Teleurstellend 1-1 gelijkspel PSV thuis tegen AIK

25 oktober 2012
-
Europa League
-

Een teleurstellend PSV kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen het Zweedse AIK. Jeremain Lens zorgde tien minuten voor tijd pas voor de gelijkmaker.

AIK was een stug verdedigende tegenstander, maar kwam steevast in de problemen op het moment dat PSV druk zette. Het puntverlies leek dan ook volledig aan PSV zelf te wijten.

Na een vroege kans van de Zweden nam PSV het heft in handen. Dat gebeurde echter zonder de benodigde scherpte en felheid om een voorsprong echt af te kunnen dwingen. Er was veel te veel slap balverlies om de Zweden leeg te spelen. Strootman was de enige die zich daaraan probeerde te onttrekken. Hij was in de eerste helft ook het dichtst bij een treffer, zijn inzet verdween op de paal.

Na rust kon PSV geen tandje hoger schakelen. Kansen kwamen er voldoende, maar overtuigend werd het nooit. Na een uur spelen kwam PSV prompt op achterstand. Bij een van de spaarzame counters grepen Marcelo en de zojuist voor de aan zijn heup geblesseerde Waterman ingevallen Tyton niet in, Karikakri kon vervolgens simpel binnentikken.

Het leek er vervolgens lange tijd niet in te zitten. Tien minuten voor tijd viel hij alsnog toen Lens met een wippertje de 1-1 kon maken. In het vervolg waren er aan beide kanten nog goede kansen op meer. In blessuretijd konden de Zweden de 1-2 maken, tot opluchting van PSV bleef dat uit.

Stand in de groep: PSV stijgt naar 2e plaats

PSV is ondanks het gelijkspel tegen AIK in de groep gestegen naar de tweede plaats. PSV profiteerde van de 3-1 nederlaag van Napoli uit bij Dnjpr. PSV heeft ten opzichte van Napoli alleen als nadeel al twee thuiswedstrijden gespeeld te hebben.

Stand:
1. Dnjpr 3 9
2. PSV 3 4
3. Napoli 2 3
4. AIK 2 1

PSV houdt ongeslagen thuisreeks in Europa in stand

PSV houdt met het gelijkspel de ongeslagen reeks in Europa in stand. De ploeg is nu al 22 Europese thuisduels achtereen zonder nederlaag.

Uitslag: 1-1 (0-0)

0-1 Karikari ('61)
1-1 Jeremain Lens ('80)