25 maart 2004
-
Europa League
-

PSV is er donderdagavond in geslaagd zich te kwalificeren voor de kwartfinale van de UEFA Cup. In het Philips Stadion won het met 3-0 van Auxerre. Dat was meer dan voldoende na het 1-1 gelijkspel in de uitwedstrijd. PSV was zeer efficient. Al na vier minuten benutte Kezman een buitenkansje na een actie met Ji-sung Park. Na 27 minuten besliste hij de wedstrijd via een bal uit een hele moeilijke hoek. PSV kon zich door de vroege voorsprong laten zakken en de Fransen opwachten. Zij kregen wel hun kansen, maar waren niet trefzeker. In de 73ste minuut gaf De Jong een pass in de diepte op Van Bommel. Tussen twee verdedigers door liep van Bommel op de keeper af en schoot hij trefzeker de 3-0 binnen.

Kezman bepaalt het verschil

Mateja Kezman liet in het duel tegen Auxerre zien dat hij inderdaad niet meer tegen zichzelf loopt te voetballen in Europees verband. Al in de vierde minuut was hij trefzeker. Hij gaf een slim balletje op de goedspelende Ji-sung Park. Die kon niet tot een schot komen, maar gaf de bal weer terug op Kezman. Na 27 minuten pakte hij een voorzet achter de tweede paal uit de lucht. in een hele moeilijke hoek tikte hij hem in de verre hoek op de binnenkant van de paal.

Aan de andere kant van het veld kreeg Kapo grotere kansen dan Kezman. De spits was echter veel minder trefzeker dan Kezman. Twee grote kansen liet hij onbenut en daarmee was Kezman het grote verschil deze wedstrijd.

Otman Bakkal maakt debuut in elftal van PSV

Vlak voor tijd mocht Man of the Match Kezman plaatsmaken voor Vonlanthen. In blessuretijd werd Vennegoor of Hesselink nog gewisseld voor Otman Bakkal. De aanvaller uit de eigen jeugdopleiding maakte daarmee zijn debuut in een officiele wedstrijd van PSV. Hij zou overigens niet aan een balcontact toekomen in zijn eerste wedstrijd.

Kezman: zo blij voor mensen in de club

Mateja Kezman was na afloop zielsblij met de kwalificatie voor de kwartfinale en natuurlijk zijn twee goals. "Dit was een hele fijne wedstrijd. Dat we opnieuw de kwartfinale hebben gehaald van de UEFA Cup is fantastisch. We scoorden op tijd twee goals en toen was het gelopen. En natuurlijk is het ook belangrijk voor mijzelf dat ik twee mooie goals scoorde. Alles loopt nu goed. Het vertrouwen en geluk kwam samen en dat is belangrijk. Ik ben zo blij voor de mensen in de club en de collega's. We hadden een moeilijke tijd, nu is alles over."

Kezman ziet wel mogelijkheden tegen Newastle United. "Die ploeg is ook niet de echte top. Alles is mogelijk. Dit is onze laatste kans om het seizoen goed te maken. We willen er alles aan doen om te laten zien dat we goed kunnen voetballen."

Voor derde keer in vier jaar in kwartfinale

PSV staat voor de derde keer in vier jaar tijd in de kwartfinale van de UEFA Cup. De andere twee keer werd de ploeg op dramatische wijze uitgeschakeld. In 2001 was het de tweestrijd tegen Kaiserlautern die eindigde met een 0-1 nederlaag en het vreselijke hekincident, dat PSV een erg slechte naam en een verbanning uit het eigen stadion bezorgde. In 2002 was de uitschakeling net zo dramatisch. PSV was heel dicht bij de halve finale in de tweestrijd tegen Feyenoord, maar Van Hooijdonk zorgde er persoonlijk voor dat Feyenoord doorging. Feyenoord zou uiteindelijk de UEFA Cup winnen.

Het is te hopen dat het de ploeg nu beter zal vergaan tegen Newcastle United.

PSV evenaart CLUBRECORD achtereenvolgende duels ongeslagen in Europa

PSV heeft het eigen clubrecord van achtereenvolgende duels ongeslagen te zijn in Europees verband geevenaard. De overwinning tegen Auxerre was het achtste duel op rij dat de ploeg niet verloor. De laatste nederlaag was uit bij Deportivo la Coruna, het tweede duel in de Champions league. Het clubrecord van acht duels stamt uit het succesvolle seizoen 1987/1988 toen het de Europa Cup 1 wist te winnen.

Bij een positief resultaat in het eerste duel tegen Newcastle United kan PSV dat record dus verbeteren.

Andere uitslagen UEFA Cup

PSV-Auxerre4-1(3-0, 1-1)
Real Mallorca-Newcastle United1-7(0-3, 1-4)

Auxerre: Akal?

Ronald Waterreus, Jurgen Colin, Kevin Hofland, Wilfred Bouma, Young-pyo Lee, Ji-sung Park, Remco van der Schaaf, Mark van Bommel, John de Jong, Jan Vennegoor of H. ('90 Otman Bakkel), Mateja Kezman ('90 Johann Vonlanthen)

Opstelling Auxerre

Cool, Perrier-Doumb?, Boumsong, Grichting, Jaur?s ('76 Mignot), Sirieix, Violeau, Akal?, Mathis, Lachuer, Kapo

PSV on Tour: PSV - AuxerreVroomshoop on Tour: Foto's PSV-AuxerrePSVWorld: Foto's PSV - AJ Auxerre
De Mortel On Tour: Foto's PSV - AJ AuxerrePSV Online: Foto's PSV - AuxerrePSV.nl: Fotoverslag PSV-AJ Auxerre
Mierlohout on Tour: PSV - AJ AuxerreAcht on Tour: Opnieuw zit PSV bij laatste ACHT van europaVak OO picture page: PSV - AJ Auxerre
PSVmovies.tk: De goals tegen AuxerreEindhoven de gekste: Foto's PSV - AuxerrePSV Zuipsite: Foto's PSV - AJ Auxerre

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 8 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.