Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV speelt weer gelijk na zwakke wedstrijd


Tijdstip
16 februari 2019
Stadion
Abe Lenstra Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


PSV speelt weer gelijk na zwakke wedstrijd

Het is PSV ook niet gelukt om de derde uitwedstrijd van 2019 te winnen. Na eerder met 2-2 gelijk gespeeld te hebben tegen FC Emmen en FC Utrecht eindigde ook het duel tegen sc Heerenveen in dezelfde cijfers. Gastón Pereiro en Donyell Malen scoorden namens PSV.

Net zoals een week geleden in Utrecht begon PSV weer uitermate zwak aan de wedstrijd en na een paar minuten was het dan ook al raak. Een schot van Van Bergen werd door Nick Viergever van richting veranderd. De bal leek desondanks wel houdbaar voor Jeroen Zoet, maar de bal ging toch het doel in.

PSV probeerde aan te zetten, maar kwam niet door de muur die Heerenveen had opgetrokken. Het was zelfs Heerenveen dat met het tweede schot op doel weer wist te scoren. Halverwege de tweede helft kon Vlap tussen drie PSV'ers in de bal aannemen en wegdraaien, waarna hij de bal in de verre hoek kon schieten, waardoor PSV op een 2-0 achterstand kwam.

De ploeg van Mark van Bommel kwam daarna iets beter in de wedstrijd. Steven Bergwijn was tot twee keer toe dicht bij de aansluitingstreffer, maar had pech dat een bal via een polletje omhoog ging en ook schoot hij hard op de paal. Heerenveen kwam bovendien goed weg toen een aanval van PSV werd afgefloten wegens vermeend aanvallen van de keeper, waarna de bal in het fluitsignaal in het doel werd geschoten. Uit de beelden was echter te zien dat er van aanvaller van de keeper geen sprake was en doelman Hahn zelf mis zat. Daarnaast ging een vrije trap van Gastón Pereiro ook nog op de lat.

Vrijwel direct na rust leek PSV alsnog de aansluitingstreffer te maken toen Donyell Malen een bal die door Luuk de Jong werd verlengd hard in het doel schoot. De VAR greep echter in, omdat de rechtsback op dat moment buitenspel stond en zijn treffer werd dan ook terecht afgekeurd. PSV kwam wel steeds beter in de wedstrijd en het leek ook wachten op de aansluitingstreffer. Die volgende uiteindelijk na een uur spelen toen Pereiro een vrije trap schitterend in het doel schoot. Voor de Uruguayaan was het wel pijnlijk dat hij daarna direct gewisseld werd.

Waar PSV een week geleden nog een flinke boost leek te krijgen na de aansluitingstreffer, was daar nu vrijwel niets van te merken. Na de 2-1 werd de ploeg nauwelijks nog gevaarlijk. Heerenveen kreeg nog de beste kansen, maar invaller Johnsen schoot vol op de lat, terwijl Vlap niet genoeg tijd had om de bal te controleren, waardoor zijn inzet eenvoudig gestopt kon worden.

Zoals in zoveel wedstrijden dit seizoen gingen diverse spelers van de tegenstander met kramp naar de grond en leken ze het niet meer te kunnen belopen. Mede door de vele blessurebehandelingen werden er vijf minuten aan blessuretijd gegeven, waardoor PSV nog een keer kon aanzetten. In de vijfde minuut van die blessuretijd was het alsnog raak. De bal kwam voor de voeten van Donyell Malen. Hij kapte Pierie uit, die eerder nog goed weg kwam dat hij geen tweede gele kaart ontving wegens vasthouden van De Jong, en schoot de bal in het doel. PSV sleepte op die manier alsnog een punt uit het vuur.


[video] Malen: 'Teleurstelling ondanks mijn goal'


Luuk de Jong: 'Ik kan hetzelfde verhaal vertellen als volgende week'

Luuk de Jong kreeg op Fox Sports de vraag of PSV een punt gewonnen had in Heerenveen. "Uiteindelijk wel", aldus De Jong. "Ik kan hetzelfde verhaal vertellen als volgende week. Uiteindelijk sleep je een gelijkspel uit het vuur."

De aanvoerder van PSV ging verder: "Heerenveen is er in de tweede helft ook niet meer uitgekomen. Dat was in Utrecht vorige week ook zo. We hebben gedomineerd, maar je vanuit een 2-0 achterstand terug knokken. In de eerste helft heeft Heerenveen drie kansen gehad en gelijk twee goals. Dan sta je 2-0 achter en dat moet een keer afgelopen zijn bij ons."

De Jong was zeer kritisch op de ploeg. "Het mag niet gebeuren dat je zo moet knokken om een punt te winnen en daarmee blij moet zijn. Als team zijnde schakelen we niet om. We geven ze alle ruimte. We blijven soms nog te veel hangen voorin. En niet wat we van elkaar eisen, dat we gericht druk zetten", zo gaf hij aan. "Onze middenvelders kunnen er dan op zitten en dat moeten we blijven doen. Dat deden we in de eerste seizoenshelft veel beter. De tegenstander kon toen bijna niet ademen en dat deden we in de eerste helft iets te weinig."


[video] Pablo Rosario: 'We hebben gestreden en daar is PSV voor beloond'


Denzel Dumfries: 'We moesten van vorige week leren en dat hebben we niet gedaan'

In gesprek met Fox Sports was Denzel Dumfries niet te spreken over hoe PSV aan de wedstrijd begon. "We zeiden tegen elkaar voordat we aan de wedstrijd begonnen dat we scherp moesten beginnen, want daar hebben zij moeite mee. Dan sta je 2-0 achter. Dat kan niet. Vorige week ook bij rust 2-0 achter. Dat is niet goed."

Volgens Dumfries was het een samenhang van omstandigheden. "Je moet gewoon scherp zijn in het begin. Zorgen dat zij de goal niet maken en dat wij dat doen", zo gaf hij aan. "Natuurlijk komen we weer uitstekend terug, maar daar moesten we vorige week van leren en dat hebben we niet gedaan."

Het geloof in een punt werd steeds minder. "Vorige week geloofde je er wel echt in. Je weet dat wij in de laatste minuten of in de laatste secondes altijd nog een goal kunnen maken. Maar de tijd begon te tikken en het werd lastig. Donyell maakt uiteindelijk wel een goede 2-2", zei hij daarover.

Voor de rechtsback voelde het uiteindelijk wel als een ruime nederlaag. "Het is de derde keer dit jaar dat we 2-2 spelen en dat is niet goed. Het is heel zuur en is niet nodig. Daar mag ik nu flink van balen", aldus Dumfries. "We moeten bij onszelf te rade gaan hoe we dit gaan verbeteren. Maar nu is er veel emotie die er door je heen gaat en ben je niet blij."


