Gelijkspel PSV in Waalwijk: 4-4

19 november 2005
-
-

PSV is er niet in geslaagd na de interlandperiode de nieuwe reeks goed te beginnen. In Waalwijk werd in een spectaculair duel met 4-4 gelijkgespeeld tegen RKC Waalwijk. PSV liep aanvankelijk uit naar een 1-3 voorsprong via drie doelpunten van Farfan.In de slotfase liet PSV RKC Waalwijk terugkomen. Via een ongelofelijke blunder van Alex, hij verdedigde een bal binnendoor uit en speelde hem in de voeten van Hoogendorp, kwam RKC Waalwijk zelfs nog op een 4-3 voorsprong. In de 90ste minuut redde invaller Robert het gelijkspel.

Bekijk het spannende wedstrijdverslag van minuut tot minuut via de link hieronder naar het scorebord.

Drie doelpunten Farfan niet voldoende voor zege

Jefferson Farfan zla met gemengde gevoelens terugkijken naar het duel tegen RKC Waalwijk. De aanvaller van PSV was opnieuw belangrijk. Hij scoorde de drie eerste doelpunten van PSV. Dat was uiteindelijk niet voldoende voor de zege.

Farfan was al topscorer van PSV en tilde nu zijn totaal van vijf competitiedoelpunten naar acht.

Aantal tegendoelpunten na deze wedstrijd bijna verdubbeld

Het aantal tegendoelpunten van PSV dit seizoen is bijna verdubbeld door de 4-4 in waalwijk. Tot dit seizoen kreeg PSV in elf duels slechts vijf tegentreffers. Na twaalf duels zijn dat er nu negen.

PSV blijft koploper na gelijkspel

Na het gelijkspel tegen RKC Waalwijk blijft PSV koploper. AZ en Feyenoord kunnen zondag wel op een punt komen van PSV. Ajax doorbrak de reeks zonder doelpunten via een 2-0 zege van FC Twente. Een eigen doelpunt van Majstorovic brak uiteindelijk de ban voor Ajax.

Hiddink: vier prachtige cadeaus weggegeven

Guus Hiddink was na afloop allerminst tevreden over de 4-4 tegen RKC. 'Drie keer Farfan en een keer Robvert moet meer dan voldoende zijn voor de zege. Alle vier de doelpunten die we tegenkregen waren prachtige cadeaus van onze kant. Dat we er pas vijf tegen gekregen hadden tot nu toe en vanavond vier is wel typerend. Dit is niet des PSV. Het was onnodig. We waren te makkelijk in bepaalde situaties. Je mag niet zo naief dingen weggeven. Bij vlagen hebben we goed gespeeld en we kwamen relatief makkelijk op 1-3.'

Heurelho Silva Gomes

'57 Robert de Pinho de Souza voor Jan Vennegoor of H.