dingen maar vaker ;)

Ik weet zeker dat Pereiro vrije trappen heeft gescoord, maar het moet sindsdien toch nog wel een keer zijn gelukt?
+1/-0

 
2 weken geleden
De naam Boscagli komt wel in me op, maar weet het niet zeker.
+1/-0

2 weken geleden
Ik zie in deze wedstrijd een potentiële bananenschil. De eerste 8 moeten met dit programma 24 punten en een grote marge met Ajax en Feyenoord opleveren. Het lijkt er op dat AZ dit jaar de runner-up gaat zijn. Ik hoop dat Bosz de spelers vandaag 100% scherp krijgt.
+1/-0

2 weken geleden
Ze hebben nog geen wedstrijd gewonnen in dat historisch lelijk shirt...incl de wedstrijd vorig jaar in....jawel Sittard.
Neem aan dat ze vandaag weer in dat disco tenue spelen
Hopelijk wordt het geen traditie...
+2/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Vorig jaar tegen Fortuna waren ze al. Kampioen toch.
Ik vind het shirt ook spuuglelijk en bij donkere spelers gaat het nog wel maar bijv bij Schouten weet je nie wat je ziet.
Mooie tenus zijn heel belangrijk, dan voel je je beter en gaat ook beter spelen.
Ook Dat witte tenu met gele sokken is lelijk maar zag dat laatst jong psv tegen Venlo in dat tenue met witte sokken speelde en dan vind ik het mooi.
Psv moet gewoon winnen.. Je kan week uitrusten dus gas erop en dat puntenverschil koesteren met concurrentie tot aan de moeilijkere Wedstrijden.
+1/-0

 
2 weken geleden
Lijkt erop dat ze in het thuis tenue spelen, gelukkig
+1/-0

 
2 weken geleden
Ja dat scheelt een stuk inderdaad🤔
+1/-0

2 weken geleden
Het is hier ook weer ouderwets gezellig🤔
+1/-0

 
2 weken geleden
Arrogante gedrag. We kunnen het wel op halve kracht. Die inworp van mauro exemplarisch. Verdomme pit erin
+2/-0

2 weken geleden
Baka eens wisselen en ff niet meer mee startten, heeft op dit moment echt helemaal niets….voetbalt meer tegen zichzelf, alles te voorspelbaar, veerman en schouten ook zoekende…. Allemaal rijp voor een wissel
+3/-0

2 weken geleden
Het is helaas weer niet best. Gaan we Veerman en Bakayoko volgend seizoen voor 100 miljoen verkopen aan de Europese top of gaan we ze eerst een jaartje verhuren aan Heracles?
+1/-0

2 weken geleden
Deze voelde je aankomen. Ze spelen gewoon slecht, met bakayoko helaas als dieptepunt. Tijd voor Saibari voor wat pit
+2/-0

2 weken geleden
Nou, is iedereen nu wakker, kom eens op man, slappe hap, allemaal sjokt en loopt men in het veld van…. Komt wel goed, wat een instelling….. dit fortuna moet je met 0-4/0-5 oprollen man, prutsers!
+1/-0

2 weken geleden
Wat een slap ongeïnspireerd zootje zeg.
+3/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Slap, zonder bezieling en arrogant om een paar woorden te noemen. Voetje terugtrekken en er niet voor lijken te willen gaan. Er zal echt snel een tandje bij moeten anders verlies je hier je 1e punten. Zo’n Tillman en Veerman stralen uit er geen zin in te hebben en dan begint Schouten ook nog slordig te spelen
+3/-0

2 weken geleden
Zal ik wel niet mogen zeggen, maar ik vind Mauro irritant.
+3/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Blijft mij toch een raadsel dat we zo matig hebben ingekocht achterin.
Al is het hele team vandaag erg zwak..
+3/-0

 
2 weken geleden
Het ligt nu toch echt aan oa Baka, Veerman, Schouten en Tilman volgens mij en Boscagli die zijn man laat koppen.
+2/-0

 
2 weken geleden
Wat is daar moeilijk aan? Alles met het gewenste niveau is te duur of komt niet voor een PSV salaris.
+1/-0

