PSV laat onnodig punten liggen in Nijmegen: 1-1

15 december 2012
-
-

PSV heeft volkomen onnodig opnieuw punten laten liggen in een uitwedstrijd. In Nijmegen bleef de ploeg op 1-1 steken na een laat Nijmeeges doelpunt.

PSV kwam al snel op voorsprong in Nijmegen. In de tiende minuut bekroonde Zanka zijn basisdebuut met de openingstreffer. Uit een corner kopte hij de bal binnen. PSV had daarna een overwicht en kreeg voldoende mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen.

Omdat de tweede treffer uitbleef kon NEC blijven hopen op een stuntje. Die zou er uiteindelijk ook komen. Palsson schoot een onmogelijke bal onhoudbaar voor Waterman in de goal tien minuten voor tijd. PSV moest doen veel te laat alsnog actief op zoek naar de tweede treffer. De kansen kwamen er nog wel, maar de tweede viel niet meer. Bij een handsbal van NEC in het strafschopgebied, gaf Vink opvallend de vrije trap aan de thuisploeg. Ondanks de problemen voorin wisselde Advocaat niet, hij liet onder andere Depay en Locadia op de bank.

Ranglijst: PSV blijft op doelsaldo koploper

Ondanks het puntenverlies in Nijmegen blijft PSV koploper. De club heeft een beter doelsaldo en blijft op basis daarvan FC Twente voor. Ook Vitesse kan langszij komen zondag. Ajax kan zondag op een punt komen van de koplopers.