Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV geen moment in gevaar tegen Willem II en wint eenvoudig


Tijdstip
25 april 2019
Stadion
Koning Willem II Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


PSV geen moment in gevaar tegen Willem II en wint eenvoudig; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV geen moment in gevaar tegen Willem II en wint eenvoudig

PSV heeft donderdagavond een eenvoudige overwinning weten te boeken tegen Willem II. In Tilburg was de ploeg van Mark van Bommel met 0-3 te sterk. Donyell Malen en Michal Sadílek scoorden voor rust, terwijl Steven Bergwijn in de tweede helft voor de eindstand zorgde.

PSV maakte aanvallend aanvankelijk geen goede indruk. Het gaf zelf weliswaar nauwelijks iets weg, alleen een slap schotje van Isak, maar het creëerde zelf ook geen kansen. Iedereen leek wakker geschud te worden toen een kopbal van Pablo Rosario halverwege de eerste helft na een corner net naast het doel ging.

Rosario zou uiteindelijk een groot aandeel hebben in de openingstreffer. Donyell Malen passte naar Rosario, die de bal direct weer terug gaf aan de spits. Na een goede individuele actie kwam Malen alleen voor doelman Woud en schoof vervolgens de bal in de verre hoek.

Ruim vijf minuten later was het opnieuw raak na een vrije trap van Michal Sadílek. De bal van de Tsjech leek door Luuk de Jong verlengd te worden tot doelpunt, maar uit de herhaling bleek dat niemand de bal aanraakte en het doelpunt dus op de naam van Sadílek kwam.

Willem II wist geen moment gevaarlijk te worden, waardoor PSV zonder problemen met een 0-2 voorsprong de rust inging.

Snel na rust werd PSV via een schot van Steven Bergwijn gevaarlijk, maar kwamen ook de Tilbugers veel vaker aan aanvallen toe. Willem II wist echter geen enkel schot op doel te krijgen en toen Bergwijn halverwege de tweede helft onbedreigd een solo op kon zetten en na een een-twee met Malen de bal in een leeg kon tikken, was de wedstrijd definitief gespeeld.

PSV kon het duel vervolgens eenvoudig uitspelen. Het kreeg tien minuten voor tijd echter een flinke tik te verwerken toen Hirving Lozano na een harde tackle een op het oog zware blessure op liep en met de brancard van het veld gedragen moest worden.

PSV zou uiteindelijk nog één keer gevaarlijk voor het doel komen. Het schot van Gastón Pereiro, die Lozano verving, ging via de keeper echter op de paal.


[video] Sadilek:'Het ging heel lekker'


Donyell Malen: 'Het ging bij ons op een gegeven moment wel aardig lopen'

In gesprek met Fox Sports was Donyell Malen het eens met de opmerking dat het voor PSV een lekkere avond was. "Het ging bij ons op een gegeven moment wel aardig lopen ja", aldus Malen. "We bewogen toen als team veel. Zochten de combinatie en voetbalden dan door. Dat had een lekker gevolg."

Malen stond tegen Willem II opnieuw in de spits. Een voorkeur qua positie heeft hij echter niet. "Ik kan op beide posities", zo gaf hij aan. "Het is ook fijn als je overal kan lopen. Een beetje links, een beetje rechts, een beetje midden. Een beetje van alles."

Het contract van de aanvaller loopt komende zomer af. Daar lijkt vrij snel nieuws over te komen. "We zijn er mee bezig. Het komt goed. Ik wil bij PSV blijven", zei hij daarover.


Mark van Bommel: 'We hadden vanaf begin af aan controle over de wedstrijd'

Mark van Bommel was in gesprek met Fox Sports tevreden over het spel van zijn ploeg. "We hadden vanaf begin af aan controle over de wedstrijd. We deden het erg goed en waren geduldig. We hebben volgens mij geen schot tussen de palen gekregen", aldus Van Bommel. "Het is goed dat het elftal onder deze druk gewoon wint. Druk is er altijd, zeker in deze fase van de competitie. We moeten gewoon bij blijven."

De trainer van PSV was het niet helemaal eens met de suggestie dat PSV in de tweede helft meer voor het doelsaldo had kunnen gaan. "Dat doen we altijd al. Daarom scoren we ontzettend vaak in het laatste kwartier of in de extra tijd. Dat had vandaag ook weer gekund met Gastón", zo gaf hij aan.

