Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenRuime en degelijke overwinning voor PSV op bezoek in Zwolle


Tijdstip
29 september 2019
Stadion
MAC³PARK stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


Ruime en degelijke overwinning voor PSV op bezoek in Zwolle; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ruime en degelijke overwinning voor PSV op bezoek in Zwolle

PSV heeft op bezoek bij PEC Zwolle een ruime overwinning weten te boeken. Zondagmiddag werd in het MAC³PARK stadion met 0-4 gewonnen. Pablo Rosario, Donyell Malen, Ritsu Doan en Érick Gutiérrez zorgden voor de treffers voor de ploeg van Mark van Bommel.

PSV begon nog moeizaam aan het duel in Zwolle. De ploeg had veel moeite om de bal onder controle te krijgen op het gladde kunstgras en dat leidde met regelmaat tot balverlies. De thuisploeg kreeg dan ook meerdere mogelijkheden na slordigheden aan de kant van PSV, maar Jeroen Zoet kon keer op keer reddend optreden. PSV kwam er ook meerdere keren gevaarlijk uit, maar de schoten op doel waren niet hard genoeg om doelman Mous te verrassen.

Vijf minuten voor rust kwam die verrassing voor de Zwolse keeper echter alsnog. Pablo Rosario kreeg de bal van Bruma en haalde direct uit. Zijn schot van buiten de zestien leek makkelijk houdbaar, maar ging toch in het doel. Het was voor de aanvoerder van PSV de tweede wedstrijd op rij dat hij zijn ploeg op voorsprong wist te schieten. Enkele minuten later kreeg Donyell Malen een grote kans om de score verder uit te breiden, maar zijn schot ging via een verdediger over het doel.

PSV kwam matig uit de kleedkamer toen de tweede helft begon en zag bovendien na enkele minuten Bruma uitvallen met een blessure. Nadat Zwolle er een paar keer gevaarlijk uit kwam, nam PSV echter steeds meer de overhand en dat leidde halverwege de tweede helft tot de 0-2. Malen schoot van buiten de zestien laag over de grond en profiteerde optimaal van het spekgladde kunstgras. Doelman Mous had geen kans om de bal te keren.

Enkele minuten later was het duel definitief beslist nadat na een schitterende aanval de bal bij invaller Ritsu Doan kwam. Hij krulde de bal knap in de verre hoek en maakte daarmee zijn eerste treffer in het shirt van PSV. Ook bij Zwolle was het besef binnen gekomen dat ze wederom geen punten gingen pakken tegen PSV, al kwam de thuisploeg vlak voor het eindsignaal nog dicht bij de eretreffer. Een kopbal van Hamer ging echter net naast het doel.

In blessuretijd wist PSV bovendien de score nog verder uit te breiden. Een schot van Malen kon nog worden gekeerd, maar Érick Gutiérrez kon de bal eenvoudig binnen tikken en daarmee voor de 0-4 zorgen.


[video] Highlights | PEC Zwolle - PSV


Pablo Rosario: 'We begonnen twee keer slecht aan de wedstrijd'

In gesprek met Fox Sports gaf Pablo Rosario aan dat de wedstrijd tegen Zwolle moeizamer ging dan aanvankelijk werd gedacht. "We begonnen twee keer slecht aan de wedstrijd, zowel in de eerste helft als in de tweede helft", aldus Rosario. "Je weet dat zij goed kunnen voetballen en er doorheen kunnen komen. Uiteindelijk herstel je het in beide helften en scoor je goede goals."

De middenvelder gaf aan dat er vooral in de eerste helft het nodige mis ging. "We waren slordig aan de bal en verloren snel de bal. Positioneel stonden we ook niet goed", zo gaf hij aan. "We hadden te veel mensen in de as en niet aan de zijkanten. De zijkanten waren helemal niet bezet. Dan kom je er niet doorheen."

Volgens de aanvoerder speelde de grasmat ook een rol. "Met kunstgras weet je dat het lekkerder speelt als het nat is", zei hij daarover. "Ik heb dit liever dan droog kunstgras. De snelheid zit er dan in als de bal over de grond gaat."


Donyell Malen: 'We hadden een paar goede aanvallen en maakten goede goals'

Ondanks de 0-4 zege wilde Donyell Malen de winst tegen Zwolle geen makkie noemen in gesprek met Fox Sports. "De posities waren in de eerste helft niet goed bezet. Het leek een beetje op een trechter op een gegeven moment in het midden", aldus Malen. "In de tweede helft bleven we iets meer in de positie staan en werd het veld wat groter. Zij raakten daardoor ook vermoeid. Dan zie je dat we een paar goede aanvallen hebben en goede goals maken."

