Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden



Philips Stadion haalt opgelucht adem na 2-1 winst


Tijdstip
5 oktober 2024
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Philips Stadion haalt opgelucht adem na 2-1 winst; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Philips Stadion haalt opgelucht adem na 2-1 winst

PSV heeft vanavond nipt met 2-1 afgerekend met Sparta Rotterdam. Sparta, dit seizoen nog ongeslagen in uitwedstrijden, wist het PSV de gehele wedstrijd ontzettend lastig te maken en de Rotterdammers pakten dan ook al vroeg in de wedstrijd brutaal de voorsprong. Tobias Lauritsen werd de diepte ingestuurd door Arno Verschueren en schoot feilloos binnen. Vervolgens draaide PSV in een tijdsbestek van vier minuten de wedstrijd volledig. Olivier Boscagli scoorde via een gelukje, de Franse verdediger zag zijn inzet afketsen op een rug van Pelle Clement waardoor zijn schot dusdanig van richting veranderde dat hij binnenviel. Nog geen vier minuten later maakte Luuk de Jong een wereldgoal op aangeven van diezelfde Boscagli. Hoewel Matteo Dams kort na rust met rood naar de kant werd gestuurd, gaf PSV ook met tien tegen elf heel weinig weg en kwam het nauwelijks in gevaar, ondanks dat de thuisploeg wel goed op de eigen helft werd vastgezet door de bezoekers uit Rotterdam.

PSV blijft dankzij de overwinning nog altijd foutloos in de Eredivisie. Na acht wedstrijden staat de ploeg van Peter Bosz op vierentwintig punten in de Nederlandse competitie. Gemakkelijk ging het vanavond echter niet. Met name de fase tot aan de gelijkmaker van Boscagli wist Sparta het PSV ontzettend lastig te maken en met razendsnelle counters voor gevaar te zorgen voor het doel van Benitez. Na de uitstekende wedstrijd van PSV afgelopen dinsdag tegen Sporting Clube de Portugal waren de verwachtingen in Eindhoven voor vanavond dus hooggespannen. Het ontbreken van Jerdy Schouten en Joey Veerman liet zich vanavond voelen in Eindhoven, waar Sparta regelmatig door de linies heen voetbalde en dus ook gevaarlijk wist te worden.

In de slotfase redde Walter Benitez PSV nog een paar keer met uitstekende reddingen waardoor PSV na ruim honderd minuten voetbal opgelucht adem kon halen. Dat mocht zeker nadat Sparta via Eerdhuijzen in de allerlaatste minuut nog gelijk leek te maken. Eerdhuijzen vertrok echter vanuit buitenspelpositie en na tussenkomst van de grensrechter en de VAR werd de treffer geannuleerd. Pijnlijk voor de Spartaan, hij was met zijn vinger op zijn lippen al begonnen aan zijn ereronde door het Philips Stadion.

De internationals van PSV vliegen de komende dagen uit richting hun vaderland om zich te melden bij hun nationale ploegen. PSV hervat over twee weken de Eredivisie met een uitduel op bezoek bij AZ in Alkmaar, alvorens ze in de Champions League op bezoek gaan bij Paris Saint-Germain in Frankrijk. De volgende thuiswedstrijd wacht over drie weken, als PEC Zwolle op bezoek komt in Eindhoven.


De Jong: "Kopduel verkeerd ingeschat"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

De Jong: "Kopduel verkeerd ingeschat"

Na afloop van de 2-1 overwinning op Sparta verscheen doelpuntenmaker Luuk de Jong voor de camera's van ESPN: "Ja, ik denk dat je inmiddels wel een leuke compilatie kunt maken, ja. Ja, goed, het is een beetje gezwollen, drie hechtinkjes erin, gelukkig hebben we nu even rust. Dat scheelt ook wel. Ik dacht dat hij nog net over me heen zou vallen en hij probeerde alles op alles om hem nog weg te koppen. Ik voelde dat ik er niet zo goed bij zou kunnen dus ik wilde koppen. Hij sprong met alles wat hij heeft naar achteren, dat verwachtte ik eigenlijk niet. Daardoor wilde ik ook springend richting de goal koppen, dan kom je hard tegen elkaar aan. Helaas gebeurt dat soms in het voetbal. Normaal schat ik het meestal wel goed in, maar hij deed er echt alles aan en dat had ik niet verwacht, nee. Ik zag dat ik behoorlijk bloedde, dan kun je er wel nietjes in gooien, maar ik voelde ook al wat druk op mijn hoofd komen vanwege de zwelling. Gelukkig was ik niet knockout gegaan of buiten bewustzijn geweest, maar dan is het beter om het gewoon goed te hechten. Gelukkig hebben we een fantastische jongen die me kan vervangen, dus dat scheelt ook."

De fase na zijn wissel volgde Luuk de Jong de wedstrijd op basis van commentaar van andere aanwezigen in de kleedkamer waardoor hij op de hoogte bleef van het verdere wedstrijdverloop: "Ik zat het eerste deel na mijn wissel binnen, ik hoorde dat we nog redelijk wat kansen kregen, ook met zijn tienen. De laatste fase zat ik wel weer buiten en toen was het toch wel billenknijpen. Gelukkig was die laatste goal buitenspel, ja. Ja, we komen goed weg. Maar dat mag soms ook, dat het meezit. We hebben vorig seizoen geen enkele keer met tien man gestaan, nu wel en dan wordt er iets anders van je gevraagd. Ik denk dat we dat goed deden, dan weet je dat een team als Sparta richting het einde gaat drukken. Die kunnen ook gewoon goed voetballen, dat hebben ze al vaker laten zien dit seizoen. Dan komen ze toch nog tot wat kansen maar gelukkig hebben we dat goed verdedigd met zijn allen en pakte ook Walter nog een paar goede ballen."

De aanvoerder van PSV werd uiteindelijk matchwinner dankzij zijn winnende wereldgoal. In gesprek met Milan van Dongen keek hij samen terug naar zijn doelpunt:"Ik zag de bal van Ollie komen en die timede ik gelukkig wel goed, haha. Ik raakte hem op mijn rechterbuitenkant en gelukkig ging hij precies daar waar ik hem heen wilde spelen. Dat was een heerlijke bal. Ollie zag me, ik probeerde in de rug van mijn tegenstander te kruipen en zo voor hem te komen. Als hij dan zo binnenvliegt, ja, Gelukkig kon ik hem net voor de stuit oppakken, waardoor hij goed viel. Na de stuit was het een stuk lastiger geweest."

