Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Wedstrijd PSV-FC Utrecht


Tijdstip
11 augustus 2018
Stadion
-
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
-


PSV dankzij prachtgoals veel te sterk voor FC Utrecht

PSV is de Eredivisie begonnen met een uitstekende overwinning tegen FC Utrecht. Uiteindelijk stond een 4-0 eindstand op het scorebord, maar de ploeg had voldoende kansen gehad om er nog meer te maken. Voor rust zorgde Gastón Pereiro voor de openingstreffer, na rust volgden goals van Steven Bergwijn, Hirving Lozano en Denzel Dumfries.

PSV trok tegen FC Utrecht direct ten aanval en had de intentie om het duel al vroegtijdig te willen beslissen. De bezoekers hadden handen en voeten nodig om de spelers van PSV te stoppen en na ruim een kwartier kwam PSV via een schitterende vrije trap van Gastón Pereiro dan ook op een terechte 1-0 voorsprong. Onder aanvoering van dezelfde Uruguyaan ging PSV op jacht naar meer treffers, waarbij Pereiro met enkele sublieme acties zijn klasse toonde. Met de nodige moeite wist doelman David Jensen zijn doel in de eerste helft verder schoon te houden.

Naar mate de eerste helft vorderde ging het tempo echter omlaag en werd de ploeg van Mark van Bommel ook slordiger. Het zorgde ook voor enkele kansjes voor FC Utrecht, maar zonder veel problemen kon Jeroen Zoet voorkomen dat een tegentreffer volgde.

Na rust ging bij PSV het tempo weer fors omhoog en kon FC Utrecht het niet meer belopen. Mede door de opkomende backs waren er constant PSV'ers vrij te vinden op de helft van FC Utrecht. Het leek dan ook wachten op de 2-0 en die volgde al snel via Steven Bergwijn. De aanvaller kreeg buiten het strafschopgebied de bal uit een afgeslagen corner en schoot vervolgens schitterend binnen in de verre hoek.

Waar Pereiro in de eerste helft de toeschouwers meerdere malen op de banken kreeg, vervulde Bergwijn die rol in de tweede helft en met meerdere fantastische acties zorgde hij voor enorm veel gevaar voor het doel van keeper Jensen. Het was met nog een kwartier op de klok echter Pereiro die Luuk de Jong met een mooie steekpass alleen op de keeper stuurde. De aanvoerder van PSV schoot tegen de keeper op maar de rebound werd door Hirving Lozano hard binnen geknald.

Het hoogtepunt moest echter nog volgen toen Bergwijn opnieuw de bal kreeg. De aanvaller slalomde op schitterende wijze voorbij drie verdedigers van FC Utrecht waardoor hij vrij door kon op het doel. In plaats van zelfzuchtig te zijn gaf hij de bal richting De Jong. Die bal was echter niet zorgvuldig genoeg, waardoor de bal nog tot corner gewerkt kon worden. Uit die hoekschop was De Jong met een harde kopbal dicht bij zijn eerste treffer van het seizoen, maar Jensen kon nog knap redden. Een nieuwe hoekschop was het resultaat en die kon nu door Denzel Dumfries hard binnen worden gekopt.

PSV probeerde in de laatste minuten tot nog meer treffers te komen, maar gescoord werd er niet meer. Het resultaat was dan ook een uitstekende 4-0 overwinning.


Steven Bergwijn: 'In de tweede helft kregen we wat meer ruimte en die moet je ons niet geven'

Na de winst tegen FC Utrecht stond Steven Bergwijn zeer tevreden Fox Sports te woord. "Lekkere overwinning, dik verdiend ook. We hebben goed als team gespeeld en ik ben blij met zoveel goals," aldus Bergwijn. "In de tweede helft kregen we wat meer ruimte en die moet je ons niet geven zoals je ziet. We hebben het volwassen uitgespeeld. Met de snelheid die we voorin hebben is het lastig voor ze en dat hebben we goed gespeeld."

