Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV boekt ruime zege op Fortuna dankzij pracht treffers


Tijdstip
3 februari 2019
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


PSV boekt ruime zege op Fortuna dankzij pracht treffers

PSV heeft in eigen huis een ruime overwinning weten te boeken tegen Fortuna Sittard. De Limburgers werden uiteindelijk met 5-0 verslagen. Voor rust opende Gastón Pereiro de score. Na rust maakte Luuk de Jong drie treffers en kwam ook Cody Gakpo op het scorebord.

PSV begon goed aan de wedstrijd. Al snel was het voor de eerste keer raak toen de bal voor de voeten van Gastón Pereiro kwam en de Uruguayaan schoot op schitterende wijze de 1-0 in de verre hoek. Het tempo zakte bij PSV echter heel hard in, waardoor het nauwelijks gevaarlijk werd en Fortuna redelijk eenvoudig overeind kon blijven. Donyell Malen mocht bovendien van geluk spreken dat hij niet met rood van het veld werd gestuurd na een tackle snel na de goal van Pereiro.

Na ruim een half uur spelen kwam Fortuna wel met tien man te staan. Met al geel op zak maakte Clint Essers hands, waardoor hij van scheidsrechter Blom zijn tweede gele kaart kreeg. Ondanks de protesten was de scheidsrechter onverbiddelijk.

Voor rust werd PSV nog amper gevaarlijk. De beste kans die het kreeg was voor Denzel Dumfries, toen hij door een schitterende steekbal van Pablo Rosario alleen voor keeper Koselev werd gezet. De Moldaviër wist echter te redden.

Mark van Bommel besloot in de rust in te grijpen en bracht Cody Gakpo voor Malen. De aanvaller liet zich vrijwel direct zien. Na een kleine tien minuten slingerde hij de bal voor, die door Luuk de Jong knap werd verlengd in de verre hoek. De 2-0 was daarmee een feit en voor de aanvoerder van PSV was het zijn honderdste doelpunt voor de club. Twee minuten later was het weer raak toen Gakpo de bal van Steven Bergwijn kreeg. Gakpo kapte naar binnen en schoot de bal schitterend in de bovenhoek.

PSV leek zich op te kunnen maken voor een makkelijk laatste half uur in de hoop nog flink aan het doelsaldo te kunnen werken. Het kreeg echter een flinke tik te verwerken toen Bergwijn verkeerd neer bij een poging om op doel te schieten. Met een op het oog zware blessure moest hij op de brancard van het veld. Hij werd vervangen door de 16-jarige Mohammed Ihattaren.

Het spel bloedde een beetje door, maar in het laatste kwartier keek de ploeg te beseffen dat het een ideale kans had om aan het doelsaldo te werken. Al snel lag de 4-0 in het doel toen Gakpo een bal gaf op Angelino en de Spanjaard snel voor gaf. De Jong kon vervolgens eenvoudig de bal in het doel tikken.

Gakpo liet zich bij de drie treffers naar rust uitstekend zien en hij leek zelf ook zin te hebben om zelf zijn tweede doelpunt te maken. Die kans kreeg hij ook toen hij door Ihattaren werd diep gestuurd. Het schot van de jongeling kwam echter op de paal. De bal kwam vervolgens voor de voeten van Pereiro, die hoog voorgaf en voor De Jong was het een koud kunstje om zijn derde van de middag te maken en voor de 5-0 eindstand te zorgen.


Luuk de Jong: 'Het is mooi dat je voor een club honderd goals mag maken'

In gesprek met Fox Sports was Luuk de Jong blij dat PSV met ruime cijfers wist te winnen. "In de eerste helft hadden we het bij fases een beetje lastig, maar komen we er wel makkelijk doorheen. Zij komen dan met tien man en in de tweede helft win je overtuigend", aldus De Jong. "Ook in de eerste helft was het goed. Zij krijgen daardoor ook een rode kaart omdat je de hele tijd blijft drukken. Op het einde waren we alleen slordig en dat moeten we ons kwalijk nemen. In de tweede helft hebben we het heel goed uitgespeeld."

De aanvoerder was ook blij met zijn honderdste doelpunt voor PSV. "Het is mooi dat je voor een club honderd goals mag maken", zo gaf hij aan. "Iedere kans die je krijgt wil je scoren. Dit is mijn vijfde seizoen bij PSV en dan honderd goals. Dat is heerlijk natuurlijk. Ik weet niet hoeveel er precies op dat lijstje staan, maar het is mooi dat ik er tussen mag staan. Het is ook belangrijk dat je die goals maakt voor het team en dat we de wedstrijden winnen."

