PSV in blessuretijd onderuit: 0-1

5 februari 2011
-
-

PSV heeft zaterdagavond thuis met 0-1 verloren van ADO Den Haag. Na een hele behoorlijke wedstrijd van PSV-zijde kreeg de ploeg in blessuretijd de deksel op de neus via een doelpunt van Verhoek. PSV ging op zoek naar de zege, maar moest een nederlaag slikken.

PSV was bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende ploeg. Tot aan de zestien was PSV een groot deel van de wedstrijd heer en meester en liet hget ADO Den Haag niet in haar spel komen. Voorin kon PSV opnieuw niet tot de goede laatste pass komen. Toch wist de ploeg nog wel een aantal kansen te creëren. Aan scoren kwam PSV echter niet toe.

Naarmate het duel vorderde ging PSV steeds meer op zoek naar de winnende treffer. Achterin gaf de ploeg daardoor ruimte weg. Eerst moest Maza al aan de rem trekken. Hij kwam met geel nog goed weg. vervolgens kon ADO Den Haag via een counter in blessuretijd nog toeslaan.

Eerste foto's PSV - ADO den Haag

Via twitter verschijnen inmiddels de eerste foto's van PSV - ADO den Haag. Klik op de foto's om te vergroten:

Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Het uitvak bij psv-ado den haag #psvado on Twitpic Waiting for #PSVado on Twitpic In t stadion met oa @Jerry_1987 En we zijn losss #psvado on Twitpic Live photo bij #PSV - Ado Den Haag on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

Ranglijst: PSV moet vrezen voor koppositie

PSV zal moeten vrezen voor de koppositie. Na de nederlaag tegen ADO den Haag staat PSV nog een punt voor op FC Twente. Die ploeg heeft morgen echter nog een duel tegen FC Utrecht tegoed. Ajax komt terug naar drie punten achterstand.

Engelaar: te weinig kansen gecreëerd

Aanvoerder Orlando Engelaar was na afloop uiteraard diep teleurgesteld over de thuisnederlaag tegen ADO den Haag. 'We hebben niet eens slecht gespeeld. We waren de betere ploeg. We creëerden alleen iets te weinig kansen. Normaal gesproken weten wij veel meer kansen te creëren."

Rutten: overleg was helemaal weg in 2e helft

Fred Rutten noemde de nederlaag een 'enorme zeperd'. "In de eerste helft speelden we goed. Je moet dan scoren. We hadden ook een aantal mogelijkheden daarvoor. Scoor je, dan wordt het veel makkelijker. De tweede helft was veel te rommelig. Dan probeer je nog alles te doen om de wedstrijd te winnen. De wil is er dan wel, maar het overleg was helemaal weg. Dat de wil er is, is goed, maar je moet wel met je hoofd voetballen."

Koevermans: de bal viel niet lekker

Danny Koevermans sprak na afloop over een onterechte nederlaag.
"We hebben er heel veel energie ingestopt. We hebben continu gejaagd.
Dat leidde helaas niet tot hele grote kansen. De bal viel steeds niet lekker.
Zij kregen in de eerste helft een kans. En dan loop je in blessuretijd nog tegen een counter op. De nederlaag was niet terecht, maar het gaat om de doelpunten. Wat dat betreft moet ik ADO complimenteren. Ze maakten optimaal; gebruik van de ruimte in de slotfase."

"Ik was verbaasd dat ik erin stond. In de eerste minuut was ik te laat voor mijn man. Dat was mijn fout. Daar ben ik schuldbewust over. Daarna kon ik er weinig aan doen. Ik hoop volgende week weer te mogen starten en dan wel terug te kunnen betalen met doelpunten."

[video] Bouma: "Ben hier heel ziek van"

[video] Rutten baalt na zeperd tegen ADO

Eerste overwinning ADO in Eindhoven in bijna 40 jaar

PSV verloor zaterdagavond thuis van ADO Den Haag. De laatste keer dat de Hagenezen in het Philipsstadion wonnen was op 16 oktober 1971. Ook toen werd het 0-1. Sindsdien was PSV heer en meester met slechts af en toe een gelijkspel en vooral overwinningen. Zo werd het in 1987 7-3, het jaar daarna 9-1 en twee seizoenen later 9-2.

PSV: Francisco Rodriguez

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, Francisco Rodriguez, Wilfred Bouma, Erik Pieters, Atiba Hutchinson, Ola Toivonen, Orlando Engelaar, Jeremain Lens ('71 Zakaria Labyad), Danny Koevermans ('85 Género Zeefuik), Balázs Dzsudzsák

Opstelling ADO Den Haag

Coutinho, Ammi, Derijck, Leeuwin, Pique, Radosavljevic, Immers, Toornstra, Verhoek, Kubik ('82 Vicento), Bulykin

PSV BHS: Fotoverslag PSV - Ado Den HaagPSV Zuipsite: Foto's PSV - ADO Den Haag
Boer zoekt bier: PSV - ADO Den HaagSupportersvereniging PSV: Sfeerbeelden PSV - ADo (15 foto's)

15  3 0-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.30. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.