PSV komt tekort tegen Atletico Madrid: 0-3

16 september 2008
-
Champions League
-

Al in de eerste wedstrijd van de Champions League lijkt, zoals vooraf al her en der gevreesd werd, dat het heel lastig gaat worden voor PSV in de poule. Atletico, de nummer vier van de groep, was duidelijk te sterk voor PSV. Sergio Agüero scoorde tweemaal in de eerste helft. Maniche eenmaal na rust.

Atletico Madrid begon scherp aan de wedstrijd en maakte het PSV direct lastig. Achterin ging er teveel fout en was er geen grip op de aanvallers. Al na negen minuten stonden de Spanjaarden op 0-1 via de vrijstaande Sergio Agüero. Atletico kon vervolgens van achteruit gaan spelen en kwam zo via de counter ook op 0-2 door diezelfde Agüero.

Het was toen allang gebeurd. PSV probeerde wel aan te vallen en kreeg ook met regelmaat mogelijkheden. Na rust was het echter weer Atletico dat scoorde na matig verdedigend optreden van PSV.

PSV tekende wel voor bijna 70% van het balbezit, maar Atletico was duidelijk de gevaarlijker ploeg woensdagavond.

Liverpool verslaat Olympique Marseille

In de andere wedstrijd in de poule heeft Liverpool uit bij Olympique Marseille met 1-2 gewonnen. Na de 1-0 van Cana in de 23ste minuut zette Liverpool in de 26ste en 32ste minuut via Gerrard orde op zaken.

Stand groep D:
1. Atlético Madrid 1- 3 ( 3- 0)
2. Liverpool 1- 3 ( 2- 1)
3. Olymp.Marseille 1- 0 ( 1- 2)
4. PSV 1- 0 ( 0- 3)

Afellay gewisseld met oog op AZ

Ibrahim Afellay liet na afloop weten dat hij direct bij zijn wissel uitleg had gekregen van Huub Stevens waarom hij voortijdig gewisseld was. De middenvelder liet weten daar niet blij mee geweest te zijn, maar de uitleg wel te kunnen begrijpen. 'Ik voelde me goed, maar die uitleg kan ik wel begrijpen.'

Afellay: teleurstelling groot bij PSV

Ibrahim Afellay liet weten dat de teleurstelling in de kleedkamer van PSV groot is.'Iedereen zat kapot, dat is wel logisch denk ik. Het was de eerste Champions League wedstrijd. Individueel hebben zij gewoon meer kwaliteiten, dat moet je toegeven.'

Stevens: we wisten hoe goed Atletico was

Huub Stevens was na afloop realistisch over de uitslag tegen Atletico. 'Natuurlijk wil je een goed resultaat neerzetten. Maar we wisten hoe goed Atletico was. Dat je een wedstrijd tegen zo'n tegenstander kunt verliezen, dat weet je. Maar 0-3 is wel een heel behoorlijke nederlaag. Als je zo snel achter komt te staan dan is het heel moeilijk. Ik vond dat we behoorlijk goed begonnen aan de wedstrijd, gecontroleerd. Maar we konden geen fout maken. Zij wachten daarop, dat is de klasse van die ploeg. Zelfs bij de reserves hebben ze topspelers.'

'Wij zitten in de fase dat we stapjes maken. Misschien zetten we er nu twee achteruit, daar moeten we van leren om weer stappen vooruit te kunnen zetten.'

Atletico Madrid: Perea

Andreas Isaksson, Carlos Salcido, Dirk Marcellis, Jérémie Bréchet ('74 Francisco Rodriguez), Erik Pieters, Edison Méndez, Timmy Simons, Jason Culina ('46 Otman Bakkal), Ibrahim Afellay ('70 Danko Lazovic), Danny Koevermans, Nordin Amrabat

Opstelling Atletico Madrid

Franco, Perea, Heitinga, Ujfalusi, López, Luis García, Assunção, Maniche ('65 Banega), Simão, Agüero ('63 García), Forlán ('31 Sinama Pongolle)

PSV BHS: PSV - Atletico 0-3Boer zoekt bier: PSV - Atletico MadridRood Witten: PSV - Atletico
PSV-EMM: PSV - Atletico Madrid 0-3Philips Army: Fotoverslag PSV - Atletico MadridPSV Zuipsite: Foto's PSV - Atletico Madrid

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

13 Guff  4 0-2 (0-1)
14 GillesDeBilde aka De Ket  4 0-1 (0-1)
15 PSV Down Under  4 0-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.87. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.