Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV speelt opnieuw zwak, maar wint dankzij Hirving Lozano in Venlo


Tijdstip
17 maart 2019
Stadion
Covebo Stadion - De Koel -
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


PSV speelt opnieuw zwak, maar wint dankzij Hirving Lozano in Venlo; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV speelt opnieuw zwak, maar wint dankzij Hirving Lozano in Venlo

PSV heeft ondanks een zwakke wedstrijd de winst weten te behalen tegen VVV. In Venlo werd uiteindelijk met 0-1 gewonnen door de ploeg van Mark van Bommel. Vlak voor tijd maakte Hirving Lozano het enige doelpunt en groeide daarmee uit tot de matchwinner.

Mark van Bommel koos er voor om met Michal Sadílek te beginnen in plaats van Jorrit Hendrix. Direct vanaf het begin kende PSV echter heel veel moeite met het stugge spel van VVV. Via Angeliño en Steven Bergwijn kreeg de ploeg wel goede kansen, maar aan de andere kant moest Jeroen Zoet ook twee keer reddend optreden.

Na rust kwam Donyell Malen in de ploeg, maar ook dat veranderde het spelbeeld nauwelijks. Op een kopbal van Luuk de Jong na werd PSV nauwelijks gevaarlijk en het was zelfs VVV dat er meerdere malen gevaarlijk uit kwam. Van Bommel bracht daarom met Cody Gakpo een extra aanvaller, waardoor er iets meer risico genomen werd. De ploeg kreeg iets meer grip op de wedstrijd en kwam steeds dichter in de buurt van het doel.

Uiteindelijk was het een paar minuten voor tijd alsnog raak. Hirving Lozano kreeg de bal en zette een korte solo in. Vanaf de rand van het strafschopgebied kon hij de bal vervolgens ook in het doel schieten, waardoor de voorsprong een feit was.

Het scheelde niet veel of een paar minuten later was het weer gelijk geweest. VVV zette vol druk op de defensie van PSV en leek de gelijkmaker voor het inschieten te hebben. Met een uitstekende actie wist Denzel Dumfries de inzet echter te keren op de lijn, waardoor de overwinning voor PSV een feit was.


Luuk de Jong: 'We hadden het moeilijk vandaag om er doorheen te komen'

Luuk de Jong gaf in gesprek met Fox Sports aan opgelucht te zijn dat PSV wist te winnen van VVV. "We hadden het moeilijk vandaag om er doorheen te komen. Venlo stond heel compact en maakte een koppeltje op het middenveld. Daardoor konden wij lastig vrije mensen vinden. In de eerste helft kregen we nog een paar kansen, maar in de tweede helft kwamen we er ook niet door heen. Gelukkig maakt Chucky dan nog zo'n goal."

De aanvoerder gaf complimenten aan het spel van de thuisploeg. "Ze houden het heel goed dicht en compact. Maar zelf hadden we voor meer beweging moeten zorgen", zo gaf hij aan. "Het stond iets te vaak stil en geven te simpele ballen achter de verdediging die dan makkelijk te verdedigen zijn. Daar moeten we zuiniger en beter op zijn. Maaar als je zo'n wedstrijd speelt, geldt er maar één ding en dat is dat je wint."

Gevraagd werd aan De Jong of ze al niet dachten aan de slotfase, omdat PSV al zo vaak heeft toegeslagen dit seizoen. "Daar wil je zeker niet op leunen. Maar we blijven geloven en blijven gaan", zei hij daarover. "Ook al loopt het even niet en zit het niet mee, dan hebben we nog genoeg individuele kwaliteiten om iets te kunnen beslissen en dat zag je vandaag ook met die actie van Lozano. Maar daar moeten we niet op leunen. We gaan het analyseren met elkaar en dit moet zeker beter."


[video] Lozano: 'Dit geeft een goed gevoel'


Denzel Dumfries: 'Mooi dat ik die bal van de lijn haal'

In gesprek met Fox Sports werd Denzel Dumfries direct gevraagd naar zijn redding in de slotfase, waardoor PSV met de overwinning terug naar Eindhoven ging. "Dat deed ik wel goed denk ik. Alles er aan doen om de goal te verdedigen. Mooi dat ik die bal van de lijn haal", aldus Dumfries.