De aanvaller had zelf weinig problemen met het kunstgras in Zwolle. "Ik heb bijna mijn hele jeugd op kunstgras gespeeld", zo gaf hij aan. "Gras is altijd beter. Daar kan ik ook niet omheen. Maar je moet het wel doen met de dingen die je ze geven."


[video] Doan & Viergever na PEC - PSV


Mark van Bommel: 'Dit voetbal hoort niet thuis in de hoogste divisie'

Mark van Bommel gaf in gesprek met Fox Sports aan blij te zijn met de winst tegen PEC Zwolle. "Het is een mooie overwinning. Drie punten, vier keer gescoord. Het zag er niet slecht uit", aldus Van Bommel. "In de eerste helft kwamen we er een paar keer doorheen en voelde je op een gegeven moment dat je een goal moest maken. Dat deden we ook. Over de hele wedstrijd denk ik dat we zelf hebben gezorgd dat Zwolle een paar mogelijkheden kreeg en het publiek er achter zou staan. Bij een aantal momenten waren we super ongeconcentreerd."

De trainer van PSV was wederom uitgesproken over het kunstgras. "We maakten twee kunstgrasgoals met die ballen die doorschoten. Nu pakt het in je voordeel uit, maar ik vind het niets", zo gaf hij aan. "Je moet ballen anders gaan trappen. Hier heb je meer kans met de binnenkant van je voet dan als je met je wreef trapt. Hij gaat dan harder en zuiverder. Op gras is dat anders. Het is gewoon onnatuurlijk dat een bal stuitert of je de bal terug speelt en de bal opeens heel snel gaat omdat hij over een stukje kunstgras gaat dat rechtop staat. Op een plat stukje remt de bal weer af. Het is heel raar en heel onnatuurlijk."

Van Bommel kreeg de opmerking dat Zwolle in 2021 of 2022 de grasmat gaat vervangen. "Het moet zo snel mogelijk", zei hij daarover. "We zijn er wel over eens dat dit geen voetbal is wat in de hoogste divisie thuis hoort."


Karakteristieken

Uitslag: 0-4 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Pablo Rosario ('39)
Goal
0-2 Donyell Malen ('68)
Goal
0-3 Ritsu Doan ('72)
Goal
0-4 Érick Gutiérrez ('90)
Scheidsrechter
Higler
Toeschouwers
13.482 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PEC Zwolle: Hamer ('27)
Kaart
PSV: Nick Viergever ('30)
Kaart
PSV: Jeroen Zoet ('67)
Kaart
PSV: Cody Gakpo ('86)

Opstelling PSV

Steven BergwijnDonyell Malen Bruma


Jorrit HendrixMohamed IhattarenPablo Rosario


Michal SadílekNick ViergeverTimo BaumgartlDenzel Dumfries


Jeroen Zoet

Wissels:

'51 Ritsu Doan voor Bruma
'74 Cody Gakpo voor Steven Bergwijn
'79 Érick Gutiérrez voor Mohamed Ihattaren


Opstelling PEC Zwolle

JohnsenGhoochannejhadBel Hassani


ClementThySaymak


Van WermeskerkenKerstenLachmanHamer


Mous

Wissels:

'73 Bruns voor Thy
'73 Van Crooij voor Bel Hassani
'90 Huibert voor Saymak


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-4 (0-1)
 7 0-4 (0-1)
 6 0-4 (0-2)
 6 0-4 (0-2)
 6 0-4 (0-2)
 6 0-4 (0-2)
 6 0-4 (0-2)
 6 0-4 (0-2)
 6 0-4 (0-2)
10  5 0-3 (0-1)
11  5 0-3 (0-1)
12  5 0-3 (0-1)
13  5 0-2 (0-1)
14  5 0-3 (0-1)
15  5 0-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.89. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Jeroen Zoet (33 -> 5,0)
2. Timo Baumgartl (27 -> 4,0)
3. Donyell Malen (23 -> 3,0)
4. Pablo Rosario (21 -> 2,0)
5. Mohamed Ihattaren (9 -> 1,0)
6. Jorrit Hendrix (7 -> 0,0)
7. Steven Bergwijn (6 -> 0,0)
7. Ritsu Doan (6 -> 0,0)
9. Érick Gutiérrez (2 -> 0,0)
9. Denzel Dumfries (2 -> 0,0)
11. Ibrahim Afellay (1 -> 0,0)
11. Michal Sadílek (1 -> 0,0)
13. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
13. Toni Lato (0 -> 0,0)
13. Nick Viergever (0 -> 0,0)
13. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
13. Bruma (0 -> 0,0)
13. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
13. Lars Unnerstall (0 -> 0,0)
13. Sam Lammers (0 -> 0,0)
13. Joël Piroe (0 -> 0,0)
13. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
13. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
13. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
13. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
13. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
13. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
13. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
13. Jordan Teze (0 -> 0,0)
13. Amar Catic (0 -> 0,0)
13. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
13. Niemand (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