Van Bommel kon nog niet aangeven hoe ernstig de blessure van Hirving Lozano was. "Ik kan er nog weinig over zeggen. Morgen is er een onderzoek, dus het is even afwachten", zei hij daarover. "Het ging ook heel erg snel. De scheidsrechter stond ook voor mijn neus, dus ik kon ook niet goed inschatten wat er precies gebeurde."


[video] Scoorde Míchal Sadilek voor PSV? Of toch Luuk de Jong?


Pablo Rosario: 'Wij creëerden wel kansen en scoorden drie keer'

Pablo Rosario was het in gesprek met Fox Sports eens met de opmerking dat PSV oppermachtig was. "Ze kwamen niet aan de bal. Ze hebben geen enkele keer tussen de palen geschoten. Wij creëerden wel kansen en scoorden drie keer", aldus Rosario. "In de eerste helft waren de ruimtes heel erg compact. Ze waren erg terug gesloten, omdat ze er geen druk op konden krijgen. Dan moet je de bal wat vaker naar elkaar toe spelen in plaats van direct naar voren. Dat spelen we uiteindelijk goed uit."

PSV kwam in Tilburg geen enkele keer in de problemen. "We waren gewoon duidelijk naar elkaar toe hoe we de wedstrijd in zouden gaan. We zouden er alles aan doen om de wedstrijd te winnen", zo gaf hij aan. "Dat kon je aan ons spel ook wel zien. We wilden aan de bal sterk zijn, maar wilden ook verdedigend sterk zijn."

Rosario gelooft nog altijd in de landstitel. "Er is ook nog alle recht om daar in te geloven", zei hij daarover. "Vandaag was heel belangrijk om te winnen. Nu is er even een rustperiode en daarna zijn er nog twee hele mooie wedstrijden."


[video] Donyell Malen hoopt natuurlijk op titel voor PSV: 'Maar ik heb geen glazen bol'


Luuk de Jong: 'Het was honderd procent mijn goal'

In gesprek met het Eindhovens Dagblad gaf Luuk de Jong aan dat hij het tweede doelpunt voor PSV had gemaakt. "Het was honderd procent mijn goal. Sadílek gaf hem voor, ik schampte hem nog licht met mijn achterhoofd. Als ik hem niet had geraakt, had ik Sadílek als eerste gefeliciteerd", aldus De Jong.

Op de persconferentie na afloop werd Mark van Bommel ook gevraagd naar het doelpunt. "Ik ben even bij de scheidsrechter geweest. Ik had ook het gevoel dat De Jong scoorde en na het zien van de beelden helemaal", zo gaf hij aan. "Ik ben daarom even bij de scheidsrechter geweest. Hij twijfelt. Hij zou het na gaan kijken. Ik weet niet wat daar uit komt."


Dennis Higler: 'Niet kunnen constateren dat De Jong de bal raakt'

Ondanks claims van Luuk de Jong en Mark van Bommel heeft Dennis Higler de naam van Michal Sadílek op het wedstrijdformulier gezet als de doelpuntenmaker bij de 0-2. "Ik snap het wel, omdat hij topscorer wil worden. Maar we hebben het samen bekeken en het niet kunnen constateren. De afdeling wedstrijdzaken van de KNVB kan er eventueel nog naar kijken", aldus Higler in gesprek met het Eindhovens Dagblad.


Doelpunt alsnog toegekend aan Luuk de Jong

De Eredivisie CV heeft bekend gemaakt dat de 0-2 alsnog is toegekend aan Luuk de Jong. Het doelpunt was door scheidsrechter Dennis Higler toegekend aan Michal Sadílek, maar na een heranalyse van Opta Sports is de treffer op naam van De Jong gekomen.


KNVB: 'Tweede goal voorlopig op naam van Michal Sadílek'

In een reactie tegenover het Eindhovens Dagblad heeft de KNVB laten weten dat de tweede goal tegen Willem II nog helemaal niet is toegekend aan Luuk de Jong. De ECV meldde dat vrijdagochtend wel. "We hebben een protest ontvangen van PSV maar dat is nog niet behandeld. We werken bij de KNVB met wedstrijdformulieren en daarop is nog niets veranderd zolang het protest in behandeling is. Dat is de procedure die we volgen", aldus een woordvoerder van de voetbalbond. "We hopen begin volgende week een besluit te nemen."


