Belangrijke overwinning in eigen huis op Heerenveen; 2-0

18 oktober 2003
-
-

PSV heeft in het Philips Stadion een uiterst belangrijke 2-0 zege behaald op SC Heerenveen. In een moeilijke wedstrijd bleven de Eindhovenaren de ploeg van Foppe de Haan de baas en wonnen ze via doelpunten van Robben en Kezman.

Ondanks dat PSV de iets betere ploeg was, kon de ploeg maar weinig creeeren. Heerenveen maakte het speelveld heel klein bij de middellijn. PSV kon de aanvallers daardoor heel moeizaam bereiken. Dat moest vooral over de flanken gebeuren. Na zeven minuten leek het zover toen Robben Mateja Kezman vrijzette voor de goal. Hij schoot echter op de keeper. Na veertig minuten deed Robben het zelf. Vanaf rechts slalomde hij langs een aantal heerenveenspelers. Hij zocht vervolgens de drukte op in het strafschopgebied en schoot tussen drie niet ingrijpende spelers de bal met een schuiver langs de kansloze Vonk.

In de tweede helft moest SC Heerenveen meer komen. Er kwam iets meer ruimte op het veld, maar veel beter werd het niet. Vanwege de stand bleef het spannend. Heerenveen kreeg ook enkele goede kansen door communicatiefouten achterin bij PSV. Met name Knopper was niet trefzeker. Voorin besliste Mateja Kezman 12 minuten voor tijd de score. Na alles wat er gebeurde was het mooi dat juist hij de wedstrijd besliste. Een voorzet vanaf rechts kon hij geheel vrijstaand van dichtbij inkoppen. Dat zorgde voor een ontlading bij hem en bij zijn medespelers die juist hem dat nu zo gunden.

[later meer]

Duel in teken van Mateja Kezman

Het duel tussen PSV en SC Heerenveen stond zaterdagavond in het teken van Mateja Kezman. Na alle gebeurtenissen van afgelopen week waren alle schijnwerpers natuurlijk op de topscorer van PSV gericht. De PSV supporters gaven hem morele steun met spandoeken in zijn eigen taal en ondersteunende spreekkoren. Van te voren hadden die geplande acties op het PSV forum al ruime aandacht gekregen in de media. Als extra sfeermiddel maakten fans op de Noordtribune met rode en witte vlaggen de tekst KEZMAN.

De aanvaller van PSV kwam er in de wedstrijd niet al te veel aan te pas. dat kwam ook vooral door Heerenveen dat zeker in de eerste helft het veld heel kort hield. Daarom werd de topscorer erg weinig bereikt. In de zevende minuut kreeg hij wel een unieke kans om PSV bij zijn eerste balcontact op voorsprong te zetten. Robben zette hem op knappe wijze vrij voor de goal, Kezman schoot de bal echter op keeper Vonk. 12 minuten voor tijd kwam de bevrijdende treffer er toch. Na een voorzet van rechts kon hij volledig vrij van dichtbij inkoppen.

Dat was zijn negende competitiedoelpunt van het seizoen in 8 wedstrijden, nadat hij al drie wedstrijden (AZ, Deportivo la Coruna, ADO Den Haag) droog had gestaan.

Hiddink naar tribune gestuurd wegens ophitsen fans

Guus Hiddink moest al na 22 minuten naar de catacomben. De PSV coach wond zich behoorlijk op bij de grensrechter over het feit dat zijn ploeg geen corner kreeg wara het hele stadion had kunnen zien dat het er wel een was. Hiddink bleef daarover doorzeuren, waarna de vierde official naar hem toekwam. Volgens de lezing van Guus Hiddink zou die hem laten weten hebben dat hij het publiek ophitste door zijn gedrag. "Ik heb hem daarop gezegd dat hij me dan maar weg moest sturen", aldus Hiddink. Dat was precies wat de vierde official deed. Hij riep scheidsrechter Haverkort bij zich, die hem vervolgens naar de tribune verwees. "Terecht, daar moet je verder niet meer over zeuren" zo deed een laconieke Hiddink het incident af. Hiddink ging vervolgens binnen koffie drinken.

Emotionele Kezman bedankt fans voor steun

Mateja Kezman was na afloop een blij mens. "Ik probeer normaal te trainen en te leven na alles wat er gebeurt is. En als je dan eindelijk op het veld sta, vooral de eerste minuten, was dat schitterend. Het was fanatastisch in het stadion om te zien en horen dat al die mensen achter mij staan, zoals ze altijd doen. Ik wil de mensen bedanken voor de steun, niet alleen vandaag maar ook de steun die ik de hele week heb ontvangen. Ik wilde juist vandaag heel graag op het veld staan en ik ben nu echt heel blij."

Kezman speelde de problemen enigszins van zich af met de goal. "Het was een makkelijke goal, ik stond op de goede plaats. Maar deze was zo belangrijk voor mijzelf in deze situatie, dit was echt wat ik nodig had" aldus Kezman.

Opstelling SC Heerenveen

Vonk, Bakkati, Hansson, Seip ('74 Samaras), Van Hoving ('84 Venema), Radomski, Knopper, V?yrynen, Correia, Sibon, Selakovic

PSVWorld: PSV - SC Heerenveen (nu ook filmpje van kezman)PSV Zuipsite: PSV - HeerenveenPSVmovies.tk: De 2 goals tegen Heerenveen + het interview met Kezza
PSV on Tour: PSV - HeerenveenVak OO picture page: PSV Vak-OO Picture PageVroomshoop on Tour: Foto`s PSV-Heerenveen
SC Heerenveen World: Fotoreportage PSV-SC Heerenveen

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 96 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.