Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV gelijk in Utrecht na belabberde eerste helft


Tijdstip
10 februari 2019
Stadion
De Galgenwaard
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


PSV gelijk in Utrecht na belabberde eerste helft

PSV heeft niet optimaal weten te profiteren van de misser van Ajax zaterdagavond. Op bezoek bij FC Utrecht werd met 2-2 gelijk gespeeld. Na een barslechte eerste helft stond de thuisploeg met 2-0 voor. Na rust kwam PSV gelijk dankzij twee treffers van Luuk de Jong.

Met de wetenschap dat het concurrent Ajax op acht punten achterstand kon zetten, begon PSV zeer zwak aan de wedstrijd. Na een paar minuten was het bij de eerste kans voor FC Utrecht direct raak toen vanuit een corner de 1-0 werd binnen gekopt.

PSV ging op jacht naar de gelijkmaker, maar wist nauwelijks tot kansen te komen. Het veldspel van de ploeg van Mark van Bommel was daarvoor veel te zwak. De enige grote kans die PSV voor rust kreeg was voor Gastón Pereiro, maar zijn kopbal kon over het doel worden getikt. PSV claimde bovendien tevergeefs voor een strafschop nadat Luuk de Jong lange tijd werd vast gehouden, maar tot ieders verbazing vond scheidsrechter Pol van Boekel dat geoorloofd.

Waar PSV het niet lukte om tot kansen te komen, lukte dat bij FC Utrecht voor rust nog wel een keer. Hirving Lozano verloor in een duel de bal, waarna FC Utrecht er snel uit kwam via een counter. Kerk kon alleen op Zoet af en wist op die manier voor de 2-0 ruststand te zorgen.

Na rust kwam PSV iets beter voor de dag en het ging het vol op jacht naar doelpunten. Het duurde even voordat het eenmaal raak was, omdat FC Utrecht met veel man achter de bal bleef staan. Maar toen Steven Bergwijn met een steekbal Luuk de Jong alleen voor de keeper zette, lag de bal in het doel.

PSV voerde daarna de druk veel verder op en FC Utrecht leek steeds meer moeite te hebben om het te kunnen belopen. Het leek wachten op de volkomen terechte gelijkmaker en die viel uiteindelijk vlak voor tijd. Opnieuw was het De Jong die voor het doelpunt zorgde.

De ploeg leek te hopen dat er nog een overwinning mogelijk was, maar de grootste kans zou voor FC Utrecht zijn, maar Jeroen Zoet wist de inzet van Kerk nu wel te keren.

De thuisploeg leek bovendien in de laatste minuut recht te hebben op een strafschop toen Denzel Dumfries onderuit gleed en daarmee Gustafson onderuit haalde. Op advies van de VAR ging scheidsrechter Van Boekel kijken naar de beelden, maar hij bleef bij zijn beslissing om ook hier geen penalty te geven. Het duel eindigde daardoor in een 2-2 gelijkspel.


Luuk de Jong: 'Gelukkig hebben we het nog recht getrokken en een punt gepakt'

In gesprek met Fox Sports gaf Luuk de Jong aan vooral te balen van het spel voor rust. "We stonden op een 2-0 achterstand, terwijl we het betere van het spel hadden. We kwamen er alleen moeilijk doorheen omdat zij het achterin heel compact hielden", aldus De Jong. "Dan komen zij op 1-0 door een corner en de 2-0 door een uitbraak. Dat waren de eerste twee kansen die ze kregen en die zitten dan ook. Dat mag niet gebeuren. Maar in de eerste helft deden we het zelf ook niet goed."

De aanvoerder baalde dat hij geen strafschop kreeg. "Er wordt gezegd dat je iemand niet vast hoeft te pakken aan zijn shirt. Maar het is twee keer het geval bij mij dat hij aan mijn shirt hangt. Je kunt ook van elkaar afblijven", zo gaf hij aan. "Op het laatst moet ik ook een vrije trap krijgen. Hij trekt bijna mijn shirt uit. Het is moeilijk voor een scheidsrechter. Een penalty daar of niet, een VAR-moment daar of niet. Het was niet makkelijk voor ze moet ik zeggen."

De Jong was het niet eens met de opmerking dat PSV een punt gewonnen had. "Je wil het gewoon op acht punten zetten. Daar baal je nog het meest van", zei hij daarover. "Er had veel meer ingezeten. Daarom is het zonde dat je meteen 2-0 achter komt. Gelukkig hebben we het nog recht getrokken en een punt gepakt."


[video] 'Liever drie punten uitgelopen'


Denzel Dumfries: 'Ik vind dat de scheidsrechter het goed beoordeeld heeft'

Denzel Dumfries had een dubbel gevoel overgehouden aan de wedstrijd. Dat gaf hij aan in gesprek met Fox Sports. "Het was een heel lastige wedstrijd. We hebben toch wel gestreden", aldus Dumfries. "We begonnen niet goed en komen 2-0 achter. Maar het is wel karakter van het team dat we hier 2-2 spelen."

De rechtsback kon begrijpen dat de scheidsrechter geen strafschop aan Utrecht gaf. "Het veld werkt hier niet mee. Het is een heel lastige situatie voor de scheidsrechter. Ik doe het niet met opzet. Je moet ook rekening houden met de weersomstandigheden", zo gaf hij aan. "Ik vind dat de scheidsrechter het goed beoordeeld heeft. Je ziet dat ik wegglijd en niet de intentie heb om de tegenstander te raken."

Dumfries ging verder: "Het is lastig. Dat zeg ik eerlijk. Ik ga voor de bal. Ik glijd volle bak uit. Natuurlijk is er contact, maar is van mijn kant nul opzet om de tegenstander aan te raken. Dus ik denk dat de scheidsrechter het goed beoordeeld. Ik zei al tegen hem voordat hij naar de tv liep dat ik het niet expres deed. Dat ik uitgleed. Ik denk dat het ook een beetje menselijk is."


[video] PSV-aanvoerder Luuk de Jong na 2-2 in Utrecht: 'Ik ben trots op het team'


Steven Bergwijn: 'In de tweede helft sta je op en haal je er nog een punt uit'

Steven Bergwijn was in gesprek met Fox Sports vooral teleurgesteld over de eerste helft. "Utrecht maakte het heel klein. We kwamen er eigenlijk niet doorheen", aldus Bergwijn. "We hadden van te voren gezegd dat het een vechtwedstrijd zou gaan worden. In de tweede helft sta je dan op en haal je er nog een punt uit."

De aanvaller is weer volledig fit, nadat hij een week geleden nog zwaar geblesseerd leek te zijn. "Ik heb twee keer een scan gehad en daar is niks uitgekomen. Ik weet niet wat het was", zo gaf hij aan. "Ik schrok. Mijn kuit werd een bal. Ik heb nog nooit zoveel pijn gevoeld. Maar gelukkig gaat het goed. Vandaag heb ik helemaal geen last gehad."


[video] Nick Viergever na gelijkspel van PSV in Utrecht: 'Een belangrijk punt'


Mark van Bommel: 'Als je de rust ingaat met 2-0 moet je blij zijn met 2-2'

In gesprek met Fox Sports gaf Mark van Bommel aan dat PSV drie punten had kunnen pakken tegen FC Utrecht. "Als je het spelbeeld ziet. Utrecht scoort uit een counter en een corner daarvoor. We hebben een aantal VAR-momenten gehad. Utrecht heeft de hele wedstrijd drie keer op doel geschoten. Maar je gaat wel 2-0 de rust in", aldus Van Bommel.