PSV had het de hele tijd moeilijk met de thuisploeg. "VVV zakte goed in en schoten de bal vaak lang en een beetje op geluk. Ze stonden goed compact en daar hadden we een beetje moeite mee", zo gaf hij aan. "Uiteindelijk hebben we het goed gedaan door hier met 0-1 te winnen."

Afgelopen week was er veel kritiek op het spel van de rechtsback. "Aan mij is het dan de taak om onverstoorbaar te blijven. Gewoon mijn ding te blijven doen en niet opeens andere dingen gaan doen", zei hij daarover. "Niet gek gaan lopen doen of je extra proberen te bewijzen. Gewoon jezelf blijven en onverstoorbaar blijven. Dat is denk ik wel gelukt."

Gevraagd werd aan Dumfries waarom PSV zoveel moeite had met het spel van VVV. "Ze zakken helemaal in. Dat is lastig als iedereen voor de goal staat. Je moet dan opportunistisch gaan spelen en de lange bal gaan spelen", aldus Dumfries. "Dat is altijd anders als dat er hoog druk wordt gezet. Dan komt er ruimte vrij en is het makkelijker doorheen te voetballen. Maar ik denk dat we het gewoon hartstikke goed doen. We hebben nog niet verloren in 2019 en dat is gewoon goed."


[video] Daniel Schwaab vindt late zeges van PSV geen geluk meer


Mark van Bommel: 'Het belangrijkste is dat we geduld hebben gehad'

Mark van Bommel was het in gesprek met Fox Sports eens dat de overwinning tegen VVV moeizaam tot stand kwam. "Het was een hele moeilijke en stugge tegenstander met kunstgras, wat ook niet meehelpt. We hadden het gewoon moeilijk. Zij speelden overal één op één, waardoor ze vol in de duels wilden komen. We hebben dat goed uitgespeeld op een aantal momenten en kregen daar ook twee of drie kansen uit", aldus Van Bommel. "Maar het belangrijkste is dat we geduld hebben gehad. Mede door de wissels kregen we grip op de wedstrijd, blijf je langer op de helft van de tegenstander en maakt Chucky hem mooi."

Gevraagd werd aan de trainer van PSV of hij opgelucht was. "Natuurlijk. Als je een paar minuten voor tijd 0-1 maakt in een moeilijke wedstrijd...", zo gaf Van Bommel aan. "Er waren weinig kansen. VVV kreeg twee grote kansen. Jeroen heeft veel kritiek gehad, maar pakt wel die twee ballen. Verder heeft hij heel weinig te doen gehad. Dat is niet makkelijk voor een keeper van PSV."

Ook kreeg Van Bommel de vraag of hij zijn wissels wilde uitleggen. "Mo kreeg mandekking en het was heel moeilijk voetballen. Je moet eigenlijk lopen voor andere spelers, waardoor je lijnen open krijgt naar onze spitsen. De buitenspelers kunnen dan in die ruimte komen. We wilden Donyell aan de zijkant één op één tegen de backs, omdat daar de meeste ruimte lag", zei hij daarop. "Steven kwam daardoor op het middenveld. In de eerste helft draaide hij een paar keer heel erg goed weg. Dat kan hij heel goed in de kleine ruimte. Daarna komt Cody er bij en gaan we met twee spelers achter de spits spelen, waardoor je meer opties heb als je er bent."

Van Bommel vond dat Denzel Dumfries zich goed had laten zien na de kritiek van vorige week. "Denzel heeft van binnen de club absoluut geen kritiek gehad. Er waren een paar fluitjes in het stadion van PSV. Dat kan gebeuren. De harde kern pakte dat goed op en begon gelijk zijn naam te scanderen. Denzel is daar heel nuchter over en dat zie je vandaag ook", aldus Van Bommel. "Hij speelt gewoon zijn wedstrijd. Op de juiste momenten gaat hij diep en soms is het net iets onnauwkeurig. Maar dat hoort bij Denzel. Hij is net een locomotief zoals hij langs de zijlijn opstoomt. En hoe hij die bal uit de goal haalt, kan alleen hij."


