13 augustus 2006
-
Johan Cruijff Schaal
-

PSV is er niet in geslaagd om de Johan Cruijff Schaal te winnen. Net als vorig seizoen was Ajax in de strijd om de eerste prijs van het seizoen te sterk. Cocu scoorde kort na rust het enige doelpunt van de wedstrijd.

PSV had het in de beginfase zeer moeilijk met Ajax. dat leverde ook de verdiende openingstreffer op van Rosales. De PSV verdediging zag er daarbij niet goed uit. In het verloop van de eerste helft kwam PSV steeds beter in de wedstrijd en kreeg het de controle.

Na rust kwam PSV snel op een gelijke stand. Cocu kon geheel vrijstaand vanuit de rebound inschieten nadat Stekelenburg een eerste inzet nog had geblokkeerd. PSV probeerde voor de 2-1 te gaan, maar moest toezien hoe de net ingevallen Perez de 2-1 binnen kon werken. Moens weerde een inzet van Stam nog af, maar Perez was de scherpste in de rebound.

Het zou uiteindelijk ook nog 3-1 worden toen Sneijder de ruimte kreeg en met een mooie boog onhoudbaar over Moens de beslissende treffer binnenwerkte.

Koeman: PSV moet aggressiever worden

Ronald Koeman liet na afloop weten dat de ploeg aggressiever moet worden. Vooral in de beginfase vond Koeman zijn ploeg tegenvallen. Hij zag zijn verdedigers tekort dekken en ondanks een overtal ruimte weggeven. "Daarin moeten we agressiever en attenter worden. Uiteindelijk heeft Ajax terecht gewonnen."

Koeman zag echter ook aanknopingspunten waarop verder gebouwd kan worden. "Maar we hebben ook fases gedomineerd en waren soms beter dan Ajax. Al zag je dat uiteindelijk niet terug in de score."

'68 Perez voor Rosenberg

highlow.nl: PSV verliest de Johan Cruijffschaal van Ajax [fotoverslag]Vroomshoop on Tour: Foto`s ajax-PSVmarcobinnekamp.nl: Ajax - PSV 3 - 1
PSV Zuipsite: Foto's Ajax - PSV (JC Schaal)Randstadphoolies.nl: Foto's Ajax-PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Just_Waal  5 1-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.49. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.