De trainer van PSV ging verder: "Als je dan terug het veld op komt en het nog kan draaien naar 2-2 moet je blij zijn met nog kansen op 2-3. Maar als het 2-2 staat heb je ook een VAR-moment bij ons en een grote kans voor Kerk. Maar als je de rust ingaat met 2-0 moet je blij zijn met 2-2."

Van Bommel kon niet begrijpen dat PSV geen strafschop kreeg. "Bij Luuk kun je daar niets anders van maken", zo gaf hij aan. "Zijn shirt was bijna uit. Dat was een penalty bij een 1-0 stand. Dat was bewust. Denzel was onbewust, maar ook dat was een penalty."


[video] Rosario is niet bezig met Ajax


Pol van Boekel: 'Ik sta nog steeds achter mijn beslissingen'

Scheidsrechter Pol van Boekel werd op Fox Sports gevraagd naar enkele momenten tijdens de wedstrijd. Van Boekel bleef na het zien van de beelden van mening dat hij het steeds bij het rechte eind had. "Ik zag dat Letschert Luuk de Jong vasthoudt. Ik heb gecommuniceerd naar de VAR dat ik zie dat er vast gehouden wordt, maar dat ik het te weinig vond voor een strafschop. Op dat moment gaat de VAR zijn werk doen en hij heeft aan mij bevestigd dat wat ik gezien heb klopt", aldus Van Boekel. "In de slowmotion lijkt het erger dan het is. Als je het op normale snelheid kijkt is het stukken minder. Je kan hem geven, maar je hoeft hem niet te geven."

Van Boekel werd ook gevraagd naar een moment vlak voor de 2-0 bij een tackle op Hirving Lozano. "Voor mij is dit honderd procent spelen van de bal", zo gaf hij aan. "Je ziet dat Van Overeem de bal speelt en vervolgens gaat Utrecht in de counter en maakt 2-0. Ik snap de discussie nu ook niet op dit moment."

Ook het moment in de laatste minuut vond de scheidsrechter geen strafschop. "Ik zie dat Dumfries wegglijdt en vervolgens komt er contact met Gustafsson. Dat is precies zoals ik het communiceer met de VAR. Ik hoor in mijn oortje dat het beter was om zelf te kijken om te beoordelen of het precies zo gaat zoals ik het beleefd heb. Ik zie dat het precies hetzelfde is", zei hij daarover. "Ik zie dat Dumfries wegglijdt en vervolgens is er contact. Maar als je wegglijdt is heel ongelukkig. Ik blijf erbij dat het hetzelfde is als met Luuk de Jong. Je kan hem geven."


Reinold Wiedemeijer: 'Dit waren twee fouten van Pol van Boekel'

Iedere week wordt in Dit Was Het Weekend op Fox Sports teruggeblikt op beslissingen van de arbitrage in de afgelopen speelronde. Er werd vooral veel gesproken over de twee penalty momenten tijdens FC Utrecht - PSV. Volgens Reinold Wiedemeijer had FC Utrecht een strafschop moeten krijgen na een overtreding van Denzel Dumfries. "Op moment als hij uitglijdt, zie je dat hij een speler ten val brengt. De VAR zegt dat ook en zegt tegen Van Boekel dat hij het een strafschop vindt", aldus Van Boekel. "De scheidsrechter blijft altijd eindverantwoordelijk en Van Boekel vindt het geen strafschop. Maar wij vinden dit een strafschop."

Ook Luuk de Jong had volgens Wiedemeijer een strafschop moeten krijgen. "Hij houdt hem ontzettend lang vast. Dat was vorige week ook bij Vitesse - Heerenveen. Onze uitleg was toen duidelijk. Als je zo overduidelijk vasthoudt, solliciteer je overduidelijk naar een strafschop", zo gaf hij aan. "Wij vinden dit een strafschop. De VAR heeft dit ook gezegd, maar de scheidsrechter heeft direct gezegd dat hij het ook gezien heeft en het te weinig vindt voor een strafschop."

Danny Makkelie werd als VAR nu overruled door de scheidsrechter. "Als VAR ga je niet dwingend optreden. Deze week zitten we bij elkaar en zal hier over gesproken worden. Maar de scheidsrechter blijft eindverantwoordelijk en zo staat het ook in het protocol. De scheidsrechter had twee keer een strafschop kunnen geven en dat heeft hij niet gedaan. In onze ogen lijkt het erop dat hij fout zit."


Theo Janssen: 'PSV heeft gewoon heel veel mazzel gehad'

In het programma VTBL gaf Theo Janssen zondagavond aan dat PSV gewoon mazzel gehad had tegen Utrecht. "Je merkt gewoon dat het een beetje gelukkig is. Als je heel eerlijk de wedstrijd terugkijkt, moet FC Utrecht gewoon de wedstrijd winnen, klaar. PSV heeft gewoon heel veel mazzel gehad vandaag", zo gaf hij aan. "Het is misschien de kracht van het team dat ze zo laat weer scoren, maar als je weer ziet hoe het allemaal gebeurd... En ze kunnen ook nog een penalty tegen krijgen op het einde. Dan verliezen ze op het einde. Dus ik denk dat het een beetje gelukkig is."

Jimmy Floyd Hasselbaink voelde na de 2-0 in de eerste helft al dat PSV minimaal een punt zou gaan pakken. "Utrecht deed het heel erg goed en speelde heel erg agressief, maar ze verloren heel veel energie. Het veld werd zwaarder en zwaarder en PSV ging meer druk zetten", aldus Hasselbaink. "Je zag dat als dat doelpunt snel komt na rust, dat Utrecht paniek zou hebben dat was ook een beetje. Utrecht heeft daarna ook heel veel pech, maar je zag wel aankomen dat PSV toch twee keer zou gaan scoren."


Luuk de Jong: 'Ik kan mijn shirt niet eens weggeven, want het is helemaal kapot'

Tegenover De Telegraaf gaf Luuk de Jong aan dat hij zich erg verbaasde toen hij van scheidsrechter Pol van Boekel uitleg kreeg waarom er geen strafschop werd gegeven. "Hij zei: ’je bent ook wel erg moeilijk te verdedigen’", aldus De Jong. "Dus dan mag je blijkbaar aan mijn shirt hangen? Dat heeft er toch niets mee te maken? Je moet gewoon met je handen van elkaar afblijven."

De aanvoerder van PSV leek meerdere keren de schijn tegen te hebben. "Ik weet niet of dat zo is, maar als scheidsrechter moet je het gewoon neutraal beoordelen, lijkt me. Ik kan mijn shirt niet eens weggeven, want het is helemaal kapot", zo gaf hij aan. "Maar goed, Utrecht kan ook een penalty krijgen in de slotfase. Uiteindelijk is dit dan misschien wel terecht."


Rinus Israel: 'In dit soort wedstrijden is Luuk de Jong een uitermate geschikte spits'

Rinus Israel was als rapporteur voor De Telegraaf aanwezig bij FC Utrecht - PSV. De voormalig verdediger is lovend over Luuk de Jong. "In dit soort wedstrijden, waarin PSV van een achterstand moet terugkomen, is Luuk een uitermate geschikte spits", aldus Israel. "Luuk is geen aanvaller van wie je prachtige individuele acties mag verwachten, maar hij is wel een goed aanspeelpunt. Een fysiek sterke spits, die de bal kan afschermen en ook kopsterk is. Hij weet veel druk uit te oefenen op de tegenstander."