Over het verschil in het niveau van vanavond ten opzichte van de wedstrijd tegen Sporting dinsdag:"Dit is weer een totaal andere wedstrijd dan tegen Sporting natuurlijk. Sporting wilde ten koste van alles opbouwen, voetballen en dan kun je daar een plan op zetten, dat we daar overal kort bovenop zitten en druk zetten. Sparta doet dat niet. Die zoekt op een gegeven moment de lange bal, dan kom je daaronder. Dan wordt het een soort van tweede ballenstrijd. Daar kwamen we niet overal goed bij. Soms waren we ook net te laat met druk zetten, vooral in de beginfase van de eerste helft, toen scoorden ze ook de goal en kwamen we met 1-0 achter. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen er beter in en draaiden we het gelukkkig ook om, zodat we al met 2-1 voorstonden op het moment dat we de rode kaart kregen."


Bosz: "Niet goed neergezet"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Bosz: "Niet goed neergezet"

Na afloop van de met 2-1 gewonnen wedstrijd verscheen een duidelijk opgeluchte Peter Bosz voor de camera's van ESPN om samen met Milan van Dongen terug te blikken op de wedstrijd: "Eerste gedachte? Drie punten. Sinds ik hier trainer ben hebben we nog niet met tien man gespeeld. Dus, ja, drie punten. Ja, we speelden niet goed. We kregen de druk er niet op. Eigenlijk hebben zij tegen elf man grotere kansen gehad, als je het einde even weg laat, het grootste deel dat we met tien man speelden hebben we niks weggegeven en kregen wij de betere kansen. In het begin wel, dus dat deden wij niet goed. Dat ligt aan ons. We hebben dat druk zetten in de tweede helft veranderd, dat zijn we anders gaan doen want stond ging gewoon niet goed, zij liepen er te gemakkelijk doorheen. Je probeert altijd spelers op het veld neer te zetten dat ze in hun kracht komen. Dat is vandaag, in het begin, niet gelukt omdat we achter de feiten aanliepen. Dat deden we niet goed. Dan vind ik dat je geluk hebt dat je in de rust al met 2-1 voorstaat. Want eigenlijk is er dan niks aan de hand. Maar ja, dan krijg je wel al heel snel in die tweede helft de rode kaart. Matteo deed het hier slecht, maar hij werd hier ook, in dit geval door Ryan, niet geholpen. Die schatte de situatie te laat in."

Over de weergaloze goal van Luuk de Jong:"Die goal is werkelijk geweldig. Als je ziet hoe hij die met een volley, buitenkant rechts maakt, dat is waanzinnig. Mooie goal, echt een mooie goal."

Over de gele kaart die hij in de slotfase kreeg uitgereikt door scheidsrechter Danny Makkelie:"Ik ben altijd wel boos op Makkelie, dus dat ligt dan misschien meer aan mij. Ik vind het helemaal niks. Ik denk, als je dat beeld terugziet, hoe duidelijk moet je het krijgen? Of moet hij gaan liggen? Dat hij wil dat spelers gaan liggen? Dit was denk ik een hele duidelijke. Ik had inderdaad niet moeten reageren, de gele kaart is terecht. Absoluut, volledig terecht."

Over de invalbeurt van Johan Bakayoko, die in de slotminuut nog knullig balverlies leed, die de gelijkmaker leek in te luiden. Die gelijkmaker werd gelukkig afgekeurd vanwege buitenspel, maar dat lag dus niet aan het balverlies voor de Belg die vandaag na de rust inviel voor Ivan Perisic:"De urgentie heb ik vandaag bij Johan wel gezien. Het was ontzettend jammer dat het juist hem overkwam want ik vond dat hij heel goed inviel voor het elftal en de dingen deed die hij moest doen. Heel hard gewerkt, maar dit mag natuurlijk niet gebeuren. Ik had eerlijk gezegd niet door dat het buitenspel was, daar heb je echt timmermansogen voor nodig om dat te kunnen zien vanaf de zijlijn."

Of Bosz, zoals hij gisteren op de persconferentie aankondigde, een benadering heeft gezien van het behaalde spelniveau in de midweekse wedstrijd tegen Sporting Clube de Portugal:"Nee, ik heb vanavond geen benadering gezien van het niveau van afgelopen dinsdag. Maar, we hebben wel acht wedstrijden gespeeld en vierentwintig punten. Dat is goed. Ook dit blok hebben we weer alles gewonnen en ja, dat is knap."


PSV.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 2-1 (2-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Tobias Lauritsen ('10)
Goal
0-2 Eigen doelpunt ('34)
Goal
1-2 Luuk de Jong ('37)

Opmerkelijk: PSV bijna hele tweede helft met tien man na rode k

Scheidsrechter
Danny Makkelie
Toeschouwers
35.200 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Sparta Rotterdam: Pelle Clement ('47)
Kaart
PSV: Matteo Dams ('49)
Kaart
Sparta Rotterdam: Djevencio van der Kust ('73)

Opstelling PSV

Malik TillmanLuuk de JongIvan Perišić


Guus TilIsmael SaibariMauro Júnior


Matteo DamsOlivier BoscagliRyan FlamingoRichard Ledezma


Walter Benítez

Wissels:

'46 Johan Bakayoko voor Ivan Perišić
'68 Ricardo Pepi voor Luuk de Jong
'76 Armando Obispo voor Ismael Saibari
'83 Rick Karsdorp voor Richard Ledezma
'83 Noa Lang voor Malik Tillman
'90 Adamo Nagalo voor Guus Til


Opstelling Sparta Rotterdam

Tobias Lauritsen


Mohamed NassohArno VerschuerenCamiel NeghliPelle ClementMetinho


Djevencio van der KustMike EerdhuijzenRick MeissenSaid Bakari


Nick Olij

Wissels:

'41 Shunsuke Mito voor Tobias Lauritsen
'68 Joshua Kitolano voor Pelle Clement
'82 Mike Kleijn voor Djevencio van der Kust
'82 Boyd Reith voor Said Bakari
'82 Ayoub Oufkir voor Camiel Neghli


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 5 2-1 (1-1)
 5 4-1 (2-1)
 4 3-1 (1-0)
 4 4-1 (1-0)
10  4 2-0 (1-0)
11  4 3-1 (1-0)
12  4 2-0 (1-0)
13  4 5-1 (2-0)
14  4 3-1 (1-0)
15  4 3-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

PSV-Sparta Rotterdam: uitslag 2-1 (2-1)

Waardering wedstrijd:

3 punten:

2 punten:

1 punt:

Om je Man van de Wedstrijd in te zenden, heb je een loginnaam nodig. Onder deze naam kan je vervolgens ook meedoen aan bijvoorbeeld de Pool en de discussies op de forums. Kies hieronder een loginnaam of gebruik de link rechtsboven in beeld om in te loggen als je al een loginnaam hebt.

