Anticlimax in Eindhoven: 1-1

13 april 2008
-
-

De kampioenswedstrijd eindigde voor PSV in een anticlimax. PSV kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Omdat het duel van Ajax niet doorging, had PSV een zege nodig voor het kampioenschap.

PSV kwam voor rust op 0-1 achter. Het was juist Gomes die door een fout de 0-1 inleidde. Hij liet een bal los, waarna uit de rebound gescoord kon worden door N'Kufo. PSV zette er veel mogelijkheden tegenover. Zo raakte de ploeg tweemaal het houtwerk.

In de tweede helft kwam de gelijkmaker toen Farfán een bal via Twente-verdediger Wielaert in het doel schoot. PSV drukte daarna nog wel voor de winnende treffer. Maar die kwam er niet meer.

Vergoossen: de titel komt er wel

Sef Vergoossen liet na afloop weten dat de titel er sowieso komt voor PSV. "Wij weten dat we zondag een punt moeten halen en dat punt pakken we ook. Als je ziet wat deze ploeg allemaal kan opbrengen, komt dat goed."

"De ploeg is is vandaag op basis van strijd en mentaliteit heel diep gegaan om de zege te halen die ze zo graag willen. Daarvoor moet ik ze complimenten geven. Het meest jammer is dit voor alle supporters."

Koevermans in een reactie: "Iedereen was helemaal gesloopt in de kleedkamer. We hebben 200% gegeven, meer konden we niet doen. Ik begrijp dan alleen een deel van de supporters niet, die tijdens de wedstrijd toch gaan lopen zeiken."

Vergoossen: je mag geen show meer verwachten

Sef Vergoossen vond het een heel groot compliment hoe PSV heeft gestreden. "Je mag in deze fase geen show meer verwachten. We hebben de afgelopen maanden twee keer zoveel wedstrijd gespeeld als FC Twente. Als je dan met die gigantische reeks wedstrijden in de benen ziet wat we als ploeg konden brengen is dat uitstekend. Dat zijn geen excuses, maar wel feiten. We hebben toch een fantastische eerste helft gespeeld. In de tweede helft was het keihard werken. Op basis van strijd en mentaliteit is de ploeg in de tweede helft heel diep gegaan om de zege te halen die we zo graag wilde. We hebben FC Twente met de rug tegen de muur gezet. Helaas leverde dat te weinig kansen op om het af te maken."

FC Twente: Wilkshire ('90)

Heurelho da Silva Gomes, Jan Kromkamp, Dirk Marcellis, Carlos Salcido, Alcides ('80 Otman Bakkal), Jefferson Farfán, Edison Méndez ('64 Danko Lazovic), Timmy Simons, Jason Culina, Balázs Dzsudzsák, Jefferson Farfán

Opstelling FC Twente

Boschker, Wilkshire, Wielaert, Douglas, Braafheid, El Ahmadi, Engelaar ('73 Zomer), Hersi ('81 Heubach), Denneboom ('55 Wellenberg), N'Kufo, Elia

PSV on Tour: PSV - FC TwenteVroomshoop on Tour: Foto`s PSV-FC Twente
Rood Witten: Nog 1 puntPSV BHS: Foto's PSV - TwentePSV Zuipsite: Foto's PSV - F.C. Twente
Randstadphoolies.nl: PSV-Twente

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 9 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 RED_WHITE ARMY  5 1-1 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.72. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.