Israel kon in het stadion zelf niet goed beoordelen of De Jong een penalty had moeten krijgen. "Eigenlijk moet je er als verdediger voor zorgen dat De Jong al buiten het zestienmetergebied wordt aangepakt", zo geeft hij aan. "Ik zat er te ver vanaf om te beoordelen of dit een penalty was, maar door de spits in een eerder stadium te verdedigen kun je dit soort discutabele momenten voorkomen."

De aanvoerder van PSV zou uiteindelijk beide doelpunten van PSV maken. "Door zijn doelgerichtheid en kopkracht is De Jong altijd levensgevaarlijk wanneer de bal voor de goal wordt geslingerd", zegt hij daarover. "Dat zag je ook vandaag weer. Eigenlijk is de enige manier om dit voorkomen door de voorzet eruit te halen."

Als ploeg wist PSV geen indruk te maken op Ijzeren Rinus. "PSV speelde als collectief heel matig. Er was geen één speler die iets extra’s kon brengen", aldus Israel. "Bergwijn gaf de assist bij de 2-1, maar ik heb hem verder niet gezien. En Hirving Lozano was ook onzichtbaar. FC Utrecht speelde vrij verdedigend en heel compact. Je ziet dat Lozano in de kleine ruimtes moeite heeft om tot iets positiefs te komen."


[video] VAR bij situatie Luuk de Jong: 'Het is een discutabel moment'


Karakteristieken

Uitslag: 2-2 (2-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Van de Streek ('7)
Goal
2-0 Kerk ('38)
Goal
2-1 Luuk de Jong ('57)
Goal
2-2 Luuk de Jong ('86)
Scheidsrechter
Van Boekel
Toeschouwers
19.005 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Utrecht: Gustafson ('59)
Kaart
PSV: Steven Bergwijn ('90)

Opstelling PSV

Hirving LozanoLuuk de JongSteven Bergwijn


Jorrit HendrixGastón PereiroPablo Rosario


AngeliñoNick ViergeverDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Jeroen Zoet

Wissels:

'69 Cody Gakpo voor Hirving Lozano
'72 Mohamed Ihattaren voor Gastón Pereiro


Opstelling FC Utrecht

BoussaidKramerKerk


GustafsonVan OvereemVan de Streek


GavoryJanssenLetschertKlaiber


Jensen

Wissels:

'82 Guwara voor Boussaid
'90 Van der Maarel voor Kramer


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 2-2 (0-1)
 3 3-3 (2-1)
 3 1-1 (1-0)
 3 1-1 (1-0)
 2 1-2 (1-0)
 2 2-3 (1-0)
 2 1-1 (1-1)
 2 1-1 (1-1)
 2 2-3 (1-0)
10  2 0-0 (0-0)
11  1 0-2 (0-1)
12  1 1-2 (0-0)
13  1 1-2 (1-1)
14  1 0-2 (0-0)
15  1 1-2 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.12. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Luuk de Jong (53 -> 5,0)
2. Denzel Dumfries (14 -> 4,0)
3. Jorrit Hendrix (10 -> 3,0)
4. Jeroen Zoet (8 -> 2,0)
5. Cody Gakpo (7 -> 0,5)
5. Angeliño (7 -> 0,5)
7. Gastón Pereiro (3 -> 0,0)
7. Mohamed Ihattaren (3 -> 0,0)
9. Daniel Schwaab (2 -> 0,0)
9. Steven Bergwijn (2 -> 0,0)
11. Niemand (1 -> 0,0)
11. Nick Viergever (1 -> 0,0)
13. Nicolas Isimat-Mirin (0 -> 0,0)
13. Aziz Behich (0 -> 0,0)
13. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
13. Eloy Room (0 -> 0,0)
13. Dante Rigo (0 -> 0,0)
13. Pablo Rosario (0 -> 0,0)
13. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
13. Bart Ramselaar (0 -> 0,0)
13. Ramon Pascal Lundqvist (0 -> 0,0)
13. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
13. Donyell Malen (0 -> 0,0)
13. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
13. Armando Obispo (0 -> 0,0)
13. Trent Sainsbury (0 -> 0,0)
13. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
13. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
13. Jordan Teze (0 -> 0,0)
13. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
13. Matthias Verreth (0 -> 0,0)
13. Dirk Abels (0 -> 0,0)
13. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Met Utrecht, Heerenveen en Feyenoord komen nu 3 wedstrijden van niveau. Ik hoop dat PSV nu wel een stuk stabieler is dan tegen Emmen en Groningen. Bij Utrecht rommelt het gelukkig wat. Advocaat heeft nieuwe spelers gehaald, maar daar kan een team ook onrustig en negatief op reageren. Zeker als koning Bazoer daar bij zit.
+1/-0

1 jaar geleden
Zonder Emmanuelson en Bazoer scheelt toch wel een stukje, daar mogen we niet over klagen denk ik, al moeten we Utrecht natuurlijk altijd pakken, helemaal in hun huidige vorm.
+1/-0

1 jaar geleden
We staan er met 5 punten voorsprong op concurrent niet slecht voor en met Mark van Bommel hebben we tot nu toe een succesvolle trainer mogen begroeten. Ben erg benieuwd hoe de voorhoede er uit gaat zien a.s. zondag in Utrecht.
9 punten hebben we nodig in februari. Força PSV,
+1/-0

Ik vrees een beetje de arrogantie van Bommel, hoop dat hij wat meer bescheidenheid gaat etaleren en toch het zelfvertrouwen behouden.
+2/-2

 
1 jaar geleden
Wat, hoe en want?
+1/-0

1 jaar geleden
9 februari 18:46 Is het te vroeg om al het kampioenschap te claimen?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja, eerst de hele wedstrijd van Ajax afwachten, en kijken hoe PSV het de komende weken zelf tegen Utrecht, Heerenveen en Feyenoord doet. Maar er is wel iets tav het verdedigen met Ajax aan de hand...
+1/-0

 
Ondanks dat wij ook nog maar moeten zien te winnen is er toch nu al een beetje leedvermaak bij mij te herkennen..! HAaaahahahahaha ...sukkels! :D
Maaarrrr enige nuance is wel op zijn plaats denk ik...Als de concurrent pnt verspeeld, doen wij dat meestal ook! Hopelijk beseffen onze mannen dat er écht een riante positie verworven kan worden door morgen te winnen.
+1/-1

 
1 jaar geleden
@Raimundo, Ajax is het echt helemaal kwijt, in 4 wedstrijden 1x gelijk spel tegen Heerenveen, en 2x verlies. Van al die verhalen dat ze een goede kans tegen Real Madrid hadden, en dat ze blij waren dat ze Real geloot hadden zal wel niets meer over zijn. Die beginnen namelijk goed in vorm te komen, want die spelers hebben in de winter rust kunnen pakken. Morgen winnen, en dan Woensdag CL kijken.
+1/-0

 
Klopt, die verhalen gingen een tijdje geleden wel in de rondte ja, maar hoogmoed komt voor de val zeggen ze wel eens. Dat was nog in de tijd dat Real totaal niet draaide. Nu Real op stoom begint te komen, verwacht ik een oorwassing. Dit Ajax wordt zo schromelijk overschat.Die misplaatste arrogantie begint echt enge vormen aan te nemen. Maar nu zullen alle Ten Hag-haters wel los komen van hun stoel, want op dit soort momenten wachten ze op kunnen ze zich dan helemaal uitleven. Hopelijk gaat het ons wel goed af morgen en pakken we 3 pnt...en Woensdag inderdaad Real kijken.
+1/-1

 
1 jaar geleden
@Rai, kan je dat onderbouwen?