Karakteristieken

Uitslag: 0-3 (0-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Donyell Malen ('31)
Goal
0-2 Luuk de Jong ('36)
Goal
0-3 Steven Bergwijn ('65)
Scheidsrechter
Higler
Toeschouwers
14.700 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Willem II: Dankerlui ('66)
Kaart
PSV: Angeliño ('68)

Opstelling PSV

Steven BergwijnDonyell MalenHirving Lozano


Michal SadílekLuuk de JongPablo Rosario


AngeliñoNick ViergeverDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Jeroen Zoet

Wissels:

'69 Cody Gakpo voor Steven Bergwijn
'78 Érick Gutiérrez voor Pablo Rosario
'84 Gastón Pereiro voor Hirving Lozano


Opstelling Willem II

SaddikiIsakVrousai


CrowleyLlonchAnita


DankerluiPetersMeissnerLewis


Woud

Wissels:

'46 Tapia voor Anita
'46 Heerkens voor Saddiki
'79 Koulibaly voor Crowley


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 0-3 (0-1)
 6 0-3 (0-1)
 5 0-5 (0-2)
 5 0-5 (0-2)
 5 1-3 (0-2)
 5 0-5 (0-2)
 5 0-4 (0-2)
 5 0-6 (0-2)
 5 0-5 (0-2)
10  4 1-3 (0-1)
11  4 1-3 (0-1)
12  4 2-3 (1-2)
13  4 0-2 (0-1)
14  4 1-3 (0-1)
15  4 0-5 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.10. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Donyell Malen (57 -> 5,0)
2. Michal Sadílek (19 -> 4,0)
3. Denzel Dumfries (13 -> 3,0)
4. Luuk de Jong (10 -> 2,0)
5. Steven Bergwijn (8 -> 1,0)
6. Daniel Schwaab (7 -> 0,0)
7. Nick Viergever (6 -> 0,0)
8. Angeliño (5 -> 0,0)
9. Hirving Lozano (1 -> 0,0)
10. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
10. Nicolas Isimat-Mirin (0 -> 0,0)
10. Aziz Behich (0 -> 0,0)
10. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
10. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
10. Eloy Room (0 -> 0,0)
10. Dante Rigo (0 -> 0,0)
10. Pablo Rosario (0 -> 0,0)
10. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
10. Bart Ramselaar (0 -> 0,0)
10. Ramon Pascal Lundqvist (0 -> 0,0)
10. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
10. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
10. Armando Obispo (0 -> 0,0)
10. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)
10. Trent Sainsbury (0 -> 0,0)
10. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
10. Jordan Teze (0 -> 0,0)
10. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
10. Matthias Verreth (0 -> 0,0)
10. Dirk Abels (0 -> 0,0)
10. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
10. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 weken geleden
Het spreekt voor zich dat in Tilburg gewonnen moet worden. Verder moeten we hopen dat Ajax een misstap begaat. Dat zal nog niet meevallen. Ten eerste spelen ze op het moment prima. En ten tweede zit alles (maar dan ook alles) op het moment mee voor hun: arbitrage (geen penalty Blind/Lozano, wel penalty Schwaab/Neres, goal Huntelaar tegen Groningen, elleboog Huntelaar tegen Groningen, handsbal Tagliafico), late doelpunten (Blind thuis tegen Zwolle, Huntelaar uit in Groningen) en blessures + schorsingen van tegenstanders (Vitesse zonder Buttner, Linssen en Karavaev + Tottenham zonder Kane, Son en Sissoko), zelf geen blessures, geen last van dubbel programma door indeling competitieprogramma (Groningen uit was de eerste uitwedstrijd na een midweekse wedstrijd + verzetten van speelronde 33). De lijst houdt bijna niet op. Die combinatie zorgt ervoor dat Ajax zo succesvol is dit seizoen.
 
5 weken geleden
Dit is idd niet ons seizoen. Verheug me al op volgend seizoen. Wij worden sterker, ajax kan alleen maar zwakker worden.
 
5 weken geleden
Gezien de mega-bedragen die Ajax nu binnen haalt vraag ik me af of Ajax zwakker gaat worden. Ook de voetballers die meer meevoetballen worden nu als top-voetballers gezien, en zullen voor 20 á 30 miljoen weg kunnen gaan. En dat naast de enorme bedragen die ze via de CL ontvangen. Als Ajax mbv salarissen ook echt goede spelers naar de ED kan halen, omdat ze CL spelen, dan ben ik bang dat Ajax van PSV weg loopt. Daarom had PSV dit jaar nog een goede kans op het kampioenschap.
 