[video] Highlights | VVV-Venlo - PSV


Karakteristieken

Uitslag: 0-1 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Hirving Lozano ('86)
Scheidsrechter
Manschot
Toeschouwers
8.000 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling PSV

Steven BergwijnLuuk de JongHirving Lozano


Michal SadílekMohamed IhattarenPablo Rosario


AngeliñoNick ViergeverDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Jeroen Zoet

Wissels:

'46 Donyell Malen voor Mohamed Ihattaren
'78 Cody Gakpo voor Michal Sadílek


Opstelling VVV Venlo

JoostenMlapaOpoku


Van OoijenPostSeuntjens


JanssenKumRöselerRutten


Unnerstall

Wissels:

'87 Grot voor Janssen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 7 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-1 (0-0)
 7 0-1 (0-0)
 7 0-1 (0-0)
 7 0-1 (0-0)
 7 0-1 (0-0)
 7 0-1 (0-0)
 7 0-1 (0-0)
 5 0-2 (0-0)
 5 0-2 (0-0)
10  5 0-2 (0-0)
11  5 0-2 (0-0)
12  5 0-2 (0-0)
13  5 0-2 (0-0)
14  4 1-2 (0-0)
15  4 1-2 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.95. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Jeroen Zoet (31 -> 5,0)
2. Hirving Lozano (26 -> 4,0)
3. Daniel Schwaab (15 -> 3,0)
4. Denzel Dumfries (12 -> 2,0)
5. Angeliño (10 -> 1,0)
6. Niemand (6 -> 0,0)
7. Steven Bergwijn (4 -> 0,0)
7. Pablo Rosario (4 -> 0,0)
9. Nick Viergever (3 -> 0,0)
10. Luuk de Jong (2 -> 0,0)
11. Michal Sadílek (1 -> 0,0)
12. Nicolas Isimat-Mirin (0 -> 0,0)
12. Aziz Behich (0 -> 0,0)
12. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
12. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
12. Eloy Room (0 -> 0,0)
12. Dante Rigo (0 -> 0,0)
12. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
12. Bart Ramselaar (0 -> 0,0)
12. Ramon Pascal Lundqvist (0 -> 0,0)
12. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
12. Donyell Malen (0 -> 0,0)
12. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
12. Armando Obispo (0 -> 0,0)
12. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
12. Trent Sainsbury (0 -> 0,0)
12. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
12. Jordan Teze (0 -> 0,0)
12. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
12. Matthias Verreth (0 -> 0,0)
12. Dirk Abels (0 -> 0,0)
12. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
12. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Dikke overwinning is gewenst. Ik verwacht 3 goals van Hendrix. Ik heb filmpjes voorbij zien komen waarin zijn geweldige afstandsschoten tot in perfectie op camera zijn vastgelegd! Dat die niet in oranje speelt zeg.
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Je verwacht drie goals van een controlerende middenvelder?
Dit is trouwens een voorbeschouwing op de wedstrijd VVV-PSV en het eerste én enige waar je het over hebt, is Hendrix. Waar komt die aversie tegen één van je eigen spelers toch vandaan? Staat dat niet een beetje haaks op het begrip "supporter"?
 
5 maanden geleden
Ja ik verwacht 3 goals van tikkie terug. Ik heb filmpjes gezien die gepost zijn door iemand die groot fan van hem is waar uit blijkt dat die uit alle hoeken en standen scoort. Dus ik verwacht er minimaal 3 ja
 
reactie verwijderd

 
5 maanden geleden
Je krijgt van mij een plusje. Sarcasme is voor sommigen kennelijk een niet te herkennen en vreemd begrip! -;)
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Ja sommige mensen herkennen sarcasme niet.
 
5 maanden geleden
Reeds eerder heb ik al eens gezegd dat er weinig afstandsschoten afgevuurd worden tozv onze concurrent . Die heeft meer doelpunten gescoord van afstand dan uitgespeelde kansen. Gakpo, Pereiro en Bergwijn zouden dit meer moeten doen, zij zijn hiertoe in staat. Hendrix helt te vaak met zijn lichaam achterover waardoor de bal hoog over het doel gaat hij drukt de bal niet. Die zie ik echter geen 3 doelpunten maken tegen Unnerstall. Maar ik hoop uiteraard dat u gelijk krijgt.
 
5 maanden geleden
Ik hoop ook dat ik gelijk krijg, maar de kans dat die 3x scoort van buiten de zestien is kleiner dan dat ik de Staatsloterij, Vriendenloterij en Postcodeloterij win. (En daar doe ik niet aan mee)
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Waarom begin je wéér over Hendrix? Lijkt een beetje een obsessie.
 