Meestal klopt sowieso niet.
+1/-0

 
Jij doelt neem ik aan op de resultaten?
Dat hoeft ik niet te onderbouwen, dat zijn feiten!
Ik weet niet wat jij je nog herinnert van de resultaten, want ik heb ze uiteraard ook niet even bij de hand, maar ik denk dat als ik even een onderzoek erop na ga houden en mijn geheugen mij niet in de steek laat (;)) dat ik tientallen voorbeelden kan benoemen dat wanneer Ajax (en/of Feyenoord) punten verspeeld, wij dat (de volgende dag) ook doen. En dat is niet éénmalig geweest. Zoals aangegeven hoop ik uiteraard dat dat deze keer niet het geval is.
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Hoezo feiten, @Rai?

Dit seizoen 5 verliespunten. Emmen uit was voor Ajax punten verloor. Feyenoord uit was na ruime overwinning van Ajax.

Vorig seizoen 19 verliespunten.
6 verliespunten na kampioenschap.
Overige 13 geen enkele link met puntverlies concurrentie.

16/17 was een dramaseizoen
12 keer punt verlies. In totaal 26 verliespunten.
4 keer thuis terwijl concurrentie won.
8 keer uit is zo vaak dat er wel enige overlap zal zijn.
Maar dan nog zie je geen enkele keer dat PSV puntverlies leidt nadat de concurrentie dat weekend puntverlies had.

PSV verliest vooral punten doordat het geen probleem is omdat ze al kampioen zijn of een grote voorsprong hebben. Of in slechte seizoenen als het team zelf faalt.

PSV presteert juist als anderen het laten liggen. Inclusief de kampioenswedstrijden in 2007 en 2016. Ajax heeft dit seizoen drie keer de kans gehad om een wedstrijd als koploper te eindigen. Dat leverde drie keer puntverlies op bij Ajax.
+1/-0

 
@ Mexico,
Dankjewel voor je reactie.

Goed om te zien dat je een punt probeert te maken, echter merk ik op dat je vooral van de laatste seizoenen de statistieken erbij hebt gepakt, terwijl ik eigenlijk doelde op vooral de seizoenen voor de periode, dus zeg maar vanaf het jaar 2000 tot nu. Misschien dat ik daar wat meer duidelijkheid in had kunnen verschaffen.

Ik lees overigens nu ook ik het woord 'meestal' heb gebruikt. Misschien had ik dat iets beter kunnen verwoorden en het woord moeten vervangen door regelmatig oid. Ik kan me namelijk nog genoeg momenten herinneren dat ik samen met mijn vrienden op de bank voetbal zat te kijken en we uit konden lopen omdat de concurrentie punten had verspeeld, maar dat juist niet gebeurde omdat PSV weer eens zat te brassen.

Nu heb ik echt geen idee meer om welke wedstrijden dat zou kunnen gaan( ik spreek nu inmiddels al over 10 jaar geleden en verder terug), maar dat ze er zijn weet ik 100% zeker, echter heb ik ook geen idee waar ik een goede vergelijkingssite kan vinden? Ik heb Wikipedia toegepast, echter staan daar alleen de wedstrijden van PSV betreffende een bepaald seizoen helemaal gespecificeerd, die van Ajax niet.Dan wordt het lastig vergelijken. Als voorbeeld heb ik het seizoen 2001-2002 aangehaald..

https://nl.wikipedia.org/wiki/PSV_in_het_seizoen_2001/02link
https:https://nl.wikipedia.org/wiki/AFC_Ajax_in_het_seizoen_2001/02link

Misschien dat jij een een goede vergelijkingssite weet waar ik alle uitslagen, data's en standen in een ogenblik kan zien?
+1/-1

 
1 jaar geleden
@Mexico en @Raimund, Ik kan me wel voorstellen dat zowel PSV als Ajax vaker verliezen net na de europeese wedstrijden.
+1/-0

1 jaar geleden
Heracles - Ajax = 1-0. Het gat kan morgen 8 punten worden.
+1/-0

killermfc (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Als dit niet de juiste motivatie is, dan weet ik niet wat wel.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat zou het wel moeten zijn, ik denk echter dat het zo niet werkt. Vijf minuten na aanvang wedstrijd is dat al vergeten en heeft PSV zijn handen vol aan de tegenstander. Als op dat moment de nederlaag van ajax nog een rol speelt zou het wel heel amateuristisch gedrag zijn. 3 punten zijn binnen na 90 minuten als je minimaal één goal meer maakt dan je tegenstander. Dat is wat telt, en ik twijfel er niet aan dat Bommel ze met die opdracht het veld in stuurt. Aan de spelers om het waar te maken. En dat doe je door afspraken na te komen die je onderling gemaakt hebt. Let's see.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dit gaat goed komen, wellicht niet met het mooiste spel. Ik vertrouw op Bommel en het team. Ze zullen snappen dat dit een halve kampioenswedstrijd zou kunnen worden. Mijn formulering is voorzichtig, maar we gaan ervoor!
+1/-0

 
1 jaar geleden
@EHVforever, Ik verwacht ook dat het goed gaat komen, en nog niet met mooi spel. Bij PSV selecteren ze toch meer op karakter en gif, en bij Ajax op mooi technisch voetbal. Bij PSV heb je een blok van 4 spelers (Viergever, Schwaab, Rosario, Hendrix) die voetballend wat minder zijn, maar wel echt verdedigend hun werk blijven doen. Bij Ajax hebben ze te veel spelers die technisch leuk kunnen tikken, maar die ook omver kunnen worden gelopen. Het PSV-Blok is dan voetballend wat minder leuk, maar het zorgt wel voor een stuk meer stabiliteit. Ben zeer benieuwd of Bergwijn en Lozano meespelen.
+1/-0

1 jaar geleden
Off topic: wie heeft de winterbanden klaar om onder de kar te leggen??
+1/-1

 
1 jaar geleden
Ik heb wel een stel sneeuw-kettingen voor je klaar liggen ;-)
+2/-0

 
1 jaar geleden
Kom jij nog helpen met het standbeeld voor Art?? Ik loop een beetje vast in de omvang van zijn hoofd en ego. Misschien kan jij de juiste maten doorgeven.
+1/-1

1 jaar geleden
Niet voor te stellen dat Bergwijn pas 12 maanden basisspeler is bij PSV.
+1/-0

1 jaar geleden
Oeps, nu al 1-0 achter ?
+1/-0

 
He he, heel goed moment om te scoren. Hopelijk gaat men door en valt de 2-2 heel snel.
C'mon PSV!
+2/-1

Mhm, gaat een lastig verhaal worden ben ik bang, zeker als we niet heel snel de aansluitingstreffer weten te maken. PSV heeft het vrijwel altijd lastig tegen compact spelende ploegen. Nu komt het aan op voetballend vermogen/technisch vernuft en gogme die PSV maar heel weinig heeft. Heb Bergwijn totaal niet gezien, zoals eigenlijk de gehele voorhoede. Af en toe wat speldenprikjes, maar niet veel meer dan dat. Hopelijk klapt PSV erop de tweede helft en gaat het het tempo opschroeven. Alleen op die manier denk ik dat we kans maken.
+1/-1