[video] De Jong: 'Elke kans lijkt een goal bij ons


Mark van Bommel: 'Nu liep je weer achter de feiten aan'

Mark van Bommel was teleurgesteld over hoe zijn ploeg begon aan de wedstrijd. "Een aantal fouten bij ons met drukmomenten en bij de tweede goal laat je je makkelijk uitspelen met drie, vier spelers. Dan moet je iets anders van je elftal vragen", aldus Van Bommel in gesprek met Fox Sports. "Je gaat dan forceren en dan loopt het niet meer vloeiend. Dan is het moeilijk om er doorheen te komen en heb je een beetje pech met een bal die opstuit met Steven en ook een bal op de paal met Steven. In de tweede helft probeer je het elftal iets anders te laten voetballen, waardoor je meer grip op de wedstrijd krijgt."

De trainer van PSV ging verder: "Vorige week gebeurde het ook. Toen stond je ook 2-0 achter in het begin. Dat was minder erg als dit. Vandaag waren het grotere fouten. Vorige week was het een corner en een counter. Maar nu liep je weer achter de feiten aan en maak je het jezelf onnodig moeilijk."

Van Bommel had ook meerdere keren aanmerkingen op de scheidsrechter. "Ik had een paar vraagtekens bij een paar beslissingen", zei hij daarover. "Ik mag toch wel zeggen wat er ik er van vindt? Als ik van een afstand zie dat er wat is, geef ik daar mijn mening over. Zonder te overdrijven."


[video] Dumfries: 'We moeten weer gaan shinen'


Donyell Malen: 'Uiteindelijk kan dit misschien wel een heel belangrijke goal zijn'

In gesprek met De Telegraaf gaf Donyell Malen aan dat zijn doelpunt in blessuretijd wellicht heel belangrijk kan worden in de titelrace. "Net als in het leven moet je ook in het voetbal nooit opgeven. Je hebt soms goede en soms mindere momenten", aldus Malen. "Dit is een goede manier om te reageren. Ik moet in mezelf blijven geloven. Ik ben blij met mijn doelpunt. Uiteindelijk kan dit misschien wel een heel belangrijke goal zijn. Dat we zo hebben teruggevochten is mooi, maar aan de andere kant verliezen we ook gewoon weer twee punten."


Karakteristieken

Uitslag: 2-2 (2-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Van Bergen ('3)
Goal
2-0 Vlap ('25)
Goal
2-1 Gastón Pereiro ('59)
Goal
2-2 Donyell Malen ('90)
Scheidsrechter
Kamphuis
Toeschouwers
23.522 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
sc Heerenveen: Pierie ('58)
Kaart
sc Heerenveen: Vlap ('60)

Opstelling PSV

Steven BergwijnLuuk de JongHirving Lozano


Jorrit HendrixGastón PereiroPablo Rosario


AngeliñoNick ViergeverDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Jeroen Zoet

Wissels:

'46 Cody Gakpo voor Hirving Lozano
'60 Mohamed Ihattaren voor Gastón Pereiro
'81 Donyell Malen voor Daniel Schwaab


Opstelling sc Heerenveen

MihajlovicLammersVan Bergen


VlapRienstraSchaars


WoudenbergPierieHoeghHornkamp


Hahn

Wissels:

'40 Kobayashi voor Schaars
'61 Johnsen voor Mihajlovic
'79 Dresevic voor Hornkamp


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 2-2 (1-1)
 5 2-2 (1-1)
 5 2-2 (1-1)
 5 2-2 (1-1)
 5 2-2 (1-1)
 2 1-2 (1-0)
 2 2-1 (1-0)
 2 1-2 (1-0)
 2 1-1 (0-0)
10  2 2-1 (1-0)
11  2 0-0 (0-0)
12  2 1-2 (1-0)
13  2 1-2 (1-0)
14  2 1-1 (0-0)
15  2 0-0 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.91. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Steven Bergwijn (20 -> 5,0)
2. Gastón Pereiro (19 -> 4,0)
3. Luuk de Jong (14 -> 2,0)
3. Donyell Malen (14 -> 2,0)
3. Cody Gakpo (14 -> 2,0)
6. Niemand (13 -> 0,0)
7. Pablo Rosario (3 -> 0,0)
8. Angeliño (2 -> 0,0)
8. Mohamed Ihattaren (2 -> 0,0)
10. Nick Viergever (1 -> 0,0)
10. Denzel Dumfries (1 -> 0,0)
12. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
12. Nicolas Isimat-Mirin (0 -> 0,0)
12. Aziz Behich (0 -> 0,0)
12. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
12. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
12. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
12. Eloy Room (0 -> 0,0)
12. Dante Rigo (0 -> 0,0)
12. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
12. Bart Ramselaar (0 -> 0,0)
12. Ramon Pascal Lundqvist (0 -> 0,0)
12. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
12. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
12. Armando Obispo (0 -> 0,0)
12. Trent Sainsbury (0 -> 0,0)
12. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
12. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
12. Jordan Teze (0 -> 0,0)
12. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
12. Matthias Verreth (0 -> 0,0)
12. Dirk Abels (0 -> 0,0)
12. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Ik hou me aan het volgende vast: PSV verspeelt zelden of nooit 2x achterelkaar punten....dus eropklappen GVD....
6 maanden geleden
Dit Heerenveen staat net boven de degradatie-streep en is niet van het niveau van 5 á 10 jaar geleden. Als ze de lijn van de 2e helft van Utrecht-uit doortrekken winnen ze dit gewoon.
 
6 maanden geleden
Emmen stond ook niet zo heel hoog hé en we weten allemaal wat de uitslag was! Als.psv niet de volledige concentratie heeft vanaf minuut 1 hebben ze het tegen iedereen lastig! Voetballen kunnen ze als de beste maar moet wel laten zien!
 
6 maanden geleden
Het is inderdaad te hopen dat PSV weer zijn niveau van voor de winter haalt. De tegen-doelpunten van Emmen vond ik toch wat meer een soort ongelukjes, maar daar kan je ook punten mee verspelen, en dus de voorsprong op Ajax.
 
6 maanden geleden
Akelige déjà vu met vorige week. Met vrijwel identieke wedstrijd & dito scoreverloop. Ook wederom typisch zo'n toffe away day die wordt onderbroken door 2x 45 minuten ellende. Na afloop van Heracles-Ajax vroeg ik mij hier af wat een betere motivatie zou kunnen zijn om er (de komende wedstrijden) vol voor te gaan. Hoe is het dan in vredesnaam mogelijk dat er tot 2x toe zo slap wordt begonnen - en dan met name in defensief opzicht (Zoet!). Aardig dat je het na rust 2x enigszins recht zet, maar je had hier verdomme competitie aardig in slot kunnen, nee moeten, gooien! En n ota bene tegen opponenten die totaal niet draai(d)en. Dat neem ik de technische staf én spelersgroep bijzonder kwalijk! Nu eis ik goede resultaten, met name tegen Feyenoord & bij Ajax!
6 maanden geleden
Je vergeet dat ze Sam Lammers hebben, die wil zich bewijzen.
 
