PSV verliest WEER uitwedstrijd: 1-0 in Utrecht

16 september 2012
-
-

PSV lijkt niets geleerd te hebben van de problemen in uitwedstrijden. Na de uitwedstrijd tegen RKC ging het ook in Utrecht weer helemaal mis. De ploeg verloor met 1-0 en daar was weinig op af te dingen. Dat FC Utrecht door twee rode kaarten met negen man eindigde, versterkte dat beeld alleen maar.

In de eerste helft ging het spel op een neer. FC Utrecht leek vooral met stilstaande situaties gevaarlijker. Matavz had een grote kans, maar hij had vandaag het vizier niet op scherp. Van Hoorn was met een kopbal op de paal het dichtst bij de openingstreffer.

Na rust kreeg PSV meer controle. Het was echter vanuit een standaardsituatie Bulthuis die binnenkopte, 1-0. Tyton leek daarbij niet vrijuit te gaan. Daarvoor had de Poolse keeper zijn ploeg met een wereldredding nog van een achterstand weerhouden.

Op het moment van de 1-0 stond FC Utrecht al met tien man. Kali moest er met zijn tweede gele kaart vanaf. Vlak voor het einde ging ook Gerndt er met direct rood vanaf. En overtreding van achteren op Van Bommel kon Blom niet onbestraft laten. PSV probeerde de bal vervolgens in het strafschopgebied te pompen. Grote kansen kwamen er echter niet meer uit voort.

Ranglijst: PSV zakt naar plaats 5 met zes punten achterstand

PSV is door de nederlaag in Utrecht naar de vijfde plaats op de ranglijst gezakt. De ploeg heeft nu al zes punten achterstand op FC Twente.