1 jaar geleden
PSV is goed uit de winter gekomen. Totaal geen creativiteit! Leuk dat zogenaamde verdedigende blok maar ik zie liever fris voetbal.
+2/-1

1 jaar geleden
PSV is goed uit de winter gekomen. Totaal geen creativiteit! Leuk dat zogenaamde verdedigende blok maar ik zie liever fris voetbal.
+2/-1

1 jaar geleden
PSV is goed uit de winter gekomen. Totaal geen creativiteit! Leuk dat zogenaamde verdedigende blok maar ik zie liever fris voetbal.
+2/-1

 
Mee eens! In dit soort wedstrijden heb je spelers nodig die iets kunnen forceren.
Zeker in de kleine ruimte is PSV heel kwetsbaar. dat blijkt ook wel uit deze wedstrijd.
Doordat er ook te weinig combi-voetbal in zit, wordt er daardoor ook nog eens veel te weinig gecreëerd. Jammer! Hopelijk weten ze minimaal nog een 2-2 uit te persen.
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Die creativiteit moet v/d vleugelaanvallers én v/d aanvallende middenvelder (Pereiro) komen.....
+1/-0

 
1 jaar geleden
Pffff wat was het verdedigende blok matig op het middenveld! Ik heb vorige week een geweldige Jorrit gezien in de 2e helft. Vandaag werd hij geklopt bij de 2e goal. En ik zag hem nog eens op goal schieten vanaf 20 meter ...... Het werd een ingooi,????
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Je weet dat Hendrix een verdedigende/ controlerende middenvelder is en dat je hem daarom dus op die taken moet beoordelen? PSV was dankzij het verdedigend blok wederom de baas op het middenveld, maar opnieuw creëerde PSV (veel) te weinig kansen. De creatieve mensen (Bergwijn, Lozano en Pereiro) lieten het wederom afweten en brachten veel te weinig. Dan is het lastig kansen creëren.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zolang het verdedigende blok door hout opstellen die 2e goal tegen krijgt en de goede veroverde ballen alleen breed of over naar de verkeerde kleur speelt. Dan is het voor de creatieve spelers idd lastig om kansen te creëren.
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Heb je de wedstrijd überhaupt gezien? Rosario en Hendrix speelden immers meer dan voldoende ballen vooruit. Het waren opnieuw de creatieve spelers die het lieten afweten, waardoor het lastig kansen creëren is. Hoeveel geslaagde acties en/ of dreiging van Lozano (deed ie mee?), Bergwijn en Pereiro? Het is wel duidelijk waar het probleem ligt.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik weet dat jij graag bashed op de anavallend ingestelde spelers. En dat Rosario en Hendrix helemaal niets fout kunnen doen in jou ogen. Ik denk dat daar de fout ligt.

Het aantal goals dat gemaakt is komt zeker niet mede door Gaston, Lozano en bergwijn??
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Als spelers te weinig brengen, zoals de creatieve mensen van PSV, dan mag dat benoemd worden. Dat heeft natuurlijk hélemaal niets met 'bashen' te maken. Niemand beweert dat Rosario en Hendrix niets fout doen. Zeker na de winterstop zie je dat PSV moeite heeft met kansen creëren, wat vooral de taak van de creatieve spelers is. Die brengen simpelweg te weinig. Je weet dat PSV in de eredivisie met afstand de minste tegengoals heeft geïncasseerd?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Het is maar net hoe je alles bekijkt. Sinds de winter 5 goals in 4 wedstrijden tegen! Daarvoor 8 in 17 wedstrijden. Ja er wordt minder gescoord maar het verhaal kent 2 kanten zoals mijn eerste zin aangeeft. Ik vind je ‘analyse’ zeer kort door de bocht wederom.
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Hoeveel kansen heeft PSV tegen Emmen, Groningen, Fortuna en Utrecht weggegeven? Het probleem zit duidelijk niet in de verdediging, maar in het feit dat PSV simpelweg (veel) te weinig kansen creërt als gevolg van het gebrek aan creativiteit. En welke spelers moeten voor die creativiteit zorgen? Juist......
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zonder fatsoenlijke bal van het verdedigende blok is het lastig een aanval creëeren. Dus..
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Een aanval creëeren?
+1/-0

 
1 jaar geleden
We geven relatief een beperkt aantal kansen weg maar ze vliegen er wel in. Daar moet een oorzaak voor zijn. Wat ging er bijvoorbeeld gisteren mis bij de 2-0 in jouw ogen?
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Resumé: Het eerste doelpunt van Emmen kwam voort uit een geniale steekpass, terwijl het doelpunt van Groningen puur geluk was. Het eerste tegendoelpunt gister kwam voort uit een hoekschop waarbij Schwaab het kopduel verloor (kan een keer gebeuren), terwijl het tweede tegendoelpunt knap ingeschoten was vanuit een counter. Feit is dat PSV de minste goals tegen heeft van álle eredivisieclubs en PSV geeft doorgaans erg weinig weg, wat ook tijdens de eerste wedstrijden van 2019 is gebleken.
Als je PSV ziet voetballen, valt het op dat de ploeg weinig goede kansen creëert omdat de creatieve mensen (veel) te weinig brengen. De wedstrijd in Emmen was symptomatisch: Domineren, maar onvoldoende (goede) kansen.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Inzake het tweede doelpunt gisteren: 'knap ingeschoten vanuit een counter'..... Check het doelpunt nog eens en dan met name aan wat eraan vooraf gaat. Ik doel dan met name op de organisatie en wie de snelst speler van Utrecht dekt. Ik neem aan dat dergelijke zaken vooraf besproken worden, zeker als Angelino continu aan de wandel is? Fout? Inzake het 1e doelpunt van Emmen: 'een geniale steekpass'...... Bij een dergelijke goal denk ik automatisch aan wat gebeurt er in de organisatie van de tegenstander (lees PSV). Volgens mij is een steekal pas echt geniaal als er een vrije speler gevonden wordt.
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Waaruit blijkt dat Angeliño continu aan de wandel zou zijn? De steekpass van die Emmen-speler was geniaal omdat ie daarmee de spits vrij voor de keeper zette. Zulke doelpunten zie je op alle niveaus en soms moet je daar de credits voor geven in plaats van de schuld bij de andere ploeg te zoeken. Als er bovendien geen "fouten" (voor zover je daarvan kunt spreken) zouden worden gemaakt, zouden er heel weinig doelpunten vallen.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Angelino stoomt (terecht) continu op links zoals bij de 2-0 ook waarbij hij op de 16 meter lijn staat van Utrecht. Je ziet wat er vervolgens gebeurt. Organisatie weg en Hendrix tegen een veels te snelle aanvaller terwijl Viergever in de buurt is maar het niet kan bijbenen qua snelheid terwijl Schwaab positie kiest voor een eventueel opkomende 2e man van Utje. Ja hij schiet hem keurig in maar hij kreeg ook alle doorgang
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Wat wil je eigenlijk zeggen?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat PSV gewoon niet goed in de organisatie stond bij de 2-0. Lekker makkelijk om alle crap maar op de 3 creatieve mensen te gooien maar dat is kort door de bocht. Ook verdedigend gaat er het een en ander mis deze dagen. Kijk naar mijn cijfers van vanochtend. 1,25 goals tegen na de winter per potje, voor de winter 0,47 per wedstrijd. Lees bijgevoegde link. Benieuwd of van Bommel inderdaad gaat ingrijpen. https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/865112/de-mos-bij-psv-hebben-ze-een-vierkant-en-daar-wil-van-bommel-nu-vanaf-.htmllink
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Nogmaals: Wat was het probleem gister? Het feit dat PSV veel te weinig kansen creëerde omdat ze er voetballend totaal niet doorheen kwamen. Daarvoor heb je namelijk creatieve spelers nodig en juist die drie creatieve spelers faalden gister. Dat is niet kort door de bocht, maar een feitelijke constatering. Utrecht schoot gister drie keer op goal.....
Over ingrijpen gesproken: Het was geen toeval dat Van Bommel twee van zijn creatieve spelers wisselde. Ook het feit dat Pereiro in z'n vierde seizoen nog steeds geen onbetwiste basisspeler is, zegt veel.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Inzake Pereiro zijn we het wel eens. Mijns inziens hebben we een ‘mix’ probleem op het middenveld. Een ‘one trick pony’ middenveld is heel makkelijk lam te leggen, zeker als je zo defensief speelt als Utrecht gisteren. Bergwijn en Lozano zullen bereikt moeten worden of wil je zeggen dat ze de bal maar bij de eigen 16 moeten komen ophalen om op zijn Messi’s er een paar in te jassen? Ik zou graag iets meer voetballend vermogen zien en ben ervan overtuigd dat er volgend jaar een heel ander ingevuld middenveld staat en zeker geen Pablo en Hendrix meer samen.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Het door santa geroemde blok op het middenveld is alleen in staat om tikkie breed en terug te spelen. Waardoor de aanvallende spelers niet of veel te laat ingespeeld worden. Dan is het makkelijk om alleen de aanvallers te bashen en te roepen dat het een feit is dat die te weinig creëren. Het is een feit dat Hendrix en Rosario verdedigend goed zijn,maat dat de inspeelpass slecht is of veel te laat komt. Aad de mos heeft dus gelijk.