6 maanden geleden
En Stijntje Schaars is de baas op het middenveld. Wordt weer hele moeilijk pot vrees ik....
6 maanden geleden
Voorafgaande aan de wedstrijd tegen Heerenveen mooi om te zien dat voorronde tegenstander Bate Borisov in de eerste heenwedstrijd van de knock out fase van de EL wint tegen Arsenal.

Zou zomaar kunnen dat alle Europese tegenstanders van PSV dit seizoen in April nog actief zijn terwijl alle clubs uit de kwalificaties en groepsfase van Ajax begin Maart uitgeschakeld zijn. Dat plaatst de Europese prestaties van beide clubs dan in een aanzienlijk realistischer beeld.
6 maanden geleden
Wij hebben Bergwijn, Lozano, Pereiro, Angelino, Dumfries en Luuk de Jong een stuk meer kwaliteit dan dit Heerenveen. Als we hier al bang voor moeten zijn, want moeten we dan gaan denken van Feyenoord-thuis de week erna, en Ajax-uit ?
6 maanden geleden
sorry hoor maar nog steeds angstgegner?? heerenveen heeft pas 1 thuiswedstrijd gewonnen! zou wel heel bout van psv zijn als ze daar verliezen of punten laten liggen! ik zeg 1-3 en die lammers zou stom zijn als hij zou scoren en psv een das om doen als hij misschien volgend jaar terug zou komen en dan Europa league zou spelen in plaats van cl!!v ik denk dat hij niet veel doet!! en tegen onze verdediging heeft hij geen kans!
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
CL is sowieso geen issue. zowel nr 1 als 2 speelt voorronde. En met de nieuwe opzet zijn beide routes haalbaar. Sam kan dus onbeperkt los gaan zonder ernstige gevolgen. Ik heb ook liever dat Lammers zijn best doet. Aan PSV om toch te winnen.

Angstgegner is een bijzonder verschijnsel. Dat maakt iets een op zich staande wedstrijd waarbij de aanwezige vorm weinig invloed heeft. Een paar jaar terug had Groningen een reeks wedstrijden niet gewonnen, won vervolgens thuis tegen PSV en won vervolgens weer een hele reeks wedstrijden niet.

Blijft overeind dat PSV deze wedstrijd gewoon moet winnen.
 
6 maanden geleden
Angstgegner heeft m.i. weinig met huidige vorm Heerenveen thuis te maken. Al ben ik het wel met je eens dat het belachelijk zou zijn om weer punten te verspelen.
 
6 maanden geleden
Kortom je was het volledig eens. ;)
 
6 maanden geleden
Dat is voor de verandering ook wel eens leuk hè! ????
 
6 maanden geleden
Zeker. Misschien wel het begin van iets moois :D
 
6 maanden geleden
Zou zo maar kunnen!! Laten we beginnen met een mooie overwinning vanavond. Wie weet kunnen we dan tijdens het jaarlijkse kampioensfeest een pilsje vatten.????
 
reactie verwijderd

6 maanden geleden (gewijzigd)
Als ze spelen zoals tegen Utrecht dan winnen ze niet, het is altijd lastig in Heerenveen. Ik hoop echt dat ze daar eens weten te winnen anders kan het nog knap lastig worden, met Feyenoord volgende week thuis.
 
6 maanden geleden
Als ze spelen als tegen Utrecht dan wint PSV vanavond. Zo slecht was het allemaal niet. Maar ik reken zelfs op veel meer. Gewoon een ruime overwinning met hattrick van Lozano.
6 maanden geleden
Begint weer verdomde lekker!
Net tegen Heerenveen waar wij zoveel moeite mee hebben.
6 maanden geleden (gewijzigd en gesloten)
Flikker toch op man. Wat een ellende met die clown in de goal. Elke bal van afstand is raak. Donder op man kneus.
 
6 maanden geleden
Deze had die idd wel mogen hebben. Maar clown is beetje overdreven hé.
6 maanden geleden (gewijzigd)
Iets klopt niet.

Het spel is prima maar mist frisheid.
6 maanden geleden
Kwartier gespeeld; wat een kansen hebben we al gehad hè ?!
6 maanden geleden
Gaat toch nergens over hoe Zoet anticipeert op die bal!?
Die bal werd niet eens hard geschoten, wordt licht geraakt en veranderd nauwelijks van richting. Met een beetje karakter heb je gewoon die bal.
6 maanden geleden
Tjonge jonge, maar roepen dat het wel beter is dan voor de winter.
Moet vast een grap zijn geweest! Pffff
6 maanden geleden (gewijzigd)
Schwaab is de weg ook kwijt mensen.
6 maanden geleden
Volledig met je eens Paul. Elke puntverlies komt door onze 'degelijke' keeper. Tegen feyenooit was er eentje toch echt houdbaar. Tegen emmen moet ie heer en meester zijn in de 16, met een bal die lang onderweg is. Tegen Utrecht staat ie naast zn doel en nu dit weer. Helaas staat ie er in bij gebrek aan beter.
6 maanden geleden
Iedereen weet inmiddels hoe je PSV moet bespelen. Zelfs teams uit het rechterrijtje troeven ons zonder probleem af. Dat worden nog 3 zware maanden voor ons....Forza PSV !
6 maanden geleden
Wat is het veldspel toch allemaal rommelig zeg. Er is wederom maar weinig lijn te bekennen.
Wanneer wordt v Bommel is wakker en gaat hij zijn tactiek eens aanpassen door te trainen op beter veldspel. Tjonge jonge, ik heb nog vrij weinig topclubs gezien die zó weinig creativiteit in de ploeg hebben. Tijd om de jeugd maar weer eens de kans te geven. Die vechten tenminste voor elke meter, iets wat PSV de eerste seizoenshelft wél deed.
6 maanden geleden (gewijzigd)
Met een speler als Hendriks heb je 0,0 creativiteit en dan ook nog Pereiro die het maar zelden laat zien dan wordt het wel heel moeilijk
6 maanden geleden
En maar besloten blijven trainen! Werpt idd echt zijn vruchten af.
De supporters worden compleet voor de gek gehouden. De identiteit van onze mooie club gaat hard achteruit zo. Wordt tijd dat er eens actie wordt ondernomen. Men denkt nog steeds op halve kracht wedstrijden te kunnen winnen. Verliezen, geen probleem, maar bij de manier waarop gaan mijn nekharen overeind staan. Met Rosario, Hendrix heb je gewoon 0 creativiteit, o assists en vrij weinig doelpunten. Wordt tijd dat er eens een voetballend middenveld komt te staan. Het is allemaal veel te slap.
6 maanden geleden
De 2-1, 2-2 en 2-3 hangt in de lucht.
 