5 maanden geleden
De wereld op zijn kop he wat jij nu weer post. Pure haat verspreiden naar Lozano, pereiro en bergwijn en dan nu een ander iets gaan verwijten??

Pot verwijt de ketel is je op het lijf geschreven hé.
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Leg eens uit, waarom begin je in een voorbeschouwing inzake VVV-PSV over Hendrix? Het is niet bepaald de eerste keer dat je over Hendrix begint, terwijl die er hélemaal niets mee te maken heeft.

Heb je voorbeelden waaruit blijkt dat ik Bergwijn, Lozano en/ of Pereiro bekritiseer met argumenten (wat heel iets anders is dan haat), zónder dat daar aanleiding voor is?
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
...... Pot verwijt de ketel hé,!!
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Nogmaals, dit is een voorbeschouwing over VVV-PSV en de eerste reactie gaat over drie goals van Hendrix, terwijl daar totaal geen aanleiding voor is. Met welk doel begin je wederom zónder enige aanleiding over Hendrix?
Verder blijft het wachten op voorbeelden waaruit blijkt dat ik Bergwijn, Lozano en/ of Pereiro bekritiseer met argumenten (wat heel iets anders is dan haat), zónder dat daar aanleiding voor is.
 
5 maanden geleden
Ik zit idd te wachten op voorbeelden waar jij terechte kritiek hebt op deze spelers. Je ontkent altijd alle feiten van opta, totdat ze in je voordeel zijn. Hypocriet is dat!
 
5 maanden geleden
Met welk doel begin je wederom zónder enige aanleiding over Hendrix?
Verder blijft het wachten op voorbeelden waaruit blijkt dat ik Bergwijn, Lozano en/ of Pereiro bekritiseer met argumenten (wat heel iets anders is dan haat), zónder dat daar aanleiding voor is.
5 maanden geleden
Ik zou zeer graag het PSV van voor de winterstop terug zien, met veel beweging van alle spelers waardoor er gaten komen en het niet meer te verdedigen is. Ik vind niet dat één specifieke speler er voor zorgt dat PSV minder draait, maar dat eigenlijk het gehele middenveld en de voorhoede minder is. Luuk de Jong is volgens mij met zijn drive nog wel in vorm, maar hij krijgt wel wat minder voorzetten van de zijkanten.
5 maanden geleden
Weet iemand waarom Jorrit gepasseerd is? Heeft dit met zijn privé situatie te maken of is sadileck hem voorbij??
(Dit een oprechte vraag, voordat ik weer beticht wordt van pure haat.)
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Benieuwd of het beter gaat met Sadílek ipv Hendrix. Waarom zit Pereiro trouwens wéér op de bank?
Niemand verwijt jou overigens dat je "pure haat verspreidt", daar rep je zelf over.
 
5 maanden geleden
Ga je nu weer woorden verdraaien?? Eerst ga je mij betichten van pure haat en nu in eens niet meer. Hypocriet ben je!
 
5 maanden geleden
Dit heb je letterlijk gepost:
De wereld op zijn kop he wat jij nu weer post. Pure haat verspreiden naar Lozano, pereiro en bergwijn en dan nu een ander iets gaan verwijten??
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Santa, ik wil je er aan herinneren dat ik je een week of 8 geleden dringend doch vriendelijk gevraagd heb om de term ‘haat jegens iemand ’ niet te gebruiken hier. Jij bent begonnen met dit gezeik man en hebt de term inderdaad richting Sosa maar ook mijzelf gebruikt als zijn dat wij blijde haat jegens Jorrit zouden hebben. Ik vond dat in en in triest en vind het ongelooflijk dat de moderator noet heeft ingegrepen.

Mijn post met mijn verzoek om dergelijke termen aub niet te gebruiken moest je weer zo nodig ‘counteren’. Santa, ik ben een botte hork maar als iemand mij zoiets vraagt dan respecteer ik zo’n verzoek en voel ik me, bij nader inzien, slecht over mijn eigen post. Hoe jij je er over voelt is wat mij betreft niet relevant maar gast, toon wat respect. De wereld is al verrot genoeg. We hebben allemaal dezelfde passie te weten PSV.