De blessure van Steven Bergwijn was wel een flinke smet voor PSV. "Dat is wel balen. Ik weet nog niet precies wat er aan de hand is", zei hij daarover. "Je weet dat je in een seizoen blessures en schorsingen krijgt. Het is heel zuur voor Stevie, maar we hebben een team staan met jongens die er ook in komen. Die het ook vandaag moeten doen. Complimenten voor Gakpo hoe hij er in komt, dat is heerlijk. Het gebeurt altijd in een seizoen, maar we hopen dat Stevie zo snel mogelijk weer fit is. Hij is natuurlijk een geweldige speler."


Cody Gakpo: 'Dit is een droomscenario'

Cody Gakpo was in gesprek met Fox Sports blij met hoe het ging met de ploeg na zijn invalbeurt. "Na de eerste helft hebben we het goed opgepakt. 5-0, dat is prima", aldus Gakpo. "Ik heb niet echt een opdracht meegekregen toen ik inviel. Ik moest gewoon doen waar ik goed in ben."

De aanvaller maakte al snel zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. "Het is mooi om hem zo te maken. Ik ben er blij mee", zo gaf hij aan. "Hij zat er lekker in. Nu ik hem zo zie is hij nog mooier dan in mijn gedachten. Angelino liep er om heen, dus de back moest kiezen. Ik ging naar binnen schoot in de lange hoek."

Gakpo kreeg de vraag of hij nog last van spanning had toen hij in het veld kwam. "Gezonde spanning altijd voor iedere wedstrijd, maar voor de rest geen extra spanning. Gewoon lekker voetballen en doen waar je goed in bent. Proberen om rendement te halen en dat is gelukkig vandaag gelukt", zei hij daarover. "In de thuisbasis, het stadion. In je eigen stad. Dat is altijd mooi natuurlijk. Dit is een droomscenario."


Mark van Bommel: 'Cody Gakpo bracht meer leven in de ploeg'

Ondanks dat PSV met ruime cijfers wist te winnen, had Mark van Bommel gemengde gevoelens door de blessure van Steven Bergwijn. "Het is even afwachten. Hij is naar het ziekenhuis, maar het is even afwachten wat daar uit kwam", aldus Van Bommel in gesprek met Fox Sports. "Het was een raar moment. Volgens mij was er niet veel aan de hand. Het is even afwachten wat het is."

Over de eerste helft was de trainer van PSV ook niet tevreden. "In de eerste helft komen we goed op voorsprong door een fantastische goal van Gastón. Dat kan hij met zijn linkervoet. Hij heeft zoveel gevoel in zijn voeten. Daarna doen we het niet goed. We blijven niet in onze formatie spelen. We hebben de discipline niet om uit te voeren wat we normaal wel doen. Daardoor lijkt het dat je niet goed in de wedstrijd, maar dat doe je zelf", zo gaf hij aan. "Zij krijgen dan een rode kaart, maar het spelbeeld blijft hetzelfde. De kansen die je krijgt moet je beter uitspelen. Je kan 2-0 maken, maar op basis van de eerste helft zou dat niet terecht zijn."

Na rust kwam PSV veel beter voor de dag. "In de tweede helft komt Cody Gakpo in de ploeg. Hij brengt wat meer leven er in. Donyell stond ook al op een gele kaart. Na de 2-0 voel je dat je het weer terug krijgt. Dan zie je dat je wel je dingen doet, vanuit de formatie speelt en vooruit verdedigd", zei hij daarover. "In de eerste helft sta je niet vanuit je formatie te voetballen en in de tweede helft doen we dat wel. Dan zie je dat je veel beter op het veld staat."


[video] De 100e van Luuk, primeur voor Cody


Luuk de Jong: 'Voor mij telt eerst maar één ding: het kampioenschap met PSV'

Ook in gesprek met De Telegraaf gaf Luuk de Jong aan erg blij te zijn dat hij de grens van honderd doelpunten voor PSV heeft bereikt. "Het is toch heel speciaal om zoveel doelpunten te maken voor één club", aldus De Jong. "Het is een teken dat ik belangrijk ben geweest met doelpunten en assists en dat we prijzen hebben gepakt. Elke speler heeft wel een periode dat het wat minder gaat, maar daar moet je doorheen knokken en terugkomen."

