PSV wint makkelijk van angstgegner Roda JC

12 september 2009
-
-

PSV heeft de wedstrijd tegen angstgegner Roda JC gemakkelijk weten te winnen. In de afgelopen zes seizoenen verloor PSV maar liefst vier keer thuis van Roda JC. Onder leiding van Fred Rutten was PSV zaterdagavond echter veruit de sterkste. De ploeg won uiteindelijk met 3-0 door doelpunten van Dzsudzsak, Manolev en Bakkal. Het ging gepaard met zeer behoorlijk voetbal.

PSV kwam al na zes minuten voor voorsprong. Balasz Dzudzsak nam voor de goal een voorzet van Ibrahim Afellay op een keer op zijn slof. PSV verzuimde in het vervolg van de eerste helft verder uit te lopen. Pas vlak voor rust gaf de ploeg de eerste kans weg aan roda JC, Isaksson trad toen uitstekend op.

Na rust kwam PSV opnieuw na zes minuten weer tot scoren. Een vrije trap van Lazovic stichtte gevaar in het strafschopgebied. Het was uiteindelijk Manolev die zijn voet er tegenaan kon zetten. De wedstrijd was vervolgens gespeeld. PSV was te sterk voor Roda JC en verhoogde de score in de slotfase nog via een doelpunt van Bakkal.

Simons kreeg voorkeur boven Marcellis en Salcido

Fred Rutten startte met het duo Ooijer/Simons centraal achterin. Simons kreeg de voorkeur boven Marcellis en Salcido. Marcellis was net terug van een blessure. Salcido kwam pas vrijdagavond aan uit Mexico. Pieters stond weer op de linksbackpositie. Op het middenveld lijken Afellay, Engelaar en Bakkal een vast trio te gaan vormen.

Afellay valt geblesseerd uit

PSV-middenvelder Ibrahim Afellay viel al na 35 minuten in het duel tegen Roda JC geblesseerd uit. De ernst van de blessure is op dit moment nog niet bekend. Toivonen was zijn vervanger op het middenveld.

Mooi afscheid Addo [video]

Na de wedstrijd bleven veel supporters in het stadion om afscheid te nemen van ex-PSV'er Eric Addo. De Ghanees speelde maar liefst tien jaar in het shirt van PSV en trok dit nog één keer aan voor een ereronde. Fans zongen de verdediger toe en zwaaiden met spandoeken met daarop zijn afbeelding. Voorts werd Addo toegesproken door voorzitter Reker en kreeg hij enkele cadeau's namens de supportersverenigingen aangeboden.

Addo zelf, die ook tijdens de wedstrijd meerdere malen werd toegezongen, zei voor altijd PSV mee te zullen dragen in zijn hart. Ook noemde hij de supporters fantastisch.

Via Twitter (klik op foto om te vergroten):
Posted using Mobypicture.com

Eerste foto's via Twitter

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Ga je voor 't eerst naar PSV, staat er  een paal voor je neus! on Twitpic

Rutten blij met ontwikkeling Manolev

Manolev speelde tegen Roda JC weer alsof hij al lang voor PSV uitkomt. Rutten liet na afloop weten heel content te zijn met de Bulgaar. 'Manolev past zich heel snel aan. Dat had ik van te voren alleen maar gehoopt, niet verwacht dat het zo snel zou gaan. We hebben hem uitgebreid gescout. We waren in ieder geval overtuigd van zijn karakter, die laat ons nooit in de steek.'

Rutten tevreden met zege op angstgegner

Fred Rutten liet na afloop weten heel tevreden te zijn met de zege van PSV op angstgegner Roda JC. 'Het is een heel vervelende tegenstander voor PSV. Als je dan bijna niets weggeeft en drie doelpunten maakt, dan moet je tevreden zijn. We hebben goed druk gezet. Alleen met de eindpass waren we vaak te ongeduldig. In de uitvoering kan het allemaal nog beter, maar als je 14 dagen bent geweest door interlands en dan zo'n gevaarlijke wedstrijd vrij eenvoudig wint, dan moet je tevreden zijn.'

[video] Rutten is tevreden

PSV koploper na nederlaag AZ

PSV heeft optimaal geprofiteerd van de misstap van AZ. De Alkmaarders waren met de gedachten al bij hun debuut in de Champions League en verloren met 2-1 uit bij ADO Den Haag. PSV staat nu samen met FC Twente bovenaan, PSV heeft een beter doelsaldo. Feyenoord kan bij een zege zondag op doelsaldo PSV nog voorbij.

Opstelling Roda JC

Castro, De Fauw, Addo, Kah, De Jong, Delorge ('71 Skoubo), Linssen, Vormer ('59 Bodor), Janssen, Hadouir ('85 Sutchuin Djoum), Junker

Boer zoekt bier: Eric is onze held!PSV Zuipsite: Foto's PSV - Roda JC
PSV on Tour: PSV - Roda jc Supportersvereniging PSV: Fantastische sfeer in het Philips StadionPSV-EMM: psv-roda
Lighttownmadness: Lighttown Madness Afscheid Eric Addo

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 138 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.