1 november 2003
-
-

(Gepost door BvT)

Waar velen op een zware wedstrijd hadden gerekend voor PSV in verband met de vele blessures, kwam het tegenovergestelde uit. Binnen vijf minuten kwam PSV op voorsprong door Lucius. Nog voor rust bouwde Park deze verder uit tot 0-3. In de tweede helft kwam de overwinning niet meer in gevaar en counterde PSV via de snelle spelers naar hartelust, vooral via de snelheid van Lee en de eringekomen Robben en Vonlanthen. Verder dan enkele pegels op paal en lat kwam PSV echter niet. NAC mocht in de blessuretijd nog de 1-3 maken via een strafschop.

Wat PSV deze wedstrijd aan kwaliteit miste (Van Bommel, Kezman, Ooijer, Vogel, Robben 1e helft) werd ruimschoots gecompenseerd door strijd. Daarbij was NAC Breda vrij zwak en verloor die club al snel de hoop op een stunt. De achterstand was immers al snel een feit: na vijf minuten kan een vrijgelaten Lucius de bal al achter ex-PSV'er Coutinho schieten, op een voorzet van Rommedahl. Wat volgt was een gemakkelijke wedstrijd met veel kansen voor PSV. Met vooral De Jong, Lee en Rommedahl als uitblinkers.

De 0-2 komt wederom tot stand door een goede actie van Rommedahl. Zijn voorzet wordt knap opzij gelegd door De Jong en Park schiet helemaal vrij binnen. Acht minuten later mag diezelfde Park ook de 0-3 maken. Ditmaal met het hoofd op een afgemeten voorzet van Colin, die vorig jaar nog voor NAC speelde.

In de tweede helft komt Robben in het veld voor Rommedahl; NAC wisselt zelfs driemaal. Barakat, Stam en Vos voor Schenning, Boukhari en Diba. Maar dit alles zonder veel effect: PSV gaat op dezelfde voet door en komt geen moment in gevaar. Een prachtige counter via Robben en De Jong eindigt in een mooie volley op de paal, Vennegoor raakt heel even later dezelfde paal, Bouma ook nog een keer de lat. De bal gaat er echter niet in. Waterreus mag ook nog een keer in actie komen op een verrassend schot uit de tweede lijn, maar niet veel meer. De gemakkelijk gegeven strafschop in blessuretijd na een tackle op Elmander maakte ook weinig meer uit: 1-3 door Engelaar. Inmiddels had Hiddink de jonge Guijo-Velasco nog laten debuteren in de hoofdmacht en ook Vonlanthen kreeg nog speeltijd.

Door de goede overwinning stijgen de Eindhovenaren naar de 2e plek op de ranglijst achter Ajax, dat met veel geluk won van AZ. Maar belangrijker is dat het spel dat PSV liet zien zeer hoopgevend was, zeker ook gezien het grote aantal basisspelers dat PSV moest missen. Als iedereen zonder kleerscheuren uit de wedstrijd is gekomen en er verder geen gekke dingen meer gebeuren, hoeft hetzelfde elftal met toevoeging van Vogel en Kezman zich woensdag geen zorgen te maken tegen AEK in de Champions League.

Debuut Guijo-Velasco

Dani?l Guijo-Velasco maakte vanavond zijn debuut in het eerste van PSV. De Belgische Spanjaard, geboren in Hasselt mocht in de 82e minuut van de wedstrijd invallen voor Theo Lucius bij een stand van 0-3 in het voordeel van PSV.

AZ heeft minder geluk in Amsterdam

Helaas voor PSV is het AZ niet gelukt de stunt die het uithaalde in Eindhoven (0-1) te herhalen in Amsterdam. De Alkmaarders kwamen tot tweemaal toe voor bij Ajax, maar konden de voorsprong ditmaal niet met veel kunst en vliegwerk vasthouden, zoals dat lukte in Eindhoven. In de blessuretijd van de tweede helft kreeg Ajax een onterechte strafschop en kon Galasek de 3-2 aantekenen. Hierdoor stijgt PSV weliswaar door naar de 2e plek in de Holland Casino Eredivisie, maar blijft de achterstand op Ajax 2 punten.

Robben: 'We hebben gewoon meer kwaliteit'

Invaller Arjen Robben vond dat het tegen NAC makkelijk ging. "Je weet dat 't moeilijk is, vorig jaar ook pas in 93e minuut op 2-2. We hebben gewoon meer kwaliteit, ondanks dat grote jongens afwezig zijn. De overwinning in Breda geeft mooi vertrouwen voor woensdag." Over de uitleg van Hiddink dat Robben in eerste instantie vanwege het niet geheel fit zijn maar ook als straf voor zijn onsportief gedrag (swalbes en gele kaarten vragen) op de bank plaatsnam, was Robben niet zo heel happy. "Hiddink boos? Rare uitleg, ik was gewoon niet fit. Beetje vreemd als hij dit zo via de media naar buiten brengt."

Hiddink erg tevreden over de tactische uitvoering en inzet

PSV boekte zaterdagavond in Breda haar gemakkelijkste overwinning in 20 jaar. De uitspraak van Guus Hiddink na afloop van de persconferentie was kenmerkend: "De weg van beneden naar de perskamer was veel zwaarder dan de hele wedstrijd zelf". De achterhoeker had veel lovende woorden voor het team dat liefst vijf basisspelers miste. "We hadden ons ingesteld op een Avondje NAC. Dat kan heel moeilijk zijn, zoals Ajax hier wel heeft ondervonden, al was het toen een middagje NAC. We wilden vooruit verdedigen om zo hun opbouw te verstoren en dat ging goed. We hebben zeer gedisciplineerd gespeeld. We gingen zeer effici?nt en goed met de kansen om en hebben de wedstrijd daarna vrij eenvoudig uitgespeeld, daarnaast kwamen we zelf nauwelijks in gevaar. Ik ben erg tevreden over de tactische uitvoering, als ook de inzet en ben blij met deze overwinning." aldus Hiddink.

OB: NAC'er Penders voetbalt met vleeswond

Dit nieuwsbericht is verzorgd door Omroep Brabant - radio en televisie.

NAC-verdediger Rob Penders heeft zaterdag de wedstrijd tegen PSV uitgespeeld met een diepe vleeswond in zijn hand. Om de snee te dichten, waren na afloop liefst zeven hechtingen nodig. Aanvankelijk werd ook gevreesd voor een breuk, maar dat was niet het geval. Trainer Ton Lokhoff kon zijn laatste man niet wisselen omdat hij in de rust al drie spelers had vervangen.

Opstelling NAC Breda

Coutinho, F?her, Penders, Schenning ('46 Stam), Gudelj, Seedorf, Slot, Engelaar, Diba ('46 Vos), Elmander, Boukhari ('46 Barakat)

PSV on Tour: Foto's nac - PSV PSVWorld: NAC Breda - PSVB-side Rats: foto's NAC-PSV
PSV Zuipsite: NAC-PSVDe Mortel On Tour: THEO IN DE BASISPSVmovies.tk: De 3 goals tegen NAC
Vroomshoop on Tour: Nac-PSV Foto`sFanzine De Rat: Downloads fc mak schaap-psv

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.22. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.