PSV start met 1-5 zege bij Utrecht

30 augustus 2008
-
-

PSV is de competitie goed begonnen. In Utrecht won de Eindhovense ploeg afgetekend met 1-5. Daarbij moet wel aangetekend worden dat de Utrechtse club zwaar gehavend was. Afellay (2), Koevermans (2) en Amrabat waren de doelpuntenmakers.

Wat bij PSV vooral opviel is dat de ploeg veel verder naar voren speelde dan de laatste jaren het geval was. Stevens had voor het seizoen ook al aangegeven dat dat zijn bedoeling was.

Dat resulteerde uiteindelijk in een 0-3 voorsprong bij rust. Het duurde tot in de 43ste minuut totdat PSV op voorsprong kwam via een afstandschot van Afellay. Op slag van rust profiteerde Amrabat slim van slecht verdedigend optreden van Dickoh. Nog een minuut later in blessuretijd was het Koevermans die na een goede actie van Afellay de 0-3 mocht aantekenen.

PSV ging na rust gewoon verder. Het was vier minuten na rust Afellay die via een prachtig afstandschot voor de 0-4 tekende. Koevermans maakte de 0-5, voordat FC Utrecht in de slotminuut nog iets terug kon doen.

Afellay laat met twee goals en assist rendement zien

Aan het begin van de voorbereiding had Stevens laten weten dat hij meer rendement wilde van Afellay. In diens eerste competitiewedstrijd scoorde hij direct twee keer en had hij nog een assist. Gevraagd naar zijn rendement, liet hij weten 'altijd zo goed mogelijk zijn best te doen'. "Ik geef altijd alles, dat is het belangrijkste voor mij. De trainer heeft vanaf het begin gezegd dat we veel verder van de goal moeten spelen. Daarmee ontlast je je verdediging. Ik moet zeggen dat Nordin het vandaag fantastisch heeft gedaan in zijn eerste wedstrijd, dat geldt ook voor de andere nieuwelingen. Dat is een compliment naar die jongens toe. In het verleden speelde ik zelf wat meer van de goal af. Deze trainer wil me dichter bij de spits hebben en dan ben je ook gevaarlijker voorin."

PSV aan de leiding, profiteert van nederlaag Ajax

PSV staat op zaterdag bovenaan de ranglijst van de eredivisie. De ploeg profiteert bovendien direct van puntverlies van concurrent Ajax (2-1 nederlaag bij Willem II).

Stevens: genoten op de bank

Op PSV.nl laat Huub Stevens weten genoten te hebben op de bank van PSV. "Wij hebben genoten op de bank, alleen heb ik niet genoten van de laatste minuten. Ik vind het jammer voor de verdediging die heel erg geconcentreerd was vandaag, zeker in het centrum, en Andreas Isaksson dat we dan een tegengoal krijgen." Conclusies wil hij echter nog niet trekken van het goede spel. "We zijn er nog niet, we hebben de laatste weken wel stapjes gemaakt. We hebben denk ik meer van ons doel gespeeld dan we in het verleden gedaan hebben. We hebben optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheden die Utrecht ons bood en we met een team gespeeld met die kwaliteiten die gevraagd waren voor deze wedstrijd."

PSV: Nordin Amrabat

Andreas Isaksson, Carlos Salcido, Dirk Marcellis, Jérémie Bréchet, Erik Pieters, Edison Méndez ('73 Mike Zonneveld), Timmy Simons, Stijn Wuytens ('46 Jason Culina), Ibrahim Afellay, Danny Koevermans, Nordin Amrabat ('12 Balázs Dzsudzsák)

Opstelling FC Utrecht

Vorm, Keller ('69 Markiet), Dickoh, Schut, Van Buuren ('58 Schaken), Silberbauer, Sânmartean ('27 Caluwé), Loval, Somers, Uiterloo, George

Randstadphoolies.nl: Utrecht-PSV 1-5PSV BHS: FC Utrecht - PSV 1-5
PSV-EMM: Utrecht - PSV 1-5PSV on Tour: FC Utrecht - PSVAcht on Tour: FC Utrecht - PSV
Rood Witten: FC Utrecht - PSVVroomshoop on Tour: Foto`s U U U-PSVPSV Zuipsite: Foto's FC Utrecht - PSV
Philips Army: Goede start PSV: 1-5

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 BruggiKeane  4 1-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.02. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.