reactie verwijderd

reactie verwijderd

4 jaar geleden
Ben benieuwd of Van Bommel Hendrix of Guti op gaat stellen.
+1/-1

4 jaar geleden
Morgen de 0 houden ook wel fijn en gas er op..
+2/-0

4 jaar geleden
Zin in. Wordt mijn 14e PEC-PSV op rij.
+2/-3

4 jaar geleden
Ben benieuwd of PSV ook zo wordt "geholpen" door het geachte scheidsrechterskorps zoals Feijenoord donderdag en Ajakkes gisteren??
+4/-1

 
4 jaar geleden
Het middenveld van Ajax is niet meer van het niveau als vorig jaar.
Daarom was PSV - Ajax ook redelijk saai,
Ik zou graag Affelay zien spelen als die nog redelijk zijn oude niveau kan halen,
een middenveld met Hendrix, Affelay, Ihattaren lijkt me ideaal.
+2/-3

 
4 jaar geleden
Ha ha nou hier mag niets mis gaan want het vergrootglas ligt er op. Reken maar nergens op, misschien wel juist de andere kant op om te laten zien dat topclubs niet worden bevoordeeld.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Gewoon onszelf eens helpen door 90m vol gas re geven en niet weer dat labbekakkerige afwachtende heen en weer geschuif. Laat NL maar eens zien dat we wel degelijk om de titel gaan strijden.
+2/-5

4 jaar geleden
Ja dat is toch ook niet de bedoeling jongens. Zoals Ten Hag al klaagde dat iedereen zo verdedigend speelt tegen hen. En dan ook nog tijdrekken. Het is ook niet eerlijk dat je als tegenstander een club met een budget dat 10 keer zo hoog is op die manier partij probeert te geven. Dus ik leg het namens Eric nog 1 keer uit. Het is wel de bedoeling dat iedereen een beetje meewerkt met de grote Ajax show. Begrepen!
+7/-1

 
4 jaar geleden
Cowboy Gerard Ten Hag begint met de week irritanter te worden .
+2/-1

 
4 jaar geleden
We hadden ze vorige week een pak rammel moeten geven. We lopen mu al in de achtervolging.
+3/-5

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Mee eens, te bescheiden gespeeld. Vandaag goeie degelijke pot met een verdiende 0-4. Zoet moet voortaan denk ik sprinten bij doeltrappen om geen geel te krijgen in minuut 66. Man man ...
+2/-3

 
4 jaar geleden
Ik denk dat PSV nog niet goed genoeg ingespeeld was om Ajax een pak rammel te geven.
De laatste weken begint het vanaf Vitesse net te draaien, maar de wedstrijden van de eerste maand waren een drama. Dan heb je nog niet de vastigheid om Ajax flink aan te pakken.
+3/-3

 
4 jaar geleden
We lopen niet in de achtervolging, we staan gelijk, dat doelpuntenverschil van 4 na 8 wedstrijden zegt niets. De druk ligt bij ajax, zij zijn favoriet. Bovendien zie je de laatste wedstrijden dat PSV steeds beter begint te spelen, dat kun je van ajax niet echt zeggen. Laat hen maar hun favorietenrol waarmaken.
+4/-0

 
4 jaar geleden
@Pvh, mee eens. Ik zie bij PSV ook echt groei en ontwikkeling. Het team begint in elkaar te klikken.
Bij Ajax is dat nog niet het geval. Maar als ze die middenvelder naar de verdediging plaatsen, en ze een middenveld van Blind + Van Beek + Promes maken dan kan daar ook veel voetbal gaan ontstaan.
+2/-3

