PSV te sterk voor AZ: 1-2

26 februari 2006
-
-

PSV heeft AZ definitief afgeschreven als titelkandidaat door in Alkmaar met 1-2 te winnen. De overwinning was absoluut verdiend te noemen. PSV stond al na zes minuten met 0-2 voor. Vennegoor of Hesselink maakte na drie minuten uit een corner van Jason Culina al de 0-1. De Eindhovenaren overliepen AZ en bekroonden dat snel met een tweede treffer. In de zesde minuut stuurde Farfan Kon? weg. De Ivoriaan tikte simpel binnen nadat hij AZ-keeper Henk Timmer met een mooie lichaamsbeweging had omspeeld. In de beginfase kreeg PSV zelfs nog meer kansen op een grotere voorsprong. AZ kon in de eerste helft geen moment aanspraak maken op meer.

In de tweede helft probeerde AZ het wel maar kreeg het weinig uitgespeelde kansen. Na een uur spelen kwam de 1-2 van Schaars dan ook uit de lucht vallen. Verder dan een schot van De Zeeuw kwam AZ vervolgens niet waardoor PSV eigenlijk vrij gemakkelijk de drie punten meenam naar Eindhoven.

Bekijk het liveverslag van Celinefan via de link hieronder naar het scorebord.

Wedstrijd na zes minuten al beslist

Na zes minuten had PSV de klus in de Alkmaarderhout al geklaard. Hoewel PSV al anderhalf jaar lang met drie spitsen speelt, verwachtte Louis van Gaal slechts twee spitsen en had hij slechts drie verdedigers opgesteld. Hierdoor speelde AZ vanaf de eerste minuut 1 op 1. "Ik denk dat AZ had verwacht dat we met twee spitsen, Vennegoor en Farf?n, zouden starten. Doordat wij met drie spitsen startten, moest AZ toch even omschakelen, mede hierdoor zijn wij het eerste kwartier van de wedstrijd heel goed begonnen en hebben we de wedstrijd beslist", aldus Phillip Cocu.

Addo wedstrijd uitgeschopt door Jaliens

Eric Addo viel vlak voor rust met een ogenschijnlijk zeer zware blessure uit. Kew Jaliens schopte de verdediger vol op zijn knie. De schandalige overtreding werd door Luinge niet eens bestraft met geel. De Ghanees die niet meer kan lopen werd vervangen door Ibrahim Afellay. Timmy Simons schoof vervolgens een linie naar achteren.

"Addo heeft zijn knie volledig overstrekt, het is dus aannemelijk dat het kapsel verrekt of misschien gescheurd is. Onderzoek zal dat uit moeten wijzen", aldus Guus Hiddink na afloop die ook Ooijer vanwege een gebroken teen vier tot zes weken moet missen.

Van Gaal: 'wereldrecord wedstrijd weggeven'

Louis van Gaal baalde dat AZ net als tegen FC Utrecht snel op achterstand kwam. "Wij hebben het wereldrecord 'wedstrijd weggeven' wel bereikt. We kwamen nog wel aardig in de wedstrijd, maar het was gespeeld. Ik kan weer een compliment maken doordat ze terug zijn gekomen, maar daar pas ik dit keer voor. Er moet wel een stap voorwaarts gemaakt worden en dat was niet zo. Helaas, voor het publiek ook, hebben we niet kunnen brengen wat we het hele seizoen hebben gebracht. En dat is jammer want de spelers wilden wel, maar het lukte niet", aldus de coach van AZ.

PSV doet flinke stap richting landstitel

PSV heeft een flinke stap gedaan richting prolongatie van de landstitel. Door de winst in Alkmaar tegen AZ is die ploeg op een achterstand van 11 punten gezet. De voorsprong op Feyenoord is gegroeid tot acht punten, maar de Rotterdammers kunnen bij winst vanmiddag bij FC Groningen weer op vijf punten komen.

Carnavalsfeer in bezoekersvak

In het bezoekervak heerste vandaag een sfeer zoals die dit seizoen alleen bij thuiswedstrijden in de Champions League te zien was. AZ - PSV was voor veel Brabanders een onderbreking van de carnavalsfestiviteiten. De ploeg werd vanuit een vol bezoekersvak 90 minuten lang ondersteund. Na de 2-0 was er zelfs een polonaise in het uitvak. Na afloop van de wedstrijd namen de PSV-supporters vast een voorschot op de naderende titel. Voordat de supporters terugkeerde naar de Lampenstad werden ze door de spelers bedankt voor de geweldige sfeer.

'39 Ibrahim Afellay voor Eric Addo
'78 DaMarcus Beasley voor Jan Vennegoor of H.

Vroomshoop on Tour: Foto`s AZ-PSVAcht on Tour: 1 - 2

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 STAKIO OIRSCHOT  6 1-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.31. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.