PSV wint uit bij AZ: 2-4

2 april 2016
-
-

PSV heeft de zware uitwedstrijd bij AZ winnend weten af te sluiten. PSV kwam met 0-4 voor, maar moest in de slotfase alsnog twee tegendoelpunten toestaan.

PSV kwam in de openingsfase heel goed weg. AZ kreeg diverse mogelijkheden op de openingstreffer. Nadat AZ de lat had geraakt deed Gaston Pereiro met een leep balletje even later hetzelfde. Hij vervolgde echter in de volgende aanval met de 0-1. Na die openingstreffer kwam PSV beter in de wedstrijd en had het in een groot deel van de eerste helft het betere van het spel. Nadat AZ in het laatste kwartier mogelijkheden op de gelijkmaker kreeg was het Marco van Ginkel die bij een counter voor de 0-2 zorgde. Datzelfde had Luciano Narsingh vlak daarvoor nog nagelaten.

Na rust gaf PSV niet veel meer weg. Zelf liep de ploeg verdiend uit naar 0-4 via doelpunten van Narsingh (onder de keeper door) en Van Ginkel (uit een vrije trap vanaf de linkerkant). PSV ging vervolgens op meer doelpunten voor het doelsaldo in de titelstrijd. Nadat Jeffrey Bruma gewisseld werd en invaller Jop van der Linden in de 81ste minuut de 1-4 maakte, ging AZ er zowaar nog weer voor. In de 84ste minuut viel ook nog de 2-4 via Tankovic. PSV schrok daarna wakker en sloot de gelederen om verdere schade te voorkomen.

PSV houdt druk op Ajax met zege

PSV houdt met de zege op AZ nadrukkelijk de druk op Ajax. PSV is nu koploper met één punt voorsprong op Ajax. Zondag is het Ajax - PEC Zwolle.

Van Ginkel inmiddels op vijf doelpunten in acht competitieduels

Marco van Ginkel kent inmiddels een heel aardig moyenne bij PSV. Sinds zijn komst scoorde de middenvelder al vijf doelpunten in acht duels in de eredivisie.

Pereiro scoort 10 goals uit laatste 15 schoten op doel

PSV verzekert zich van minimaal deelname aan voorronde CL

PSV heeft zich door de zege op AZ verzekerd van de tweede plaats en daarmee minimaal deelname aan de voorronde van de Champions League. PSV kan niet meer achterhaald worden door Feyenoord in de resterende vijf duels.

PSV is na de zege op AZ weer koploper met één punt voorsprong op Ajax. Morgen spelen de Amsterdammers thuis tegen PEC Zwolle.

De Jong: 'balen enorm van die tegendoelpunten'

Na afloop van de 2-4 zege bij AZ sprak Luuk de Jong bij Fox Sports over een rare wedstrijd. Het duel kende diverse fases waarin een van de partijen de bovenliggende ploeg was. 'We kwamen in de beginfase heel goed weg. Daarna kwamen wij beter in de wedstrijd. AZ gaf veel ruimte weg, dat was in mijn ogen eigenlijk wat naïef. In de tweede helft geven we nauwelijks meer iets weg. We balen dan ook enorm van die tegendoelpunten. Dat kan heel belangrijk zijn voor het doelsaldo.'

Met de zege is PSV in ieder geval voor een dag weer koploper. 'Wij kunnen afwachten of zij met de druk om kunnen gaan. Hopelijk laten zij punten liggen.'

Boer zoekt bier: AZ - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  4 1-3 (0-2)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.13. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.