Welk doelpunt de mooiste was, was voor de aanvoerder een makkelijke keuze. "Dat was de omhaal, eerder dit seizoen tegen SC Heerenveen. In mijn hele carrière was dat wel de mooiste tot nu toe", zo gaf hij aan. "Maar ook de hattrick tegen Feyenoord in mijn eerste seizoen zal me altijd bijblijven."

De Jong is bovendien hard op weg om topscorer van de Eredivisie te worden. De spits heeft echter een ander doel. "Voor mij telt eerst maar één ding: het kampioenschap met PSV", zei hij daarover.


[video] De 16-jarige Mohammed Ihattaren blijft verbazen bij PSV


Dick van Egmond: 'Overtreding van Donyell Malen zit tussen geel en rood in'

Iedere week wordt op Fox Sports in Dit Was Het Weekend met scheidsrechtersbaas Dick van Egmond teruggeblikt op beslissingen van de arbitrage tijdens de afgelopen speelronde. Zo ook de overtreding van Donyell Malen tegen VVV Venlo. Van Egmond snapt de beslissing om geel te geven. "Ik twijfel ook een beetje. Je ziet dat hij niet met gestrekt been in komt en hij raakt hem ook niet met zijn noppen op zijn enkel. Hij veegt hem onderuit", aldus Van Egmond. "Als hier een rode kaart wordt gegeven, zal hij denk ik ook enthousiast worden ondersteund door de VAR. Dit is echt een overtreding die er tussenin zit. Ze besluiten een gele kaart te geven en dat te steunen. Dat snap ik ook."


[video] Samenvatting | PSV - Fortuna Sittard


Karakteristieken

Uitslag: 5-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Gastón Pereiro ('8)
Goal
2-0 Luuk de Jong ('54)
Goal
3-0 Cody Gakpo ('56)
Goal
4-0 Luuk de Jong ('76)
Goal
5-0 Luuk de Jong ('88)
Scheidsrechter
Blom
Toeschouwers
34.400 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Donyell Malen ('13)
Kaart
Fortuna Sittard: Essers ('25)
Kaart
Fortuna Sittard: Essers ('32)
Kaart
Fortuna Sittard: Mica ('37)
Kaart
PSV: Angeliño ('40)
Kaart
Fortuna Sittard: El Messaoudi ('75)

Opstelling PSV

Donyell MalenLuuk de JongSteven Bergwijn


Jorrit HendrixGastón PereiroPablo Rosario


AngeliñoNick ViergeverDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Jeroen Zoet

Wissels:

'46 Cody Gakpo voor Donyell Malen
'66 Mohamed Ihattaren voor Steven Bergwijn
'80 Érick Gutiérrez voor Pablo Rosario


Opstelling Fortuna Sittard

DiemersNovakovichHutten


SmeetsEl MessaoudiBalic


MicaHeeringsRodriguezEssers


Koselev

Wissels:

'35 Ciranni voor Balic
'52 Dembele voor Heerings
'80 Ramirez voor Novakovich


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 5-0 (2-0)
 6 5-0 (2-0)
 6 5-0 (2-0)
 6 5-0 (3-0)
 6 5-0 (2-0)
 6 5-0 (3-0)
 6 5-0 (2-0)
 6 5-0 (2-0)
 6 5-0 (2-0)
10  6 5-0 (2-0)
11  6 5-0 (2-0)
12  6 5-0 (2-0)
13  6 5-0 (2-0)
14  6 5-0 (2-0)
15  6 5-0 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.82. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Luuk de Jong (69 -> 5,0)
2. Cody Gakpo (57 -> 4,0)
3. Gastón Pereiro (44 -> 3,0)
4. Angeliño (7 -> 2,0)
5. Mohamed Ihattaren (5 -> 1,0)
6. Jorrit Hendrix (3 -> 0,0)
6. Pablo Rosario (3 -> 0,0)
6. Denzel Dumfries (3 -> 0,0)
9. Steven Bergwijn (1 -> 0,0)
10. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
10. Nicolas Isimat-Mirin (0 -> 0,0)
10. Aziz Behich (0 -> 0,0)
10. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
10. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
10. Eloy Room (0 -> 0,0)
10. Dante Rigo (0 -> 0,0)
10. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
10. Bart Ramselaar (0 -> 0,0)
10. Ramon Pascal Lundqvist (0 -> 0,0)
10. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
10. Donyell Malen (0 -> 0,0)
10. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
10. Armando Obispo (0 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)
10. Trent Sainsbury (0 -> 0,0)
10. Nick Viergever (0 -> 0,0)
10. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
10. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
10. Jordan Teze (0 -> 0,0)
10. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
10. Matthias Verreth (0 -> 0,0)
10. Dirk Abels (0 -> 0,0)
10. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden (gewijzigd)
Geen Lozano. Waarbij mijn eerste gevoel was dat hij gemist zal worden bij mijn voorspelde 6-0. Maar het valt mee. Luuk pakt zijn honderdste, Steven vindt met een hattrick weer aansluiting bij Lozano en Pablo scoort zijn eerste Eredivisiedoelpunt. Als Donyell dan rustig blijft is het al 6-0.

