Zwak PSV begint met gelijkspel tegen Heracles

13 augustus 2005
-
-

PSV is het seizoen slecht begonnen. In het eerste duel tegen de promovendus kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel. PSV kwam pas zes minuten voor tijd op een 0-1 voorsprong via een doelpunt van Cocu. Die late goal was een opluchting maar zou dat slechts drie minuten zijn. Onachtzaamheid achterin zorgde voor de 1-1 treffer van Sluijter. Andr? Ooijer viel vlak voor rust ook nog uit met een hoofdwond

Bekijk het live wedstrijdverslag van minuut tot minuut van celinefan via de link hieronder naar het scorebord.

Primeur op kunstgras bevalt niet

PSV had de primeur dat het als eerste in de eredivisie op kunstgras mocht aantreden tegen Heracles. Gezien de uitslag en het vertoonde spel van de Eindhovenaren beviel die primeur allerminst.

"Het voelt raar aan. Ik gleed de hele tijd weg bij het afzetten. Maar dat mag geen excuus zijn." aldus Lucius.

Hiddink: dit komt stevig aan; mentale kracht nodig om om te gaan met tegenslagen

Guus Hiddink liet na afloop voor de microfoon van Langs de Lijn weten dat het beeld van de wedstrijd eigenlijk de gedachten die er al waren over dit PSV zijn bevestigd. "We moeten opnieuw beginnen. Dit komt stevig aan. Elk puntverlies is voor een topclub een nederlaag."

Volgens Hiddink heeft de ploeg te weinig afgedwongen. "Alleen dat we de wedstrijd neutraal kunnen houden. Dan weet je dat er nog wel een kans komt. En die hebben we dan ook benut. Dan mag je toch wel verwachten van gelouterde jongens dat je dat niet meer uit handen geeft. We zagen er niet goed uit bij de goal. Dit team is nog zoekende. De ragfijne communicatie die er was, is er nog even niet. Dat is de realiteit van vandaag. Een aantal moet op een hoger tempo leren werken."

"Dit is niet super dramatisch, maar we willen wel graag de controle en dominatie terugkrijgen. Dat is de realiteit van nu en van dit seizoen. Naast dat we kwalitatief nog een impuls moeten krijgen hebben we nu vooral ook heel veel mentale kracht nodig om na zo'n uniek seizoen goed om te kunnen gaan met tegenslagen."

Eigen record voor PSV

Met het gelijkspel tegen Heracles bleef PSV voor de 22ste keer op rij zonder nederlaag in een uitwedstrijd. Dat betekent een record voor PSV in de eigen historie van de club.

Statistieken geven PSV weinig kans op prolongatie titel

(Gepost door Thomasluijben)

Achttien maal werd PSV in haar historie kampioen van Nederland. In 1929 voor het eerst en vorig jaar voorlopig voor het laatst. Tenminste, als we de statistieken mogen geloven. Statistieken zijn vaak interessant en na het gelijkspel van PSV dit weekend uit bij Heracles Almelo (1-1), is het aardig om eens te kijken hoe PSV de eerste wedstrijd in een kampioensjaar in het verleden is doorgekomen.

Vijftien maal werd er gewonnen, eenmaal verloren en tot en met gisteren driemaal gelijkgespeeld.

Overigens werd PSV in het seizoen 2000-2001 met een straatlengte voorsprong op nummer twee Feyenoord kampioen van Nederland, nadat ze de eerste wedstrijd met 2-0 bij de Graafschap verloren hadden. Er is dus nog zeker geen man over boord.

Pieckenhagen

Vroomshoop on Tour: Heracles-PSV Foto`sPSV Zuipsite: Foto's Heracles - PSV (Deel 1). Meer foto's (Deel 2) volgenRandstadphoolies.nl: Heracles-PSV
De Mortel On Tour: Een punt dichter bij prolongatie van de titelAcht on Tour: Heracles Almelo - PSVPSV on Tour: heracles - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.