9 december 2008
-
Champions League
-

PSV kwam ook in de laatste Champions League wedstrijd tekort. Liverpool was ondanks dat het diverse topspelers had thuisgelaten te sterk voor PSV. Lazovic tekende nog wel voor de 1-0, maar vervolgens liep Liverpool uit naar een 1-3 zege.

PSV speelde een behoorlijke eerste helft. Tegen een Liverpool dat niet hoefde, kon PSV goed meespelen. Het creëerde niet al teveel kansen, maar kwam na ruim een half uur spelen wel op voorsprong. De bal kwam in het strafschopgebied plotseling voor Lazovic, die scherp was en direct binnenschoot. In blessuretijd kwam Liverpool uit het niets langszij.

De gelijkmaker bleek de genadeklap. PSV moest in de tweede helft opnieuw op zoek naar het doelpunt. dat probeerde het wel, maar Liverpool gaf nog weinig meer weg. op de counter liep Liverpool vervolgens naar 1-3 uit.

Lazovic viert doelpunt met speen

Danko Lazovic vierde zijn doelpunt weer op geheel eigen wijze. Hij haalde een speen uit zijn broek die hij in de band had vastgemaakt en stopte die in zijn mond. Hij droeg daarmee het doelpunt vast op aan zijn kind. Lazovic wordt morgen vader.

[video] reactie Timmy Simons

[video] reactie Huub Stevens

Stevens: op details kwamen we tekort

Huub Stevens liet na afloop weten dat zijn ploeg op details tekort kwam tegen een gerijpter Liverpool. "We hadden de tijd vol moeten maken. Maar we speelden de bal naar voren, zodat Liverpool nog een keer kon aanvallen en een vrije trap creëerde. Dat mag niet gebeuren. Op details schieten we in deze wedstrijd te kort. Liverpool is net wat rijper dan wij. Toch vind ik dat we met opgeheven hoofd het veld mochten verlaten. De manier waarop we gevoetbald hebben, moet vertrouwen geven voor de competitie."

Liverpool: Dossena

Andreas Isaksson, Jason Culina, Dirk Marcellis, Jérémie Bréchet, Carlos Salcido, Edison Méndez ('80 Reimond Manco), Timmy Simons, Otman Bakkal ('83 Stef Nijland), Nordin Amrabat ('72 Danny Koevermans), Balázs Dzsudzsák, Danko Lazovic

Opstelling Liverpool

Cavalieri, Arbeloa ('69 Darby), Carragher ('82 Kelly), Agger, Dossena, Babel, Mascherano, N'Gog, Lucas, Riera ('76 Spearing), Keane

PSV-EMM: PSV uitgeschakeld in EuropaBoer zoekt bier: Europees avontuur zit erop
Rood Witten: Einde europees seizoenPhilips Army: Europees avondtuur voorbij!PSV Zuipsite: Foto's PSV - Liverpool FC

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 link1967  5 1-3 (0-2)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.78. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.