Loginnaam:

Emailadres:


Voorbeschouwingen



Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 dagen geleden
Nou, trap ik wel af….. geen Veerman en geen Schouten, doe ik het zo, althans, ik zou zo starten:
Benitez
Karsdorp-Flamingo-Nagalo-Dams
Saibari-Boscagli (op de 6)- Tillman
Til(hangend rechts)-Luuk- Peresic,
Hiermee moet het lukken denk ik
+1/-0

 
3 dagen geleden
Karsdorp, Perisic en Saibari zou je dan kunnen wisselen voor Mauro, Lang en Baka na een uur. Til dan terug naar het middenveld.
+2/-0

 
3 dagen geleden
Ik denk dat ik toch liever heb dat til op de bank zit en later gebracht wordt.

Maar met veerman en schouten niet op middenveld zal Bosz wel voor de ervaring van Til kiezen.
+1/-0

3 dagen geleden
Die 9-1 kan ik me nog actief herinneren. Ed de Goeij in de goal bij sparta dat toen echt geen misselijk elftal had.
+1/-0

 
3 dagen geleden
Maar dat word het morgen niet….. ik denk 3-1
+1/-0

3 dagen geleden
Met de juiste instelling wordt deze wedstrijd natuurlijk een makkie maar ja, juiste instelling in de ere divisie ? We gaan het zien. Hopelijk (veel) speelminuten voor N.lang, Karsdorp en T.Land. Verwacht 3 punten. Na de interland break gaat het echt beginnen.
+1/-0

3 dagen geleden
Met de diverse nieuwe blessuregevallen kan het morgenavond nog weleens een pittig potje worden. Al moet PSV deze natuurlijk wel 'gewoon' winnen en daarmee het blok goed afsluiten. We gaan het meemaken.
+1/-0

3 dagen geleden
Ik verwacht thuis gewoon een overwinning op Sparta, dan heb je een perfecte start van het seizoen met de boost van de goede wedstrijd tegen Sporting in je achterzak. Al een mooi gaatje naar de concurrentie geslagen, Utrecht gaat dit niet volhouden, maar wat is die Ron Jans toch ook een baas zeg, stond vorig jaar op plek 18 toen hij kwam en die man presteert het bijna overal. Bij Twente uitstekend, met Zwolle de beker gepakt, vreemd dat hij nooit bij de top heeft getraind. Maar goed, terug naar PSV. Het gaat lekker. Voetballend nog niet helemaal maar verwacht een ander PSV na die dijk van een wedstrijd dinsdag. Maar het blijft toch een kwestie van scherper zijn voor de goal. Na 20 minuten 2-0 en je hebt een heerlijke middag, maar als het weer tot de 70ste minuut moet duren wordt het toch weer onnodig spannend.
+1/-0

2 dagen geleden
De spoeling wordt wel heel erg dun. Zou lekker zijn als Luuk, Baka en Lang (?) ons bij de hand zouden kunnen nemen vanavond.
+1/-0

 
2 dagen geleden
Juist ja, vanavond nog een keer vlammen en dan kunnen ze een dag of tien uitrusten.
Beetje aan ons belabberde doelsaldo werken😊
+1/-0

 
2 dagen geleden (gewijzigd)
Pepi en Tillman gaan weer een halve wereldreis maken, hou mijn hart vast.
Is Saibari ook weer geselecteerd ?
+1/-0

 
2 dagen geleden
Nou ja die twee zijn tenminste elke keer gewoon fit. Zou het dan toch zo zijn omdat ze vorig seizoen top gepresteerd hebben en kampioen zijn geworden dat ze nu net die twee procent minder gemotiveerd/scherp zijn en er daardoor blessures ontstaan. Of is dat scorebord psychologie😊
+1/-0

 
2 dagen geleden
We hadden vorig jaar natuurlijk ook een waslijst aan blessures, toen tegen ajax konden we amper een middenveld samenstellen. Ik denk wel dat het spel van Bosz veel van spelers vraagt. En als er dan twee of drie niet echt goed spelen loopt de rest zich helemaal de tring.

Ik kan het beter niet zeggen, maar als je dan Luuk ziet. Die is toch echt wel op leeftijd maar die loopt de hele wedstrijd te sleuren en te worstelen en die krijgt iedere pot vanalles te incasseren en die is zo goed als nooit afwezig of moe.
+1/-0

 
2 dagen geleden
Dan moeten Luuk en Perisic maar voor de goals zorgen vanavond. Of een hattrick van Baka.
+1/-0

 
2 dagen geleden
Ik gun het Noa. Ik zou gewoon met hem starten. Die gozer moet gewoon een paar goede acties en goals maken om er ''doorheen'' te komen. En die kans is groter thuis tegen Sparta dan uit in Paris. En de bal verspelen tegen Sparta is meestal niet echt dodelijk.

Ik reken vanavond verder gewoon op Luuk, Tillman en Pepi (als invaller). Een mooie 5-1 met dus hopelijk goals van Noa. Ook zou het fijn zijn voor baka als hij scoort, die gozer krijgt wel heel veel over hem heen, mannetje is nog jong, er ligt nu te veel druk op zijn schouders.
+1/-0

2 dagen geleden
Beetje verrassend dat Babadi gisteren met Jong PSV speelde. Gezien de magere bezetting zou je hem toch zo langzamerhand wel (als invaller) verwachten.