6 maanden geleden
Vreemd, maar ik heb hetzelfde gevoel. PSV controleert en geeft zeer knullig goals weg.
 
6 maanden geleden
Dat is niet vreemd. Teken dat je er verstand van hebt.
6 maanden geleden
Het kaartenhuis staat op instorten en dan moeten we nog maar de Arena. Ik vrees dit jaar geen feest op het stadhuisplein. Wij zijn veels te afhankelijk van de 3 musketiers voorin.
 
6 maanden geleden
Niet zo pessimistisch Tony.
6 maanden geleden
Vorige week 57e minuut, nu de 59e. Gelijkspelletje zit er nog wel in. Wordt ie nog gewisseld ook !!!
6 maanden geleden
Tegen Utrecht zag ik het nog wel gebeuren. Nu absoluut niet. Dit is in en in triest. Zouden ze zich tegen feijenooit volgende week nog wel op kunnen laden?
6 maanden geleden
Haha, ik lach met een boer met kiespijn!
Man man man, wááááááárom telkens in de eerste helft niet die spirit???
Pffff, het uiterst haalbare. Moet nu nog blij zijn met een punt ook!
6 maanden geleden (gewijzigd)
Blij maar niet tevreden.

Terug naar plan A.
Of door naar plan C
Plan B werkt onvoldoende.
 
6 maanden geleden
Ben je gek, plan B is 'in progress'.
6 maanden geleden
Nu geen zin in nabeschouwing.

Even Netflix met geluid voluit.
6 maanden geleden
Wat is dat toch met Zoet, veruit de slechtste van het veld.
Die eerste goal had mijn dochter van 5 nog gehad, man man man
6 maanden geleden
Op een kwartier na in de tweede helft, gewoon een bout wedstrijd.
Maar ik prijs wel hun doorzettingsvermogen. Keer op keer laten ze het toch weer zien, ook al staat de klok op 85 minuten of later. Maar, dit is zoooooo sonde weer. Onnodig puntenverlies! Het wisselen van Pereiro vond ik mega irritant. Wissel gvd die Hendrix of Rosario eens! Voegen voetballend niks toe.
 
6 maanden geleden
Volledig eens!! Gaston en bergwijn waren continue dreigend. Rosario was een partij matig vandaag. Hendrix won zijn duels maar aan de bal was het niet veel.

Zoet had die eerste wel moeten hebben.
 
6 maanden geleden
Pereiro en Bergwijn constant dreigend? Hoeveel geslaagde acties had Bergwijn? Waarom werd Pereiro wéér gewisseld? Deed Lozano mee trouwens?
 
6 maanden geleden
Het is mij een raadsel waarom Gaston gewisseld werd en niet 1 van het falende blok.

Kan jij mij uitleggen waarom een speler van PSV die al 6 jaar bij PSV speelt nog geen volwaardig international is?
 
6 maanden geleden
Niet echt een raadsel als je bedenkt dat de aanvallende middenvelder en het creatieve brein v/d ploeg wéér veel te weinig brengt.
 
6 maanden geleden
Dat komt omdat het blok achter Gaston 0,0 toevoegen aan het team. Bommel moet Hendrix of Rosario op de bank zetten en een voetballer erbij zetten. Beide komen gewoon te kort!
 
6 maanden geleden
Alleszeggend dat Pereiro steeds wordt gewisseld en ook in z'n 4e seizoen allesbehalve een onbetwiste basisspeler is.
 
6 maanden geleden
Wanneer is Hendriks wel goed aan de bal?0,0 creativiteit
 
6 maanden geleden
Je weet dat Hendrix een controlerende/ verdedigende middenvelder is?
 
6 maanden geleden
Eens die beste man is een kei in duels winnen, maar het vervolg is altijd zo mager.
 
6 maanden geleden
Omdat Hendrix een soort van Vogel-rol vervult, als schakel tussen de verdediging en aanvallende middenvelder.
 
6 maanden geleden
Maar Vogel kon wel voetballen en Hendriks niet
 
6 maanden geleden
Zowel bij Cocu als Van Bommel staat Hendrix vast in de basis. Bovendien kan Hendrix juist wel goed voetballen, o.a. dankzij z'n goede basistechniek en voetbalintelligentie.
 
6 maanden geleden
Dus guardado was altijd wissel??
 
6 maanden geleden
Nadat Guardado wegging was Hendrix de logische vervanger en laatstgenoemde staat sindsdien constant in de basis. Dat zegt genoeg hè.
 
6 maanden geleden
Iemand die al zolang bij PSV in de basis staat waarom is die niet international dan??


Juist omdat hij gewoon tekort komt
 
6 maanden geleden
Eens vogel was een stuk beter dan Hendrix ooit zal worden!!
 
6 maanden geleden
Dat blijkt anders nergens uit.
 
6 maanden geleden
Die tweede goal had Zoet ook kunnen hebben, hij stond in de verkeerde hoek en iets te ver voor zijn goal.
Als je meer op de doellijn staat... dan kun je zo'n schuine bal vallend tot corner tikken.
6 maanden geleden
PSV speelde niet goed en creëerde te weinig kansen om aanspraak te maken op drie punten. Weinig goede aanvallen en combinaties.
6 maanden geleden
Hulde aan onze supporters trouwens. Die bleven zingen.
6 maanden geleden
Lozano is de grote mineur momenteel, een speler die het verschil kan maken. Waar zit die met z'n hoofd de laatste weken?
 
