PSV de nieuwe koploper na 5-1 op Heerenveen

11 november 2012
-
-

PSV heeft door een 5-1 zege de koppositie overgenomen van FC Twente. Bij rust was de stand nog 1-1, maar na rust zette de ploeg orde op zaken.

PSV begon goed aan de wedstrijd. Toch kwma Heerenveen na zes minuten al op 0-1. Een misverstand achterin tussen verschillende spelers leidde tot een vrije kopkans voor De Ridder. PSV moest daardoor opnieuw terugkomen van een achterstand. Halverwege de eerste helft kwam PSV langszij. Narsingh was naar de linkervleugel uitgewezen en schoot de bal knap binnenkant paal in de verre hoek binnen. De ploeg had al voor rust voor kunnen staan, PSV drukte echter niet 100% door.

Na rust was het snel gedaan met de Friezen. Heerenveen kon het niet meer belopen waardoor PSV steeds meer ruimte kreeg. Eerst was het Mertens die op karakteristieke wijze naar binnen sneed en de bal binnenkrulde. Vervolgens kon Wijnaldum een voorzet van Strootman in twee pogingen uiteindelijk binnenwerken. In de slotfase vergrootte Matavz met twee knappe balletjes de score nog naar 5-1, weer 5-1 tegen Heerenveen dus.

Ranglijst: PSV heeft punt voorsprong op FC Twente

PSV heeft optimaal geprofiteerd van het gelijkspel tussen Vitesse en FC Twente. PSV heeft nu een punt voorsprong op FC Twente en vijf punten voor op Vitesse.

[video] Mertens wil niet te ver vooruit kijken

Narsingh: mijn doelpunt tegen Heerenveen was bedoeld als voorzet

In De Telegraaf liet Luciano Narsingh eerlijk weten dat zijn doelpunt een gelukje was. „Ik was verbaasd dat die bal erin vloog, want het was een voorzet. Ik wilde de bal wel over de keeper wippen, maar ik verwachtte dat Tim Matavz hem in zou koppen”, aldus de rechterspits, die tevreden was over zijn eigen optreden. „Het was een lekkere wedstrijd. Los van mijn doelpunt heb ik redelijk gespeeld. Ik vond het wel raar om nu tegen Heerenveen uit te komen, omdat ik de spelers goed ken.”

[video] Van Bommel: "PSV op de goede weg"

SC Heerenveen: Vandenbussche

Boy Waterman, Atiba Hutchinson, Timothy Derijck, Marcelo, Jetro Willems, Mark Van Bommel, Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman, Luciano Narsingh ('70 Jeremain Lens), Tim Matavz, Dries Mertens

Opstelling SC Heerenveen

Vandenbussche, Kum, Gouweleeuw, Zomer, Kruiswijk, Marecek, Djuricic, Kums, De Ridder ('82 Valpoort), Finnbogason, Van La Parra

Boer zoekt bier: PSV - HeerenveenPSV BHS: Op koers naar de 22e!

15  5 5-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.81. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.