Is er nu al iets bekend over Lozano ? traint hij alweer voorzichtig mee, of apart of nog helemaal niet? Hoop zo dat we hem nog veel zullen zien voor de winter. Enorm zwak voor hem.
+1/-0

2 dagen geleden
Zo, we hebben het standaard "daar komen we goed weg" moment in de eerste minuten alweer gehad. Dan kunnen we nu zelf ook beginnen.
+1/-0

2 dagen geleden
Loopt voor geen meter. Die Til heeft me een kansen nodig zeg😱
+1/-0

2 dagen geleden
Bosz…. Heel snel Til en Mauro eraf, boscagli op de 6, nagalo brengen en Lang voor Til! Lang op linksbuiten, Tillman op 10
+3/-1

2 dagen geleden (gewijzigd)
Ik begrijp steeds minder waarom Til telkens in de basis staat....zo weinig rendement en de kansen die hij krijgt telkens verkeerde keuzes of slechte afwerking.
+2/-1

2 dagen geleden (gewijzigd)
Je hebt meer voetbal op middenveld nodig, dat hebben mauro en til allebei niet, saibari is van de korte combinatie met veel loop vermogen, til is ideaal voor de counter, maar sparta staat met 10 man in de 16…. Heb je niets aan til, eraf met die man, gelukkig hebben we luuk nog, icm Olivier🙏👍
+2/-1

 
reactie verwijderd

2 dagen geleden
Wat een wonderschone doelpunten zeg.
Verwennerij
+1/-0

2 dagen geleden
Til is gewoon een type Luuk de Jong, maar dan een soort achterneefje van hem die heel graag wil..kan gewoon niet mee op dit niveau
+3/-1

2 dagen geleden
Perisic valt vandaag ook zwaar tegen zeg.
+3/-0

2 dagen geleden
Pfff het is een partij slecht vandaag.. Mauro , flamingo en perisic zijn al rijp voor een wissel. Over til nog maar te zwijgen
+2/-0

 
23 uur geleden
PSV heeft grote moeite met teams die compact gaan staan.As in de CL een team echttegen PSV gaat voetballen dan is er voor de spelers meer ruimte en dan ziet het voetbal van PSV er opeens ook veel beter uit.
Het is niet alleen zo dat bij CL ze meer motivatie hebben. Tillman werkte vandaag bijvoorbeeld ook heel hard. Het zit hem ook voor een groot deel dat De Jong en Til er niet doorheen kunnen combineren, en dat Baka uit vorm is. De enige speler die bij een compact team er met een actie doorheen komt is Lang, maar die is nog niet 100% en nog wat te forceert aan het voetballen.En we missen Dest.
+1/-0

2 dagen geleden (gewijzigd)
Nou Dams is ook weer terug op aarde. Stond al te slapen bij die kans van hun en nu dit😱

En als toetje ook geschorst voor AZ uit.
+1/-0

 
16 uur geleden
Dams tegen Sadiq had ook wel een dingetje kunnen worden.
+1/-0

2 dagen geleden
Pfff...je speelt niet tegen Leipzig ofzo...
Als je aanvallend de bal hebt kun je gewoon je eigen spel spelen hoor...
Man man man..
Maar ja, PSV met 10 man, kan me niet herinneren dat ze dat ooit goed over de streep hebben getrokken
+1/-0

2 dagen geleden
Ik snap dit soort overtredingen echt niet. Laat die vent gaan, waarschijnlijk 2-2 maar niet zeker. Dan heb je nog 40 minuten om met 11 tegen 11 3-2 te maken. Nu moet je 40 minuten zien te overleven.
+1/-0

 
2 dagen geleden
De overtreding was heel ongelukkig volgens mij. De bal valt stil spits stopt met rennen. Dams raakt de bal rent door en komt de spits tegen. Als die bal doorschiet en de spits door rent, maakt hij nooit de overtreding.
+1/-0

 
16 uur geleden
Zo zag ik het ook. Omdat de bal zo raar stuitert houdt die jongen in waardoor Dams er tegenaan loopt. Rood was wel terecht maar wel zuur.
+1/-0

2 dagen geleden
Zo'n situatie als met Luuk en Clement. Snap niet zo goed waarom zulke botsingen nooit een overtreding zijn. Hier loopt Clement zonder te kijken achterwaarts, raakt de bal niet maar wel Luuk. Die stond er al. Met de voet is zoiets een overtreding.
+1/-0

2 dagen geleden
Til had al een hattrick kunnen hebben.
+2/-0

2 dagen geleden
Belachelijk...
Zo laten terugdringen door Sparta, ook al speel je met 10 man...
Absurd
+2/-0

2 dagen geleden
Komt denkt Baka, laat ik die bal eens kwijtraken in de laatste minuut😱
+5/-0

2 dagen geleden
Dams maar ff ook niet meer opstellen, mag ook ff niet, maar wat brengt hij zijn hele team ongelofelijk in de problemen door deze olie domme overtreding!!!
+2/-1

2 dagen geleden
Die Bakayoko is het echt helemaal kwijt.
Schijtmazzel dat het buitenspel is terwijl Karsdorp het nog wel zo leuk deed.
Nee, laat baka maar een paar weekjes kantinedienst draaien
+4/-0

2 dagen geleden
Wij kunnen echt voor geen meter verdedigen he. Het is maar goed dat wij goed kunnen aanvallen. Er klopt achterin echt geen reet van, positioneel. En Lang en Baka, pff. Daar heb je echt he-le-maal niks aan als je vechtvoetbal moet spelen.
+4/-0

 
13 uur geleden
Tegen Sporting dacht je daar anders over..
TV supporters...
+1/-1

 
8 uur geleden
Ik vind de reactie ook wat overdreven maar is het van belang dat iemand een tv supporter is?
-Welke competenties moet je hebben om een
echte supporter te zijn?
-Wie gaat daarover?
-Kun je ook promoveren als TV supporter?
-Kun je degraderen als echte supporter?
Ik wil dat graag weten want ik ben meer dan honderd keer naar PSV geweest uit en thuis, binnen en buitenland maar de laatste jaren kijk ik thuis. Als het nog niet te laat is wil ik degradatie naar TV supporter proberen te voorkomen.🤔
+1/-1

2 dagen geleden
Geweldig gezwijnd. Maar die supervoetballer die wel even voor 45 miljoen naar de Europese top zou gaan en die het vanavond weer bijna verklootte mag van mij vandaag nog gratis naar Helmond sport (als ze hem willen)
+2/-0

 
23 uur geleden
Gezien de eisen die Baka aan zijn volgende club stelt vermoed ik dat hij nog jaren bij PSV zal voetballen. :)
+1/-0

2 dagen geleden
Schokkend om te zien, de hoeveelheid kansen die je tegen krijgt in de laatste 10 minuten. Man minder of niet.