6 maanden geleden
Wel opvallend dat Van Bommel hem er in de rust nu al uit haalt. Ik hoor al een paar weken dat de spelers van Ajax zo met hun tranfer bezig zijn, en het bij PSV goed rustig is, maar ipv dat ze nu 8 punten voor staan is het nog maar 4.
6 maanden geleden
Erg ongelukkig hoe de goals in de eerste helft vallen... de tegenstander krijgt nauwelijks kansen en toch weten ze twee keer te scoren.
Dan wordt het heel moeilijk... ze trekken met veel man terug in de verdediging en kom je er bijna niet doorheen..
Een vrije trap of corner zijn dan van die momenten dat het moet gebeuren.
6 maanden geleden
Ik vind het lastig om een goede analyse te maken van wat er de laatste weken
met PSV aan de hand is maar ik doe toch maar een poging:
1) PSV heeft wat pech, Emmen schiet 2x op het doel en komt nog op 2-2,
2) PSV speelt na de winterstop nog wat onwennig, Groningen komt nog op 2-1 en
het is de laatste 10 minuten paniek bij PSV, ze missen nog de echte
vastigheden, het zelfvertrouwen van het echt ingespeeld zijn,
3) PSV komt op 0-2 achter en dan kan de tegenstander heel lang zeer compact
blijven staan, pas tegen het eind van de wedstrijd is de tegenstander
te moe, en komen er nog gaten om te scoren en op 2-2 te komen,
Als er weinig ruimte is, is het maken van acties veel lastiger.
4) De tegenstanders weten nu beter hoe ze PSV en Ajax moeten bestrijden,
5) Bergwijn en Lozano zijn iets uit vorm, of nog herstellende van blessure
al zag ik vandaag weer goede acties van Bergwijn. Zonder het polletje/schot
dat mislukte, en de bal die tegen de paal ging, hadden ook twee doelpunten
kunnen zijn.
Ik zie wel de enorme wil om nog tot 2-2 terug te komen.
graag jullie aanvullingen en verbeteringen !
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
@WouterErik: wat voor de winter allemaal mee zat zit nu tegen. Ik vind geen enkele PSV’er het niveau halen van voor de winter en puur op basis van de wil om niet te falen wordt er niet verloren/ achterstand weggewerkt. Staat er wel een TEAM op dot moment? Het afjagen/ als team verdedigen lijkt (even) niet te werken.,Vind PSV zeer slordig en in bepaalde momenten zelfs chaotisch spelen. Als ik 1 speler mag noemen welke het PSV van dit moment het beste reflecteert: Dumfries. Af en toe veels te wild/ zeer slordig maar wel altijd tot de laatste minuut blijven gaan. Godzijdank bakte Ajax er tot nu toe na de winter ook weinig van anders hadden we vandaag de koppositie al verloren. Het zal echt heel snel beter moeten als TEAM anders zullen wij fans dit jaar als zeer teleurstellend zien eindigen. Tenminste ik want hartstikke leuk dat van Bommel met de LANGERE termijn bezig is maar ik wil maar 1 ding: PRIJZEN! Anderen schijnen daar anders over te denken lees ik hier regelmatig maar ik kan je voorspellen dat er een heleboel s.it geschreven gaat worden mochten we geen titel pakken. Het is het enige waar we nog voor spelen. Leuk dat we goed gespeeld hebben in Europa tegen top teams maar wat heeft het ons gebracht? NADA.
 
6 maanden geleden
1) PSV heeft wat pech, Emmen schiet 2x op het doel en komt nog op 2-2
Weliswaar juist, maar mijns inziens heeft dat niet alleen met pech te maken.Je kunt je afvragen hoe het komt dat Emmen zoveel ruimte krijgt om twee doelpunten te maken? Daarnaast kun je je afvragen hoe het komt dat PSV hier niet met 0-6 wint?

2) PSV speelt na de winterstop nog wat onwennig, Groningen komt nog op 2-1 en
het is de laatste 10 minuten paniek bij PSV, ze missen nog de echte
vastigheden, het zelfvertrouwen van het echt ingespeeld zijn.

Strijdlust, passie/inzet, laag tempo, persoonlijke fouten en het continue voortborduren op dezelfde speelwijze-een speelwijze die inmiddels al lang en breed bekend is bij de tegenstanders, die een manier gevonden hebben om PSV te bestrijden en proberen zo punten afhandig te maken-dat zijn voor mij factoren die debet zijn op de tweede seizoenshelft.Ik heb PSV nooit écht ingespeeld gevonden. Ik zie maar weinig vastigheden en vooral geen verrassingen in het spel van PSV.3) PSV komt op 0-2 achter en dan kan de tegenstander heel lang zeer compact
blijven staan, pas tegen het eind van de wedstrijd is de tegenstander
te moe, en komen er nog gaten om te scoren en op 2-2 te komen,
Als er weinig ruimte is, is het maken van acties veel lastiger.


Zie vraag 1. Hoe komt het toch dat PSV zo makkelijk doelpunten tegen krijgt?
Met dat compacte spel heeft PSV eigenlijk nooit goed mee om kunnen gaan.Ook onder Cocu groeven tegenstanders zich in en hadden ze het heel moeilijk.

4) De tegenstanders weten nu beter hoe ze PSV en Ajax moeten bestrijden.

Dat kan zo zijn, maar dan moet v Bommel maar niet zo persistent zijn in het halsstarrig vasthouden van zijn formatie. Zelfs mijn kleine neefje van 8 is ingenieuzer! -:)

5) Bergwijn en Lozano zijn iets uit vorm, of nog herstellende van blessure
al zag ik vandaag weer goede acties van Bergwijn. Zonder het polletje/schot
dat mislukte, en de bal die tegen de paal ging, hadden ook twee doelpunten
kunnen zijn.

Lozano is ook niet meer de Lozano van het begin van het seizoen. Ik vind hem minder scherp , maar ook minder teamgericht. Zijn snelheid en doelgerichtheid zijn zijn belangrijkste wapens, alsmede kan hij ook een goede voorzet geven. Het is best een slimme speler, maar door de manier van spelen van PSV wordt Lozano keer op keer min of meer gedwongen een eigen actie te maken, iets waarin hij niet heel sterk is. Puur op snelheid komt hij er voorbij, maar hij is niet technisch genoeg om in de kleine ruimte een mannetje te passeren.

Ik denk dat het spel van PSV debet is van het mindere spel van Bergwijn, Lozano en Pereiro en dat acht ik te wijten aan ons huidige middenveld. Die voetballen niet mee. Pereiro moet continu de bal opeisen om zich met het aanvalsspel te bemoeien, maar omdat Hendrix en Rosario niet meevoetballen gaat de bal vaak ook weer terug. Van enige creatie komt namelijk helemaal niets van onze overige middenvelders. Gevolg is dat het spel heel erg vertraagd wordt daardoor, de tegenstander genoeg tijd heeft om zich te groeperen en er zodoende ook geen verrassingen in het spel zitten. De snelheid van zowel Bergwijn en Lozano worden zo ook niet optimaal benut. Zij kunnen zich niet vrijlopen namelijk doordat het spel steeds maar naar achteren wordt verplaatst. Daardoor ben je zelf ook debet aan het geringe aantal kansen wat PSV creëert.

Ik zie wel de enorme wil om nog tot 2-2 terug te komen.

Dat is 100% waar!

