Verdiende 3-0 zege tegen NAC

3 december 2005
-
-

PSV heeft zaterdagavond een verdiende 3-0 zege behaald op NAC in het Philips Stadion. PSV was duidelijk de betere ploeg. Op de 3-0 was dan ook niets af te dingen. Bij rust bleef het nog 0-0 omdat PSV diverse kansen miste. De grootste kans was een penalty. De zeer makkelijk gegeven strafschop werd door Simons niet benut, hij schoot te zwak in.

In de tweede helft kwam PSV dan toch los. Via Vennegoor of Hesselink, een prachtig schot van Farfan en Kone werd het toch nog een ruime 3-0. Na de 1-0 kreeg NAC ook enkele mogelijkheden op een treffer. Gomes hield zijn goal echter opnieuw schoon. Een keer redde hij uitstekend nadat hij zelf had geblunderd en een kans veroorzaakte.

Bekijk het live wedstrijdverslag van minuut tot minuut via de link hieronder naar het scorebord.

Indrukwekkende minuut stilte

Het duel tegen NAC begon met een werkelijk indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de veel te vroeg overleden David di Tommaso. De spelers stonden schouder om schouder en op de vier Alfresco schermen was een foto van de speler van FC Utrecht te zien. Op de West-tribune was er een mooi spandoek voor Di Tommaso.

17e thuiszege op rij

PSV boekte tegen NAC Breda alweer zijn zeventiende competitieoverwinning op rij in eigen stadion. Het laatste puntverlies leed PSV op 18 december 2004 tegen Roda JC. Het clubrecord thuiszeges op rij staat op 21 en werd gevestigd tussen 18 oktober 1986 en 17 januari 1988.

Nog steeds geen doelpunt door tegenstander in het Philips Stadion

Ook na het duel tegen NAC heeft PSV dit seizoen nog steeds geen doelpunt van een tegenstander moeten slikken. In het Philips Stadion kreeg PSV alleen in de eerste competitiewedstrijd een tegentreffer, de eigen goal van Alex. Verder bleef het doel schoon. Dirk Kuyt was op 15 mei 2005 de laatste speler van de tegenstander die wist te scoren.

PSV weer drie punten voor op Feyenoord

PSV heeft de voorsprong van drie punten op de achtervolgers hersteld. Terwijl het zelf won, kwam Feyenoord verrassend niet verder dan een 2-2 gelijkspel uit bij RBC. AZ wist wel te winnen. Met de wedstrijd tegen Feyenoord voor de boeg is de voorsprong van drie punten een aardig steuntje in de rug.

Hiddink blij dat PSV geen schade oploopt

Guus Hiddink was na afloop te spreken over het feit dat PSV geen schade heeft opgelopen in het duel tegen NAC. Zowel sportief als fysiek bleef PSV overeind. Duels rondom Champions League wedstrijden blijven risicovol, aldus Hiddink. PSV ging daar goed mee om, al had de ploeg het eerder af moeten maken. Tegelijkertijd was hij blij dat PSV geen blessures heeft opgelopen naast de personele problemen die PSV toch al heeft voor het Champions League duel.

PSV.supporters.nl Scorebord

Uitslag: 3-0 (0-0)

1-0 Jan Vennegoor of H. ('52)
2-0 Jefferson Farfan ('77)
3-0 Arouna Kon? ('87)

Opmerkelijk: Simons miste een penalty (15e minuut)

Heurelho Silva Gomes

'82 Robert de Pinho de Souza voor Jan Vennegoor of H.