Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV ook tegen Ajax de sterkste: 2-0


Tijdstip
24 oktober 2004
Stadion
-
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
-


PSV ook tegen Ajax de sterkste: 2-0

In een berekende maar weinig goede wedstrijd, bleef PSV de betere over Ajax. PSV liet in veel fase van de wedstrijd Ajax opbouwen in de hoop ruimte te krijgen. Dat lukte enkele malen. De 1-0 vlak voor rust kwam eigenlijk door toeval totstand. Een schot van Young-pyo Lee werd door Lobont niet goed verwerkt en verdween in de goal. Na rust besliste PSV het duel al snel door De Jong. Hij kopte een voorzet van Lee bij de tweede paal binnen.

Bekijk voor een verslag van minuut tot minuut de link naar het scorebord hieronder.


PSV blijft koploper en zet Ajax op forse achterstand

PSV blijft door de 2-0 zege op Ajax koploper in de Nederlandse eredivisie. Feyenoord kan later vanmiddga langszij komen, maar PSV heeft zoals bekend nog drie punten te goed voor het duel tegen ADO Den Haag. Ajax is door de overwinning van PSV nu op 10 verliespunten gezet, voorlopig hoeft PSV met hen dus geen rekening te houden.


Young-pyo Lee scoort eerste competitiegoal

Een lucky goal, zo omschreef Young-pyo Lee zijn eerste doelpunt in competitieverband voor PSV ooit. Een doelpunt echter ook die van cruciaal belang was in het treffen tegen Ajax en misschien wel in het verdere verloop van deze competitie. Zijn ingehouden schot werd door Lobont verkeerd beoordeeld en in het doel gewerkt. Lee, die sinds zijn komst nog bijna geen duel miste, zag zijn inzet vandaag beloond met de belangrijke goal en vervolgens vlak na rust de assist waaruit De Jong kon binnenkoppen. Na het doelpunt met zijn medespelers gevierd te hebben, dankte Lee onze lieve heer dat hij uitgerekend tegen Ajax heeft mogen scoren.


Van Egmond houdt het duel in de hand

Liep PSV-Ajax vorig seizoen nog volledig uit de hand, zondag bleef het rustig in het Philips Stadion. Van Egmond deed het duel uiteindelijk af met een gele kaart voor Nigel de Jong. Meer spelers kwamen in aanmerking voor een kaart, maar Van Egmond slaagde er zonder verdere kaarten in het duel in de hand te houden. Alle ogen en oren waren in Nederland vooraf gericht op de tribunes. Na het staken van ADO Den Haag - PSV was er druk om geen onderscheid te maken voor een topclub. Mede dankzij verzoeken van PSV kant bleef het tijdens PSV-Ajax rustig voor wat betreft spreekkoren.


Cocu: nu eerst twee dagen hiervan genieten

Philip Cocu realiseerde zich dat PSV nu niet mag verslappen en dat het tegen FC Utrecht gewoon weer alles zal moeten geven om de voorsprong te behouden. "Maar nu mogen we eerst wel twee dagen hiervan gaan genieten" aldus Cocu. De ervaren middenvelder stond bij afwezigheid van Alex en Ooijer net als tegen Rosenborg geposteerd in de verdediging. Hij vond dat PSV het duel gecontroleerd had en uiteindelijk vrij weinig te duchten had van Ajax. Na de 2-0 verslapte de ploeg wat en ging hijzelf ook enkele malen in de fout door onachtzaamheid. Echt in de problemen kwam PSV nooit, doordat de ploeg de controle altijd behield.


Hiddink: 'Goals op juiste moment'

Ondanks de winst was Guus Hiddink opmerkelijk kritisch op zijn elftal. De coach van de Eindhovenaren vond dat zijn ploeg de wedstrijd niet goed begon. "We hadden in die fase niet veel in de melk te brokkelen. Maar later hebben we dat goed opgepakt en hebben we de doelpunten op de juiste momenten gemaakt."

De Eindhovense treffers vielen vlak voor en vlak na rust. "In de tactische discipline hebben we daarna goed gespeeld", aldus Hiddink. "Ik ben blij met de goede reeks wedstrijden en hoop dat we deze vorm tot diep in de competitie kunnen volhouden. Dat we nu tien punten voorsprong hebben op Ajax zegt me niet zo veel. Elke ploeg krijgt te maken met een tegenslag in de competitie. Ik denk dus niet dat dit al het definitieve einde van de strijd tussen Ajax en PSV is."


Mooie sfeer in Philips Stadion

Waar velen vreesden voor een grimmige sfeer zoals vorig jaar of voor spreekkoren en een mogelijke stakingen, kwam van dat alles niets. In tegendeel. De eerste klassieker van dit seizoen ging gepaard met een jolige en vrolijke sfeer. Sfeeracties en typisch Brabantse liederen zoals "Brabantse Nachten" en "Brabant" van Guus Meeuwis, hielpen daar zeer bij. In een zonnig Philipsstadion viel geen onvertogen woord.