Gaston, Lozano en bergwijn moet je altijd opstellen daar gaat altijd dreiging van uit! (Feit!)
+2/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
@Sosa: als Zoet straks houdbare ballen gaat doorlaten is het de fout van Bergwijn en Lozano. Als Bergwijn straks voor €40m verkocht wordt is het de schuld van Lozano en als Chucky verkocht wordt komt het door Bergwijn. Dat zijn de FEITEN. Weg met die 2. Volgend jaar een PSV met eindelijk dreigende spelers ploeterend en zwoegend voor plek 4.
+2/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Blijkbaar heb je moeite met kritiek op spelers die (veel) te weinig brengen. Ook tegen Utrecht was Lozano volstrekt onzichtbaar, terwijl de steekpass op De Jong het enige wapenfeit van Bergwijn was. Ook Pereiro was weer afwezig, zoals vaak in dat soort wedstrijden (denk b.v. aan feyenoord-uit). Daarom logisch dat PSV tegen Utrecht er voetballend niet doorheen kwam en zo weinig kansen creëerde.
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Dat PSV tegen Utrecht gelijkspeelde, lag niet aan de verdediging, noch aan het verdedigend blok op het middenveld. PSV domineerde immers in de Domstad en gaf bijna geen kansen weg, terwijl het ook op het middenveld de baas was. Het probleem zat duidelijk in het feit dat PSV (veel) te weinig kansen wist te creëren omdat de drie creatieve spelers (wederom) niet thuisgaven. Lozano en Bergwijn waren totaal niet dreigend (geen enkele geslaagde actie), terwijl ook Pereiro anoniem over het veld dartelde.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Beetje selectief ben je wel hé @santa Cruz.. Jorrit is aan zijn 6e seizoen bij PSV 1 bezig en heeft ook pas 2 seizoenen een (onterechte) basisplek.

Sindsdien zijn er ongeveer ook 6 bondscoaches geweest en is hij door allemaal genegeerd..

Waarom wel pereiro in diskrediet brengen en Jorrit ophemelen??
+2/-2

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Nogmaals: Hendrix heeft lang op z'n kans moeten wachten door de aanwezigheid van Guardado. Inmiddels is hij al twee seizoenen onbetwist basisspeler, wat logisch is aangezien Hendrix een middenvelder is met o.a. voetbalintelligentie en winnaarsmentaliteit.
Pereiro is bezig aan z'n vierde seizoen en hij is nog steeds geen onbetwiste basisspeler. Dat is logisch aangezien Pereiro maar heel af en toe een beetje van z'n klasse laat zien. In zware wedstrijden geeft hij doorgaans helemaal niet thuis, waardoor je dankzij Pererio vaak met 10 man speelt. Legitieme kritiek dus.
+1/-1

1 jaar geleden
Oe, denkend aan Koolhof
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ja gelukkig kon Luuk het ook herinneren!
+1/-1

1 jaar geleden
PSV is goed uit de winter gekomen. Totaal geen creativiteit! Leuk dat zogenaamde verdedigende blok maar ik zie liever fris voetbal.
+1/-1

 
1 jaar geleden
PSV speelt inderdaad nog een soort horten en stoten voetbal, en weinig creatief je mannetje voorbij gaan, of goed combineren. Maar bij PSV zie ik nog wel een team waarbij ze nog goed tov elkaar in positie staan. Bij Ajax is de hele samenhang van het team uit elkaar gevallen, en naar mijn mening is daar een veel groter probleem. Als de corner niet gevallen was dan had Utrecht geen counter-voetbal kunnen spelen. @Tony, er is bij PSV nog veel te verbeteren voetballend, maar zoals ik zie liggen de problemen bij Ajax veel dieper. PSV zie ik wel weer in vorm komen. Mee eens ?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Leg je onze voorhoede aan banden dan heeft PSV een probleem. Sta je compact zoals Utrecht dan heeft PSV ook een probleem. Met uitzondering van Gaston (af en toe als hij niet ongesteld is) kan niemand onze voorste mensen bereiken muv de lange bal. Ook bijna niemand die eens GOED op goal schiet muv Hendrix. Wat een pegel was dat zeg! Maar heh, 6 punten voor en een beter doelsaldo en dat na een 2-0 ruststand.
+1/-1

 
1 jaar geleden
beter doelsaldo van plus 4 is te verwaarlozen tov 6 punten voorsprong. Als je de voorsprong van 6 punten kwijt bent, ben je ook de voorsprong van het doelsaldo kwijt.

Wat ik wel een pluspunt vind is dat PSV bij de huidige voorsprong meer moeite straks doet in de Arena dan als de voorsprong nog groter is.
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
In de huidige speelwijze vormen Rosario en Hendrix het verdedigend/ controlerend blok met momenteel Pereiro als aanvallende/ creatieve middenvelder. Ook Lozano en Bergwijn worden geacht voor creativiteit te zorgen. Als Pereiro, Bergwijn en Lozano nauwelijks iets brengen, is het lastig kansen creëren. Dat bleek tegen Emmen en tegen Utrecht.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Wat een streep van Hendrix weer! Raakte hem echt vol
+2/-1

 
1 jaar geleden
Bedoel je nu die geweldige trap die gedagredeerd werd tot een ik ingooi.