@Sosa: laat waaien aub. Laten we sarcasme voorlopig maar even achterwege laten.
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Je vraagt respect aan mij, terwijl iemand anders over "haat verspreiden" rept. Vind je nu ook dat de moderator moet ingrijpen?
Dat is wat je noemt selectieve verontwaardiging.
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Santa, je bent de chronologische volgorde totaal kwijt kerel. Ik ben dit gezeik echt hartstikke beu en ga niet meer in op wat er allemaal nog komen zal. De moderator grijpt maar in daar waar nodig is en dan zien we binnenkort wel wie er hier nog actief is/ zijn.
 
5 maanden geleden
Feit is dat iemand anders vandaag over "pure haat verspreiden" repte, ik niet.
 
5 maanden geleden
Jou nog serieus nemen is een hele opgave @sosa.
 
5 maanden geleden (gewijzigd en gesloten)
Ohh de schoothond van santa is er ook weer!! Bemoei je aub met je eigen zaken!
 
5 maanden geleden
Je reactie is veelzeggend @sosa: Ik schijn me op een forum nergens mee te mogen bemoeien en ben een schoothond blijkbaar. Blijkbaar heb ik de vinger op de zere plek gelegd. Gaat goed hè nu Hendrix er niet bij is? Who's next om te gaan bashen: Sadilek?
 
5 maanden geleden
Inderdaad, Sadílek is geen verbetering ten opzichte van Hendrix.
 
5 maanden geleden
Jij mag je er wel mee bemoeien, maar normaal reageren op mij kan je niet dus kan je zoiets terug verwachten. Mijn mening over Hendrix blijft dat hij een pure bal afpakken is niet meer en niet minder. Speelt alleen ballen breed. Blijkbaar vinden jullie dat Geweldig. Ik kan er niet naar kijken.sadileck speelde m.i. een goede eerste helft. Rosario had veel dom balverlies.
5 maanden geleden (gewijzigd)
Zit ik naar de lijstaanvoerder te kijken waar een 5-tal Nederlandse internationals en 1 van Mexico in de basis staan? Waar trainen deze gasten op? Het lijkt werkelijk helemaal nergens op sinds de winter. Geen beleving, geen beweging zonder bal. Corners op kniehoogte. Vrije trappen op enkelhoogte etc etc....en dan uit het niets onze Mexicaan.
 
5 maanden geleden
Vorm @Tony, de vorm is heel ver weg.
 
5 maanden geleden
Zeg dat wel maar verder ben ik ook van mening dat het ons aan creativiteit ontbreekt en scorend vermogen in de breedte. Daar zal John de Jong (en van Bommel) aan moeten werken komende zomer.
 
5 maanden geleden
Dat lijkt er idd. op dar daar iets moet gebeuren. Positieve blijft dat ook nu weer PSV (net als eigenlijk alle wedstrijden na de winterstop) de controle heeft. Maar dan moeten er voorin wel een aantal in, het blijft sukkelen. Voordeel tegen ajax is dat er meer ruimte komt aangezien ajax hoog speelt, maar ajax scoort daarentegen weer heel gemakkelijk.
 
5 maanden geleden
Prima goal van Lozano, die er verder niets van bakte.
 
5 maanden geleden
Lozano speelde niet slechter of beter dan de andere aanvallers @santa. Verschil is dat Lozano een stuk klasse heeft die hem zo waardevol maakt, zie bv. deze o zo belangrijke goal.
 
5 maanden geleden
Zonder aanvoer van het zo geroemde blok is het lastig iets creëeren hé.
 
5 maanden geleden
Lozano kwam vandaag vaak genoeg in de positie om een actie te maken, maar aan de bal is hij simpelweg erg matig. Ook door z'n fysieke zwakte verliest hij vaak duels veel te makkelijk.
Hendrix deed vandaag niet mee en dus lag het aan Rosario?
Verder was Sadílek in niets beter dan Hendrix, terwijl ook ihattaren vrij onzichtbaar was. Het bewijst nog maar eens dat PSV een fatsoenlijke aanvallende middenvelder mist.
De realiteit is dat heel de ploeg in mindere doen is. Ook Bergwijn en De Jong brachten vandaag te weinig.
 