Dan off topic maar ik wil het toch even gezegd hebben. Rond wedstrijden zijn er soms wel 10 of meer reactiewaardige items waar niet op gereageerd kan worden omdat ze opgesloten worden in een wedstrijd topic. Met maar één openingsreactie per topic kan ik alleen nog reageren op anderen. Dat is tijdens een wedstrijd al een enorme belemmering. Kun je nagaan als dan ook nog allerlei nieuwsitems in de topic worden ingesloten. Uitgaande dat traffic en interactie gewenst is voor supporters.nl zou dat beter kunnen.

Indien nodig wil ik daar ook wel bij helpen.
 
site-admin 3 weken geleden
Bedankt voor jouw reactie. Dat je maar één keer kan reageren op een nieuwsbericht is inderdaad ingevoerd om gedeeltelijk te voorkomen dat er gespamd kan worden in de reacties. Dat dit voor een belemmering zorgt onder een wedstrijd-bericht klopt inderdaad. We gaan hier naar kijken en dit in orde maken, zodat deze belemmering er rondom wedstrijden niet is.
 
Goedenavond,

Misschien is het ook een idee om leden te laten weten dat anderen op jouw bericht gereageerd hebben? Nu krijgen leden volgens mij geen enkele melding daarvan. Weet niet of daar interesse voor is, maar is wel een handigheidje om conversaties vlotter te laten verlopen. Door elkaar te quoten is het denk ik wat overzichtelijker.

Met vriendelijke groet,
Raimundo
 
3 weken geleden
@Raimundo, Ik vind het bericht sturen wel een goed idee, maar het lijkt me dan wel handig als je die functie ook uit kan zetten want bij sommige gaat de mail-box dan flink vollopen. Overgens, want vind jij ervan dat PSV in de winter geen talentvolle CV heeft gehaald, maar wel Isimat heeft verkocht ? Persoonlijk vind ik het een te groot risico voor als er iets met Schwaab of Viergever is. 3,5 ton verkoop-prijs weegt n.m.m. niet op tegen de CL-inkomstan van rond de 35 miljoen, die PSV moet zien te gaan binnenhalen.
 
Mbt jouw eerste vraag:
Ik denk dat leden zelf het beste de keuze kunnen maken waar ze op willen reageren en op wat voor manier. Ik loop nu soms dagen(ik chargeer een beetje) te zoeken naar het topic waar ik ook alweer op heb gereageerd. Door elkaar te kunnen quoten kun je zien dat je een persoonlijk bericht ontvangen hebt, waar je natuurlijk de keuze hebt om erop te reageren of niet. Ook de optie dat je maar één maal kan reageren op een topic vind ik heel erg storend. Dit verstoord de conversatie en is alleen maar belemmerend voor een vervolggesprek. Ook zou je op meerdere leden tegelijk moeten kunnen reageren. Dit maakt het alleen maar beter en leuker naar mijn mening. Nu moet je wachten en hopen dat er maar iemand een bericht plaatst.

Wat betreft je 2e vraag: Tja, om het eerlijk te zeggen vind ik dat PSV een enorm risico neemt. Mocht PSV tóch een fatsoenlijke en betrouwbare CV achter de hand hebben, dan zouden ze ons allemaal verrassen naar mijn mening. Ik heb zo het idee dat de verdere opties die PSV heeft vrij beperkt zijn. Een topclub zoals PSV zou tenminste één vaste (betrouwbare) stand-in moeten hebben voor situaties waarin dat gevraagd wordt. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor beide back-posities. Heel erg dun bezet. Tis maar te hopen dat er niets erg gebeurd met zowel de backs als de CV's!
 