Mocht jezelf nog aanvullingen hebben, hoor ik het weer graag..-:)
 
6 maanden geleden
@Tony en @Raimundo, dank voor jullie uitgebreide reacties. Ik ben het eens met wat jullie schrijven. Bij PSV is alles nu 10 a 20% minder. Ik vind het vooral slecht dat ze nu veel gemakkelijker tegendoelpunten krijgen. In de CL liep het hele team de tegenstander in de weg, en kwamen ze er maar met veel moeite doorheen. Maar nu kunnen Emmen, Utrecht en Heerenveen met matige spelers gewoon 2 doelpunten maken. Verdedigend staat het nu wat minder dicht bij elkaar. Dat heeft echt met instelling te maken. Dat creative spelers de ene keer meer in vorm zijn dan de andere keer, daar kan ik mee leven. Maar allemaal de verdedigende taken heel goed uitvoeren, dat moet iedereen ook nog kunnen als ze minder in vorm zijn. En dan hoeft je ook niet steeds van 0-2 terug te komen.
6 maanden geleden
Zei Luuk trouwens echt "volgende week". Ik hoop dat PSV dat achterwege laat, ik wil volgende week weer eens winnen, wat jullie?
 
6 maanden geleden
Het wordt idd tijd dat PSV elke pot weer gaat winnen!!
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Het wordt tijd dat PSV vooral beter gaat voetballen en meer kansen creëert. Domineren zonder (goede) kansen levert immers veel te weinig op, zoals o.a. in Emmen en Utrecht.
 
6 maanden geleden
Doorgaans winnen topploegen wedstrijden waarin ze 2x scoren volgens mij? Het is maar net hoe je het bekijkt. Het aantal tegengoals na de winter is minstens zo zorgwekkend als ons veldspel. Op deze manier vergooi je de llaatste kans op een prijs in een paar weken tijd.... Ik zie dit in een fiasco eindigen.
 
6 maanden geleden
Ik vind dat voorbarig dat je dit in een 'fiasco' ziet eindigen. De wijze waarop goals knullig worden weggegeven lijkt mij iets wat echt wel op te lossen lijkt. PSV was in de 3 2-2 wedstrijden elke keer de bovenliggende partij. Ik zou me pas echt zorgen maken als dat niet was. Voor wat het waard is, de statistieken mbt. kansen en tegenkansen(8x op goal, 7!! doelpunten) zijn niet slecht. Ook de veerkracht is gelukkig erg goed. Ik denk dat van Bommel met wat kleine tactische omzettingen en wellicht een spelerswissel(Gakpo voor Lozano) het schip wel weer vlot zou moeten kunnen trekken. Bommel heeft huiswerk , eens kijken hoe ver hij als trainer is. Wat ook een rol speelt is ajax, volgende week de altijd lastige uitwedstrijd tegen ADO.
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
@Pvh: Lozano is in potentie (samen met Bergwijn) de gevaarlijkste PSV’er die vaak hele belangrijke doelpunten maakt. Al die jeugdspelers is TOP maar ook jij weet wat een van de belangrijkste kenmerken van jeugdspelers zijn: wisselvalligheid. Ik heb veel talenten de revue zien passeren maar heb er nog nooit 1 gezien die 10 wedstrijden op rij stabiel passeerde. Daarbij komt dat ik Ajax een bredere selectie vind hebben met VEEL meer scorend vermogen in de breedte. Middenvelders met name die wel scoren. Ook acht ik PSV niet bij machte om onder hun druk vandaan te voetballen mochten ze 31 maart net zo spelen tegen ons als vorig jaar of zoals ze Real bestreden. Derhalve verwacht ik een redelijk pijnlijke middag op 31/3. Het spijt me dit op een PSV-netwerk te moeten schrijven want ik gun die gasten in Amsterdam een faillissement voor mij part. Inzake ADO uit: ik dacht hetzelfde maar wist je dat ADO voor het laatst op 20 maart 2011 (!!!) thuis van Ajax won? Laatste jaren wel regelmatig een gelijkspel dus laten we hopen dat onze concurrent al met hun gedachten bij Real zit. Ze spelen ook nog uit bij AZ voor AJAX - PSV maar je kent het trackrecord van AZ in toppers. Dat ‘record’ moet er ook maar eens aan..
 
6 maanden geleden
Met pessimisme bereik je niets in het leven.
 
6 maanden geleden
@Santa: wat is pessimisme? Maar vooral wat is iets bereiken in het leven?
 
6 maanden geleden
Het blok zal dan beter en sneller de ballen in moeten spelen. Het oogt nu nog trager als het Ajax onder f. De boer
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
De hoogste tijd dat de vleugelaanvallers en aanvallende middenvelder hun hoofdtaken (beter) uitvoeren. Dan hoeft Van Bommel ook niet elke keer Lozano en/ of Pereiro te wisselen als ze weer niet thuis geven.
 
6 maanden geleden
Als het blok op tijd een fatsoenlijke bal in zouden spelen dan zou de creatieve driehoek functioneren. Het is veel te makkelijk van je om elke x te bashen op de aanvallende spelers.

Helaas wil jij alleen bashen!
 
6 maanden geleden
Je kunt onmogelijk beweren dat Lozano, Bergwijn en Pereiro (veel) te weinig brengen omdat Rosario en Hendrix niet functioneren. Waarom wisselt Van Bommel Hendrix en/ of Rosario vrijwel nooit, maar Lozano en Pereiro wél met grote regelmaat?
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Die worden nooit gewisseld omdat ze prima volbrengen wat Bommel van ze verlangt. Zeggen dat Hendrix traag speelt is klinkklare onzin @sosa. Dat zou je me eens moeten uitleggen waar je dat op baseert.
 