Maar goed, over een paar maanden herinneren we deze wedstrijd toch niet meer. Althans, ik niet. Ik ben al wat ouder. ;)
+4/-0

2 dagen geleden
Haha die sukkel van Sparta die met zijn vingertje op zijn lippen de 2-2 aan het vieren was... loser.
+4/-0

 
16 uur geleden
Hij heeft in ieder geval gezegd dat het hem spijt. Hij noemde het zelf al karma, dat vind ik dan weer wel mooi.
+4/-0

 
16 uur geleden
Eens, ik zag het interview naderhand ook; daarin gaf hij idd aan dat het nergens op sloeg. Het is hem vergeven ;)
+2/-0

 
15 uur geleden
Mensen vol emotie kunnen rare dingen doen😊
+2/-0

2 dagen geleden
-Door Dams moet je achteruit.
-Door Baka krijg je bijna de 2-2 om je oren.

Maar wat te denken van vriend Til. Als die lullo gewoon twee keer scoort is er helemaal niets aan de hand.
+2/-1

2 dagen geleden
Bij een beetje spannende wedstrijd hoor je ons publiek tenminste weer eens,kortom iedereen gestreden en een belangrijke driepunter!
+3/-0

2 dagen geleden
Never in doubt.

(later meer)

(of niet)
+2/-0

2 dagen geleden
Nu de adrenaline wat gezakt is weet ik eigenlijk nog steeds niet wat ik moet zeggen. Het was niet goed, toch behoorlijke kansen gehad, ook ontzettend veel mazzel gehad, en uiteindelijk gewonnen maar vraag me niet hoe.

Ik hoop vooral dat alle blessures een beetje meevallen, vooral die arm van Dams zag er niet best uit.

Moet Dams die overtreding maken of niet blijf ik een lastig vraagstuk vinden. Maak je hem niet dan kom je wss op 2-2 in een wedstrijd die niet lekker loopt met een reëel risico op puntverlies. Maak je hem wel, blijf je voorlopig voor staan maar is de kans op puntverlies ook heel groot (mss zelfs groter). Zoals het nu is gelopen ben ik blij dat de overtreding is gemaakt, maar het kan zomaar anders lopen. Al met al zou ik hem persoonlijk hebben laten lopen, maar dit is ook een actie op intuïtie.

Al met al heb je 3 punten verdiend tegen Sporting en speel je gelijk, en heb je nu eigenlijk niets verdiend maar win je hem wel. Raar spelletje toch dat voetbal.

Nog even kleine opmerking over Tillman: vorig seizoen vond ik hem erg wisselvallig met goede en slechte wedstrijden. Dit seizoen is hij echt keer op keer één van de beste spelers bij PSV en ik vind hem ook nooit door de ondergrens zakken. Heel knap van hem en chapeau!
+2/-0

 
2 dagen geleden
Hij was helemaal op. De meest creatieve en hardwerkende van allemaal. Die zijn we kwijt aan het einde van het seizoen.
+3/-0

 
23 uur geleden
Maar dan wel voor de hoofdprijs. Dit team heeft niet alleen veel kwaliteit op het veld, maar ook veel verkoop-waarde. Dan moet er wel een goede regeling tussen de UEFA en EC komen.
+1/-0

 
16 uur geleden
Volgens mij heeft Bayern een terugkoopclausule.
+1/-0

 
16 uur geleden
Bayern had toch het recht om hem terug te kopen voor 37 miljoen ofzo. Nog een leuk bedrag, daar niet van.
+1/-0

 
16 uur geleden
35 miljoen, maar pas in de zomer van 2026.
+1/-0

2 dagen geleden (gewijzigd)
Ja, het houdt natuurlijk een keer op met al die broekies achterin. Natuurlijk zijn Dams en Flamingo de laatste tijd heel erg opgehemeld (ik snap de hype rond Dams sowieso niet, maar goed) maar je had op je vingers kunnen natellen dat ze vandaag natuurlijk eens door hun hoeven zouden gaan zakken. helemaal na zo’n zware championsleague week tegen een sterk Sparta. En dan weer Ledezma rechtsback (wat voorheen al zo rampzalig is gebleken) en maar weer schuiven met Mauro maar dan nu als controleur. Ik vind het niet raar dat we de ‘druk er niet op konden krijgen’ met al deze lichtgewichten in de laatste lijn en als controleur. Nu 2 weken de tijd om te recupereren in de hoop dat we nu eindelijk eens kunnen toe werken naar de beoogde, sterkste samenstelling en de vastigheden die daar mee gepaard gaan want het duurt maar en duurt maar met Karsdorp en Lang. Zij zullen zo langzamerhand toch wel een volle wedstrijd kunnen spelen? Ben bang dat op deze manier het eerste puntenverlies niet lang op zich zal laten wachten
+1/-0

2 dagen geleden
Mazzel dat PSV deze wedstrijd wint.Het geluk van een kampioen.De rode kaart van Dams kwam tevens doordat de Spartakeeper ongehinderd de bal een roei naar voren kon geven.Normaal gaat er iemand voor de keeper staan zodat de verdediging zich kan reorganiseren.Bakayoko faalde Dinsdag door de 2-0 niet binnen te schieten en vandaag was hij bijna de oorzaak van puntverlies.Mauro en Til waren ook niet in goede doen en dat verklaard dat Sparta een aantal keren in de eerste helft ongehinderd het middenveld kon oversteken.Slecht spelen en gelukkig met mazzel drie punten.
+1/-0

2 dagen geleden
Goed dat we nu twee weken rust hebben.. zo te zien heeft Dams zijn sleutelbeen gebroken, dus die ligt er wel even uit, maar de rest kan even tot rust komen, ook in het koppie. Teveel spelers totaal uit vorm. Natuurlijk wist je dat het stroef ging lopen zonder motor op het middenveld, maar er gingen er wel een paar wederom door de ondergrens.
+3/-0

 
23 uur geleden
Sleutelbeen ? Die zit naast je nek.
Hij heeft volgens mij pijn aan een botje tussen zijn pols en elleboog.
+1/-0

 
16 uur geleden
Pfff sinds gisteravond heb ik ook pijn maar dan aan het botje tussen mijn billen😉
+1/-0

 
14 uur geleden
Ik heb zijn medisch dossier niet ingezien, maar de houding van de arm zoals hij het veld afliep duidt op het sleutelbeen. Is ook een typische blessure die je oploopt wanneer je over het stuur van je fiets klapt, en hij maakte feitelijk dezelfde val.
+2/-0