2 weken geleden (gewijzigd)
PSV was in staat om tegen elk eventueel bod op een speler van het eerste nee te zeggen. Toch mocht Isimat gaan. Dan mag duidelijk zijn dat PSV geen reden zag om een transfer tegen te houden.

Isimat, basisspeler in een overtuigend kampioenschap, wordt verkocht voor een uitverkoopprijs. Dan mag duidelijk zijn dat PSV reden zag om hem te laten gaan.

Twee duidelijke signalen dat PSV deze transfer bewust heeft gedaan. Het enige dat daar tegenover staat is gebaseerd op angst. En ik kan me niet voorstellen dat PSV geen rekening heeft gehouden met een eventuele schorsing/blessure voor een centrale verdediger. Blijkbaar waren de voordelen vele malen groter dan het nadeel van geen vervanger.

Ik ben dan meer benieuwd naar waarom ze het voordeel hoog in schatten in plaats van waarom ze het nadeel laag inschatten.
 
"Ik ben dan meer benieuwd naar waarom ze het voordeel hoog in schatten in plaats van waarom ze het nadeel laag inschatten"

Op de eerste plaats denk dat ik dat wij als supporter i.t.t de technische staf van PSV een hele andere maatstaf hanteren als we gaan kijken wat kwalitatief 'goed genoeg' zou inhouden. He is altijd zo'n cliché-praat om te zeggen dat de technische staf het wel beter zou weten dan ons voetbalsupporters. Wij kijken ook al lang genoeg voetbal om kwaliteit te kunnen ontdekken.

Het moge duidelijk zijn dat Isi voor een 'vriendenprijsje' is verkocht. Ze hebben hem die transfer gegund, omdat hij vrijwel geen kans had op speeltijd. Maar wat is het alternatief? In het verleden hadden we nog verdedigers zoals Ooijer, Popescu, Koeman Heintze, etc etc. Spelers waar je op kon bouwen. Kijkend naar de sterkte van de huidige selectie en in het bijzonder de verdediging, dan mogen we toch wel zeggen denk ik dat het niet overloopt van de kwaliteit, toch? De basis is wat mij betreft prima, maar wat zit daarachter?? Ik kijk zelf geen jeugdvoetbal, maar ene Obispo werd een grote toekomst voorspelt. Waar staat deze speler nu in de pikorde??? Ik zie hem niet. Sainsbury ligt flink in de lappenmand, die Behich heeft 1 wedstrijd gespeeld en speelde daarin verschrikkelijk belabberd-waarmee ik overigens niet meteen wil zeggen dat het een speler is die er ook daadwerkelijk helemaal niets van kan-maar lijkt allerminst een betrouwbare speler. Wat gebeurd er als Schwaab en/of Viergever uitvalt? Gaat Hendrix dan centraal staan?? Mijns inziens neemt PSV hiermee een veel te grote gok. PSV had moeten anticiperen op een vertrek van Isimat. Enerzijds zegt men dat ze jeugd zo veel als mogelijk willen laten doorbreken, maar anderzijds kan ik ook niet concluderen dat de jeugd al zó ver in hun ontwikkeling zijn, dat ze er ook meteen kunnen staan. Dan lijkt mij het dus een onverantwoord risico wat ze hier nemen.

Enfin, een salarispost minder, Isi tevreden en een jeugdspeler die ze nu de kans kúnnen geven lijken de meest realistische redenen dat ze daarom geen aankoop hebben gedaan.
 
3 weken geleden
Zou mooi zijn @mexico. Al verwacht ik niet dat Pablo scoort en dat bergwijn er 3 maakt.
3 weken geleden
ik denk dat er geen vuiltje aan de lucht is voor psv en dat ze gewoon met 4-0 winnen!!
 
3 weken geleden
Na 2 k.. wedstrijden ga ik er zeker van uit dat wij supporters flink verwend worden en zeker in eigen stadion. Gok op 6-0!
reactie verwijderd

reactie verwijderd

3 weken geleden
Ik hoop dat PSV redelijk snel op 2-0 kan komen en weer echt in hun ritme van voor de break gaat komen. Als PSV druft te voetballen dan winnen ze met gemak, maar als de angst erin sluipt zoals op het einde tegen Emmen en Groningen dan gaat het er zeer houterig uit zien. Ik hoop dat de 5 punten marge op Ajax weer wat rust in het team brengt, en ze weer met de automatismes die erin zitten gaan spelen. Februari wordt met Utrecht, Heerenveen en Feyenoord wel een zware maand.
 
