Zwaarbevochten 0-1 zege bij Heracles

14 februari 2010
-
-

PSV haalde in het carnavalsweekend een zwaarbevochten zege op Heracles. Op het kunstgras in Almelo werd het een nipte 0-1. Toivonen maakte het enige doelpunt.

Beide ploegen kregen voor rust wel wat mogelijkheden maar wisten deze niet te verzilveren. Na rust zorgde Toivonen na een uur spelen voor de openingstreffer. Vervolgens ging Heracles voor het slotoffensief, waarin het diverse kansen kreeg. Aan beide kanten werd vervolgens nog de lat geraakt, maar het zou tot geluk van PSV op 0-1 blijven. Daarmee kregen de Eindhovenaren eigenlijk iets teveel.

PSV blijft alleen koploper

PSV blijft door de zege op Heracles alleen koploper in de eredivisie. Omdat ook FC Twente en Ajax hun duel wisten te winnen dit weekend, blijft de voorsprong van PSV respectievelijk drie en negen punten.

Toivonen met 13 goals derde op topscorersranglijst

Ola Toivonen maakte tegen Heracles zijn 13e van het seizoen. daarmee staat hij derde op de topscorersranglijst/

Topscorersranglijst:
1. Suarez 23
2. Ruiz 16
3. Toivonen 13
4. Dost, Junker 10

PSV krijgt toestemming voor zwarte broeken tot onvrede van Verbeek

Tot verbazing en onvrede van Gertjan Verbeek kreeg PSV toestemming om net als Heracles met zwarte broeken te spelen. Normaal gesproken is dat niet toegestaan, maar omdat PSV alleen zwarte broeken had meegenomen kreeg PSV toch toestemming van de scheidsrechter, zo staat te lezen op Telegraaf.nl.

Opstelling Heracles Almelo

Pieckenhagen, Breukers, Maertens, v.d.Linden, Looms, Overtoom, Quansah, Vejinovic ('76 Armenteros), Douglas, Dost, Everton ('76 Steur)

PSV BHS: Fotoverslag Heracles Almelo - PSV 0-1PSV on Tour: Heracles - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 111 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.