6 maanden geleden
Dit is een discussie zonder einde. Ik vind dat PSV niet goed voetbalt omdat de drie creatieve spelers niet goed functioneren (lees: (veel) te weinig brengen), terwijl andere supporters het omdraaien en beweren dat de drie creatievelingen niet functioneren omdat het verdedigend/ controlerend blok (Rosario en Hendrix) te weinig brengt. Ieder z'n mening.
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Heel PSV speelt gewoon K. T man. Welke speler haalt zijn niveau? Lozano - slecht, Bergwijn - verbeterend (5 wedstrijden op rij een assist! ondanks zijn relatief slechte spel), Gaston - altijd ongesteld, Zoet wijfelend sinds zijn chicky zwanger is, Schwaab totaal niet de Schwaab van voor de winter, Viergever - meest constant maar zaterdag ook minder, Rosario - waarom in deze vorm in oranje, Hendrix - samen met Rosario teveel van hetzelfde etc etc etc.... dit hele gezeik is begonnen om jouw continue geklaag over eerst Chucky en Bergwijn en sinds kort Gaston erbij betrokken. Ik snap er werkelijk niks van dat je kunt zanikken over gebrek aan creativiteit om vervolgens de achterste 2 linies maar neer te zetten als Real Madrid waardig. Dat defensieve blok is toch zo statisch als wat? Als je als topclub qua creativiteit op 1 ongestelde middenvelder gokt met 2 renpaarden ervoor en 1 kopgigant dan vraag je om problemen lijkt me. Voor de winter had PSV ook al moeite tegen tegenstanders die de bus parkeerden. Vorig jaar ook. Ik mag hopen dat van Bommel met een oplossing komt want dat het bagger loopt is een understatement. Dat er 7 van de 8 ballen invliegen kan niet alleen mazzel zijn. Er vallen teveel gaten wat leidt tot ruimtes. De 2e goal van zowel Emmen en Utrecht waren een duidelijk voorbeeld hiervan. Die van Emmen kwam voort uit een mooie steekpass maar een beetje verdediger had die spits niet uit zijn rug laten lopen. Bij Utrecht kwam de pijlsnelle Kerk tussen 3 relatief langzame Psv’ers en kreeg lekker de vrije doorgang
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Iedereen ziet dat PSV na de winterstop minder draait en dat de meeste spelers minder presteren. Hendrix en Rosario echter spelen niet veel anders dan voor de winterstop, terwijl Bergwijn en vooral Lozano beduidend (veel) minder zijn (lees: niet meer scoort). Het verhaal Pereiro is na vier seizoenen bekend: Veel potentie, maar daar laat hij maar heel af en toe een beetje van zien. De hype rondom Bergwijn is ook zwaar overdreven. Een speler die klaar is voor een stap hoger laat gemiddeld véél meer zien dan wat Bergwijn laat zien. Kortom: De kritiek op Lozano, Bergwijn en Pereiro is terecht. Het is geen toeval dat Lozano en Pereiro regelmatig worden gewisseld, en Rosario/ Hendrix vrijwel niet.
De mening van een ander als "gezeik" bestempelen, is niet bijster constructief, noch netjes.
 
6 maanden geleden
Ten tijde van (scorende of vorm) problemen bij de 1 staan bij grote ploegen vaak anderen op. Vandaag de dag komt HET probleem van PSV naar voren: teveel leunend of slecht een 4-tal spelers qua creativiteit en / of scorend vermogen. Het breekt ons direct op en gaat voor problemen zorgen als het niet snel omgekeerd wordt. Van de laatste linie kun je niet verwachten dat ze er samen 15 maken, van een middenveld echter wel. Met een paar eigen jeugdspelers (met veel respect) word je geen kampioen. Dat Hendrix en Rosario nagenoeg hetzelfde brengen als voor de winter ben ik niet helemaal met je eens. Ik vind Rosario erg flets maar het ergste is dat in een fase waarin PSV deze vorm heeft blijkt dat de mix op het middenveld gewoon niet ideaal is tegen ultra defensieve ploegen terwijl deze linie te weinig scoort. Ook Pereiro is daar debet aan. Ik doel op de MIX en niet op 1-2 individuen. Is het onder Mark van Bommel verboden om van afstand te schieten bijvoorbeeld?

Inzake : ‘gezeik’ goed lezen aub! Als je dat doet zie je dat ik duidelijk NIET doel op een mening van een mede fan maar op de voortdurende ‘discussies’ hier waarbij de moderator al heeft ingegrepen maar belangrijker nog menig mede- forumlid inmiddels zijn beklaag heeft gedaan.
 
6 maanden geleden
Van Bommel speelt met drie aanvallers, een aanvallende middenvelder en twee backs die veel opkomen. Dat zou meer dan voldoende moeten zijn. Helaas brengen teveel van die spelers te weinig (vooral Lozano, Bergwijn en Pereiro), waardoor PSV moeite heeft met kansen creëren.
Datzelfde middenveld deed het voor de winterstop heel aardig. Toen werkte die mix blijkbaar wél.
 
6 maanden geleden
@Santa: check de trends in tegengoals eens: na de winter gemiddeld 1,4 tegengoal per wedstrijd, voor de winter 0,47 tegengoal per wedstrijd. Als je er dan zelf minder maakt heb je al snel de poppen aan het dansen. Daarbij komt dat de tegenstander zich beter lijkt te bewapenen dan voor de winter. Zowel Emmen en ook vooral Utrecht speelden ultra defensief. Advocaat heeft de zwakte van PSV haarfijn blootgelegd door zijn ploeg zo te laten spelen. Het is trouwens niet voor niets dat PSV tegen de sterkere tegenstanders vaak beter veldspel laat zien (zeker ook voetballend en niet slechts de resultaten). Zoals je terecht stelt is het de laatste weken vaak dominant spelen zonder al te veel kansen te creëren. Is dat niet een kenmerk van een ploeg die veel het balletje rondspeelt maar eigenlijk DE opening niet vindt? Als een tegenstander zich ingraaft zul je als ploeg de verdediging kapot moeten spelen. In NL zou PSV obv haar positie in 90% van de wedstrijden moeten domineren. Hoe meer ik erover nadenk, hoe vaker ik denk dat van Bommel zijn systeem met zo’n defensief blok tot geen prijzen gaat leiden tenzij dat blok meer voetballend vermogen gaat laten zien. Ik ga er daarom vanuit dat er komend seizoen geen blok Hendrix / Rosario meer zal staan. time will tell
 
6 maanden geleden
Welke spelers worden geacht voor creativiteit te zorgen? Vooral de vleugelaanvallers en de aanvallende middenvelder. Lijkt me verder duidelijk.....
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Het gezeik noemen van een mede supporter is niet constructief, maar een mede supporter zonder enige aanleiding van blinde haat betichten wel.

Beetje hypocriet niet??
 
6 maanden geleden
Hij heeft vaak 3 of 4 bal behandelingen nodig voordat die de bal onder controle heeft. Staat meestal niet goed open zodat hij bijna alleen maar terug of breed kan spelen. Voor een speler die het spel voorzich heeft is dat een te kort koming. Als hij wel vooruit speelt is het vaak een net te harde of te zachte bal. Ja hij heeft hier en daar ook een goede bal in huis.
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Cherrypicking @sosa, elke speler heeft dat wel eens, 3à4 keer aannemen, ook Lozano, Bergwijn, Pereiro en de hele santekraam. Ik heb sterk het idee dat jij gewoon niet wil(!) zien hoe het centrale duo het spel ook vaak juist versnelt. (Ook moet juist vaak niet! het spel versneld worden, wat ze óók allebei goed doen). Tot nu toe heb je geen één keer inhoudelijk gereageerd op de tactische bespiegelingen die hier gegeven worden door velen. Prima, maar concentreer dan je kritiek op Bommel, hij maakt de opstelling. Sterker, presenteer jij hier eens jouw basisopstelling en beargumenteer dat eens mbt. de omschakeling, positiespel, en zonedekking. Ik ben oprecht benieuwd. (Ik vind dat Pereiro zijn plaats precies halfweg tussen de Jong en het centrale duo moet zijn, daar valt momenteel veel te vaak een gat, daarmee niet gezegd dat het daarom ook zijn schuld is)
 
6 maanden geleden
In mijn basis opstelling die ik op netwerk heb staan spelen Hendrix en Rosario beide. Dit moet ik nog aanpassen thnx voor reminder!!