De aanvaller blikte ook terug op zijn eigen treffer. "Ruud Hesp zei al dat hij daar ging vallen, dus dat ik attent moest zijn. Je ziet het en hij valt mooi binnen. Hij zei dat het honderd procent was dat hij daar ging vallen, dus dat we attent moesten zijn," zo gaf Bergwijn aan, die met een magistrale solo het publiek ook op de banken kreeg. Het ging echter mis toen hij de bal aan Luuk de Jong probeerde te geven. "Ik dacht gewoon dat dat ik het moest doen. Luuk verwachtte de bal denk ik niet, ik had de bal ook beter moeten geven. Maar de drie punten zijn het belangrijkst."

"Het spel is een beetje veranderd. Wat dominanter en meer druk vooruit. We spelen gewoon goed als team en dat is het belangrijkste," zo zei hij.

PSV liep door de winst ook direct uit op Ajax, maar daar wilde Bergwijn nog niets van weten. "Het seizoen duurt nog lang. We moeten gewoon naar onszelf blijven kijken," aldus de vleugelaanvaller.


Denzel Dumfries: 'We willen graag domineren en dat hebben we deze wedstrijd goed gedaan'

Denzel Dumfries bekroonde zijn Eredivisie-debuut voor PSV met een treffer. Hij stond Fox Sports dan ook met een grote glimlach te woord. "Ik ben er hartstikke blij mee, voor mij is het mooi," aldus de rechtsback. "Ik denk dat we met vlagen heel goed hebben gespeeld en hebben laten zien wat we kunnen. We hebben laten zien hoe we willen spelen, dus in dat opzicht hebben we een goed visitekaartje afgegeven. We willen graag domineren en dat hebben we deze wedstrijd goed gedaan."

Voor de backs is in het systeem van PSV ook een belangrijke rol weggelegd door constant mee op te komen. "Dat is ook wat we willen, hoe we willen spelen. Het is fijn voor een back als we mogen aanvallen," zei hij daarover. "Het is een hele hoop op en neer. Dat is mijn spel en voor mij is dat prima. Op het einde moest ik wel een beetje aan de zuurstof moet ik bekennen. Maar het is het begin van het seizoen. Je weet dat je in de loop van het seizoen meer energie over gaat houden. Vanzelf komt die eindpass dan weer en heb je meer rust in het spel."

Het team is de grote kracht van PSV, zo gaf Dumfries aan. "We hebben goede spelers, het klikt. Wat ik zeg, we spelen goed voetbal en het klikt goed. We zijn een goed team samen en dat is de kracht van dit elftal, dat we het samen doen als team," aldus Dumfries.


[video] Steven Bergwijn: 'Ik wilde Luuk die goal gunnen'
Mark van Bommel: 'Als je met 4-0 wint, heb je weinig te klagen denk ik'

Zijn debuut als hoofdtrainer in de Eredivisie begon Mark van Bommel met een klinkende overwinning tegen FC Utrecht. Hij stond dan na afloop ook tevreden Fox Sports te woord. "Als je met 4-0 wint, heb je weinig te klagen denk ik," aldus Van Bommel, die toch nog wel verbetering zag. "Ik vond het niet super goed, maar we hadden fases in de wedstrijd dat we echt de controle hadden en dominant waren, zoals we dat graag willen. Je scoort dan ook op de goede momenten vind ik. 4-0 is dan wel wat veel, had ook nog wel wat meer kunnen zijn als je die kansen ziet, maar dat zou echt te veel zijn geweest."

De trainer van PSV ging verder: "Je probeert te spelen zoals je dat zelf voor ogen hebt. Dat lukt met fases en dan kun je erg genieten van het spel en hoe we spelen. Dan kun je ook ontspannen op de bank zitten."

Van Bommel gaf ook meer uitleg hoe hij PSV wil zien spelen. "Wij willen de bal zo snel mogelijk terug hebben. Als dat dan gebeurd, heb je controle over de wedstrijd en bepaal je waar je de bal terugveroverd en hoe de tegenstander moet spelen. Dat betekent dat je heel dicht bij de goal van de tegenstander bent. Daarin moet je dan de goede en juiste keuzes maken," gaf hij aan. "Als je dat niet doet zie je ook dat het onrustig word en gaat teruglopen op de eigen helft. Je geeft dan geen kansen weg, maar de tegenstander krijgt wel het gevoel dat er iets valt te halen. Dat willen we niet. Hoe langer we dat doen, hoe beter het wordt. Dat is moeilijk. Dat kun je niet negentig minuten volhouden, maar wel zo lang mogelijk. Die momenten dat je dat niet hebt, moet je de controle hebben en moet iedereen van elkaar weten wat hij doet. Dan krijg je ook bijna geen goal tegen."

