PSV laat titel liggen in Utrecht: 1-1

22 april 2007
-
-

PSV lijkt geheel onnodig de titel te hebben verloren in Utrecht. Terwijl PSV een reeks goede kansen kreeg, liep het vijf minuten voor tijd tegen een tegentreffer op, waardoor het duel in Utrecht in 1-1 eindigde.

PSV was van begin af aan de betere ploeg. Alex keerde terug in de basis en was heer en meester achterin. Mede door hem gaf PSV helemaal niets weg.

Na 11 minuten kwam PSV vervolgens ook nog op voorsprong. Na voorbereidend werk van Kon? schoot Afellay mooi raak. PSV verzuimde vervolgens uit te lopen naar 0-2 en meer. De ploeg kreeg daravoor een reeks goede kansen.

Pas in de slotfase kreeg FC Utrecht eigenlijk kansen. Vijf minuten voor tijd werkte Schut de fatale 1-1 in het doel. PSV kreeg daarna nog wel de mogelijkheid om alsnog de winnende binnen te schieten, maar dat was niet aan PSV besteed. Een claim van hands in het strafschopgebied werd door Luinge weggewuifd.

PSV nu derde op doelsaldo

Ranglijst:
1. AZ 33 72 81-28 (+53)
2. Ajax 33 72 82-35 (+47)
3. PSV 33 72 70-24 (+46)

Koeman: gelijkspel onbegrijpelijk, PSV speelde heel goed

Ronald Koeman noemde na afloop het gelijkspel van PSV onbegrijpelijk. "Als er een ploeg was die had moeten winnen vandaag was dat PSV wel. We hebben heel goed gespeeld. We gaven niets weg en we hadden zeker een of twee goals meer moeten maken. Dan is een tegentreffer vijf minuten voor tijd totaal onbelangrijk. Het is na al die kansen des te pijnlijker als je dan nog de deksel op je neus krijgt, Op basis van deze wedstrijd is de 1-1 onbegrijpelijk. Het ligt aan onszelf, we hebben de wedstrijd niet op slot gegooid."

Koeman: we zijn nu afhankelijk van AZ en Ajax

Ronald Koeman moest na afloop toegeven dat de titel verspeeld zou kunnen zijn. "Een 10-0 zege volgende week tegen Vitesse is niet reeel. We zijn dus afhankelijk van AZ en Ajax, die moeten punten verliezen."

'80 Rossini voor Pieters

Vroomshoop on Tour: Foto`s uuuuuuu-PSVYoung Fanatics: Daar gaat het kampioenschap, daaag
PSV Zuipsite: Foto's Utreg - PSVRandstadphoolies.nl: Titel bijna onbereikbaar

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 psv_supporter  3 1-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.62. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.