PSV komt tekort in Amsterdam: 2-0

25 maart 2012
-
-

PSV is zondagmiddag tekort gekomen in de Arena. De ploeg verloor met 2-0 van Ajax. PSV kon geen moment een vuist maken in Amsterdam.

Vanaf het begin had Ajax het overwicht in de Arena. PSV stond goed compact en gaf verdedigend eigenlijk niets weg. Aanvallend kon de ploeg het echter niet bolwerken. De ploeg kwam geen moment gevaarlijk voor de goal.

Na rust kwam Ajax al snel op voorsprong. Een voorzet van Aissati zwaaide af en draaide achter Tyton in de verre hoek. PSV moest vervolgens gaan komen. De 2-0 kwam er echter al snel achteraan. In een scrimmage voor de goal bleef de bal liggen. Marcelo tikte Aissati aan die slim ging liggen. De Jong benutte de penalty vervolgens feilloos. In de slootfase probeerde PSV het nog wel, maar de ploeg kon geen moment de vuist maken die nodig was om tegen Ajax iets af te dwingen.

Ranglijst: PSV 4e, op doelsaldo voor Feyenoord en Heerenveen

PSV staat na de nederlaag tegen Ajax op de vierde plaats. De ploeg blijft op doelsaldo Feyenoord en Heerenveen voor. De achterstand op koploper AZ bedraagt nu vijf punten, de achterstand op Ajax vier punten.

Cocu: we vergaten eerste helft om te voetballen

Phillip Cocu was na afloop realistisch. "Verdedigend stonden we goed. Zij hebben geen kans gecreëerd. Maar we vergaten in de eerste helft zelf ook te voetballen. Veel te snel kozen we voor de lange bal. In de rust hebben we dat geprobeerd om te zetten. na rust ging het beter aan de bal. Een ongelukkige goal beslist dan de wedstrijd. We hebben nagelaten om het initiatief te nemen. De taken hebben we wel goed uitgevoerd, zeker defensief. Alleen aanvallend hebben niet kunnen brengen wat we van plan waren."

Cocu: het is nog niet beslist, maar wordt er niet makkelijker op

Phillip Cocu wilde de handdoek nog niet in de ring gooien voor het landskampioenschap. "Het is nog niet beslist, maar het wordt er niet makkelijker op. We moeten nu naar de volgende wedstrijd toewerken. We zullen zien waar we kunnen eindigen."