Van Bommel wilde echter niets weten dat PSV nu opeens de favoriet voor de landstitel is nu Ajax het seizoen begon met een gelijkspel. "Zo kun je iedere week een andere favoriet gaan aanwijzen," zei hij daarover. "Je moet zelf winnen en dan is het altijd goed om te zien dat anderen punten laten liggen. Maar we spelen niet alleen tegen Ajax hè?"


Mark van Bommel: 'Gastón Pereiro is gewoon een heel goede speler'

Mark van Bommel was na de winst tegen FC Utrecht lovend over Gastón Pereiro, die de score opende met een schitterende vrije trap. Dat terwijl hij onder Phillip Cocu nog regelmatig verguisd werd "Hij is gewoon een heel goede speler die gevoel heeft voor de ruimte en de technische kwaliteiten heeft om dat ook uit te voeren. Hij heeft gevoel in zijn linkerbeen, hij kan een steekpass geven, hij kan iemand uit dribbelen en daar moet je een speler vertrouwen in geven," zo gaf hij aan tegenover Fox Sports.

Van Bommel: "Ik weet niet wat er vorig jaar gebeurd is met hem, maar meteen toen ik hier binnen kwam had ik het gevoel dat hij voor die positie een goede speler zou zijn. Dat blijkt ook. Hij moet nog wel verbeteren, net zoals alle andere jongens. Ook als team moeten we nog veel verbeteren, maar hij doet het ook goed. Dan lijkt het alsof hij heel veel vertrouwen heeft, maar hij is gewoon een goede voetballer."


Denzel Dumfries: 'Ik dacht voor de wedstrijd: wat is er aan de hand?'

In gesprek met De Telegraaf blikt Denzel Dumfries terug op de winst tegen FC Utrecht. De rechtsback keek raar op toen hij de supporters van PSV voor de wedstrijd al hoorde juichen. "Ze gingen echt tekeer. Ik dacht: ’wat is er aan de hand?’. Toen hoorde ik dat Ajax punten had verspeeld," aldus Dumfries. "Dat is goed voor ons, denk ik, maar wij moeten vooral zorgen dat we zelf wedstrijden winnen."

In zijn eerste Eredivisie-wedstrijd voor PSV kwam de verdediger meteen naar scoren. "Fantastisch natuurlijk. Ik pik graag mijn goaltje mee. Mooi dat het dan al in de eerste wedstrijd lukt," zo geeft hij aan."

Dumfries is lovend over de teamspirit van PSV. "Vorig seizoen heb je kunnen zien dat het echt een kampioenschap van het collectief was. Ik ervaar nu ook dat het echt een team is," zegt hij daarover. "Iedereen gaat goed met elkaar om, zowel op- als buiten het veld. Dat hebben we nu ook gelijk laten zien. Heel fijn."


Gastón Pereiro: 'Het vertrouwen van de trainer geeft mij de rust die ik nodig heb'

Gastón Pereiro liet tegen FC Utrecht weer verschillende keren zijn klasse zien. In gesprek met De Telegraaf beseft de Uruguayaan echter dat hij nog altijd moet verbeteren. "Ik moet constanter worden en daarnaast ook blijven werken aan mijn rechterbeen. En oh ja, ook het meeverdedigen moet beter," zo geeft hij aan. "Natuurlijk ben ik erg blij met het vertrouwen van de trainer. Dat moet ik dus wel blijven waarmaken."

Pereiro is inmiddels aan zijn vierde seizoen bij PSV begonnen. Onomstreden is hij echter nog niet. Ook vorig seizoen begon hij uitstekend aan het seizoen, maar verloor hij uiteindelijk in december zijn basisplek na een reeks van mindere wedstrijden. Op moment als de middenvelder niet in de wedstrijd zat, had het elftal ook weinig aan hem. "Daarom is dat meeverdedigen ook zo belangrijk," zegt hij daarover. "Het vertrouwen van de trainer geeft mij de rust die ik nodig heb. Ik heb het gevoel dat ik belangrijk ben voor de ploeg. Zeker de eerste helft heb ik goed gespeeld. Daar ben ik blij mee, en zeker met die 4-0."