5 maanden geleden
@Santa,

Ik begrijp werkelijk waar niet waarom jij continu in herhaling valt? Je kunt toch zien dat PSV in zijn geheel als team faalt of niet soms? Waarom is het nou nodig om tóch weer terug te vallen op het Hendrix-Rosario-Sadilek verhaal? Rosario, krijgt de bal op het middenveld aangespeeld, zeeën van ruimte en wat doet Rosario!"? De verkeerde kant opdraaien en terug spelen. Dat heet spelinzicht! Ihattaren, een ventje van 17!!! Denk jij nou echt dat die even het team gaat dragen? Is gewoon niet noemenswaardig. Heel PSV is gewoon slecht op dit moment. Accepteer dat nou eens ipv dat papegaaietaal over het middenveld.
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Al diverse keren heb ik aangegeven dat heel PSV in mindere doen is. Maar je kunt onmogelijk ontkennen dat Lozano, Bergwijn en ihattaren voldoende brengen. Het is geen toeval dat ihattaren al in de rust werd gewisseld, terwijl Pereiro al een tijdje op de bank zit.
Ik vind niet dat Sadílek tegen Excelsior en VVV meer bracht dan Hendrix.
Lozano en Bergwijn kwamen ook vandaag vaak genoeg in de positie om een actie te maken, maar beiden wisten te weinig gevaar te stichten.
Ook De Jong was vandaag minder.
 
5 maanden geleden
"Maar je kunt onmogelijk ontkennen dat Lozano, Bergwijn en ihattaren voldoende brengen"

Doe ik ook niet, echter ben ik dan wel zo vrij om aan te geven dat niet alleen de voorhoede, maar eigenlijk gewoon heel het team niet deugt.Ben dan ook zo sportief om aan te geven dat ook het (verdedigende) middenveld niet deugt, maar daar hoor ik je juist niet over en dat vind ik opmerkelijk. Het mes snijdt aan twee kanten is mij ooit verteld..! -;)
 
5 maanden geleden
Het mes snijdt niet altijd aan twee kanten als het probleem vooral op één vlak ligt (het creatieve aspect).
Hoe vaak heb ik al geroepen dat heel PSV in mindere doen is. Ook Hendrix en Rosario.
Volgens sommigen lag het vooral aan Hendrix, maar tegen Excelsior en VVV hebben we kunnen zien dat Sadílek geen verbetering is ten opzichte van Hendrix. In mijn ogen functioneert het verdedigend blok op het middenveld prima omdat PSV vaak de baas is op het middenveld. Ook de verdediging doet het prima, wat blijkt het het geringe aantal tegengoals.
PSV heeft vooral met moeite met kansen creëren en dat ligt in mijn ogen aan de vleugelaanvallers en aanvallende middenvelder.
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Eens hoor. Als je ziet hoe weinig beweging er is in het team als Schwaab of Viergever aan de bal zijn…..
Zij tikken de bal breed, en de enige afspeelmogelijkheid is vaak de lange bal spelen of inspelen naar Rosario of Sadilek, die meteen de bal terugkaatsen.
Voorin staat iedereen af te wachten wat er gebeurt, en dus krijg je elke keer een lange bal op De Jong die op een eiland staat. Gisteren total geen contact met de spelers om hem heen.
Het aantal echte doelkansen neemt de laatste tijd dramatische vormen aan. Een handvol over een hele wedstrijd. (hoeveel kansen creerden we gisteren in de 2e helft?)
PSV zpeelt voorspelbaar, met weinig diepgang en in een te laag tempo. Dat is uitstekend te verdedigen.
 
5 maanden geleden
Ik vind het onlogisch dat veel mensen wél constateren dat PSV te weinig creativiteit heeft, en dat probleem vervolgens (vooral) neerleggen bij de controlerende middenvelders en de verdedigers.

Daarmee zeg ik niet dat de controlerende middenvelders de sterren v/d hemel spelen, maar in mijn ogen treffen de vleugelaanvallers en aanvallende middenvelder meer blaam. Het bekende kip en ei verhaal.
 
5 maanden geleden
Dat stuk klasse is z'n scorend vermogen.
5 maanden geleden
Elke PAF ploeg had hier punten verspeeld vandaag. Dus we kunnen wel veel zeiken maar we kunnen ook lekker genieten van de drie puntjes.
5 maanden geleden
Ik blijf het grote verschil tussen voor de winterstop en na de winterstop toch een raatsel vinden. Voor de winterstop wist je bij redelijk wat wedstrijden vanaf minuut 30 dat de winst wel binnen zou zijn, maar nu is elke wedstijd piepen en kraken. Van Bommel stelt echt nieuwe spelers op en probeert dus echt wel om het probleem op te lossen, en er weer voetbal in te krijgen. Het wordt een zware race tot aan het eind.
 