 
6 uur geleden
Daar hem je zeker een punt. Ik heb zelf een keer mijn sleutelbeen gebroken toen ik met de racefiets in een bocht onderuit ging. Maar toen hielt ik mijn arm anders vast dan hij.
Vooral jammer, hij had net grote stappen gemaakt.
+1/-0

2 dagen geleden
Gelukkig gewonnen. Til moet op ons op 4-1 zetten maar mist twee enorme kansen en ineens sta je met 10 man. Terechte rode kaart al denk ik dat het meer een overtreding was als gevolg van het duel, maar zeker een overtreding. Helaas zat er niet net een armpje bij van de Sparta verdediger. Waarom wij geen strafschop kregen bij de actie op de Jong is me werkelijk een raadsel. De Jong kopt de bal weg en even later vliegt er een speler vol in op hem en kopt hem feitelijk zelfs de wedstrijd uit. Hier was geen enkele sprake van een botsing in een duel. Doet de Sparta speler hetzelfde met zijn voet is het wel een pingel. Blij met de punten, maar zorgelijk dat we zoveel blessures houden en daarbij nog een lijst met spelers die geen 90 minuten kunnen maken. ook benieuwd naar de situatie met Lang na zijn idiote vertoning enkele weken geleden. Hier is intern toch iets gebeurt. Het was vandaag veel logischer geweest om met Lang op links te beginnen en Siabari en Tilman op het middenveld. Mauro had dan rechtsback kunnen spelen, omdat Karsdorp blijkbaar nog steeds niet fit genoeg is voor de basis. Als we blessures blijven houden zoals de afgelopen jaren wordt het nog een spannend seizoen, de topwedstrijden komen eraan en we hebben voorlopig geen LB. Die arm van Dams zag er gebroken uit. Ik ben het eens met de mening van Bosz over Makkelie, maar als trainer kun je beter je mond houden, laat dat maar aan de supporters over. 9 minuten blessuretijd zie je normaal gesproken enkel in de Kuip als Feyenoord achter staat.
+2/-0

 
16 uur geleden
Goed om te lezen dat je dat ook zo ziet met die botsing
+1/-0

17 uur geleden
Wat een pot. Positief:
- 24 uit 8.
- Zelfs dit soort potten winnen.
- Boscagli en Benitez die na hun mislukte transfers toch de kar trekken en vandaag gewoon drie punten pakken. e
- Tilman, wat een speler

Negatief:
- Til (wat mij betreft de man die ons zo in de problemen brengt met al zn missers)
- de blessures (Dams, Luuk)
- Baka (bizar uit vorm)
- Lang (volgens mij nog steeds niet fit, hij sprint nog steeds niet voluit
+3/-0

16 uur geleden
Koesteren die 3 puntjes en even goed rust pakken. Hopelijk snel weer eens compleet want het was iedere week weer knippen en plakken qua opstelling. Wat een ontwikkeling maakt Tillman door zeg. Het wordt tijd dat die als 1 van de eersten op het bord wordt gezet ipv maar links te ‘parkeren’.
+3/-0

16 uur geleden
Ik vind dat altijd zo'n armoede om een speler in de 97e minuut in te laten vallen, Wat bereik je daar nu mee behalve een reden voor de scheids om er nog wat tijd bij te tellen?
Leuk ook voor die Nagalo, twintig seconden meedoen.

Off: Feyenoord-Twente, gelijkspelletje dan maar?
+2/-0

 
16 uur geleden (gewijzigd)
Misschien kan Nagalo maar 3 minuten aan ;), moet nog opgetraind worden. Neem aan dat het was om de rest ff tijd te geven om op adem te komen. Doen ze nog aan wedstrijdpremies ? Dan heeft ie goed verdiend in 20 seconden, das een aardig uurloon als je dat omrekent.

en ook off : Nee ik zie liever Twente winnen. Mijn hekel aan Feyenoord gaat steeds meer richting de hekel aan de amsterdammers sinds de laatste onderlinge wedstrijden. feyenoord denkt zijn crisis enigszins bezworen te hebben na hun mazzelpot tegen Girona, laat ze er maar weer lekker indonderen.

Hup Sem en Sam!
+1/-0

 
9 uur geleden
Is dat geen speler voor ons ? ;)
+1/-0

16 uur geleden
Vooropgesteld 24 uit 8 is gewoon fenomenaal. Punt. Maar Bosz blijft terecht kritisch. Utrecht presteert ook fenomenaal, maar ook Jans is eerlijk en kritisch. Dus mag ik ook wel kritisch zijn vind ik. Zonder dat dat afdoet aan de prestatie. En ook ik sprong met gebalde vuisten Yes roepend op van de bank toen er afgefloten werd. Lang geleden dat ik zo intens heb meegeleefd met een eredivisiepotje.

Het was al niet te verwachten dat we hetzelfde zouden zien als tegen Sporting. Maar ook met 80% daarvan had je deze pot makkelijk gewonnen. Ik vrees dat het nog geen 30% was.
Ik snap dat zo n pot nog in de benen zit (maar ik vond Perisic bijvoorbeeld nu ook heel matig, volgens mij zat die woensdag toch echt op de tribune).

Ik had al mijn twijfels over de opstelling. Mauro op het middenveld is goed om te bikkelen, maar van hem moet je geen passjes verwachten. Van Til ook niet dus moest het vooral komen van Boscagli. (was dan land geen betere optie geweest, of nog liever Tillman centraal op het middenveld).

Tillman was de enige die echt prima speelde (hij was ook de enige die bleef voetballen na de rode kaart) dus jammer dat hij een beetje buiten de as lag.

Noa en Baka hebben het momentaal zwaar. Ik snap dat je ze er inbrengt voor hun snelheid, maar ze staan door het wedstrijdbeeld meteen weer onder hoogspanning.
Tuurlijk was het beroerd hoe baka op het eind die bal verspeelde, maar het gebeurde bij de dug out, dan is het best nog wel een stuk naar het doel en bijna het hele team stond rond de eigen 16. Dus normaal gesproken had een andere deze fout ook nog wel moeten kunnen herstellen.

Ik heb Bosz echt hoog zitten, zeer knap wat hij heeft neergezet bij ons. Verdient bijna een standbeeld. Ik heb hem regelmatig kamikazevoetbal zien brengen (uit tegen Sevilla speelden we op een gegeven moment met nog maar 1 verdediger). Extra verdedigers inbrengen heb ik hem volgens mij nog nooit zien doen. Daarom verbaast het me zo dat we nu zover inzakten. Ok, met 10 man, maar wel thuis en tegen Sparta.