3 weken geleden
Eens!! PSV moet direct doordrukken in de openingsfase. Ik zou dus ook altijd met Gaston starten.
 
3 weken geleden
Ik moet zeggen dat ik Pereiro echt fenominale ballen heb zien geven tegen Groningen. Hij kan echt de bus openbreken door een bal perfect geplaatst achter een verdediging te plaatsen, op de stopdas van een PSV-aanvaller. Misschien moet we voortaan met Pereiro beginnen, en hem door Guti vervangen als hij weer afwezig begin te raken.
 
2 weken geleden
Eens, misschien tegen de mindere teams met guti, Gaston en Pablo spelen.
Tis allemaal niet best wat we allemaal voorgeschoteld krijgen. PSV gaat vrolijk verder zoals ze de laatste wedstrijden gespeeld hebben: laag tempo, gebrek aan creativiteit en geen goed samenspel. Ik zie maar weinig overtuiging helaas. Als de foutenlast dan ook al toe gaat nemen merk ik op dat het zelfs tegen 10 man kennelijk een moeizaam verhaal is. Waar is die spirit van de eerste seizoenshelft gebleven?
 
2 weken geleden
Niets aan toe te voegen..helaas!
2 weken geleden
De jonkies speelde de 2e helft zeer goed!Gaston maakt het gewoon weer waar met een goal en assist. (Beide backs vielen mij tegen vandaag.)

@santa: tweede helft heb ik een zeer goede Jorrit gezien die goede ballen vooruit speelde. Dit verwacht ik dus wekelijks van hem.
En dan toch nog mooi met 5-0 winnen!
Als je puur kijkt naar resultaat is dit natuurlijk opperbest, maar mijn hemel, wat gebeurd daar met Bergwijn?!! Op het oog zag het er eigenlijk vrij onschuldig uit, maar O O , volgens mij knakt zijn enkel daar zo'n beetje flink om. Met een beetje (heel) veel pech scheurt hij daar zijn enkelbanden af en zijn we hem minimaal 6 maanden kwijt! Heel erg hopen dat het meevalt en dat het maar om een verzwikking gaat, maar die schreeuw zegt mij niets goeds.Wat moet die jongen een pijn hebben gehad. Het zou iig een behoorlijke aderlating zijn om hem (lang) te moeten missen. Hopen dat het meevalt!

Tweede helft was natuurlijk een stuk beter. Leuk om al die jonkies te zien voetballen. Frivool en frank en vrij lijkt het. Dáár hou ik van. Malen daarentegen moet nog veel leren. Aardige voetballer, maar is er nog lange niet. Die goal van Gakpo was schitterend, idem diti zijn voorzet en het subliem afmaken van LuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuK!! 100+ goals..Chapeau!
2 weken geleden
Een zeer matige eerste helft wederom. Waar is het goede voetbal gebleven? Blessure Bergwijn zag er slecht uit, hopelijk valt het mee. Leuk on de jeugd zo goed te zien invallen en Luuk de 'magische' barriere te hebben zien breken. Vond Jorrit de tweede helft echt heel goed spelen. Stond aan de basis van meerdere goals. Goed te zien.
2 weken geleden
Bergwijn heeft mogelijk zijn kuitbeen gebroken, melden meerdere media zondag na de wedstrijd. Als dat waar is dan wordt het kampioenschap een zwaar probleem. PSV heeft al moeite met creatief voetballen, en zonder Bergwijn straks Utrecht, Heerenveen en Feyenoord in Februari spelen wordt een zware dobber,

PS. wel mijn dank aan het netwerk dat je bij de wedstrijd gewoon een nieuw stukje kan intypen.
 
Ik las het idd ook dat het om een mogelijke beenbreuk zou gaan. Als dat zo zou zijn dan ist ie denk ik pas op zijn vroegst in April inzetbaar. :\( :\(

Heb je de wedstrijd gezien, want als Malen zo doorgaat dan gaat hij denk ik zijn plek verliezen aan misschien wel Gakpo? Die jongen speelde echt onbevangen en was uitermate belangrijk voor deze grote zege. Malen heeft het sinds een tijdje al niet meer. Heeft zeer belangrijke goals gemaakt, maar het talent maakt even ruimte voor wat terugslagen, wat overigens zo goed als elk talent meemaakt.
 