Heb je die 2-0 gezien dat Jorrit verkeerd opgesteld stond en toen eruit gelopen werd....
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Heb je ook gezien hoeveel duels en ballen Hendrix won? Vast niet. Deed Lozano trouwens mee?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat 'vast niet' is weer de Santa Cruz die we hier maar al te goed kennen. Jij kunt op Chucky focussen, ik op Hendrix maar laten we gewoon eens simpelweg naar de mix op ons middenveld of zelfs ons gehele team kijken. Ik maak me daar GROTE zorgen om. Pereiro is zo'n speler waar je vaker niks dan wel iets aan hebt. Dan blijft er verdomd weinig creativiteit over (achterin of middenveld). Hoe je het ook wendt of keert, zowel Bergwijn en Chucky zijn met ruimte voor zich op hun best. Beiden gisteren totaal onzichtbaar inderdaad. Elimineer je Gaston (vaak doet hij dat zelf) dan is er maar weinig over van onze omschakeling waarbij gezegd moet worden dat er gisteren geen ruimte voor was. Die oude Advocaat liet het dramatische Utrecht naar behoren spelen. Ik vrees dat wij het kampioenschap gaan verspelen door gebruik aan creativiteit / scorend vermogen in de achterste 2 linies. Zie jij wel eens een afstandschot tussen de palen als de bus van de tegenstander weer geparkeerd staat of iemand de boel kapot spelen? Ik zelden/ nooit en dat voor een topclub.
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Kortom: PSV ontbeert creativiteit doordat de creatieve mensen (Pereiro, Bergwijn en Lozano) doorgaans (veel) te weinig brengen waardoor PSV lastig kansen creëert, zoals tegen Emmen en Utrecht.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Het is maar net waar je de nadruk op legt. We krijgen tegen Emmen en Utrecht off all places gewoon 2 goals tegen. Met name die 2-0 gisteren gaf aan hoe slecht we georganiseerd stonden. Angelino was in geen velden of wegen te bekennen waardoor Jorrit 1 tegen 1 tegen de snelste man van Utrecht kwam te staan. Je schijnt gecharmeerd te zijn van ons defensieve blok maar over de tegengoals hoor ik je nooit. Is dat wel reeel?
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Het heeft niets te maken met nadruk leggen op wat dan ook, maar simpelweg om de vraag waarom PSV zo weinig kansen creëerde en zo moeizaam voetbalde. Emmen kreeg in de hele wedstrijd slechts 1 kans (de 1-2), terwijl PSV ook tegen Fortuna, Groningen en Utrecht nagenoeg geen kansen weggaf. Het probleem zit duidelijk in het creatieve deel van het elftal omdat PSV (veel) te weinig kansen creërt (dat gaf ook Advocaat na afloop aan). Daarom moet PSV vaak noodgedwongen de lange bal op De Jong hanteren. Als de vleugelaanvallers niet voor dreiging (creativiteit) zorgen d.m.v. acties, en als ook de creatieve middenvelder véél te weinig brengt, is het een lastig verhaal voor wat betreft kansen creëren.
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
PSV/Bommel heeft het winterkamp in Qatar gebruikt om een nieuw systeem in te voeren. Het mag duidelijk zijn dat het nieuwe systeem nog niet vloeiend verloopt. En het is de vraag of het sowieso een verbetering is. Maar in het proces van voortdurende ontwikkeling is stilstand sowieso geen optie. Aanpassing was dus wel nodig voor de langere termijn.

Ondertussen gaat er weldegelijk iets mis tov voor de winterstop. Voor de winterstop was bij balverlies de focus eerst op herstel en dan pas klagen. Nu blijven spelers net iets langer liggen voor ze weer doorvechten. De achterhoede blijft ook net iets langer zelf in de drang naar voren staan. Het geheel van beide factoren leverde tegen Emmen en Utrecht tegentreffers op die voor de winterstop uitbleven. Dezelfde reden is ook de oorzaak van minder controle en creativiteit. Al met al vooral een luxeprobleem. Ik verwacht meer scherpte als de competitie daar om vraagt.
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Wat is het nieuwe systeem in jouw ogen en waar baseer je het op dat PSV in de winterstop voor een ander systeem heeft gekozen?
+1/-1

 
1 jaar geleden
Je tweede vraag is makkelijk. Dat heeft Bommel zelf aangegeven tijdens het trainingskamp in Qatar. Je eerste vraag is veel lastiger. Het lijkt alsof we iets meer naar voren staan.
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Dat zou verklaren waarom Pereiro weer een basisplek heeft.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Basisplek van pereiro is gewoon terecht. Die moet je altijd opstellen. Dat is de enige middenvelder met voetballend vermogen
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Weet je überhaupt wat voetballend vermogen is?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Kan meerdere oorzaken hebben dat het minder loopt lijkt me. Eén is hoe 'scherp' zijn de spelers in het veld? Psv is nl. kwalitatief veel beter dan de tegenstanders die ze na de winterstop getroffen hebben. @santacruz: Ik weet niet of dat de reden is dat Pereiro weer in de basis staat. Ik denk dat Bommel minder gecharmeerd is van de creativiteit van Guti en Pereiro een beter alternatief is. Dat Psv dieper staat zou inderdaad wel kunnen, vraag is waarom. Lijkt er op dat tegenstanders zich wat meer ingraven. Ik nl. heb de indruk dat er centraal vóór Hendrix/Rosario(en Pereiro) meer 'lege' ruimte ontstaat sinds de winterstop, en de aanvallers(flanken) juist meer ingesloten worden door de tegenstander. Daardoor lijkt de afstand middenveld en aanvallers te groot te worden en wordt het passen veel riskanter(en dus balverlies ook). Oplossing zou kunnen zijn middenveld(Pereiro en wellicht Hendrix of Rosario ook) hoger te zetten. Dumfries en Angeliño dienen dan aan te sluiten. Je speelt dan wel compacter maar vraag is echter of je juist daarmee de tegenstander niet in de kaart speelt door de grote ruimtes achter je. Misschien is dat wat je bedoelt @mexico. Een alternatief is de aanvallers(zeker de Jong) wat terug te laten vallen, waardoor je automatisch wat compacter speelt en voorin meer ruimte creëert voor de snelheid van Bergwijn en Lozano. Voordeel is dat je dan ook in de omschakeling veel beter staat, dan kun je nl. ook veel makkelijker pressing uitvoeren, hèt wapen van Psv voor de winterstop. (Ik vind het overigens jammer dat sommigen hier maar blijven doordrammen over het functioneren van sommige spelers als dat niet ter zake doet in de discussie, ipv een bijdrage te leveren aan een discussie over de tactiek en speelwijze.)
+1/-0

