PSV wint de Johan Cruijff Schaal: 4-2 zege op Ajax

5 augustus 2012
-
Johan Cruijff Schaal
-

PSV heeft in de Amsterdam ArenA de Johan Cruijff Schaal weten binnen te slepen. Als 'thuisploeg' won PSV vrij overtuigend met 4-2 van Ajax. Zonder goed te spelen kon een effectief spelend PSV vrij gemakkelijk afstand nemen.

PSV stond al na elf minuten met 2-0 voor. Eerst was het na drie minuten Ola Toivonen die Vermeer met een kopbal in de korte hoek verraste. Vervolgens werd Lens diepgespeeld avn eigen helft. Hij stiftte de 2-0 binnen over diezelfde Vermeer.

PSV zakte daarna terug en probeerde gebruik te maken van de snelheid voorin met Narsingh, Lens en Mertens. De kansen op de derde kwamen er, maar de ploeg verzuimde het in die fase al af te maken. Dat kon PSV nog duur komen te staan toen Alderweireld op slag van rust de aansluitingstreffer binnenkopte.

De aansluitingstreffer gaf Ajax het vertrouwen om na rust pressing te gaan spelen. PSV had het daar moeilijk mee. Via de counter brak PSV echter het gevaar. Willems gaf de voorzet op Toivonen, die vervolgens simpel de marge weer op 2 kon zetten, 3-1. Narsingh was vervolgens dichtbij de 4-1, zijn inzet belandde echter op de paal.

Ajax kwam opnieuw terug in de wedstrijd toen Marcelo bij een voorzet de bal hard in eigen doel schoot. Ajax drukte in de slotfase op zoek naar de gelijkmaker. Het was echter invaller Wijnaldum die in blessuretijd de wedstrijd besliste met een stiftje.

PSV recordhouder met 9 keer winst van Super Cup

PSV is recordhouder voor wat betreft de winst van de Super Cup. PSV won de eerste prijs van het seizoen maar liefst negen keer. PSV won de prijs in 1992, 1996, 1997, 1998, 2000, 2001, 2003, 2008, 2012. Achter PSV volgt Ajax met zeven keer winst op de tweede plaats.

Ajax: De Jong

Przemyslaw Tyton, Atiba Hutchinson, Marcelo, Wilfred Bouma, Jetro Willems, Mark Van Bommel, Ola Toivonen ('74 Georginio Wijnaldum), Kevin Strootman, Luciano Narsingh ('84 Memphis Depay), Jeremain Lens, Dries Mertens

Vermeer, Van Rhijn, Alderweireld, Blind, Dijks ('76 Koppers), De Jong, Anita, Janssen, Ozbiliz, Sigthorsson ('76 Klaassen), Fischer ('65 Schone)

Randstadphoolies.nl: PSV-Ajax 4-2

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.