2 weken geleden
Ik dacht ook al dat Gakpo in de pikorde nu over Malen heen gaat. Ik ben het met je eens dat Malen even wat minder is, en dat dat logiscg is voor een talent.
Maar daar maak ik me ook zorgen over. Gakpo en Malen zijn talenten die uit kunnen blinken, maar waar je nog niet van op aan kan. Bergwijn is sinds een jaar een continue speler waar je wel van op aan kan.

Ik vind het trouwens raar dat er nog geen duidelijk bericht over Bergwijn is. Een echte breuk kan je bij de 1e foto toch al vaststellen ?
 
2 weken geleden
Van Bommel heeft al aangegeven dat het inzake de ‘pikorde’ zo niet werkt. En terecht. We hebben in het verleden al vaak genoeg gezien hoe wispelturig jonge spelers zijn.
2 weken geleden
RAAR! dit heeft hier niks mee te maken!! ik krijg vandaag een mailtje van psv dat ik kan stemmen op luuk de jong zijn mooiste goal bij psv! krijg je 5 doelpunten te zien en daar moet je op stemmen! vandaag luuk zijn 100ste gemaakt en de winnaar wordt bekend gemaakt op 30 januari!! foutje bedankt!!
2 weken geleden
De overwinning met 5-0 is prima, staan nog steeds ruim bovenaan. Het spel was echter van een veel lager niveau van wat we voor de winterstop zagen, en dat al 3 wedstrijden als je eerlijk bent, buiten de 1e helft tegen Groningen. Waar is de intensieve georganiseerde
pressing gebleven, waarmee je de tegenstander aan het zenuwen krijgt en dwingt tot fouten maken? Bommel heeft nog veel werk te verzetten om PSV stabieler te laten spelen. De goals vandaag waren veel gebaseerd op onverwachte acties, niet een logisch gevolg van goed spel. Gelukkig is ajax ook niet in goede doen, dat is gunstig. Het andere wat bijzonder veel hoop geeft waren de invalbeurten van Gakpo en Ihattaren. De frisse wijze waarop zij speelden was effectief en leuk om te zien. Ik vermoed dat Donyell Malen na vandaag minder speelminuten zal krijgen.
 
2 weken geleden
@Pvh25, Het valt inderdaad op dat zowel PSV als Ajax de vastigheden kwijt zijn. Misschien moeten we er nu maar hoop uit putten dat jonge spelers zoals Gakpo mogelijk beslissend worden, en PSV over dode punten heen kunnen trekken. Het wordt een lastige maand in Februari.
 
2 weken geleden
Inderdaad eens kijken of Gapko en Ihattaren een positieve bijdrage kunnen blijven leveren, zou mooi zijn. Talent hebben ze, maar ze zijn jong en daardoor wellicht nog wispelturig. Op papier ziet februari er lastig uit, maar je moet ze tòch een keer spelen, op welk tijdstip dan ook. Ook ajax krijgt op papier nog moeilijke wedstrijden. Als Psv de komende 3 wedstrijden goed doorkomt kan er wmb. een voorschot op prolongatie genomen worden.
 
2 weken geleden
Inderdaad eens kijken of Gapko en Ihattaren een positieve bijdrage kunnen blijven leveren, zou mooi zijn. Talent hebben ze, maar ze zijn jong en daardoor wellicht nog wispelturig. Op papier ziet februari er lastig uit, maar je moet ze tòch een keer spelen, op welk tijdstip dan ook. Ook ajax krijgt op papier nog moeilijke wedstrijden. Als Psv de komende 3 wedstrijden goed doorkomt kan er wmb. een voorschot op prolongatie genomen worden.
2 weken geleden (gewijzigd)
Langzaamaan begint PSV weer op stoom te komen. Hoewel nog lang niet alles goed gaat zie ik genoeg zaken waar ik blij van wordt. Met Gakpo als geruststellende backup.

Het leek wel of zowel Ajax als PSV last hadden van een open transferwindow en de bedragen rond FdeJong. Bijna alle spelers gingen buiten hun taak voetballen. Gelukkig is die gekte voorbij en heeft Bommel op een prettige manier de discipline aangescherpt. Ten Hag heeft meer moeite om spelers blij te laten zijn met hun taak.

Ondertussen worden de eerste signalen van een nieuw kampioenschap voor PSV zichtbaar via de openlijke frustraties vanuit Ajax. Heerlijk.