PSV laat onnodig punten liggen: 3-3

12 december 2004
-
-

PSV is er niet in geslaagd om de goede reeks van resultaten voort te zetten in de competitie. Na de ruime nederlaag tegen Panathinaikos volgde een 3-3 gelijkspel tegen Feyenoord. Het puntverlies was absoluut niet nodig geweest. PSV was een maatje groter dan de tegenstander, maar concentratieverlies bracht Feyenoord terug in de wedstrijd. Op inzet kwam de ploeg vervolgens in blessuretijd nog op gelijke hoogte.

PSV speelde in de eerste helft heel effectief. Met de eerste kans was het direct raak. Uit een vrije trap kon Cocu volledig vrijstaand de 0-1 binnenkoppen. Opnieuw stond de verdediging van de Rotterdammers bij een dood spelmoment te schutteren, want achter Cocu stond ook Alex nog vrij.

Daarna bleef PSV geconcentreerd spelen en was het eigenlijk heer en meester in De Kuip. Dat ook de 0-2 volgde was dan ook een logische gevolg. Lee kapte zich uitstekend vrij op de rand van het strafschopgebied en draaide de voorzet op de vrij voor de keeper opduikende Farfan. Die kon ongehinderd de 0-2 binnenkoppen.

Na rust kwam Feyenoord al snel op gelijke hoogte. Door een verdeidgende fout kwam Goor vrij. Hij schoot de bal op de paal waarna Kalou de rebound binnen kon koppen. PSV was daarna enkele minuten de regie tijd, alvorens het weer controle kreeg over de wedstrijd.

De 1-3 volgde via Beasley die een voorzet van Ooijer binnentikte. De strijd leek opnieuw gestreden. Ono in de 81ste minuut bracht de achterstand terug tot 2-3. Bij PSV verloor men toen de concentratie en daardoor de controle. Op inzet kon Feyenoord in blessuretijd via uitblinker Goor nog op gelijke hoogte komen.

Onnodig puntverlies voor PSV dat het duel al lang en breed veilig had moeten stellen, iets dat PSV tot voor kort nog zo goed had gedaan.

Bekijk het uitstekende live wedstrijdverslag van celinefan via de link hieronder naar het scorebord

Recordreeks ten einde; 7 tegendoelpunten in twee duels

Zoals Feyenoord ook de vorige recordreeksen van duels zonder tegendoelpunten wist te beeindigen, deed dat het ook tegen PSV. Vier minuten na rust kreeg PSV een tegendoelpunt, waardoor na 1159 minuten de recordreeks ten einde kwam. Goor schoot een bal op de paal, waarna Kalou goed inkwam en de rebound achter de Braziliaan kopte. Het record van PSV gaat nu met 1159 minuten achtereen zonder tegendoelpunt in de boeken.

PSV heeft in twee duels nu zeven tegendoelpunten moeten slikken, vier tegen Panathinaikos en drie tegen Feyenoord. En dat zal toch even slikken zijn voor PSV. PSV heeft nu dit seizoen acht doelpunten in competitieverband tegengekregen.

Voorsprong op AZ slinkt tot drie punten

De voorsprong op AZ is door het gelijkspel tegen Feyenoord geslonken tot drie punten. PSV kan daarbij ook nog wel op een iets beter doelsaldo rekenen van +3 ten opzichte van AZ. De voorsprong op Feyenoord blijft groot, elf punten.

Wegvallen Farfan breekpunt bij PSV

Het uitvallen van Jefferson Farfan met een blessure bleek in de tweede helft een beteje het breekpunt voor PSV. De aanvaller uit Peru toonde aan dat Guus Hiddink een goede beslissing had gemaakt om hem in de punt van de aanval te posteren. Zijn beweeglijkheid en snelheid gaf Saidi en Paauwe achterin veel problemen. Nadat hij er geblesseerd afging, werd hij verrassend genoeg niet vervangen door Sibon maar door Vonlanthen. De Zwitser kon het echter niet brengen en werd zelfs nog voor het einde vervangen door Sibon. Daarmee lijkt Vonlanthen weer een beetje krediet verspeeld te hebben bij Hiddink.

Hiddink: we hadden de zege mee naar huis moeten nemen

Guus Hiddink liet weten dat vooraf het uitgangspunt was geweest om geen schade op te lopen en te proberen daarbij als het mogelijk is de overwinning te pakken. "Dan is het 3-3 gelijkspel ok. Maar als je zover bent als wij nu zijn, dan moet je dit mee naar huis nemen." Volgens Hiddink had PSV vandaag goede controle over de wedstrijd, maar vergaten ze het af te maken. "Door slordigheidjes krijg je dan tegentreffers. Dat moet je zeker hier niet doen, want daardoor kunnen ze terug in de wedstrijd komen." Volgens Hiddink hadden de drie goals totaal geen relatie met de vier tegengoals tegen Panathinaikos dat een apart duel was waar weinig op het spel stond.

Vonlanthen voerde opdrachten niet uit

Invaller Johan Vonlanthen werd vlak voor tijd door Hiddink gewisseld omdat hij zijn opdrachten niet uitvoerde. Tot drie keer toe koos de Zwitser bij vrije trappen en corners niet de positie die vooraf afgesproken was. Hiddink benadrukte wel dat hij eigenlijk nog een A-junior is maar dat het teambelang in Eindhoven voorgaat.

PSV on Tour: Feyenoord - PSV Acht on Tour: PSVPSV Online: Nee
Vroomshoop on Tour: Foto`s Feyenoord-PSVEgo2.nl: Fotoverslag Feyenoord-PSVPSV Zuipsite: Havenslaven - PSV (ook vanaf Feyenoord-vak)
Randstadphoolies.nl: Feyenoord-PSVDe Mortel On Tour: Feyenooit...

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.