 
1 jaar geleden
@Pvh: ingaan op idividuen kan wel degelijk nuttig zijn. Volgens mij is 'is de huidige samenstelling van ons middenveld op dit moment wel de juiste gezien hoe de tegenstander zich wapent tegen PSV op dit moment' een zeer goede vraag welke tot een inhoudelijke discussie kan leiden alhoewel die lijkt te beginnen door op individuen in te gaan.
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Typerend hoe Lozano voorafgaand aan de 2-0 het duel verloor omdat hij wederom veel te makkelijk op de grond ging liggen als gevolg van z'n fysieke zwakte en gebrek aan techniek.
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Of het wel/ geen overtreding was doet er even niet toe. Dringend advies: kijk de goal nog eens terug. Schwaab, Hendrix en Viergever en Kerk die richting Zoet opstomen. Angelino staat op de 16 van Utrecht. Totale desorganisatie en ongelooflijk dat een speler van Utrecht vrije doorgang krijgt. Maar alles is de schuld van anderen. ik kap er mee Santa. Ga met jou niet meer in discussie omdat jij alles 1 dimensionaal ziet. https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/865244/-dat-psv-daar-lichtzinnig-mee-omgaat-da-s-aan-hun-ik-schiet-hem-er-dan-wel-in-.htmllink
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat schiet inderdaad niet op door bv. Lozano de schuld van alles te geven. Beter om over de tactiek en speelwijze van het team als geheel te praten. Mbt. de samenstelling, daar kun je over discussiëren of je bv. controle gedeeltelijk ten koste wil laten gaan van creativiteit, waarbij ik wil aantekenen dat Hendrix en Rosario meer creativiteit hebben dan door sommigen hier wordt beoogd.
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Dankzij de goede verdediging en het verdedigend/ controlerend blok op het middenveld domineert PSV veel wedstrijden, geeft het weinig kansen weg en is het doorgaans de baas op het middenveld. PSV creëert (te) weinig kansen omdat de drie creatieve spelers (Lozano, Bergwijn en Pereiro) vaak (veel) te weinig brengen. Waar zijn de acties v/d vleugelaanvallers? Waar zijn de steekpassjes van Pereiro?
+1/-0

1 jaar geleden
Beide kant een penalty.
+1/-0

 
He he, ik kan weer reageren. Is echt bloed irritant dat je moet wachten totdat er iemand reageert. Kunnen we daar niets aan doen @moderators??

Ik ben heel blij met de vechtlust die deze ploeg heeft laten zien. Utrecht had tactisch een heel goed plan klaarliggen om het PSV lastig te maken en slaagde daar dus deels in. Het was geen goede wedstrijd, mede ook door het teruggetrokken Utrecht, maar desalniettemin (achteraf gezien) tevreden met het punt. Belachelijk natuurlijk dat er geen penalty wordt gegeven voor Utrecht, maar anderzijds denk ik-hij geeft toch voordeel of laat het spel in ieder geval doorgaan, dus hoe kun je dan achteraf alsnog een penalty geven? Het was volgens mij op dat moment al beoordeeld en dan mag je geen penal meer geven, of zijn de regels inmiddels weer veranderd?
+1/-1

 
1 jaar geleden
Dat is niet meer.

Bij wedstrijden mag je sinds vorige week meermaals reageren. reageervak boven staat open.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ook niet als je uitlogt en weer inlogt ?
+1/-0

 
Dat heb ik nog niet geprobeerd.
+2/-1

1 jaar geleden
Nummer 2 kan niet beter
Nummer 1 hoeft niet beter

Tevreden met 1 punt maar had 3 punten moeten zijn.

Fijn dat Koolhof het eerste doelpunt van Luuk over de modder heen tilde.

Bij een overwinning van Ajax in Almelo had PSV vandaag geen punten verloren in Utrecht. Onnodig dus dat het nu een gelijkspel werd.

Gakpo en Ihattaren hadden eerder mogen komen.

Al met al zie ik een vormcrisis in Amsterdam en een luxeprobleem bij PSV.
+1/-0

 
"Bij een overwinning van Ajax in Almelo had PSV vandaag geen punten verloren in Utrecht. Onnodig dus dat het nu een gelijkspel werd"...

Vindt je het erg dat ik nu een klein beetje (pijnlijk) gniffel?
Zei ik het niet? PSV verliest regelmatig punten als ook de concurrent punten morst.
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Vind je het erg dat ik toch verschil zie tussen dit puntverlies na Heracles-Ajax en het puntverlies van Ajax na Emmen-PSV?

Overig nog steeds niet vaak of regelmatig

Die keer dat het gebeurt blijft wel langer/beter hangen zodat het vaker lijkt
+1/-0

1 jaar geleden
De VAR beelden op gewone snelheid teruggezien. Nog steeds allebei een penalty volgens de regels maar ik kan me goed voorstellen dat Boekel beide situaties laat lopen. Waarbij de eerste situatie met De Jong invloed zal hebben gehad op het oordeel van de situatie met Dumfries.
+1/-0

1 jaar geleden
Jammer dat het duo Van Boekel/Makkelie de wedstrijd hebben verneukt. Ze hadden ons een penalty moeten geven in de eerste helft en dan wordt het hoogstwaarschijnlijk 1-1 en was het heel anders gelopen. Ook dat geweiger om een gele kaart te geven in die eerste helft sloeg nergens op. Utrecht speelde op de rand en er soms over. Dan moet je een kaart geven. Maar dat deed hij niet dus kon Utrecht doorbikkelen. En na de rust verdient Chuckie gewoon geel maar die kreeg hij toen niet omdat Van Boekel eigenlijk ook vond dat eerst een Utrechter hem moest krijgen. Marchanderen is het slechtste wat je kunt doen. Daardoor is de wedstrijd heel anders verlopen dan dat hij meteen vanaf het begin eerlijk was geweest. Wij waren 4x beter. Okee, niet erg creatief maar de doelpunten waren dan wel gevallen. En het hoogtepunt is die rat van een Makkelie. Die vond dus dat Van Boekel bij dat laatste gevalletje even moest kijken op de monitor. Waarom deed hij dat niet in de eerste helft bij De Jong? Ik begreep dat die hufter vorige week bij Vitesse-Heerenveen ook een rol heeft gespeeld in dat VAR-fiasco. Door die grote bek van Dick Advocaat hebben deze twee zogenaamde topscheidsrechters zich gewoon laten intimideren. Amen. Forza PSV.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Bij de eerste situatie gaf hij ook penalty aan. Geen drama zien waar het niet is.

Verder eens. Een penalty bij de 1-0 had een andere wedstrijd opgeleverd.
+1/-0

killermfc (geschorst)
1 jaar geleden
Jammer. Had met +8 punten soort "Vorentscheidung" kunnen zijn. Maar achteraf mogen we zeker niet klagen met (bonus)punt. Doelsaldo is idd te verwaarlozen (zondag Ajax-NAC!). En als je zo'n belabberde 1e helft op de mat legt, mag je vooral niet mopperen over arbitrage. Al hield ik vlak voor tijd mijn hart vast! Oh ja, willen sommigen hier svp stoppen met vooraf jinxen? Kampioenschap claimen, winterbanden onder platte kar... zo roep je dus het onheil over jezelf af! En dat verwijten wij nota bene juist die andere club. Toch?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik heb weinig problemen met trots op wat goed is. Als Feyenoord keer op keer bij de start van de competitie stelt dat ze voor het kampioenschap gaan vind ik zelfs mooi. Waar ik een hekel aan heb is het gedrag bij 'die' club dat ze voortdurend het goede van anderen afwijzen en het slechte gedeelte van hun zelf ontkennen of zelfs ophemelen.
+1/-0

 
killermfc (geschorst)
1 jaar geleden
Het gaat erom dat je met dergelijke opmerkingen het onheil over jezelf afroept. Of om maar een prima Engels begrip te gebruiken: (don't) jinx (it).
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik ken het gevoel maar ik kon het toch niet laten. Inmiddels acht ik PSV favoriet voor de titel. Zou teleurstellend zijn als ze het in de huidige situatie mislopen. Vooral omdat de wil nog volop aanwezig is bij de spelers.
+1/-0