Gehavend PSV wordt te laat wakker: 0-1 tegen Feyenoord

14 maart 2004
-
-

Een gehandicapt PSV is er niet in geslaagd de competitie spannend te houden. De ploeg ging in eigen huis met 0-1 onderuit tegen Feyenoord door een vroege goal van Smolarek. PSV kon het gemis van een tal van spelers, onder wie Robben en Kezman niet opvangen.

In de eerste helft was PSV veel te zwak. Het was te danken aan het feit dat de scherpte bij feyenoord voorin ontbrak dat PSV niet op een grotere achterstand terechtkwam. De 0-1 kwam na 16 minuten tot stand toen Bogelund als laatste man zich verslikte in een bal. Buffel profiteerde en ging alleen op Waterreus af. Waterreus tikte de bal nog wel van de voeten van Buffel, maar kon vervolgens niet meer voorkomen dat de meegekomen Smolarek de bal in een leeg goal kon schieten. PSV kon daar vrijwel niets tegenover stellen. het gebrek aan de creativiteit van o.a. Robben en Kezman was te groot.

Pas in de tweede helft kwam PSV in de wedstrijd. Met inzet drukte het Feyenoord terug en creerde het ook wel de kansen voor de gelijkmaker. Johann Vonlanthen speelde daarin een hele belangrijek rol. Vlak voor rust ingevallen voor Lucius, was hij het die ervoor zorgde dat PSV weer het vertrouwen kreeg en iets ging creeren voorin. De ploeg was een aantal keer dichtbij, maar tot een goal kwam het niet.

[later meer]

PSV moet zich richten op handhaven tweede plaats

Na de nederlaag op Feyenoord is de achterstand op Ajax in punten opgelopen tot 9 punten. Met nog negen duels te gaan zal PSV zich moeten gaan richten op het handhaven van de tweede plaats en daarmee voor voorrondeplaats in de Champions League. Feyenoord volgt op zes punten achterstand.

Van Bommel: ploeg moet gesteund worden, niet uitgefloten

Aanvoerder Mark van Bommel liet na afloop weten dat de supporters hun ploeg moeten steunen en niet uitfluiten. "Elke wedstrijd geef ik 100%. Daar kunnen ze bij mij nooit wat over zeggen en vandaag over niemand, alle spelers hebben vandaag heel hard gewerkt."

De strijd om het kampioenschap lijkt nu verkeken, ook volgens de aanvoerder. Hij zal wellicht zonder prijs afscheid moeten nemen van PSV. "We moeten gewoon kijken wat er komt. Als er niets komt, dan heb ik gewoon nog een contract hier. En dan zal ik me 100% blijven geven voor het team. Niemand heeft me ooit nog kunnen betrappen op een wedstrijd waarin ik niet hard gewerkt heb."

Uitslag: 0-1 (0-1)

0-1 Smolarek ('16)
Jol
0 toeschouwers

Feyenoord: Paauwe
Feyenoord: Ono

Ronald Waterreus, Kasper Bogelund, Kevin Hofland ('83 Eric Addo), Wilfred Bouma, Young-pyo Lee, Ji-sung Park, Mark van Bommel, Remco van der Schaaf ('67 Ernest Faber), Theo Lucius ('43 Johann Vonlanthen), John de Jong, Jan Vennegoor of H.

Lodewijks, Song, Van den Berg, Paauwe, Mtiliga, Smolarek, Ghaly, Ono, Lurling ('85 Van Persie), Buffel ('78 Lazovic), Kuyt

PSV on Tour: PSV - feyVak OO picture page: PSV - FeyenoordEindhoven de gekste: Foto's PSV - Feyenoord
Vroomshoop on Tour: PSV - FeyenoordLunatic News: PSV - Feyenoord (0-1)Vennegoor.com: Foto verslag PSV - Feyenoord
ego2.tk: Fotoreportage PSV - FeyenoordDe Mortel On Tour: Alles of niets... met Addo !?!PSV.nl: Fotoverslag PSV - Feyenoord
PSV Zuipsite: Foto's PSV - Havenslaven

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.