 
4 jaar geleden
Ik weet het niet maar gevoelsmatig zie ik een stukje verzadiging en verslapping bij ajax de laatste weken. De euforie was extreem hoog einde vorig seizoen, daar kun je maar een beperkte tijd op teren zonder zelf keihard te werken. Zonder Frenkie de Jong is ajax een heel andere ploeg, en van de Beek is tot nu toe geen schim van vorig seizoen. Ze zullen een goed resultaat moeten halen tegen Valencia en Chelsea willen ze scherp blijven. PSV zit daarentegen wat jij zegt in een opgaande lijn, waar ongetwijfeld nog wat misperen zullen komen, maar PSV heeft alles te winnen, dat is toch wat relaxter. Lijkt trouwens of ten Hag niet lekker inzijn vel zit gezien zijn uitspraken de laatste weken.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Vd Beek was voor zijn blessure hun beste speler. Heb je de roep om hem in Oranje niet gehoord? Je weet dat hij een hele vervelende blessure had? Zolang wij het niet kunnen opbrengen om wekelijks 90 schamele minuutjes vol gas te gaan vind ik het spreken over verzadiging bij de concurrent apart.
+1/-6

 
4 jaar geleden
Absoluut niet mee eens dat vdBeek hun beste speler was voor z'n blessure, dat was en is nog steeds Ziyech. Feit is nu in ieder geval dat vd Beek dat zeker niet is. Nee, die roep om Oranje heb ik niet gehoord, wèl voor Ihattaren. Die '90 minuten niet kunnen opbrengen' zijn voor jouw rekening, er zit elke week progressie bij dit PSV tot nu toe, daar gaat het mij om.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Ik vond de term "hazewindhonden" van de Feyenoord-watcher leuker.
+4/-2

4 jaar geleden
Moeizame 1e helft. Gelukkig beter na rust. Hadden meer mogen scoren. Verdedigend nodige steekjes laten vallen.

Al met al vermaak ik mij hier wel weer. Sympathieke club.
+3/-5

4 jaar geleden
Helaas niet gezien, wel mooie overwinning. Kwam Guti op 10 te staan? Ging dat goed?
+2/-1

 
Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Wat een aanval hebben we zeg. Heerlijk.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Als het loopt wel. Maar stond hij nou op 10? Doet hij het daar beter dan Ihattaren bijvoorbeeld? Is het een optie om hem daar te posteren?
+1/-0

 
4 jaar geleden
@Hawks, Ik vraag me of Guti technisch gezien wel snel genoeg is om op 10 te spelen.
Zeker als het druk is lijkt me dat niet de beste plek voor hem.
Naast Rosario lijkt me beter.
+1/-4

 
4 jaar geleden
Ik vind het heel vreemd dat je voor jou mening een -2 krijgt. Juist voor wat jij aan geeft, was ik benieuwd of ze hem daar geprobeerd hebben. Hij kan wel goed passen, maar misschien net de snelheid te kort. Maar verdedigend is hij ook niet altijd fantastisch geweest, wel beter de laatste tijd, maar Hendrix degelijker. Daarom vroeg ik me af wat hem in het mexicaans elftal en in zijn vorige club zo groot maakte.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Dank, ik sta al op -3 ;-)
Ik vind zelf ook dat ik juist een belangrijk onderdeel het spel van Guti bespreek.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Guti is een spelverdeler. Geen typische bal afpakker. Hendriks veroverd veel ballen, maar aan de bal komt hij veel te kort. Alleen als hem veel ruimte geschonken wordt, dan kan hij een bal wel naar voren passen. maar als je maar een beetje druk om hem uitoefent kan hij de bal alleen nog maar terug spelen naar de verdediging. Zijn houding en gedrag in het veld is gewoon aanstekelijk voor supporters.
+1/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Alleen maar mooie dingen in de voetbalhoofdstad van Nederland. En wat te denken van onze A1 , ruudje laat even heitinga alle hoeken van het veld zien in Amsterdam. Knap hoor mannen. Ook hier hebben we de toekomst en eigen talenten.
+3/-2

4 jaar geleden (gewijzigd)
Mooie wedstrijd na een moeizaam begin. Mooie dingen gezien . Mijn verwachtingen waren minder gesteld op dit zeer slechte kunstgras in de regen . Het lijkt wel of een verward persoon dit gras op een maandagmorgen gemaaid heeft. Die heeft niet in de gaten gehad dat dit kunstgras is. Verder valt mij op dat ik weinig reacties lees op deze site als onze spelers die een slechte periode hebben gehad nu goed presteren, oa Jeroen , Jorrit en Pablo. Vind ik wel jammer. We zijn er als de kippen bij om iemand af te branden en ik weet ook wel dat op deze site ook supporters van onze concurrent reageren maar toch .
+6/-0

 
4 jaar geleden
Ik ben het helemaal met je eens vooral Jorrit speelt erg goed de laatste tijd, beter dan Pablo vind ik dan.
Misschien toch nog eens proberen om met de punt naar achter te gaan spelen met Jorrit voor de verdediging.
+3/-0