2 weken geleden
Hebben we drie linksbuitens, stellen we Tilman daar op. Waarom?? Tilman en Til out, Saibari en Lang erin zou ik zeggen. Boscagli ook niet best, maar daar is wellicht geen betere vervanger voor.
+1/-0

2 weken geleden
Het is echt slecht, kan er niks anders van maken. Bij 0-1 denken we al klaar te zijn. Hopelijk wat sterke wissels en een beter spirit anders ga je hier punten verspelen. Scheidsrechter is ook compleet drama trouwens.
+1/-0

2 weken geleden
Wat een draak van een wedstrijd. Blijkbaar is een goede pass versturen naar iemand in een rood-wit shirtje erg lastig. Juist de mensen waarvan je beter verwacht geven niet thuis. Schouten veel balverlies, tegendoelpunt (in mijn ogen) persoonlijke fout van Boscagli. Maar wat we het meeste zorgen baart is het gebrek aan kansen. Tegen Juve begreep ik dat nog wel, tegen Fortuna moet je toch echt meer creëren.
+1/-0

2 weken geleden
Gelukkig hebben we de bank nog !
+2/-0

2 weken geleden
PSV komt op 1-0 en dan denk je dat ze doordrukken maar dan gaan ze juist arrogant voetballen.Die rasta van Fortuna is een behoorlijk irritant schoppertje.Baka eruit en voor Tillman graag een echte buitenspeler.Saibari voor Veerman en dan moet het toch goedkomen.
+1/-0

2 weken geleden
Het is echt een prestatie om zo zwak te spelen met deze selectie. Geen enkele veldspeler verdient een voldoende, zelfs Schouten is zwak. Gelukkig is er een (op papier, want laat ik voorzichtig zijn), sterke bank. Graag Saibari voor Veerman en Pericic voor Bakayoko. Ik weet niet wat het is maar er lijkt iets goed mis met de ploeg. Nu wil ik graag van Bosz zien dat hij een topcoach is.
+4/-0

2 weken geleden
Ben ik de enige die vind dat Luuk de Jong eigenlijk niet meer kan, goeie voor op de bank maar te "oud" voor de basis..
+2/-7

 
2 weken geleden
Wat mij betreft wel, maar hij is duidelijk niet aan zijn beste fase bezig. Dat is ook niet eenvoudig voor een spits in een slecht spelend eltal.
+1/-0

 
2 weken geleden
Totaal mee oneens. Schrijf Luuk de Jong NOOIT af
+7/-0

 
2 weken geleden
6 wedstrijden, 3 goals en 4 assists…
+3/-0

 
2 weken geleden
Tijdens alle 6 competitiewedstrijden dit seizoen bij minimaal 1 doelpunt betrokken, door hetzij assist dan wel de goal zelf. Nuff said.
+1/-0

2 weken geleden
Peter, ik zou gewoon eens wisselen….. dat mag hoor👍🙄
+2/-0

2 weken geleden
020 had een penalty tegen moeten krijgen, maar och....
010 krijgt een penalty wat nergens over gaat, maar och....
Wij hadden een 100% penalty moeten krijgen, en wij zijn Calimero
+1/-0

 
2 weken geleden
Dat heb ik niet duidelijk kunnen waarnemen Rupsimero.
+4/-0

2 weken geleden
Niet de eerste gewoon ronduit zwakke wedstrijd van dit seizoen. …
+2/-0

2 weken geleden
En nu er op en er over! Ik dacht trouwens dat Armand dood was maar ik meende hem net toch te spotten in het uitvak…
+6/-0

2 weken geleden
Vind het wel zorgelijk dat zelfs dit Fortuna er soms zo makkelijk door heen loopt🤔
+2/-0

2 weken geleden
Misschien de volgende wedstrijd met een aantal andere spelers straten om de zaak eens op te frissen.
+5/-0

