PSV laat poulewinst liggen: 4-1 nederlaag

7 december 2004
-
Champions League
-

PSV heeft de poulewinst laten liggen in Griekenland. De ploeg was van te voren zonder spanning en behandelde het duel al een beetje als tussendoortje. Dat bleek uiteindelijk gevolgen te hebben voor het resultaat. De wissels paakten niet goed uit voor het elftal. Uiteindelijk kreeg de ploeg een met 4-1 groot pak op de broek. De ploeg die zo lang geen tegendoelpunten kreeg moest met de 4-1 wel een grote nederlaag slikken.

PSV kon aanvallend in de eerste helft veel te weinig afdwingen. Panathinaikos moest en dat was te zien. Zij wilden er veel meer voor gaan dan PSV. De 1-0 na een uur spelen was dan ook weinig verrassend, al zou je anders zeggen na het record dat PSV vestigde. Verrassender was de 1-1 van beasley die na een erdere kans nu de 1-1 wel binnenschoot. Maar nog voor rust kwamen de Grieken weer op voorsprong. De dissonant in het elftal Feher ging in de fout en bracht Gomes in moeilijkheden. Die veroorzaakte een penalty en krege daar ook geel bij. De penalty werd feilloos benut.

Naarmate de tweede helft vorderde ging PSV wel voor een beter resultaat. Door verdedigende fouten kreeg PSV de 3-1 en 4-1 op de broek. Aanvallend kreeg de ploeg wel zijn kansen en scoorde het zelfs. De goal van Park werd echter afgekeurd en een penalty werd door van Bommel gemist.

Het zat in de tweede helft ook niet meer voor PSV. maar misschien is juist dat wel het geluk van PSV dit seizoen, dat het op de momenten waar het niet al teveel kwaad kan, niet meezit.

Bekijk voor een geheel live verslag van het duel de link hieronder naar het scorebord verzorgd door Celinefan

Van Bommel mist penalty; zuiver doelpunt afgekeurd

Een aantal momenten hebben behoorlijke invloed gehad op de wedstrijd. Zo miste Mark van Bommel halverwege de tweede helft een penalty, waarmee hij verzuimde PSV dichterbij te brengen. PSV bleef vervolgens aandringen en scoorde alsnog de 3-2 via Park ruim een kwartier voor tijd. Maar dat doelpunt werd onterecht afgekeurd. ten onrechte werd geconcludeerd dat de voorzet van lee over de achterlijn zou zijn geweest.

PSV ALSNOG TWEEDE IN DE POULE; 10 punten nu wel voldoende

Ondanks de goede uitgangspositie is PSV er niet in geslaagd de poulewinst mee naar Eindhoven te nemen. PSV ging zelf met 4-1 onderuit tegen de Grieken. Arsenal won tegelijkertijd zelf met 5-1 van Rosenborg en pakte daarmee alsnog de poulezege weg van PSV. Daarmee loopt PSV het risico een veel zwaardere tegenstander te treffen bij de loting.

Terwijl PSV vorig seizoen nog werd uitgeschakeld met 10 punten was dit aantal nu voor zowel Arsenal als PSV voldoende voor kwalificatie.

De stand in poule E:
1. Arsenal 6-10 (11- 6)
2. PSV 6-10 ( 6- 7)
3. Panathinaikos 6- 9 (11- 8)
4. Rosenborg 6- 2 ( 6-13)

100ste Europese duel voor Cocu

Philip Cocu speelde tegen Panathinaikos zijn honderdste Europese duel in zijn carriere. daarmee voegt hij zich bij een wel heel selecte groep van 14 voetballers in Europa. In Nederland heeft alleen Frank de Boer (129 duels) meer dan 100 Europese duels achter zijn naam.

Vijf tegentreffers in 15 competitieduels; 4 tegentreffers tegen Panathinaikos

Terwijl de verdediging van PSV in de competitie zo safe als een bank is tot nu toe, ze kregen slechts vijf tegentreffers te verwerken in 15 competitieduels, daar was de verdediging tegen Panathinaikos zo lek als een mandje. De ploeg kreeg maar liefst vier goals tegen in 51 minuten tijd in een wedstrijd tegen Panathinaikos.

Hiddink: spelers moeten wel hun verantwoordelijkheid nemen

"Hoe makkelijk de goals bij ons binnenvielen....dat kan gewoon niet. Op cruciale momenten liep de tegenstander te makkelijk door de ploeg heen. Het is duidelijk dat we ons op bepaalde posities meer moeten verweren om op Europees niveau mee te komen. In een aantal situaties waren we veel te makkelijk, of werd er geen verantwoordelijkheid genomen door sommige spelers." aldus Hiddink. "Voor mij zijn er een aantal dingen opnieuw duidelijk geworden. Op Europees niveau zel er een tandje bij moeten, er meer verantwoordelijkheid genomen worden."

Hiddink haalde Alex er voortijdig uit. "De eerste gele kaart vond ik vanaf de kant onterecht. Ik wilde vervolgens geen tweede geel riskeren. Als je op de helft van de tegenstander speelt, kan dat gebeuren." Hiddink vond dat Farfan weinig te verwijten was in de spits. Hij werd vaak alleen hoog aangespeeld. "Farfan deed het behoorlijk. Die weet zich wel te verweren. We hebben niet goed naar hem toe kunnen spelen, mede omdat er achterin heel erg slecht gecommuniceerd werd vanavond." Hiddink wilde niet afgeven op Feher, maar hij kon er ook niet onderuit toe te geven dat de Hongaar een heel moeilijke avond had gehad.

4-1 Sanmartean ('81)

Opmerkelijk: ('64) Van Bommel mist strafschop ('73) doelpunt PSV onterecht afgekeurd

'85 Mitu voor Maric

PSV Zuipsite: Panathinaikos - PSV (Tipsy Duck)Acht on Tour: HEET AVONDJE ATHENE !!!!

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.