7 augustus 2013
-
Champions League
-

PSV is er in geslaagd de playoffs van de voorronde van de Champions League te bereiken. Na de 2-0 zege thuis won PSV uit ook van Zulte Waregem. In Brussel werd het 0-3 voor de jonge PSV'ers.

PSV kende een moeilijke start. De Belgen zorgden in de eerste twintig minuten voor druk, waardoor PSV niet aan haar spel toekwam. Dat leverde enige kansen voor Zulte op. PSV ging echter niet onderuit en hield stand. Daarna kreeg PSV het duel in handen. Het kreeg al voor rust de kansen om het duel definitief op slot te gooien.

Na rust deed PSV dat vrij snel wel. Colpaert blokkeerde een inzet van Depay met zijn hand. Hoewel PSV uit de rebound scoorde, had de scheidsrechter al gefloten. Rood en een penalty was het gevolg. Matavz scoorde vanaf negen meter onberispelijk in. Vervolgens schoot Bakkali een voorzet direct met een volley uit de lucht op prachtige wijze binnen. In de slotminuut zorgde Adam Maher voor het slotakkoord.

[video] Geniet nog eens na van de doelpunten van Zulte - PSV

[video] Willems na Zulte Waregem-PSV

Eerste acht doelpunten PSV van acht verschillende spelers

De eerste acht doelpunten van PSV dit seizoen komen op het conto van acht verschillende spelers. Daarmee laat de ploeg net als vorig seizoen zien te beschikken over veel spelers die een doelpunt kunnen maken. Dat kan een belangrijk teken zijn voor de rest van het seizoen.

Randstadphoolies.nl: Zulte - PSV 0-3!

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.