2 weken geleden
Zeer matig, maakt mij niet gerust, ik vind het gezapig, lijken wel volgevreten heertjes die weinig tot geen zin hebben, althans zo komt het op mij over….. misschien volgende wedstrijd eens startten zonder veerman, bakayoko, laat die maar eens invallen. Fijn weekend nog allen mede supporters, op naar tilburg!
+6/-0

 
2 weken geleden
Veerman kreeg een vervelende trap op zijn enkel dus die was niet fit, maar ook een aantal plekken (zoals bij Baka) is de basis opfrissen ook mijn idee.
Ik zie wel een stijgende lijn bij Flamingo
+1/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Dat tikje op Veerman bedoel je? In herhaling viel dat allemaal hartstikke mee vond ik. Hij ging liggen alsof hij de komende maanden niet meer zou kunnen lopen. Het is niet daarom dat hij gewisseld werd.
+1/-0

2 weken geleden
De punten zijn het belangrijkste, maar er moet wel een knop om in de hooffdjes.het was niet best weer.
+3/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Ik kan hier de foto niet weergeven, maar wat is dat voor een verzameling zwarthemden in het supportersvak van PSV? (in de 2de helft achter het Fortuna doel). Ziet er onguur fascistisch uit!
+4/-2

 
2 weken geleden
Misschien zijn ze een beetje te dik, want zwarte kleding schijnt mooi af te kleden😊
+4/-0

 
2 weken geleden
Stel je niet zo aan man.Zeker voorde tv gekeken.
+2/-2

 
2 weken geleden
Hoho ik zat in het zwart voor de TV en mijn vrouw vond het er ook behoorlijk onguur uitzien hoor.
+2/-0

2 weken geleden
Zonde dat we ze hoop gaven. Maar in the end prima overwinning.

Moet enorm ontmoedigend zijn voor de tegenstander als je in de 45e minuut nog Saibari kan brengen, in de 65e minuut Lang en Karsdorp en in de 80e minuut Pepi en Driouech. Als het met de eerste groep niet lukt om de tegenstander over de knie te krijgen hebben we nog zoveel troeven achter de hand.
+4/-0

 
2 weken geleden
Eens al is het een schande dat je ze voor de wissels al niet over de knie krijgt, maar misschien ben ik wel te kritisch.
+1/-1

2 weken geleden
Toch nog goed gekomen hoewel het schrikbarend was hoe makkelijk Fortuna na de 3-1 een paar kansen creëerde.Het moet tegen W2 volgende week echt beter.Baka banken tot hij weer vorm heeft.Verloor te vaak de bal na weer een nutteloze passeeractie.
+4/-0

 
2 weken geleden
Ben absoluut geen Bakayoko fan. Liet in Turijn niks zien (doet dat overigens nooit in grote wedstrijden), maar nu in Sittard ook weer niet. Lang is veel dreigender, om nog maar niet te spreken over Tillman of Saibari. Zelfs Driouech, waarvan dit seizoen nog helemaal niks verwacht mag worden steekt in een betere vorm dan Baka.
+3/-0

2 weken geleden
Mooi persoonlijk mijlpaaltje: een jaar lang alle officiële wedstrijden bezocht. It's been a while.

(later meer)
+7/-0

 
2 weken geleden
Ik zie een casaal verband, met de resultaten
+4/-0

2 weken geleden
1 van de positieve dingen van vanmiddag was dat de trainer wel lef had om Joey te wisselen. Ik durf te beweren dat vele trainers dat niet gedaan zouden hebben. Deze trainer denkt en handelt alleen vanuit het teambelang waarbij niemand een beschermde status heeft. Dat is voor mij de basis voor een nieuw kampioenschap.
+2/-0

 
2 weken geleden
Eens. Maar zou hem sieren als die de volgende wedstrijd eens zonder Bakayoko begint
+3/-0

