25 februari 2010
-
Europa League
-

PSV is uitgeschakeld in de Europa League na een thriller in Eindhoven tegen PSV. De 3-2 zege was uiteindelijk na de 0-1 in Hamburg net niet voldoende. Persoonlijke fouten nekten PSV net als in Hamburg.

PSV kwam al na twee minuten op voorsprong toen Ola Toivonen in het strafschopgebied een steekballetje kreeg van waaruit hij makkelijk kon binnentikken. Vlak voor rust bekroonde PSV een uitstekende eerste helft met de 2-0. Balasz Dzsudzsak schoot een vrije trap hard via de muur in de goal.

Vlak na rust profiteerde HSV van verkeerd uitkomen van Isaksson. Petric kon de 2-1 maken. PSV moest vervolgens opnieuw scoren om zich te kwalificeren. In de 57ste minuut ging het echt fout voor PSV. Na overduidelijk hands kreeg PSV geen penalty. een boze Dzsudzsak kreeg vervolgens na eerst geel direct rood voor het aanraken van de scheidsrechter. PSV moest vervolgens met tien man verder.

Met tien man bleef PSV zoeken naar de goal. Een kwartier voor tijd ging Demel er met zijn tweede gele kaart vanaf. Vervolgens zocht PSV nog meer naar de 3-1. Aan de andere kant ging het echter fout toen Salcido zijn tegenstander licht aantikte en wel een penalty tegenkreeg. Trochowsky maakte de 2-2. Dat was een mokerslag voor PSV.

In de 90ste minuut wist koevermans de 3-2 nog binnen te koppen. Daarna waren er nog een paar spannende minuten in blessuretijd. De verdiende goal zou echter niet meer vallen.

Eerste (live) foto's van PSV - HSV

Inmiddels verschijnen via Twitter live de eerste foto's van het duel PSV - HSV (klik op de foto's om te vergroten):

Ik sta tussen een kudde dolle duitsers.. #psvhsv on Twitpic Al vroeg in het stadion. In afwachting van PSV HSV. Veel poli... on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Im stadium. #psv Hoop op n mooie succesvolle pot on Twitpic forza psv! on Twitpic Enorme gezellige spanning bij #PSV. 1-0 on Twitpic Sfeeractie in het stadion, maar dan van de zijkant haha, oude... on Twitpic

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

PSV-Hamburger SV, bring'em on!

Rutten: uitschakeling erg zuur

Op PSV.nl liet Fred Rutten weten de uitschakeling erg zuur te vinden. "Dit zit bij mij wel diep. eker de manier waarop we over twee wedstrijden zijn uitgeschakeld. Maar dat is topsport. Vreugde en euforie zitten heel dicht bij verdriet. Ik denk dat wij over beide wedstrijden de bovenliggende partij zijn geweest. Maar dat moet je 90-95 minuten volhouden. Het wordt bepaald op momenten en dat is cruciaal. We spelen een uitstekende eerste helft, hebben alles onder controle en maken twee uitstekende goals. Dan kom je de rust uit en komt er een slippertje, een individuele fout. Vervolgens is de rode kaart het grote breekpunt van deze wedstrijd. Maar ik vond dat wij met tien man het nog wel redelijk onder controle hadden. Het team viel niet uit elkaar en ik had het gevoel dat we het nog konden rechttrekken. De beleving was er en we waren ook fysiek in staat om dat te doen. Zuur als je zo wordt uitgeschakeld."

Rutten: rode kaart Dzsudzsak breekpunt

Fred Rutten noemde op Nu.nl de rode kaart van Dzsudzsak het breekpunt in de wedstrijd. "Het was niet verstandig om de scheidsrechter een duw te geven. Op dat moment hadden we alle kansen om de volgen ronde te bereiken. Dit is jammer en onnodig. Ik denk dat wij over twee wedstrijden genomen de betere waren. Aan de scheidsrechter wil ik de nederlaag niet aan ophangen. Dat zou te goedkoop zijn."

Elia: geprofiteerd van onvolwassenheid PSV

Op Telegraaf.nl vatte Elia de wedstrijd van PSV-HSV samen: "We hebben geluk gehad. Het is dom dat Balazs Dzsudzsak de scheidsrechter duwde. We hebben geprofiteerd van de onvolwassenheid van PSV."

Hamburger SV: Demel ('74)

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev ('26 André Ooijer), Francisco Rodriguez ('80 Danny Koevermans), Carlos Salcido, Erik Pieters, Ibrahim Afellay, Orlando Engelaar, Otman Bakkal ('71 Zakaria Labyad), Danko Lazovic, Ola Toivonen, Balázs Dzsudzsák

Opstelling Hamburger SV

Rost, Demel, Rozehnal, Mathijsen, Aogo, Tesche ('46 Pitroipa), Rincón, Zé Roberto, Trochowski, Petric ('77 Boateng), Elia

Boer zoekt bier: In the end, the Germans always winPSV Zuipsite: Foto's PSV - Hamburger SV
PSV Zeeland: Europees avontuur ten eindePSV BHS: Fotoverslag PSV - HSV 3-2PSV on Tour: PSV - Hamburg sv