5 maanden geleden
@woutererik, Idd., zou zo maar op de laatste speeldag beslist kunnen worden(ajax zal niet beter, alleen maar minder kunnen gaan spelen).En op een of andere manier vliegen ze er niet makkelijk meer in bij ons. Wat wel hetzelfde is gebleven is de controle en dit cruciale punt (elke keer weer): https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/psv-scoort-voor-de-zeventiende-keer-in-slotfase-wij-kunnen-gas-blijven-geven~aa60342e/
 
5 maanden geleden
@Pvh25, ik kijk al een tijd tegen die laatste speeldag op en hoop zeer dat ze dan al 4 punten voor staan. Als AZ frank en vrij kan voetballen, en PSV met de volle druk van het halen van een kampioenschap moet gaan spelen, dan kan dat een hele lastige wedstrijd worden. Ik vrees zelfs dat ze hem daar nog gaan verliezen. Ik hoop dat ze die controle tegen Ajax uit kunnen behouden en ze dan niet uit elkaar worden gespeeld. Ik zou die wedstrijd wel met Hendrix spelen, omdat die veel ervaring heeft en in de CL niet door het ijs is gezakt. Tegen Ajax zal PSV ook ruimte krijgen, en dat wordt dus een hele andere wedstrijd dan tegen de kleine ploegen. Lozano zijn kwaliteiten kunnen dan zomaar voor de dag komen, want die is veel beter als hij ruimte voor zich heeft. Tegen Ajax wordt het controle houden en dan met uitvallen proberen te scoren.
5 maanden geleden
Om kwart voor twee was ik nog bang dat we vanavond tweede stonden op doelsaldo. Nu, twee uur en drie kwartier later, staan we vijf punten los !!! Als ze dit nog uit handen laten glippen ..... Forza PSV!!!
 
 
5 maanden geleden
@Rups,

Dat PSV weet te winnen en Ajax niet is idd mooi meegenomen, maar gerust ben ik er zeker nog niet op. Jij ziet toch ook dat PSV niet goed voor de dag komt? Vanwaar de gedachte dat PSV dit klusje wel zal klaren?
 
5 maanden geleden
Omdat psv vandaag 3 punten uitgelopen is op ajax. Zie jij ajax deze 5 punten goed maken met dit spel vandaag? Hun hoofd tolt nog van de CL-loting vrijdag en dat zal de komende weken in aanloop naar Juventus alleen maar meer worden, zeker omdat merendeel van de pers de druk alleen maar verhoogt door ze de hemel in te prijzen. Voorwaar geen sinecure, wetende dat ze eigenlijk geen spat kans hebben tegen Juventus.
 
5 maanden geleden
@phv,

Ik respecteer je positivisme. Wat ik aangaf bedoel ik ook niet zozeer negatief, echter heb ik nog steeds dat beeld in me hoofd dat PSV 8 pnt voor had kunnen staan. Aangezien het spel (na de winterstop)verre van goed is, zie ik (gezien het programma) nog enkele dilemma's. Vitesse, Ajax én AZ uit zie ik niet zozeer in dat we daar 7 en/of 9 pnt aan overhouden. Sterker nog, met deze vorm zie ik ons daar hoe dan ook punten verspelen. Mocht Ajax-uit in een gelijkspel( wat in principe genoeg zou moeten zijn) eindigen, dan denk ik dat ik er heel anders in sta.

Maaarrr, je hebt wel gelijk wat betreft de bekerfinale en het programma voor de CL. Mocht dat PSV betreffen, zou dat niet anders zijn denk ik? Zo heeft PSV ook ooit de titel verloren meen ik me te herinneren..
 
5 maanden geleden
Ajax draait ook voor geen meter , dat zag je woensdag al tegen PEC . Benieuwd of we daar nog iets over horen bij RONDO of studio voetbal . Misschien moeten we toch ophouden met de winterstop.
 
5 maanden geleden
@Romaba, het blijft mij ook verbazen hoe groot het verschil is tussen voor en na de winterstop.
 
5 maanden geleden
Niet verliezen in Amsterdam en dan ben ik een stuk vrolijker. Komen nog genoeg lastige potjes aan als het niet snel beter word!
5 maanden geleden
Lekker voetbalweekendje
 
5 maanden geleden
Nogmaals het zat niet tegen vandaag.

Over 2 weken 1x goede uitwedstrijd en je bent aardig op weg.
 