2 weken geleden
Gewoon weer drie punten, gewoon weer 18 uit 6. Ik denk dat ook binnen de selectie van ONS PSV wel een reality-check is gedaan van waar we staan. En dat ze daar met z'n allen een beetje van geschrokken zijn. De laatste wedstrijden, eigenlijk dit gehele seizoen al, valt wel op dat de absolute scherpte in de eerste helft wat lijkt te ontbreken. Zelfs Veerman en Schouten waren zeer onnauwkeurig. Als onze tegenstander dan alles door het centrum dicht probeert te zetten, dan weet je dat er veel op Bakayoko gespeeld gaat worden en dat we veel indraaiende voorzetten gaan krijgen. Ook omdat Til en onze Luuk de absolute kleine ruimtes niet echt lekker bespelen. Tillman is hier wel goed in en deze man is echt een geweldenaar. Zulks toonde hij na rust weer aan met de fenomenale vrijetrap waarmee hij Fortuna op de knieën dwong. Bij iedere wissel werden wij praktisch sterker en gezien de "bank" moest dit wel een overwinning op gaan leveren. En uiteindelijk werden de drie punten toch weer betrekkelijk eenvoudig, en weliswaar laat, binnengesleept.

Dekken bij dode spelmomenten van de tegenstander is wel een groot probleem aan het worden. Nu een week normaal trainen en dan richten wij ons zaterdag weer op Willem II.
+2/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Weet je wat me opvalt? Het chagrijn bij ons, als in, supporters, trainer en ik hóóp spelers, groot is. Ik hoor ze zelf zeggen, deze moeten we (gemakkelijk) winnen. Let wel, ná een overwinning.

Ik weet niet of je de reacties rondom onze vrienden uit de randstad hebt gelezen? Daar zitten lichtjaren tussen. Dat is een partij gezapig. In de wedstrijd maar vooral ook achteraf. Het was niet goed, maar he, we doen wel ons best, en we hebben nieuwe spelers dus laten we vooral lief doen. Wat nou topsport mentaliteit. Wat dat aangaat is het jammer dat die albino terug is, want wat je er ook van zegt, die gaat wel voorop.

Zolang wij, intern, maar ook wij als fans, niet op de lauweren rusten en scherp blijven, hebben we, in ieder geval dit jaar, geen concurrentie buiten ons zelf.
+3/-0

 
2 weken geleden
Exact dat! Daarom ben ik er ook wel blij mee dat wij totaal NIET tevreden zijn na een overwinning als die van gisteren. De eerste helft was niet goed en we willen gezamenlijk de lat omhoog leggen. En geloof mij, Willem II gaat ons ook niet testen, maar Sporting zeker zeker wél!

Maaaaaaar: 18 uit 6 is dikke prima! Uiteraard.
+1/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Het is goed dat we een bank hebben die gelijkwaardig is aan de basiself, het geeft en zal de mogelijkheid geven aan Bosz vaker te wisselen en de basiself aan te passen. De echte passie ontbreekt om toch die extra meter te lopen en je poot ergens tussen te zetten. Ik hou niet van zondebokken aan te wijzen maar Veerman is vaak niet bij de les en zwak in de omschakeling momenteel, dat kan echt niet op die positie. Saibari laat elke keer zien een aanjager te zijn, die verdient wel een basisplaats mi.
+2/-0

 
2 weken geleden
Bosz kan het niet maken om Saibari weer op de bank te laten komende wedstrijden (vooral Europees). Die moet er echt in op basis van power, duelkracht en beleving. Hij is ook de enige die vanuit het middenveld met de bal aan de voet durft te dribbelen om zo gevaar te stichten, en dan heb je gewoonweg nodig om iets te forceren.
+2/-0

 
2 weken geleden
Ik vermoed idd. ook dat Veerman plaats maakt voor Saibari de komende wedstrijd. Dit zou overigens voor Schouten goed kunnen uitpakken met een meer balvragende speler voor hem om te passen, en heeft dan zelf meer bewegingsruimte en tijd om de voortzetting te vinden. Want tot nu vind ik niet dat Schouten optimaal functioneert naar zijn mogelijkheden.
+1/-0

2 weken geleden
Jammer dat deze website alleen het 'normale' nieuws brengt.

Ik kwam hier altijd graag vor alle nieuwtjes, niet enkel de al bekende headlines.

Sorry dit is off topic maar zou graag weer wat meer artikelen zien
+1/-0