Ik ben van mening dat ze beide voetballend gewoon zwaar te kort komen. Bal veroveren doen ze beide goed, waarbij Hendrix zelfs super cijfers kan overleggen. Aan de bal komt hij gewoon zwaar te kort in mijn ogen door wat ik net aangegeven heb. Jij noemt het kersen plukken, ik noem het basistechniek in combinatie met voetbalintigentie. Hij staat verdedigend bijna altijd goed, als PSV in balbezit is staat die bijna altijd gesloten, waardoor hij niet kan opendraaien en dus altijd terug moet spelen of breed. Dit heb ik net ook al aangegeven, jammer.

De aanvallende creatieve spelers lopen vaak goed de ruimte in of tussen de linies, maar worden niet gevonden doordat het verdedigende blok er te lang over doet om een fatsoenlijke bal in te spelen.

Mijn middenveld zou iig met of Hendrix of Rosario spelen. Maar nooit beide. Gaston speelt bij mij altijd!! Guti of rigo zou ik opstellen.
 
6 maanden geleden
Want Gutiérrez en Rigo hebben laten zien dat ze (beduidend) beter zijn? Het is niet bepaald toevallig dat Gutiérrez zó weinig speeltijd krijgt onder Van Bommel, om maar te zwijgen over Rigo.....
 
6 maanden geleden
Kijk @sosa dat is nou eens een uitleg, mooi. Ik ben het er overigens niet mee eens, maar dat vermoedde je al :). Mbt waarom hij geen vaste keuze van Koeman is, zie antwoord van @santacruz en @mexico.
6 maanden geleden
Die worden nooit gewisseld omdat ze prima volbrengen wat Bommel van ze verlangt. Zeggen dat Hendrix traag speelt is klinkklare onzin @sosa. Dat zou je me eens moeten uitleggen waar je dat op baseert, Bommel denkt daar heel anders over blijkbaar.
 
6 maanden geleden
Zie mijn reactie boven die van jou.
 
6 maanden geleden
Misschien kan jij wel antwoord geven op mijn vraag (santa Cruz weigert namelijk): waarom is een speler van PSV 1 die al 6 jaar, lees goed 6 jaar bij PSV 1 zit nog geen volwaardig international onder diverse bondscoaches????
 
6 maanden geleden
Voor de zóveelste keer: Omdat Hendrix door de aanwezigheid van Guardado logischerwijs lang heeft moeten wachten op een basisplek. Om die reden is dit pas z'n tweede seizoen als onbetwiste basisspeler. Daarnaast beschikt oranje over veel goede middenvelders.
Blijft de vraag openstaan: Waarom worden Hendrix en Rosario zelden gewisseld, terwijl Lozano en Pereiro met grote regelmaat worden gewisseld?
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Sosa, logische antwoorden
- op de positie van Hendrix zijn drie spelers die nog beter zijn.
- Hendrix is een goede speler maar past niet in het systeem van Koeman.

Omgekeerd, waarom zou een volgens jou matige cq slechte voetballer zowel voor Cocu als Bommel een belangrijke speler zijn op het veld en in de kleedkamer?
 
6 maanden geleden
@Mexico: waaruit blijkt dat Hendrix een belangrijke speler in de kleedkamer is? Volgens mij zijn Schwaab, Zoet en Luuk onze grote jongens. Ik hoor NOOIT dat Hendrix bij overleg of eat dan ook betrokken is. Zowel Van Bommel en Cocu haddn/ hebben hem (op het laatst) als de nummer 1 defensieve middenvelder. Bijna iedere team in de wereld zet zo iemand op het veld. Neemt niet weg dat ik niet kapot ben van zijn passing game. Zou liever zien dat hij iemand naast zich had die dat beter zou doen. Type Propper bijvoorbeeld. Ik vind de verbinding met de aanval van achteruit/ middenveld dramatisch bij ons cluppie.
 
6 maanden geleden
Waarop is jouw mening gebaseerd dat Schwaab, Zoet en De Jong "de grote jongens" (wat dat ook moge betekenen) zijn?
 
5 maanden geleden
@pvh..

Omdat onze defensieve middenvelders volbrengen wat MvB verwacht van hen, wil dat nog niet zeggen dat zij daardoor een absolute meerwaarde hebben in het team noch in het aanvalsspel van PSV. Ik ben het eens met @Sosa dat één van hen teveel is van het goede. Met de kwaliteiten die PSV heeft zou men niet zo defensief moeten denken. PSV speelt creatief-loos en probeert op een niet al te voorspelbare wijze gaten te vinden in de verdediging van de tegenstander. PSV is een topclub, waarin je mag verwachten dat zij op die positie een speler hebben staan die in staat zou moeten zijn om het spel te verplaatsen, maar ook in staat zou moeten zijn om vooruit te denken. Hendriks is een zeer goede speler-in defensief opzicht, maar het ontbeert aan offensieve denkwijze. Iets wat een topclub nodig heeft om creatief te zijn in hun aanvallende denkwijze. Aangezien Rosario van het zelfde laken een pak is hebben wij een behoorlijk statisch middenveld. Totaal geen binding en feeling voor de aanvalswaarde van onze voorhoede. Pereiro loopt er daardoor bij als een zak aardappelen!!!
6 maanden geleden (gewijzigd)
Komt er ook Jong PSV.Supporters? Lijkt me niet. Dus zouden hier ook JPSV topics geopend kunnen worden?

Jong PSV speelt leuk vanavond tegen Twente.

Jong PSV valt aan. Twente scoort

Jong PSV beter, nog wel achter. 0-1
Rechtsback van Twente had al geel en nu een allerlaatste waarschuwing gekregen.
Had tweede geel moeten zijn.

Twente haalt voor de zekerheid de rechtsback van Twente naar de kant. Eerste actie van vervanger gelijk geel.
 
6 maanden geleden
PSV 2 bood prima Twente prima partij en had een punt verdiend.