4 weken geleden
Tuurlijk heeft ajax dll veel geld. Maar spelers van het kaliber de jong\deligt die komen echt niet in Nederland voetballen, die gaan juist naar het buitenland.
 
5 weken geleden
En niet ter vergeten de VAR. Iedere keer als er een speler van Ajax duikelt , vooral Dolberg , wordt er gekeken naar de VAR . Zelfs van Hanegem in zijn wekelijkse column roept.'Ajax komt overal mee weg en dat is vreemd'
5 weken geleden
Ik denk dat PSV het nog best lastig tegen Willem-II gaat krijgen. Zo stabiel is PSV niet, en het voetbal loopt ook niet vloeiend.
Ik vrees dat het kampioenschap voorbij is. Ajax heeft van Groningen en Vitesse gewonnen, terwijl wij nog WillemII-uit en AZ-uit hebben.
 
5 weken geleden
En wij mogen de wens/invloed van de KNVB niet onderschatten, vind het onbeschaamd hoe Ajax bevoordeeld word wedstrijd na wedstrijd en dat er niemand openheid eist, en kom niet met het Calimero verhaal want dit is duidelijk het geval.
 
5 weken geleden
Dit steekt mij ook. Het is ongekend hoe Ajax bevooroordeeld is tijdens Ajax-PSV en Groningen-Ajax. Ik had gedacht dat alles met de VAR eerlijker en objectiever zou worden, maar ik krijg steeds meer de indruk dat de VAR een extra tool is om Ajax aan die zo gewenste landstitel te helpen.
 
5 weken geleden
Dat bedoel ik nou Shevchenco, dit zijn bananenrepubliek taferelen, Ik hoop natuurlijk nog altijd op de kampioenschap, en zeker als lange neus naar de manipulators, maar mij verbaasd het erg dat dit nergens serieus aan de kaak gesteld word.
 
4 weken geleden
VAR betekent toch 'Volgens Ajax Regels'.
 
5 weken geleden
@Por, Ik wil nog niet zo ver gaan dat Ajax echt bewust volgens een plan van de KNVB kampioen wordt gemaakt. Wat er volgens mij wel zeer duidelijk aan de hand is is dat er willekeur tav het toepassen van de spelregels en het gebruiken van de VAR is.
Bij Groningen-uit staat de linksback van Ajax met zijn armen wijd alsof hij een keeper is, hij stopt de bal zodat die niet bij de speler van Groningen kan komen en hij hem krijgt, en toch is het geen strafschop. En dan zegt de scheids dat hij zijn armen er niet af kan hakken als verklaring. Maar de speler moet niet met zijn armen wijd staan. Dan worden de spelregels niet toegepast.
Verder moet de VAR alleen gaan ingrijpen bij echt grote fouten, en niet bij te kleine zaken. Maar toch wordt die starfschap niet gegeven.
Het is niet meer te volgen.
 
5 weken geleden
Een ploeg die na de winter alleen uit bij de nummer 17 weet te winnen zou wat mij betreft vooral naar zichzelf moeten kijken. Lachwekkend. Ik lees hier geregeld dat we weinig kansen weggeven. Er valt genoeg te verbeteren de komende maanden, niet alleen in Zeist!
5 weken geleden
Gewoon volle bak tegen Willem II, die mannen spelen toch met de bekerfinale in hun hoofd. Als het elftal er in slaagt met bijvoorveeld 6-0 te winnen zullen ze wel gaan zweten in Amsterdam. Dick Advocaat heeft al aangegeven er alles aan te doen om Ajax punten te laten verspelen tegen FC Utrecht. Gister was Vitesse natuurlijk zaad. Zonder Kararev en Linssen. Hun rechtsbuiten (Bero) op rechtsback en een b junior alleen in de spits. Pijnlijk was toen Slutsky aanvallend wisselde Ajax ging wankelen. Het is nog niet gespeeld!
 
5 weken geleden
Als de verdedigers van Willem2 net zo opzichtelijk slecht spelen als die van Vitesse (met name vdWerff,schande!) rollen we Willem2 op.
 