5 maanden geleden
Dan heb je alleen nog Vitesse en AZ als zware ploegen. Het maakt me alleen wel zorgen hoeveel problemen ze met de kleinere ploegen hebben. Winst daarop is geen zekerheid.
 
5 maanden geleden
Wat denk je van Willem2 uit? Daar winnen we al jaren niet meer...
 
5 maanden geleden
@Jeronimo, voor dit PSV is elke wedstrijd zwaar, maar tegen die wat kleinere ploegen moet PSV toch kunnen winnen. Anders ben je het kampioenschap ook niet waard.
5 maanden geleden
Sjezus wat een baggerbende was het weer.
Dat er 1 of 2 spelers niet in vorm zijn ok.
Lozano mist Gutti denk ik want sinds Gutti er is en niet opgesteld wordt speelt Lozano als een dweil.
 
5 maanden geleden
Klopt als een bus Ajahuasca, maar de meeste voetbal psychologen hier en daar zien dat niet, heb ik al een paar keer opgemerkt, het aantrekken van Guti is PSV opgedrongen op een of ander manier en Chucky had hogere verwachtingen van hun weerzien, nu Guti niet voldoet/opgesteld wordt zit Chucky met een crisis, komt ie wel te boven, maar zo ist wel, en sommige mensen hier moeten met kritiek sarcasme mee leren omgaan als ze zelf de weg er naartoe openen, dat doordrammen van Santa is behoorlijk iri,en hij vraagt om reactie, maar mss heeft ie dat zelf nog niet door.
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Niet vergeten , VVV is een sterke ploeg allemaal stevige kerels die de opdracht hebben niet te voetballen maar verdedigen en blokken en tevens op de counter loeren . Niets mis mee. daartegenover staan onze lichtgewichtjes in het niet met uitzondering van Dumfries . Daar komt nog bij dat niemand graag op kunstgras speelt . Vooral deze mat , bal ploft hoog op door de korrels op het veld . Toegegeven het was slecht maar het kan nog slechter . Voor degene die AZ-Ajax gezien hebben weten al waar ik op doel. 1e kans Ajax 40e minuut.De winterstop heeft er behoorlijk de klad ingegooid . Laten we hopen dat de interlandperiode positiever uitpakt.Positief slot ,. We staan momenteel 5 punten voor op onze concurrent , de minst gepasseerde verdediging en de topscorer van Nederland bevind zich onder ons. Na 30 maart staan we nog steeds bovenaan , we spelen zowiezo de voorronden van de CL omdat we zeker 2e worden in de Nederlandse competitie .Maar het zal mij niet verbazen als we straks de schaal weer omhoog houden.Dat weet de media ook inmiddels . Het onrust stoken lijkt weer te gaan beginnen.Gisterenavond wist Jack van Gelder te vertellen ( Rondo ) dat Mark van Bommel in de belangstelling staat bij Bayern Munchen . Wees voorbereid , laat je niet afleiden. Op naar het kampioenschap.
 
5 maanden geleden
Ik heb ook een grote hekel aan kunstgrasvelden. Het is een soort zaalvoetbal op een groot veld. Ballen stuiteren hoog op, en bij een pass remt de bal niet af zodat je hem moeilijker op een bepaalde plek kan leggen. En dan heb je nog dat je niet over het veld kan glijden, en er met je noppen in vast kan komen te zitten.En bij regen bolt hetop. Bij VVV heb je ook nog dat bij elke trap je allemaal zwarte korrels rond zien vliegen. Ik hoop dat die samenvattingen niet in de rest van Europa te zien zijn. We staan voor gek hiermee.
 
5 maanden geleden
Idd , voetbal op kunstgras is afbraakvoetbal . Tadic heeft ook al aangegeven dat hij drie dagen last heeft na een wedstrijd op kunstgras. Hij wil na dit seizoen weg uit Nederland alleen daarvoor.Kan ik me goed voorstellen , zeker als je wat ouder wordt.
 
5 maanden geleden
@romaba, Ik weet niet tot in detail hoe ze het aanleggen, maar als het eigenlijk op een soort laag beton ligt, en bijna niet meeveert, dan kan ik goed begrijpen dat je dan last van je gewrichten krijgt. Ik vond vroeger hard rennen op een atletiekbaan ook niet prettig. Ik ren/sport zelf het liefst op gras of op bosweggetjes.