Bosz (en anderen) waren terecht boos op Noa woensdag toen hij geel pakte wegens zeuren op de scheids en hij toen nog even doorging. Maar Bosz geeft nu zelf ook niet echt het goede voorbeeld. Ook hij ging nog even door na de gele kaart en riskeerde een schorsing uit tegen AZ, En waarom ? Zo n duidelijke penalty was het in mijn ogen nu ook weer niet. Niet dat we echt genaaid werden daar. En dan na afloop ook nog even doorgaan. Het is wel Makkelie, de nr 1 van Nederland die je waarschijnlijk in de toppers dit jaar weer gaat tegenkomen.

Maar goed, als Til gewoon zijn 3 kansen had benut had je gewoon met 5-1 gewonnen (en ik de pool) dus zo slecht was het nu ook weer niet. Terug naar de realiteit: 24 uit 8... Top. Bravo.
+2/-0

 
15 uur geleden
Je kunt er natuurlijk op wachten dat de KNVB de woorden van Bosz gaat beoordelen. Voorbeeldfunctie plus week van de scheidsrechter is een wedstrijd schorsing?
+1/-0

 
15 uur geleden
Overkwam Schmidt toen ook, met Nijhuis. Ik vrees ook voor een reactie, zeker omdat de pers het ook weer zo lekker oppakt.
+1/-0

 
14 uur geleden
Weinig op aan te vullen.
Waar ik wel aan toe wil voegen dat het linksom of rechtsom niet uitmaakte hoe gewonnen werd. Deze was na een zware wedstrijd dinsdag, maar ook gisteren heel belangrijk. Met die inhaal wedstrijden voor de concurrentie erbij durf ik de stelling wel aan dat we nu definitief een gat hebben geslagen.
+2/-0

 
14 uur geleden (gewijzigd)
Een groot gevaar in de sport is tevreden zijn en denken dat je er al bent. Eerte jaar V Bommel wonnen we ook alles in het begin, waren we ''te groot voor de competitie'' maar werden we geen kampioen. Begin van het seizoen dacht ik ook dat Verstappen in de zomer al wereldkampioen zou zijn en kijk nu. Ander voorbeeldje, wie had ooit verwacht dat Munchen een keer geen kampioen zou worden met hun selectie en hun enorme voorsprong op de rest.

Goed, scherp en kritisch blijven. Gelukkig is dat aan Bosz wel toevertrouwt. Denk trouwens dat toch echt ajax weer onze grootste tegenstander gaat worden. We gaan nu heel lekker, maar het kan verkeren ;)

Maar ik ben het wel met je eens, het gaat uiteindelijk puur om de punten, en die hebben we gepakt. Wat dat betreft chapeau!
+1/-0

 
8 uur geleden
Wat ik bedoel, de concurrentie laat punten liggen, en niet zon beetje ook. Omdat ze nog moeten inhalen, waaronder tegen elkaar (ajax utrecht en feyenoord ajax), komt daar puntverlies bij. In ieder geval bij 2 van de 3. Wij spelen niet goed maar winnen wel alles. Zijn nog niet compleet en kunnen zoveel beter.

Dus ja, waakzaam zijn. Maar wij, inclusief Bosz en de spelers zelf, zijn nog niet tevreden, en dat met een 100% score.
+1/-0

14 uur geleden
Al met al een hele rare voetbalweek; maar wel eentje waar een coach van PSV veel mee kan. Tegen Sporting hebben wij gewoon een gedegen, 70 minuten lang dominantie, pot gespeeld en onszelf absoluut niet beloond. Gisteren viel het kwartje overduidelijk net weer wél onze kant op. Want als je een helft lang met een man minder staat en de overwinning nog over de streep trekt...dat is gewoon meer dan prima.

Het begin gisteren was gewoon weer NIET goed, dat is inmiddels structureel. Echter was er een grote verzachtende omstandigheid: ons middenveld-duo en sterkhouders Schouten EN Veerman ontbraken. Verder was er weinig diepgang aan onze kant. Dan krijg je een beetje breien in het luchtledige. In balverlies stond het niet goed, want Sparta had de betere kansen. Olli maakt dan met een lucky de gelijkmaker en de 2-1. Ja. Zo'n goal van onze clubheld, dat maakt mijn hele voetbalweekend goed. Weergaloze pass, nog mooiere finish. Voor hen een traingsgoaltje waarschijnlijk.

Na rust komt ONS PSV dan snel met 10 man te staan en gaan we ook in de eredivisie eens getest worden. Althans dat verwacht je dan. Sparta speelde het heel slecht uit en Tillman, Til en Bakayoko hadden de wedstrijd al in het slot moeten gooien. Jammer dat de VAR niet ingreep bij een overduidelijke penaltysituatie rondom Bakayoko. Wellicht had hij moeten gaan liggen. In de lange toegevoegde tijd kwamen er dan toch de kansen die Saprta wel moest gaan krijgen. Geluk, Walter en de VAR stonden een gelijkmaker in de weg. En deze driepunter voelt toch extra en voor de concurrentie is deze waarschijnlijk extra zuur.

De interlandbreak komt nu wel heel erg gelegen en daarna gaan wij strijden voor wat we waard zijn om een gapend gat te slaan in de eredivisie!!
+1/-0

 
9 uur geleden
"Geluk, Walter en de VAR stonden een gelijkmaker in de weg."

Alleen (veel) geluk en Benitez. De grensrechter had zelf al buitenspel gevlagd.
+1/-0

13 uur geleden
Opvallend dat in de CL dinsdag het team wel volledig draait en alle spelers tot het gaatje gaan, maar in de Eredivisie eigenlijk nog geen één keer. Het is blijkbaar toch een gemakzucht die er niet makkelijk uit gaat, ook na dinsdag, want gisteren was het alwéér raak. Uiteindelijk is dit de taak en verantwoordelijkheid van de TS dit eruit te krijgen. Bosz heeft nu een extra week om een oplossing te bedenken.
+1/-0

