PSV naar kwartfinale beker via 0-4 zege in Rijnsburg

18 december 2012
-
KNVB Beker
-

PSV heeft op simpele wijze de kwartfinale van de KNVB beker weten te bereiken. In de strijd om de achtste finales werden de amateurs van Rijnsburgse Boys met 0-4 verslagen.

PSV begon scherp aan de wedstrijd en kon het duel daardoor al vroeg beslissen. In de vierde minuut kwam PSV al op voorsprong. Manolev kwam goed op en schoot met buitenkant voet werkelijk schitterend binnen van afstand. PSV ging vervolgens door en stond binnen het half uur op 0-3 via twee doelpunten van Matavz. PSV had toen al meerdere mogelijkheden gekregen.

Aanvallend kregen ook de amateurs van Rijnsburgse Boys de nodige kansen tegen een zwakke verdediging van PSV. Zo gaf Van Ooijen een penalty weg, die uiteindelijk door Waterman uitstekend gestopt werd. De PSV doelman kon zijn doel schoon houden. In de tweede helft zou Strootman, de beste van het veld, de 0-4 maken.Vooral Wijnaldum en Depay miste enkele hele grote kansen om de zege te vergroten.

Advocaat: je weet dat je het hier nooit goed kunt doen

Dick Advocaat kon na afloop kort zijn over de wedstrijd. 'We hebben gewonnen, dat was het wel. Je weet dat als je hier speelt je het nooit goed kunt doen. Winst was het belangrijkste. Je hebt 4-0 gewonnen, had ook 8-3 kunnen zijn. Maar ik kan niet zeggen dat we geweldig gespeeld hebben,' zo liet hij voor de camera van Eredivisie Live weten.

De PSV coach wilde eigenlijk niet op individuele spelers ingaan. Desgevraagd reageerde hij toch op de prestaties van Wijnaldum en Depay. 'Wat er met Wijnaldum aan de hand was? Ik weet het niet. Hij had wel een beetje las van zijn lies. Desondanks heeft hij niet geklaagd dat hij moest spelen. Hij heeft een halve wedstrijd gespeeld, hij moet fit zijn voor zaterdag. Op die positie moet hij veel meer scoren. Dat weet hij zelf ook wel. Het belangrijkste is dat hij op die positie komt. Dan moet hij vervolgens de rust krijgen.'

'Depay wilde vandaag te graag. De eerste helft speelde hij aardig, deed hij dingen die op dit niveau hoorde. In de tweede helft wilde hij te graag en leek hij wel te verstijven of wilde hij het te mooi doen.'

Rijnsburgse Boys: Van Bochoven

Boy Waterman, Stanislav Manolev, Mathias 'Zanka' Jorgensen, Timothy Derijck, Jagos Vukovic, Peter van Ooijen, Georginio Wijnaldum ('46 Orlando Engelaar), Kevin Strootman ('65 Rik Schouw), Luciano Narsingh, Tim Matavz ('68 Jurgen Locadia), Memphis Depay

Opstelling Rijnsburgse Boys

Van der Meer, Van Beuningen, Kolder ('73 Zandbergen), Kras, Strooker, Freke, Van der Boogaart ('58 Serdar), Van der Vijver, Schet, Gootjes ('68 Kluin), Van Bochoven

Randstadphoolies.nl: Rijnsburgse Boys - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  6 0-4 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.63. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.