5 weken geleden
Zo is het maar net! Volle vak gaan en je wint dik. De keuze tussen alles geven tegen PSV met risico op blessures of een bekerfinale spelen is simpel voor de WII spelers. Als ze eens 50% van de kansen scoren van de afgelopen 2 wedstrijden wordt het 0-7. VAMOS!
5 weken geleden
Ik ben benieuwd naar de opstelling van vandaag. Van Bommel heeft zo vaak gewisseld dat niemand nu weet waar hij mee gaat komen. Van Bommel lijkt nog het meest te zoeken naar een goede nummer 10 die achter de spitsen het spel vorm geeft, en het middenveld en de aanval met elkaar verbind.
Ik vind Luuk de Jong op die plek zetten geen goed idee. Op die plek komen de zwakke plekken van Luuk duidelijk naar voren, en worden zijn beste eigenschappen minder gebruikt.
Als hij niet met Pereiro wil spelen dan zou ik mogelijk Bergwijn op die positie zetten. Met Gakpo op links.
Willem-II zal ivm de bekerfinale echt niet met risico's op blessures en schorsingen gaan spelen, dus dit moet PSV gewoon gaan winnen.
 
5 weken geleden
Zoet

Dumfries Schwaab Viergever Angelino

Hendrix Guti
Bergwijn

Lozano L. De Jong Malen

Hoop ik
 
5 weken geleden
Pereiro ipv Malen. Verder helemaal eens!
 
4 weken geleden
Pereiro zeker vergeten na de 5-0 aldaar . Simpel de bal verliezen en nakijken . Ook Guti vergeten vanavond. Willem II heeft snelle spelers, zeer snel.
 
4 weken geleden
Logisch gezien moeten er vanavond brutale en door de trainer supergek te maken spelers opgesteld worden, geen tijd voor luie ongemotiveerde contract weigeraars en dergelijk, maar hongerige mannen.
 
4 weken geleden
Welke 11 Por?
 
4 weken geleden
Tegen Tilburg zou je imo Sadi en iegaaterin gerust als brutaliteit derin gooien, iig niet met Pablito beginnen samen met Hendrix, of het een of de ander, voor mijn part ook Chucky ff banken, maar Marck zal wel beter weten, is ook zijn verantwoordelijkheid;-)
 
4 weken geleden
@Bouma, jij gaat ook voor Bergwijn op 10 zie ik.
 
4 weken geleden
Dat os denk ik beter dan L. De Jong. Bergwijn heeft techniek en gevaarlijk met schoten uit de 2de lijn. L. De Jong is gevaarlijk voor de goal.
 
4 weken geleden (gewijzigd)
Zou ik niet op rekenen. Willem II-PSV is een derby. Bovendien de bekerwedstrijd is pas 5 mei . Tijd genoeg om te herstellen en Ajax heeft een zwaar progr. met de Spurs gokt men in Tilburg . Denk het niet , de Spurs is een makkie voor Ajax, zeker met de blessures nu van de Spurs . Wij hadden er pech , dat is een feit. Let op , Tilburg gaat voluit.
4 weken geleden
Echte opstelling van vandaag:
Zoet
Dumfries Schwaab Viergever Angelino
Rosario De Jong Sadilek
Lozano Malen Bergwijn
 
Ik word echt bijna gek van die ### opstelling!
Koop ### eens een controleur die kan voetballen en een beest van een CV.
Ik voorspel dat het een verschrikkelijk moeilijke wedstrijd gaat worden wanneer Willem II volle bak gaat. Er staan er daar een paar op geel( hoe raar ook, geel voor de competitie telt ook mee in het bekertoernooi), dus kan het zijn dat desbetreffende spelers zich noodgedwongen moeten inhouden. Anderzijds kán Willem II de play-offs nog halen en zullen misschien wel volle bak gaan.

Bijkomend weetje: Volgens seizoen wordt élke handsbal in het strafschopgebied bestraft met een penalty! Mooi zo! Zijn we ook meteen van dat gezeik af..:)
 
4 weken geleden (gewijzigd)
@Raimundo, Een beest van een CV naast Viergever zou al heel veel oplossen. Als je een CV hebt die eigenlijk wel 1 op 1 kan spelen, en weinig hulp nodig heeft, dan heb je ook geen twee controleurs meer nodig en kan je gewoon Guti opstellen. Soms kan één speler/aankoop een heel elftal veranderen.