Ernie Brandts: 'Steven Bergwijn kan uitgroeien tot één van de beste spelers van PSV'

Ernie Brandts, rapporteur voor De Telegraaf, was na de wedstrijd tegen FC Utrecht met name lovend over Steven Bergwijn. "Bergwijn kan uitgroeien tot één van de beste spelers van PSV," zo geeft hij aan. Uiteindelijk gaf hij de aanvaller dan ook een 7,5. "Ik vond hem de eerste helft nog niet zo opvallend spelen, maar na rust was hij heel goed. Hij durft zijn acties te maken, is beweeglijk en fantastisch doelgericht. Eigenlijk zat zijn optreden tegen een 8 aan. Maar het is pas de eerste wedstrijd van het seizoen en zo blijft er ruimte voor verbetering."

Bergwijn liet zich met name zien na 79 minuten toen hij vanaf het middenveld een solo opzette en meerdere verdedigers van FC Utrecht te snel af was. "Een actie die typerend is voor Bergwijn. Een actie die typerend is voor Bergwijn," zegt Brandts daarover. Bovendien blijft hij in de één-tegen-één-situatie meestal heel rustig. Nu koos hij ervoor om de bal breed te leggen op Luuk de Jong, wat net niet goed ging. Eigenlijk zonde, maar het geeft ook aan dat hij niet zelfzuchtig is."

Brandts vindt het ook een goede beslissing dat Bergwijn een nieuw contract bij PSV heeft getekend. "Hij heeft al heel wat laten zien en ik denk dat het verstandig is dat Steven heeft bijgetekend. In een vertrouwde omgeving kan hij uitgroeien tot één van de beste spelers van PSV en de Eredivisie," aldus de rapporteur. "Hij zat al bij Oranje en als hij zich zo blijft ontwikkelen kan hij ook voor die ploeg belangrijk worden."


PSV hofleverancier in Elftal van de Week Telegraaf én Algemeen Dagblad

Door de goede wedstrijd tegen FC Utrecht hebben de spelers van PSV zich ook individueel weten te onderscheiden. PSV is met drie spelers hofleverancier in het Elftal van de Week van zowel De Telegraaf als van het Algemeen Dagblad. Steven Bergwijn en Gastón Pereiro zijn in beide elftallen terug te vinden, terwijl Denzel Dumfries de derde PSV'er is in het elftal van De Telegraaf. Daniel Schwaab is in het Algemeen Dagblad de derde PSV'er.

Bergwijn en Pereiro zijn ook de enige twee spelers van afgelopen speelronde die een 8 gekregen hebben voor hun wedstrijd in het Algemeen Dagblad. In De Telegraaf kreeg voormalig PSV'er Roy Beerens de hoogste beoordeling.


Karakteristieken

Uitslag: 4-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Gaston Pereiro ('16)
Goal
2-0 Steven Bergwijn ('58)
Goal
3-0 Hirving Lozano ('78)
Goal
4-0 Denzel Dumfries ('81)
Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
33.100 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Utrecht: Troupée ('26)
Kaart
PSV: Jorrit Hendrix ('40)
Kaart
PSV: Steven Bergwijn ('45)
Kaart
FC Utrecht: Van der Maarel ('52)

Opstelling PSV

Hirving LozanoLuuk de JongSteven Bergwijn


Jorrit HendrixGaston PereiroPablo Rosario


AngeliñoNick ViergeverDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Jeroen Zoet

Wissels:

'67 Dante Rigo voor Pablo Rosario
'81 Maximiliano Romero voor Gaston Pereiro


Opstelling FC Utrecht

KerkVan de Streek


EmanuelsonGustafsonKlaiber


GuawaJanssenLeeuwinVan der MaarelTroupée


Jensen

Wissels:

'59 Dessers voor Kerk
'70 Van Overeem voor Troupée
'81 Gavory voor Emanuelson


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 4-0 (1-0)
 7 4-0 (1-0)
 7 4-0 (1-0)
 7 4-0 (1-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
10  6 4-0 (2-0)
11  6 4-0 (2-0)
12  6 4-0 (2-0)
13  6 4-0 (2-0)
14  5 2-0 (1-0)
15  5 3-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Voorbeschouwingen


Links naar externe voorbeschouwingen