 
12 uur geleden (gewijzigd)
Denk dat wel een heel menselijk trekje is. Vorig seizoen een topseizoen gedraaid en terwijl je zelf op sterkte blijft wordt de concurrentie zwakker. Tel daarbij het pretprogramma van de start van de competitie en voilà de ideale voedingsbodem voor een "we hoeven niet tot het gaatje te gaan" mentaliteit. Je hoort het Veerman zelfs gewoon zeggen dat ook al komen ze achter ze de wedstrijd toch wel omdraaien. En Boscgali zei gisteren nog dat het moeilijk is om je op te laden na een CL wedstrijd. Dat gaat toch in die koppies zitten.
Kijk de wedstrijden maar eens terug, werkelijk ELKE wedstrijd zijn we eerst goed weggekomen voor we zelf gingen voetballen. We hebben dus blijkbaar een externe trigger nodig om fatsoenlijk te gaan spelen wat dus ook wil zeggen dat Bosz dat dus niet voor elkaar krijgt voor de wedstrijd?
+1/-0

 
10 uur geleden
Je verwoordt mijn gedachten in je post. Het is aan Bosz dit te voorkomen of op te lossen, en snel ook. Bijvoorbeeld per speler apart te wijzen op zijn verantwoordelijkheden en taken, want daar gaat het mis. Hoe Sparta gisteren bv. tussen de linies doorspeelt is on te janken.
+1/-0

12 uur geleden
Velen hebben het over Bakayoko. Maar ik heb me veel meer geërgerd aan Lang.
Zijn houding, lichaamstaal en acties lieten in niks een speler zien die op het laatst zijn team gaat helpen een overwinning over de streep te trekken. Hij liep op een gegeven moment naar onze hoek om een corner te nemen en het leek wel of hij er al doorheen zat danwel totaal geen zin had. Erg irritant. Ga eerst eens presteren jongen. Dan mag je maniertjes hebben.
Verder positief dat we ook een keer vechtend de drie punten pakken. Dat kan dus wel. En door!
+2/-0

 
11 uur geleden
Lang speelt voor Lang. Ik heb al eerder minnetjes opgehaald met de stelling dat we hem zsm moeten verkopen.
+1/-0

 
11 uur geleden
Een fitte gretige Lang is natuurlijk een aanwinst voor elke ploeg maar het is en blijft een slapende vulkaan waarvan je zeker weet dat hij gaat uitbarsten de vraag is alleen wanneer?
+1/-0

 
7 uur geleden
Ik hoop oprecht dat Lang zijn niveau van voor zijn blessure weer terugkrijgt, want dan brengt hij iets extra aan PSV, maar zijn attitude tot nu toe kan me niet bekoren. Stel je niet aan op het veld, stel jezelf niet op de voorgrond en heb geduld, als je goed bent komt het vanzelf en train extra uren prive bv. Ik weet niet of hij dat momenteel doet, Bakayoko doet het in ieder geval wel om zijn vorm terug te krijgen.
+1/-0

11 uur geleden
Het volgende blok wedstrijden gaat denk ik veel bepalen voor de rest van het seizoen.
In twintig dagen:
-AZ uit
-PSG uit
-PEC Thuis
-Ajax uit
-Girona thuis
-NAC uit.
NAC is ook al zo'n bananenschil wedstrijd, daar moet je heen na een ongetwijfeld zware CL wedstrijd. En het enige waar NAC goed in is is om er een enorme bak energie in te gooien. En laat dat nu net iets zijn waar wij moeite mee hebben als we niet 100% bij de les zijn.
Ben benieuwd hoe we er dan voor staan.
+1/-0

 
11 uur geleden
Wat NAC betreft…klopt helemaal. Maar als je het grotere geheel bekijkt dan weet je dat in dit blok alle concurrenten massaal tegen elkaar gaan spelen. En dat Feyenoord-ajax midweeks voor onze pot in de arena volgt én dat wij een dag of zelfs twee meer rust hebben.

Voor nu verwacht ik in Alkmaar een soepele overwinning. Simpelweg omdat zij ons laten voetballen.
+1/-0

 
5 uur geleden
Ik denk dat AZ ons laat voetballen. Verwacht daar oprecht een, relatief eenvoudige, overwinning.

Als we met dezelfde intensiteit tegen Parijs spelen als tegen Sporting zit een resultaat er in. Zwolle thuis moet toch eenvoudig zijn. Girona heb ik tegen feyenoord gezien en moet echt kunnen. In amsterdam zijn ze moe na een wedstrijd in rotterdam, en nac uit lekker laten uitrazen en vervolgens met 4-0 oprollen.

Komt allemaal goed
+1/-0

9 uur geleden
Er wordt inmiddels nog lekker doorgegaan op de situatie Bosz-Makkelie pfff. Het was ook echt niet slim, dat zal Bosz zelf toch ook moeten toegeven. Ik vrees echt voor een schorsing tegen AZ. Wie is in zo n geval eigenlijk de nieuwe nr 1 ? Schaars of Maas ?
+1/-0

 
9 uur geleden
Maar als je nu rustig kijkt waar het nu eigenlijk om gaat zegt Bosz alleen maar "ik vind het helemaal niks". Daar kun je iemand toch niet voor schorsen?
+2/-0

 
 
6 uur geleden
Hadden we in dit land niet zoiets als de vrijheid van het uiten van je mening ?
+1/-0

6 uur geleden (gewijzigd)
Psv wint met moeite, in de kranten lees je over de enorme mazzel van PSV. Feyenoord wint maar net van twente, het zat ze echt niet tegen net als afgelopen woensdag maar ''Feyenoord recht de rug''. ajax staat in blessuretijd nog gelijk en wint dan nog met 3-1. ''supersub Weghorst maakt zich onsterfelijk''....
+1/-0

 
2 uur geleden
Mij boeit het echt helemaal niks wat die randstad media schrijft over onze prachtige en ongenaakbare club!
+1/-0

4 uur geleden
De opluchting na het door de var niet toekennen van de 2-2 en even later na het eindsignaal was gigantisch. Zelden de laatste jaren zo'n ontlading bij een dertien-in-een-dozijn thuiswedstrijd. En ik was bepaald niet de enige. De logische of min of meer ingecalculeerde 8-op-8 voltooid!

Des te blijer omdat wij 2 bevriende Spartanen op sleeptouw hebben. Die mochten zich gewoon voor en na de wedstrijd vrij in Einhoven begeven terwijl er werd plaatsgenomen in uitvak. Het bestaat dus nog wel! Consequentie van dit alles was wel veel te veel gerstenat in de bekende etablissementen, oef. Pas na middernacht de trein in (ik) en naar het hotel (zij). Gegroet.
+2/-0

 
3 uur geleden
Altijd mooie verhalen van Killer.Ik lees ze graag.
+2/-0

 
3 uur geleden
Dank je, Estu, ik lees jouw bijdragen ook graag.
+1/-0