Tav de hands. Eerlijk gezegd ben ik niet voor die nieuwe regel. Je ziet verdedigers nu al raar met hun handen op hun rug staan, en volgend jaar gaan aanvallers de ballen naar de armen van verdedigers schieten. Ik vrees serieus dat het voetbal echt raar gaat worden tav de strafschoppen.
De oplossing is, volgens mij, dat er goede regels worden afgesproken en dat die mbv de VAR ook echt worden nageleeft. Armen bijna horizontaal zoals bij Groningen-Ajax zou gewoon een strafschop moeten zijn.
 
4 weken geleden
@Raimundo,
PS: Netjes "#####" typen scheelt je mooi wel een schorsing op dit netwerk ;-)
 
4 weken geleden
Dat viel dus wel mee Raimundo.
4 weken geleden
Ik vind de opstelling met Luuk de Jong op 10 geen goed idee, ik had daar veel iever Bergwijn gezien. Luuk de Jong is het best in de 16. Maar misschien vind Van Bommel dat Bergwijn te weinig overzicht heeft, en plaatst hij daarom Luuk de Jong daar.

Deze opstelling zal wel gemaakt om Malen in de ploeg te plaatsen. Wat je er ook van vind, het is in ieder geval duidelijk dat Van Bommel aan het zoeken en rommelen is en dat is in de laatste fase van de competitie naar mijn mening geen goed idee.
 
4 weken geleden
Ik vind de Jong op 10 wel een goed idee. Nu heb je 3 snelle storende spitsen. En Luuk kan de ballen met t hoofd makkelijker afleggen.
 
4 weken geleden
@PeterPSV, Ik moet zeggen dat het op het veld beter uitziet dan op papier. Ik vind Luuk op 10 en dan op het middenveld geen goed idee, omdat hij echt in de 16 moet staan.
Maar in de praktijk zag ik dat alle aanvallers door elkaar heen gingen lopen, en soms ook Luuk in de spits stond en Malen op 10. Het door elkaar lopen van Malen, De Jong, Bergwijn en Lozano vond ik verfrissend. Dat leek weer op het spel van voor de winterstop.
4 weken geleden
straks er meteen vol op klappen en niet zo mieterig net als de laatste wedstrijden beginnen!! geloof me willem 2 gaat echt niet voluit die gaan voor die beker!!
 
4 weken geleden
Dat bedoel ik met Brutaal
4 weken geleden
Zwakste schakel Rosario mag wederom blijven staan, omdat het van Bommel zijn protégé is. Maak je weer op voor balletjes breed en terug op Zoet.
4 weken geleden
Bij rust 2-0 voor staan vind ik zeer netjes. Ik had veel grotere problemen verwacht.
4 weken geleden
Makkie is mosterd na de maaltijd.
4 weken geleden
Wat een schande hoe Lozano toegezongen/uitgescholden werd. Zijn moeder was een ho3r volgens de spreekkoren, wat erg. Als je 1 oerwoudgeluid maakt dan gonst er selectieve verontwaardiging door heel het land maar bij Lozano mag het zomaar. En ook nog gedurende de hele wedstrijd...
4 weken geleden (gewijzigd)
Geen slechte wedstrijd van PSV en vrijwel geen moment in de problemen gekomen ondanks dat Willem II-uit doorgaans een lastige klus is. Opnieuw vrijwel heel het duel gecontroleerd en niets weggegeven. Daar staan relatief weinig gecreëerde kansen tegenover.

Lozano opnieuw de zwakste man aan PSV-kant en balverlies was wederom zijn credo. Ook Bergwijn weer onzichtbaar (behoudens het doelpunt).

Het blijft hopen op een misstap(je) van onze vrienden uit adam.
4 weken geleden
en toch verwacht ik dat psv alles gaat winnen want az en heracles hebben niks meer om voor te spelen die gaan gewoon nacompetitie in en hopen op geen schorsingen! terwijl ik wel degelijk verwacht dat utrecht en de graafschap er wel op klappen! maar snap niet dat de wedstrijd van gisteren psv niet meer heeft gescoord want nu was het de kans er voor!
4 weken geleden
Tevreden met de overwinning op Willem II. Eindelijk weer eens een wedstrijd onder controle zonder billenknijpen. Blijven hopen op een misstap van Ajax. Utrecht zal als aartsrivaal alles geven in de Arena. De Graafschap kan de laatste wedstrijd waarschijnlijk nog playoffs promotie/degradatie ontlopen, dus dat is ook gunstig. Verder heb ik een erg naar gevoel overhouden aan Groningen-Ajax. Ik zie net in de video 'VAR moment van de week' dat Huntelaar buitenspel staat bij de goal. De verdediger van Groningen schiet de bal namelijk tegen een Ajax speler aan, waarna hij bij Huntelaar belandt, die scoort. Daarmee zijn 3 cruciale beslissingen (buitenspel/elleboog/hands) in het voordeel van Ajax uitgevallen, terwijl ik bij alle 3 het idee heb dat Groningen benadeeld wordt. Dat er dan één of twee de kant van Ajax opvallen oké, maar alle drie? Ook tijdens Ajax-PSV had ik het gevoel dat alle belangrijke beslissingen de kant van Ajax opvielen (geen penalty Lozano/Blind, wel penalty Neres/Schwaab). Dan bekruipt mij het gevoel dat we tegen 12 man concurreren ipv 11.
 