Op de tribunes hadden een aantal mensen weer bijzonder creatieve spandoeken gemaakt. Zo hing boven vak A de tekst "HEY MEISSIE, WA COSTA?!" en was er in vak X het spandoek "Na vandaag doelstelling weer omlaag!!". In de laatste minuten werden op de vakken S en T twee doeken ontrold met daarop "KOEMAN KIJK NOG MAAR EENS ROND" en "DIT WAS DE LAATSTE KEER DAT JE HIER STOND". Gelijk werd in het hele stadion met witte doekjes gezwaaid onder het motto: er is geen beter vermaak dan leedvermaak.


Gomes, Lamey en De Jong geblesseerd

De PSV-spelers Michael Lamey en John de Jong moesten met blessures voortijdig van het veld. Lamey heeft een hamstringblessure. De aard van de blessure van de Hagenaar, die voor zijn doelpunt al liep te trekkebenen, was zondagavond nog niet duidelijk. Naast Ajax-keeper Lobont moest ook PSV-keeper Heurelho Gomes de wedstrijd op een brancard verlaten. Na een uittrap schoot het bij de Braziliaaan in zijn lies en had hij heel veel pijn. Tekenend voor de goede sfeer bij PSV was de manier hoe zijn invaller ?n concurrent de Braziliaan sterkte wenste. Gomes meldt zich maandag in het ziekenhuis voor onderzoek. Hoe het met het herstel van de meniscus van 3e keeper Nathan Coe gaat, is niet bekend.


PSV.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 2-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Young-pyo Lee ('39)
Goal
2-0 John de Jong ('49)
Scheidsrechter
Van Egmond
Toeschouwers
35.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: De Jong ('73)

Opstelling PSV

Jefferson FarfanJan Vennegoor of H.Ji-sung Park


John de JongJohann VogelMark van Bommel


Young-pyo LeeWilfred BoumaPhillip CocuMichael Lamey


Heurelho Silva Gomes

Wissels:

'58 DaMarcus Beasley voor John de Jong
'71 Edwin Zoetebier voor Heurelho Silva Gomes
'80 Theo Lucius voor Michael Lamey


Opstelling Ajax

SonckVan der VaartRosales


SneijderObodaiPienaar


MaxwellDe JongHeitingaTrabelsi


Lobont

Wissels:

'56 Vonk voor Lobont
'58 Mitea voor Rosales
'69 Aborah voor Obodai


Foto's van de wedstrijd

PSV on Tour: PSV - @j@x 2-0 !!PSV Online: PSV-Ajax: 2-0kezmenneke.tk: PSV - Ajax
Vak OO picture page: PSV-ajaxPSV Zuipsite: 31 Foto's PSV - ****Vroomshoop on Tour: Foto`s PSV-Ajax
PSV Zuipsite: Filmpje sfeer 

Links naar externe nabeschouwingen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 81 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. Nistelgoal (7 pts.)
2. ONS MAM (7 pts.)
3. Balletje (7 pts.)
4. Mateja (7 pts.)
5. E-rick (7 pts.)
6. fwacselen (7 pts.)
7. Forza Leandro (7 pts.)
8. casibari (7 pts.)
9. www.sms5.nl (7 pts.)
10. KEZZABOMMEL (7 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.25. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.

1. Young-pyo Lee (1040 -> 5,0)
2. Jefferson Farfan (524 -> 4,0)
3. John de Jong (152 -> 3,0)
4. Phillip Cocu (112 -> 2,0)
5. Mark van Bommel (103 -> 1,0)
6. Ji-sung Park (91 -> 0,0)
7. Heurelho Silva Gomes (90 -> 0,0)
8. Johann Vogel (86 -> 0,0)
9. Jan Vennegoor of H. (48 -> 0,0)
9. Michael Lamey (48 -> 0,0)
11. Wilfred Bouma (37 -> 0,0)
12. DaMarcus Beasley (6 -> 0,0)
13. Edwin Zoetebier (5 -> 0,0)
14. Niemand (3 -> 0,0)
14. Theo Lucius (3 -> 0,0)
14. Otman Bakkel (3 -> 0,0)
17. Jordi Hoogstrate (2 -> 0,0)
18. Andr? Ooijer (0 -> 0,0)
18. Nathan Coe (0 -> 0,0)
18. Alex (0 -> 0,0)
18. Lasse Qvist (0 -> 0,0)
18. Jasar Takak (0 -> 0,0)
18. Gerald Sibon (0 -> 0,0)
18. Kasper Bogelund (0 -> 0,0)
18. Remco van der Schaaf (0 -> 0,0)
18. Leandro do Bonfim (0 -> 0,0)
18. Jurgen Colin (0 -> 0,0)
18. Johann Vonlanthen (0 -> 0,0)
18. Michael Jacobsen (0 -> 0,0)
18. Eric Addo (0 -> 0,0)
18. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
18. Sepp de Roover (0 -> 0,0)
18. Jan Wuytens (0 -> 0,0)
18. Arvid Smit (0 -> 0,0)
18. Adil Ramzi (0 -> 0,0)
18. Csaba Feh?r (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Forums

  • Discussieer mee over deze wedstrijd op de Forums

  • Links naar externe voorbeschouwingen    Wat vind jij van de wedstrijd?

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.