4 weken geleden
Jij begint steeds duidelijker alhoewel voorzichtig de twijfelachtige inbreng van de wedstrijdleiding te benaderen, mag best wel wat nadrukkelijker, vind ik dan, Ik hekel de manier waarop Ajax op onbeschaamde manier bevoordeeld word.
 
4 weken geleden
Ik verbaas me oprecht over hoeveel voordeel Ajax telkens krijgt, dit wordt al maanden gevoed door de media waardoor daar ook geen kritiek meer op komt. Zelfs PSV'ers die toegeven dat Neres een penalty verdiende tegen ons, ongelooflijk. Geen enkel woord uit de media op de schandalige vertoning van VAR en scheidsrechter in Groningen en zo zijn er nog veel meer momenten. Door de goede prestaties van Ajax in Europa zijn de KNVB en de media de objectiviteit in Nederland en eredivisie volledig kwijt. Hopelijk duurt eerlijk het langst en valt het kwartje in de laatste speelronde onze kant op zodat we het in de op een na laatste speelronde af kunnen maken.
 
4 weken geleden
Hou u maar vast Shevchenko , het moddergooien gaat beginnen . Valentijn Driessen trapt af in zijn column . v Bommel en Cocu zijn verantwoordelijk voor kapitaalvernietiging inzake Guti en Maher ????? Ze gaan nu van alles uit de kast halen om onrust te stoken . Blijkt dat ze er toch niet alle vertrouwen in hebben en dat kan ik mee goed voorstellen . Langzaam maar zeker zien de clubs ook dat Ajax bevoordeeld wordt door de VAR. Ik vraag me af hoelang men dit nog pikt . Niet alleen wij ondervinden daar de nadelen van. Ajax -Utrecht kan een hele mooie worden . Dick staat op scherp.
 
4 weken geleden
Maher heeft zeer veel kansen gehad, dus tav Maher heeft hij dan geen punt.
Tav Guti wil ik Van Bommel nog wel even het voordeel van de twijfel geven.

In de pers doen ze wel of heel NL achter Ajax staat, maar ik denk dat de mensen op straat het best wel raar vinden dat de gehele competitie voor Ajax wordt aangepast.
 
4 weken geleden
Speelden we ttv Maher met de punt naar voren? Zoals hij nu bij AZ speelt zou hij prima naast Rosario of Sadilek/ Hendrix passen
4 weken geleden
Aardige wedstrijd , ik heb in de 2e helft zeer fraaie dingen gezien . Zo zie je maar weer, als de bal snel rond gaat kun je veel bereiken. Een goede Donyell die hij zeker moet gebruiken in de resterende wedstrijden . Een Luuk op 10 is soms een goede zet , zorgt voor chaos in de defensie van Willem II .
4 weken geleden
Het middenveld is sterker en afwisselender geworden.
Eerst met Hendrix en Rosario was het voorspelbaar voor de tegenstander... op het middenveld hadden we te weinig balbezit en teveel foute passes - waardoor de verdediging telkens onder druk kwam.
Nu is er veel afwisseling waardoor de tegenstander het niet meer kan bijbenen.
 
4 weken geleden (gewijzigd)
Het lijkt er op dat Bommel het initiatief voor de combinaties iets hoger heeft gelegd. Ipv op het middenveld, ligt die nu al meer bij de 10(deJong) als aanspeelpunt. De controle op het middenveld blijft daarmee alsnog intact met Rosario en Sadilek. Leuk voor Donyell Malen dat hij erg goed uit de verf kwam woensdag. Smaakt naar meer?
reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd